Solucions del Paraulògic d'avui 16/03/2024

Paraulogic 16 Març

Benvinguts al Paraulògic d'avui, 16/03/2024!

Avui us presentem les solucions del Paraulògic, el joc de paraules que posarà a prova la vostra habilitat lingüística i el vostre enginy. Si us agrada resoldre enigmes i descobrir les relacions ocultes entre les paraules, aquest és el lloc adequat per a vosaltres.

Per ajudar-vos en aquesta aventura intel·lectual, us oferim una llista de solucions que us permetrà comprovar les vostres respostes i aprendre més sobre les paraules i els seus significats. No us preocupeu si no ho aconseguiu a la primera, el Paraulògic és un desafiament continu i cada dia tindreu l'oportunitat de superar-vos.

Així que no perdeu més temps i veniu a descobrir les solucions del Paraulògic d'avui. Poseu a prova el vostre coneixement de la llengua catalana i gaudiu d'una estona de diversió i aprenentatge. Estem segurs que us sorprendreu amb les connexions i els significats ocults de les paraules.

Sense més preàmbuls, aquí teniu les solucions del Paraulògic d'avui:

Indexi

Solucions del Paraulògic d'avui en Catalá 16/03/2024

Avui us presentem les respostes al Paraulògic d'avui, 16/03/2024. A continuació, trobareu una llista de les paraules classificades segons la seva puntuació.

La solució al paraulògic d’avui, 16/03/2024, conté 104 paraules:

Paraules de 20 punts:

Paraules de 19 punts:

Paraules de 18 punts:

Paraules de 17 punts:

Paraules de 16 punts:

Paraules de 9 punts:

Paraules de 8 punts:

Paraules de 7 punts:

Paraules de 6 punts:

Paraules de 5 punts:

Paraules de 2 punts:

Paraules de 1 punts:

Significat de les paraules Solucions del Paraulògic d'avui

A continuació, es presenten les definicions de les paraules clau relacionades amb el Paraulògic d'avui. Aquestes paraules ens ajuden a comprendre millor els conceptes i estratègies darrere d'aquest joc enriquidor.

  • Circ: El terme "circ" en català fa referència a un espectacle en què es realitzen diverses actuacions artístiques com ara acrobàcies, malabarismes, equilibris, números amb animals, entre altres. També pot fer referència al lloc on se celebren aquestes actuacions, que sol ser una carpa o un edifici especialment habilitat per a aquest tipus
  • Ciri: La paraula "ciri" en català fa referència a una espècie de ciri de cera que s'utilitza per encendre i mantenir una flama. També pot fer referència a una espècie de ciri de cera que s'utilitza en algunes cerimònies religioses.
  • Cirròtic: La paraula 'cirròtic' fa referència a allò que està relacionat amb la cirrosi, una malaltia crònica del fetge caracteritzada per la formació de teixit fibrós i la destrucció de cèl·lules hepàtiques.
  • Citrí: La paraula "citrí" en català fa referència a un grup de fruites comunes, com ara les taronges, les llimones, les mandarines i les llimones, que pertanyen a la família de les rutàcies. Aquestes fruites són conegudes pel seu alt contingut en vitamina C i pel seu sabor àcid i refrescant.
  • Cítric: La paraula "cítric" fa referència a aquells fruits que pertanyen a la família de les rutàcies, com ara la llimona, la taronja o la mandarina, que es caracteritzen per tenir un sabor àcid i contenir àcid cítric. També es pot fer referència a qualsevol substància derivada d'aquests fruits.
  • Citró: El citró és un fruit cítric de color groc i de forma arrodonida o lleugerament allargada. Té una pell gruixuda i rugosa i una polpa àcida i sucosa. És una fruita molt utilitzada en la cuina per a la preparació de sucs, postres, acompanyaments i altres plats.
  • Copró: La paraula "copró" en català fa referència a les femtes dels animals, especialment dels herbívors. També es pot utilitzar per referir-se a la matèria fecal en general.
  • Cor: El terme "cor" en català es refereix a l'òrgan muscular situat al centre del tòrax que bombeja la sang a través del sistema circulatori. També pot fer referència al centre emocional o sentimental d'una persona, així com a la part més íntima i autèntica d'una persona.
  • Corc: La paraula "corc" en català fa referència a una peça de cuir, pell o goma que es posa als peus per protegir-los i caminar amb més comoditat. També pot referir-se a una peça de goma o plàstic que es posa a la sola del calçat per evitar que s'usin.
  • Corcó: La paraula "corcó" en català fa referència a una mena de cistella de vímet o de canya que es fa servir per a guardar o transportar fruites, verdures o altres aliments. També pot fer referència a una mena de cistell petit i pla que s'utilitza per a recollir fruita o altres productes del camp.
  • Cori: La paraula "cori" en català fa referència a un grup de persones que canten juntes, normalment en forma de coral. També pot fer referència a la part d'una cançó en la qual intervenen diverses veus al mateix temps.
  • Corpori: "Corpori" és una paraula en català que fa referència a una agrupació o associació de persones amb un objectiu comú, sovint relacionat amb la defensa d'interessos professionals, socials o culturals. També pot fer referència a una entitat jurídica amb personalitat pròpia i que pot actuar en el tràfic jurídic i econòmic.
  • Corró: El terme "corró" fa referència a una mena de pesca submarina que es realitza amb un arpó o un ganivet especial per capturar peixos. Aquesta pràctica es pot dur a terme de forma recreativa o professional i requereix destresa i coneixements sobre la fauna marina i les tècniques de pesca.
  • Corroir: La paraula "corroir" en català fa referència a l'acció de corroir o desgastar una superfície per l'acció de l'òxid, la fricció o altres agents corrosius. També pot fer referència a l'acció de deteriorar o destruir poc a poc alguna cosa.
  • Cort: La paraula 'cort' en català pot fer referència a diversos significats:1. Palau o residència reial.
    2. Conjunt de persones que formen part de la cort d'un rei o d'una reina.
    3. Espai tancat i cobert on es guarden eines, eines de jardí, materials de construcció, etc.
    4. Tall, tallada o tallada que es fa en un
  • Cric: La paraula "cric" fa referència a un aparell o mecanisme que s'utilitza per aixecar o moure objectes pesats, com ara vehicles, a través de l'ús de la força mecànica. També pot fer referència a una palanca o manivela que s'utilitza per aixecar o baixar una càrrega.
  • Criotró: La paraula "criotró" en català fa referència a un procés o tècnica que implica la conservació o manipulació de temperatures molt baixes, generalment per sota de zero graus Celsius. Aquest terme pot estar relacionat amb àmbits com la criogenia, la refrigeració o la conservació d'aliments i mostres biològiques a baixes temperatures.
  • Críptic: La paraula "críptic" en català fa referència a allò que és difícil de comprendre o interpretar, ja sigui per la seva complexitat, la seva ambigüitat o la seva falta de claredat. També pot referir-se a un text, un missatge o una obra que està escrit de manera enigmàtica o que requereix una interpretació especial per ser entès.
  • Criptó: La paraula "criptó" en català fa referència a una capella o altar dins d'una església o catedral, generalment ubicat en un lloc recòndit o ocult, on es realitzen cerimònies religioses de forma més intima o reservada. També pot referir-se a una construcció subterrània utilitzada com a lloc de culte o ent
  • Criptotip: La paraula "Criptotip" no es troba en el diccionari de la llengua catalana. Podria ser un terme tècnic o especialitzat que no està reconegut en la normativa lingüística oficial. Si tens més context sobre la paraula o la seva utilització, podré intentar proporcionar-te una definició més precisa.
  • Crit: La paraula "crit" en català fa referència a una opinió o judici negatiu que s'empra per expressar desacord o desaprovació envers alguna cosa. També pot fer referència a una crítica constructiva que té com a objectiu millorar alguna cosa.
  • Crític: La paraula "crític" en català fa referència a una persona que emet judicis o opinions sobre alguna cosa, generalment de manera negativa o constructiva. També pot fer referència a una situació o moment en què es pren una decisió important o decisiva.
  • Croc: La paraula "croc" en català fa referència a un so similar a un cruixit o a un trencament, sovint associat al cruixit d'un aliment cruixent com una galeta o una fruita. També pot fer referència a un mos petit o a un tros de menjar.
  • Icor: "Icor" és una substància líquida i viscosa que segreguen algunes plantes o animals, especialment en cas de ferides o lesions. També es pot referir a una substància similar a la sang que circula per les venes dels déus de la mitologia grega.
  • Itri: La paraula 'Itri' no es troba en el diccionari de la llengua catalana. Si tens una altra paraula que vulguis que et defineixi, estic aquí per ajudar-te.
  • Ítric: La paraula "ítric" en català fa referència a allò que és relatiu a l'ítria, un òxid metàl·lic de l'element químic itri.
  • Occir: La paraula "occir" en català significa matar o causar la mort a algú o a un animal. També es pot utilitzar per referir-se a l'acte de destruir o eliminar alguna cosa de manera violenta o deliberada.
  • Oir: La paraula "Oir" no existeix en català. Potser t'has referit a la paraula "Oir" en castellà, que significa "escoltar" en català. Si busques una definició en català, la paraula equivalent seria "escoltar".
  • Orc: La paraula "orc" en català fa referència a una criatura fantàstica, generalment representada com un ésser grotesc i malèvol, present en diverses obres de literatura i mitologia. Aquesta criatura també pot ser coneguda com a òrc o orco.
  • Oró: La paraula 'oró' en català es refereix a la part més alta d'una construcció, com ara d'un edifici, d'una torre, etc. També pot fer referència a la part més alta d'una muntanya o d'una elevació del terreny.
  • Orri: La paraula 'orri' en català fa referència a un lloc on s'amaguen els animals salvatges, com ara els conills, les guineus o els senglars. També pot fer referència a una construcció de pedra seca que es fa a les muntanyes per a aquesta finalitat.
  • Orticó: La paraula "Orticó" en català fa referència a una planta herbàcia anual de la família de les crucíferes, amb tiges dretes i folles dentades, que creix en terres ermes i en zones de cultiu. També es coneix com a blet, blet blanc o blet bord.
  • Orto: La paraula "orto" en català es refereix a una estructura geomètrica o a un aparell que serveix per a mesurar o determinar l'orientació d'un objecte o punt en l'espai. També pot fer referència a una eina utilitzada en topografia per a mesurar angles horitzontals i verticals.
  • Ortòtrop: La paraula "ortòtrop" en català fa referència a un material que té propietats físiques o mecàniques que varien segons l'orientació respecte a un eix específic. En altres paraules, un material ortòtrop té diferents propietats en diferents direccions. Aquest terme s'utilitza especialment en l'àmbit de la ciència dels materials i l'eng
  • Picor: La paraula "picor" en català fa referència a una sensació desagradable i irritant a la pell que provoca ganes de rascar-se. Aquesta sensació pot ser causada per diverses raons, com ara al·lèrgies, picades d'insectes, irritacions cutànies, entre d'altres.
  • Pícric: La paraula 'pícric' fa referència a quelcom relacionat amb el picrat, un compost químic derivat de l'àcid pícric. Aquest àcid és un compost explosiu i tòxic utilitzat principalment com a explosiu en la fabricació de munició.
  • Pictòric: L'adjectiu "pictòric" fa referència a tot allò relacionat amb la pintura, ja sigui en l'àmbit artístic o tècnic. També pot fer referència a aquell que té qualitats o característiques pròpies de la pintura.
  • Pipiripip: La paraula "Pipiripip" és una onomatopeia que s'utilitza per imitar el so d'alguns ocells, com ara el piulet dels ocells cantaires. També pot fer referència a altres sons aguts i repetitius, com el so d'alguna altra cosa que es mogui ràpidament.
  • Píric: La paraula "píric" en català fa referència a allò relacionat amb el foc, el foc sagrat o el foc purificador. També pot fer referència a una persona o cosa que està relacionada amb el foc o que té una naturalesa o característiques semblants a les del foc.
  • Pirop: La paraula "pirop" en català fa referència a un compliment o una frase amable que es fa a algú, especialment a una persona del sexe oposat, amb l'objectiu de demostrar admiració o atractiu. És una expressió de cortesia que sol ser utilitzada en un context romàntic o galant.
  • Piròtic: La paraula "piròtic" fa referència a allò relacionat amb el foc, la pólvora o l'explosió. També pot fer referència a una persona que té una gran passió o interès per les explosions o els espectacles pirotècnics.
  • Pírric: L'adjectiu "pírric" fa referència a una victòria que s'aconsegueix amb un cost molt alt, on les pèrdues són tan grans que posen en perill la pròpia supervivència de qui ha guanyat. També s'utilitza per descriure una victòria que, tot i ser aconseguida, no aporta cap avantatge significatiu
  • Por: La paraula "por" en català es refereix a una emoció de por, por o terror davant d'una situació o d'un perill. També pot fer referència a la sensació de temor o inquietud que provoca una cosa desconeguda o inesperada.
  • Porc: El terme "porc" fa referència a un animal mamífer de la família dels suids, conegut popularment com a porc o porcí, criat per a la seva carn. També es pot utilitzar per designar la carn d'aquest animal.
  • Porcí: La paraula "porcí" fa referència a allò que pertany o està relacionat amb els porcs. També pot fer referència a una explotació agrícola on es crien porcs.
  • Porció: La paraula "porció" en català es refereix a una part o quantitat determinada d'aliments o begudes que es serveixen a una persona. També es pot utilitzar per referir-se a una part o fragment d'alguna cosa.
  • Porro o porró: El terme "porro o porró" es refereix a un recipient de vidre o ceràmica, generalment amb una boca estreta i un cos bulbós, utilitzat per beure vi o altres begudes. També pot fer referència a una ampolla de vi de forma similar. Aquesta paraula també pot fer referència a una tècnica de beure directament de la boca de la ampolla sense utilitz
  • Port: La paraula "port" en català pot tenir diferents significats segons el context en què s'utilitzi. Aquí en tens algunes definicions:1. Lloc situat a la vora del mar, d'un riu o d'un llac, destinat a l'arribada i sortida de vaixells, així com al càrrega i descàrrega de mercaderies.
    2. Lloc on
  • Pòrtic: Un pòrtic és una estructura arquitectònica formada per una successió d'arcades o pilars que sostenen una coberta i serveix com a entrada o passadís cobert a un edifici o recinte. També es pot referir a una galeria o passadís cobert situat a l'entrada d'una construcció.
  • Porticó: Un porticó és una estructura arquitectònica coberta formada per una successió de columnes o pilars que suporten una teulada i que sol situar-se davant l'entrada d'un edifici o en un pati interior. També pot ser una galeria coberta situada a la part exterior d'un edifici.
  • Porto: La paraula "porto" en català pot tenir diversos significats, depenent del context. Aquí en tens alguns:1. Ciutat situada al nord de Portugal, a la desembocadura del riu Duero.
    2. Acció de portar o transportar alguna cosa d'un lloc a un altre.
    3. Lloc on s'arriben i es despachen mercaderies, passatgers, etc., a través del
  • Prió: La paraula "prió" en català fa referència a un ocell de la família dels coríl·lids, de mida mitjana i de plomatge de color gris, que viu en zones de muntanya i que es caracteritza per tenir una cresta vermella al cap. També pot fer referència a una persona que és molt llesta o astuta.
  • Prior: La paraula "Prior" en català es refereix al cap d'una comunitat religiosa, especialment en l'àmbit de l'orde dels monjos o de les monges. També pot fer referència a una persona que té autoritat sobre altres en una determinada situació o context.
  • Pro: La paraula "pro" en català és un adverbi que s'utilitza per expressar un argument a favor d'una determinada situació o acció. També pot ser utilitzada per indicar una conseqüència positiva o beneficiosa.
  • Prop: La paraula "prop" en català pot tenir diversos significats, depenent del context en què s'utilitzi. Aquí en tens algunes definicions:1. Adverbi de lloc que indica proximitat en relació a alguna cosa o algú.
    Exemple: "La botiga està prop de casa meva."2. Adjectiu que indica que alguna cosa és pròxima o propera en distància o temps
  • Propi o propí: La paraula "propi" o "propí" en català fa referència a allò que és característic, exclusiu o propi d'una persona, objecte o lloc. També pot fer referència a quelcom que pertany a una persona en concret, en oposició a allò que és comú o compartit.
  • Propici: La paraula "propici" en català fa referència a quelcom que és favorable, propiciatori o que afavoreix una situació o un objectiu determinat. També pot fer referència a quelcom que és propi o característic d'alguna cosa o algú.
  • Proporció: La paraula "proporció" en català fa referència a la relació entre les parts o elements d'un conjunt en comparació amb el conjunt en el seu conjunt. També pot fer referència a la relació equilibrada entre diferents elements d'una cosa.
  • Proti: La paraula "Proti" en català no té un significat conegut o reconegut. Si tens alguna altra paraula que vulguis que et defineixi, estaré encantat d'ajudar-te.
  • Pròtir: La paraula "pròtir" en català fa referència a un individu que fa de pròtir, és a dir, de persona que en una festa o celebració fa de mestre de cerimònies, guia els convidats, els introdueix en l'ambient de la festa i els explica les normes de comportament. També pot referir-se a una persona que fa de portaveu o
  • Protó: La paraula "protó" en català fa referència a un model o exemple original, així com també pot referir-se a una primera versió d'una obra literària, artística o científica. També s'utilitza per designar una persona que ocupa un càrrec o una posició de lideratge en una organització.
  • Prototip: Un prototip és un model inicial o primer exemplar d'un producte, sistema o concepte que s'utilitza per provar la seva viabilitat i funcionalitat abans de la seva producció en sèrie. En altres paraules, és una representació visual o tangible d'una idea o projecte que permet fer proves i ajustaments abans de la seva implementació definitiva.
  • Prototípic: "Prototípic" és un adjectiu que fa referència a allò que serveix com a model o exemple típic d'una categoria o grup determinat. Es pot utilitzar per descriure quelcom que representa les característiques principals o més representatives d'una cosa.
  • Ric: La paraula "Ric" en català fa referència a quelcom que té una gran quantitat de diners o béns materials, és a dir, una persona adinerada o amb una gran fortuna. També pot fer referència a quelcom que és abundant, ric en quantitat o qualitat.
  • Ric-ric: La paraula "Ric-ric" és una interjecció que s'utilitza per imitar el so d'un ocell o d'altres animals petits. També pot fer referència a un so suau i agradable, com el d'una melodia tranquil·la.
  • Ricí: La paraula "Ricí" en català fa referència a una planta de la família de les palmeres, coneguda científicament com a Rhapis excelsa. Aquesta planta es caracteritza per tenir fulles llargues i estretes, i és molt apreciada com a planta ornamental en jardineria i decoració d'interiors.
  • Ricor: La paraula "ricor" en català fa referència a la qualitat de ser ric o abundant en alguna cosa, com ara diners, aliments, sentiments, etc. També pot fer referència a la riquesa en un sentit més abstracte, com ara la riquesa cultural d'una regió.
  • Roc: La paraula 'roc' en català fa referència a una gran pedra, normalment de forma arrodonida i de dimensions considerables. També pot fer referència a una roca gran i elevada situada en un lloc alt, com un penyal o una muntanya.
  • Rococó: El terme "rococó" fa referència a un estil artístic i arquitectònic que es va desenvolupar a Europa durant el segle XVIII, caracteritzat per la seva elegància, detallisme i ornamentació exuberant. Aquest estil va ser una evolució del barroc i es va caracteritzar per l'ús de formes curvilínies, motius florals,
  • Roí: La paraula 'roí' en català fa referència a una persona que és astuta, llesta i que té molta habilitat per aconseguir els seus objectius. També pot fer referència a una persona que és llest i espavilat.
  • Rot: La paraula "rot" en català fa referència a l'acció de fer sorolls amb la boca provocats per l'aire que surt de l'estómac. També pot fer referència a l'olor desagradable que es produeix en alliberar aquest aire.
  • Ròtic: La paraula 'ròtic' en català fa referència a allò relacionat amb l'erotisme, és a dir, a la representació de temes o situacions de caràcter sexual de forma artística o literària. També pot fer referència a l'excitació o a l'estimulació sexual.
  • Rotor: Un rotor és una peça o conjunt de peces que gira al voltant d'un eix central. En mecànica, es fa referència al rotor com a part d'una màquina que gira per aconseguir un propòsit específic, com ara generar energia o moure altres parts de la màquina. També es pot utilitzar el terme rotor en altres contextos, com ara en aeron
  • Rotòric: La paraula "rotòric" en català fa referència a allò relatiu a la retòrica, que és l'art de parlar o escriure de manera persuasiva i eloqüent. Un discurs o un text rotòric sol utilitzar recursos lingüístics i argumentatius per convèncer, emocionar o influir en l'audiència.
  • Tir: La paraula "tir" en català pot tenir diversos significats, entre els quals es destaquen:1. Acció de llançar o disparar alguna cosa amb força i direcció determinada.
    2. Distància entre dos punts, especialment en l'àmbit esportiu com ara el tir de fona o el tir amb arc.
    3. En l'àmbit militar, acció de disparar amb arm
  • Tiri: La paraula "tiri" en català fa referència a un llançament o dispar d'una cosa amb força i direcció determinades. També es pot utilitzar per indicar una acció ràpida i decidida per aconseguir un objectiu. A més, en l'àmbit esportiu, es fa servir per descriure un llançament o xut amb la intenció d
  • Tiró: La paraula "tiró" en català fa referència a un impuls o empenta que es dóna a alguna cosa per aconseguir que es mogui en una direcció determinada. També pot fer referència a un impuls emocional o una reacció immediata davant d'una situació concreta.
  • Tor: La paraula "tor" en català fa referència a una torre, que és una construcció generalment alta i estreta, sovint utilitzada per a fins defensius o de vigilància. També pot fer referència a una torre d'un edifici, com ara la torre d'una església.
  • Tori: La paraula "tori" en català fa referència a un tipus de pastís o dolç típic de la gastronomia catalana. Aquest pastís sol ser de forma rodona i està farcit de crema, nata, fruita o altres ingredients dolços. També pot ser conegut com a "tortell" en altres regions de parla catalana.
  • Tòric: La paraula 'tòric' fa referència a allò relacionat amb els toros o amb la tauromàquia. També pot fer referència a una persona que té una gran habilitat en la pràctica de la tauromàquia.
  • Toro: El terme "toro" en català fa referència a un animal mamífer de la família dels bòvids, conegut per la seva força i agressivitat. És un animal mascle de la espècie Bos taurus, sovint utilitzat en les curses de braus i en altres espectacles taurins. També es pot fer referència a una peça de joc de taul
  • Torpor: El terme "torpor" es pot definir com un estat de letargia, adormiment o falta d'energia física o mental. És una sensació de lentitud o apatia que pot afectar la capacitat de reaccionar o de funcionar de manera eficient.
  • Torr: La paraula "torr" en català fa referència a una torre o edifici de forma cònica o piramidal, sovint utilitzat com a element arquitectònic en la construcció de castells o fortificacions. També pot fer referència a una torre de vigilància o control en zones rurals.
  • Torricó: El terme "torricó" fa referència a una construcció de caràcter defensiu situada en un lloc elevat, com una torre o un torreó. Aquesta construcció sol ser part d'un sistema de fortificació i pot tenir diverses funcions, com la vigilància del territori, la defensa dels habitants o la senyalització de perills.
  • Torró: El torró és un dolç típic de les festes nadalenques a Catalunya i altres regions d'Espanya. Es fa principalment amb mel, ametlles i sucre, tot barrejat i durant una cocció a foc lent fins que es solidifica. Hi ha diferents varietats de torró, com ara el torró blandó, el torró dur o el torró de xocolata. És
  • Tort: La paraula 'tort' en català pot tenir diferents significats segons el context. Aquí en tens algunes definicions:1. Pa dolç de forma arrodonida i farcit de crema, nata, xocolata, fruites, etc.
    2. Error, equivocació en una acció o en una decisió.
    3. En el joc d'escacs, moviment que fa el jugador que juga amb
  • Tortó: El terme "tortó" en català fa referència a un pa rodó i aplanat fet amb farina de blat, aigua, sal i llevat, que es cou al forn i es consumeix com a aliment bàsic en algunes regions de Catalunya. També pot fer referència a un plat típic de la gastronomia catalana que consisteix en un pa rodó farcit d'ingredients com ara embotits
  • Tri: La paraula "tri" en català es refereix a una acció de triar o seleccionar alguna cosa entre diverses opcions. També pot fer referència a una acció de separar o dividir en tres parts.
  • Trícoc: La paraula "trícoc" en català fa referència a una mena de gra de cereal, concretament l'ordi. Aquesta paraula també es pot utilitzar per designar una persona que és llesta, astuta o enginyosa.
  • Tricot: La paraula "tricot" en català fa referència a una tècnica de teixit de punt, utilitzada principalment per confeccionar peces de roba com jerseis, bufandes o mitjons. També es pot referir a la peça de roba teixida amb aquesta tècnica.
  • Tricroic: La paraula "tricroic" en català fa referència a un tipus de filtre òptic que té la propietat de dividir la llum en tres colors primaris (vermell, verd i blau) i permet seleccionar-ne un o diversos per aconseguir efectes visuals específics. Aquest tipus de filtre s'utilitza principalment en el món de la fotografia, el cinema i altres à
  • Trio: Un trio és una agrupació de tres persones que treballen o actuen juntes en un mateix projecte, ja sigui en la música, en la literatura, en l'esport, etc. També es pot referir a una composició musical escrita per a tres instruments o veus.
  • Tripó: La paraula "tripó" en català fa referència a una eina o suport amb tres potes que s'utilitza per a sostenir o mantenir en equilibri objectes com ara càmeres fotogràfiques, instruments musicals, o altres aparells. També pot fer referència a una eina similar amb tres potes utilitzada en altres contextos, com ara en la construcc
  • Tríptic: Tríptic és un substantiu masculí que fa referència a una obra d'art o a un objecte format per tres parts o panells que estan unides entre si i que sovint es poden tancar com un llibre. També es pot utilitzar per designar un conjunt de tres fulls, documents o elements que estan relacionats entre si.
  • Trit: La paraula "Trit" en català es refereix a una mena de pastís de xocolata i nata, molt popular a Catalunya. També pot fer referència a una unitat de volum utilitzada per a mesurar la quantitat de líquid que pot contenir un recipient, especialment en l'àmbit de la venda de begudes.
  • Triti: La paraula 'triti' en català fa referència a quelcom que està molt desgastat, gastat o deteriorat a causa de l'ús continu o l'edat. També pot fer referència a quelcom que està en mal estat o en mal estat de conservació.
  • Tritici: La paraula 'Tritici' fa referència a un gènere de fongs patògens que afecten els cereals, especialment el blat i l'ordi. Aquests fongs poden causar malalties en les plantes i afectar la producció de cereals.
  • Tritó: El terme "tritó" en català fa referència a un tipus de salamandra de la família dels tritònids, que viu en ambients aquàtics i humits. Aquest animal té la capacitat de regenerar les seves extremitats en cas de pèrdua i es caracteritza per tenir una pell rugosa i colors brillants. Són animals carnívors i es re
  • Tro: La paraula "tro" en català fa referència a un forat o buit que es fa en alguna cosa. També pot fer referència a un objecte petit o sense valor.
  • Troc: La paraula "troc" en català fa referència a un intercanvi de béns o serveis sense utilitzar diners. És a dir, es basa en l'intercanvi directe d'un producte per un altre, sense la intervenció de diners com a mitjà de pagament.
  • Trop: La paraula "trop" en català es refereix a una quantitat excessiva o massa gran de alguna cosa. També pot fer referència a una tropa militar o a un grup de persones que es mouen o actuen juntes.
  • Tròpic: El terme "tròpic" en català fa referència a la regió de la Terra compresa entre els tròpics de Càncer i Capricorn, situada aproximadament entre els paral·lels 23°27' de latitud nord i sud respectivament. Aquesta zona es caracteritza per tenir un clima càlid i humit, amb una vegetació exuberant i una gran diversitat d
  • Trot: El terme "trot" en català fa referència a una de les quatre velocitats bàsiques dels cavalls, entre el pas i el galop. És un moviment rítmic i constant en què sempre hi ha un moment en què tots quatre peus estan a l'aire. També es pot utilitzar per descriure una acceleració moderada en la velocitat en què es camina o corre
  • Trotó: El terme "trotó" en català fa referència a la franja de terreny pavimentat destinada al pas de vianants situada al costat de la calçada d'una via urbana o carretera. És l'espai reservat per als vianants per caminar de forma segura i separada del trànsit de vehicles.

Per què jugar al Paraulògic és Beneficiós

Jugar al Paraulògic no només és una activitat divertida, sinó que també ofereix una sèrie de beneficis cognitius i educatius. A continuació, explorarem alguns d'aquests beneficis que fan que el Paraulògic sigui una opció excel·lent per a tots.

Desenvolupament de les habilitats cognitives

El Paraulògic és un joc que requereix un alt nivell de concentració, atenció i pensament analític. A través de la resolució de paraules i la trobada de patrons, es desenvolupen les habilitats cognitives com la memòria, l'atenció selectiva i la capacitat de resolució de problemes. Aquestes habilitats són essencials per al desenvolupament i el bon funcionament del cervell.

Millora de les habilitats lingüístiques

Jugar al Paraulògic implica treballar amb paraules i lèxic. A través de la resolució de paraules i la trobada de patrons, es millora el vocabulari i la comprensió lectora. A més, el Paraulògic fomenta la creativitat lingüística, ja que els jugadors han de trobar noves combinacions de paraules i formar-ne de noves.

Estimulació de la ment

El Paraulògic és un joc que requereix un esforç mental i estimula l'activitat cerebral. A través de la resolució de paraules, es posa a prova la capacitat de concentració, la flexibilitat mental i la rapidesa de pensament. Això ajuda a mantenir la ment àgil i activa, i pot ser especialment beneficiós per a les persones de més edat.

Foment de l'aprenentatge actiu

El Paraulògic és una activitat que promou l'aprenentatge actiu. En resoldre paraules i trobar patrons, els jugadors són els protagonistes del seu propi aprenentatge. Aquesta implicació activa en el procés de resolució de problemes i la cerca de solucions potencials fomenta un aprenentatge més significatiu i durador.

En resum, jugar al Paraulògic és beneficiós per al desenvolupament cognitiu i educatiu. A través de la resolució de paraules i la trobada de patrons, es potencien habilitats cognitives, es milloren les habilitats lingüístiques, s'estimula la ment i es fomenta l'aprenentatge actiu. Així que, no dubtis en agafar un Paraulògic i començar a gaudir d'aquests beneficis!

Solucions de les paraules del Paraulògic d'avui: un viatge de paraules i rialles

Amb l'objectiu de fer-te somriure i posar a prova les teves habilitats lingüístiques, hem preparat les solucions del Paraulògic d'avui. Desxifra les paraules i gaudeix d'un joc divertit i enginyós que posarà a prova la teva capacitat per trobar les combinacions de lletres correctes. Fes servir el teu enginy i descobreix les solucions d'aquesta edició. I no oblides, si tens alguna estratègia o comentari que vulguis compartir, ens encantarà llegir-los!

image_pdfDescarregar el PDF dels solucions d'avui

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Go up