Solucions del Paraulògic d'avui 23/04/2024

Benvinguts a les Solucions del Paraulògic d'avui 23/04/2024! Us convidem a explorar les respostes del desafiament d'avui i aprofundir en les paraules que desafien les vostres habilitats lingüístiques. Descobriu les solucions i deixeu-vos sorprendre per la riquesa del català a través d'aquest joc apassionant. Aneu més enllà de les paraules i endinseu-vos en un univers de pensament lògic i creativitat. Sigueu partícips d'aquesta experiència única i enriquidora. ¡Endavant, comencem!

Indexi

Solucions del Paraulògic d’avui 23/04/2024

La lletra central d’avui és la I i les lletres restants són C-E-O-P-T
La solució al paraulògic d’avui, 23/04/2024, conté 65 paraules i 5 Tutis

Descobreix la nova funcionalitat de Dadalògic: el comprovador de paraules! Ara, pots verificar fàcilment les paraules que ja has desxifrat. Només has d'introduir les paraules trobades, separades per comes, i es marcaran automàticament. Pots copiar-les directament dels resultats del joc per evitar errors de format. Utilitza el nostre exemple com a guia: ai-ai, assassí, desidiosa, oda, odissea, sòsia. T'ofereixem una llista de comprovació detallada amb el recompte de paraules pendents, organitzades per punts. El desafiament del Paraulògic mai ha estat tan fàcil. Si no coneixes el significat d'alguna paraula, tenim una secció de definicions de les paraules del Paraulògic d'avui al final de la pàgina.


Paraules de 17 punts:
0

Paraules de 16 punts:
0

Paraules de 8 punts:
0

Paraules de 7 punts:
0

Paraules de 6 punts:
0

Paraules de 5 punts:
0

Paraules de 2 punts:
0

Paraules de 1 punts:
0

Si desitgeu accedir a les pistes del Paraulògic d'avui, simplement feu clic al requadre vermell. En aquesta secció, tindreu l'oportunitat d'explorar totes les pistes i la informació necessària per resoldre el Paraulògic. Si necessiteu assistència addicional, no dubteu a fer ús de la secció de Solucions del Paraulògic d'avui en català que trobareu més amunt.

Pistes

 3 4 5 6 7 8Σ
c1222007
e22342013
i1100002
o2231109
p35741121
t53500013
Σ141520114165

Prefixos de dues lletres:

    co-7 ec-5 ep-4 et-4 io-2 oc-2 oi-1 oo-1 op-3 ot-2 pe-5 pi-13 po-3 te-2 ti-10 to-1

Prefix freqüent de tres lletres:

    pic-5 pit-5 tit-5

Sufixos freqüents de tres lletres:

    tic-9

Hi ha 5 tutis:

    • - 2 de 6 lletres
    - 3 de 7 lletres

Hi ha 2 palíndroms:

    • - 1 de 3 lletres
    - 1 de 5 lletres

Hi ha 5 mots quadrats:

    • - 4 de 4 lletres
    - 1 de 8 lletres

Subconjunts:

    cio-4 ciot-6 ciop-5 ceit-3 cei-1 ceio-1 ceiopt-5 ceip-2 eipt-3 eiopt-3 eit-3 io-2 iot-3 ciopt-5 iop-2 ceipt-3 cip-1 ip-1 ipt-4 cipt-2 iopt-2 cit-1 it-3

 

Significat de les paraules Solucions del Paraulògic d'avui

A continuació, es presenten les definicions de les paraules clau relacionades amb el Paraulògic d'avui. Aquestes paraules ens ajuden a comprendre millor els conceptes i estratègies darrere d'aquest joc enriquidor.

  • Còccic: La paraula "còccic" fa referència a un tipus de còccid, que és un insecte petit de la família dels còccids, conegut per alimentar-se de la saba de les plantes. Aquest insecte sol ser de color marró o negre i pot causar danys a les plantes si la seva població creix en excés.
  • Cocció: La paraula "cocció" en català fa referència al procés de coccir, és a dir, de coure un aliment en un líquid a temperatura elevada. Aquesta tècnica de cocció es pot utilitzar per cuinar aliments com verdures, llegums, carn, peix, entre d'altres.
  • Coi: La paraula "coi" en català és un adjectiu que s'utilitza per expressar sorpresa, admiració o incredulitat davant d'una situació inesperada o extraordinària. També pot fer referència a algú que és valent, audaç o atrevit.
  • Coiot: La paraula 'Coiot' en català fa referència a un mamífer carnívor de la família dels cànids, similar a un llop però de mida més petita. També es coneix com a gos salvatge americà. És un animal que viu principalment a Amèrica del Nord i Central.
  • Coit: La paraula "coit" en català fa referència a l'acte sexual entre dos individus. També pot fer referència a l'acte de copular o a la unió sexual entre animals.
  • Copió: La paraula "copió" en català fa referència a una persona que copia de manera fraudulenta o deshonesta en un examen, treball o activitat acadèmica. També pot fer referència al text o contingut copiat d'una font sense citar-la adequadament.
  • Cotí: La paraula "cotí" en català fa referència a una mena de peix de la família dels gàdids, de cos allargat i comprimit, de color gris o marró, que pot arribar a mesurar uns 30 centímetres de llargària. També pot fer referència a un tipus de peix de la família dels escómbrids, conegut també com
  • Ecètic: La paraula "ecètic" en català fa referència a allò que pertany o està relacionat amb l'ètica, és a dir, a les normes de conducta i valors morals que regeixen el comportament humà. També pot fer referència a allò que està relacionat amb la filosofia moral i la reflexió sobre el bé i el mal.
  • Eci: La paraula "Eci" en català fa referència a l'Entitat Col·laboradora d'Inspecció, un organisme que col·labora amb l'Administració Pública en tasques d'inspecció i control en diferents àmbits, com ara el medi ambient, la seguretat industrial, la sanitat, etc.
  • Ecoic: La paraula "Ecoic" no es troba registrada en el diccionari de la llengua catalana. Potser es tracta d'un terme poc comú o específic d'un àmbit concret. Si tens més informació sobre el context en què s'utilitza aquesta paraula, podré intentar proporcionar-te una definició més precisa.
  • Ecotip: Un ecotip és una població d'una espècie que s'ha adaptat a un ambient específic i que presenta característiques genètiques i fenotípiques diferents de les altres poblacions de la mateixa espècie. Aquesta adaptació pot ser el resultat de factors ambientals com el clima, el sòl o altres condicions ecològiques.
  • Ectòpic: La paraula 'ectòpic' en català fa referència a allò que es troba fora del lloc habitual o esperat. També es pot utilitzar per descriure alguna cosa que es desenvolupa o es presenta en un lloc inusual o anormal del cos.
  • Èpic: 'Èpic' en català fa referència a allò que és relatiu a l'èpica, és a dir, a les gestes heroiques, a les grans aventures i a les proeses èpiques. També es pot utilitzar per descriure alguna cosa que sigui extraordinària, grandiosa o impressionant en la seva magnitud o importància.
  • Epicè: L'epicè és un condiment en pols fet a base de pebre vermell dolç, pebre negre, nou moscada, clau, canyella, gingebre i cardamom. S'utilitza principalment per condimentar plats de carn, arrossos, sopes i guisats.
  • Epítet: Un epítet és un adjectiu o un sintagma adjectival que s'afegeix al nom per expressar una característica o una qualitat de manera descriptiva. En la poesia clàssica, l'epítet és una figura retòrica que serveix per ornamentar el llenguatge i enriquir la descripció dels objectes o personatges.
  • Epítop: Un epítop és una regió específica d'una molècula, com ara una proteïna, que és reconeguda pel sistema immune com a estranya i desencadena una resposta immunitària. El reconeixement de l'epítop és important per a la identificació i destrucció de patògens o cèl·lules anormals pel sistema immune.
  • Etí: La paraula 'Etí' es refereix a un habitant o a una cosa originària d'Etiòpia, un país d'Àfrica situat a la regió dels Grans Llacs. També pot fer referència a la llengua oficial d'Etiòpia, l'amhàric.
  • Ètic: 'Ètic' fa referència a allò relacionat amb l'ètica, és a dir, els principis morals i valors que guien el comportament humà en les seves relacions amb els altres i amb el món. Una conducta ètica és aquella que es basa en la moralitat i la rectitud, respectant els drets i les necessitats dels altres.
  • Etíop: La paraula "etíop" fa referència a una persona originària o habitant d'Etiòpia, un país d'Àfrica oriental. També pot fer referència a la llengua oficial d'Etiòpia o a qualsevol cosa relacionada amb aquest país.
  • Etiòpic: La paraula "etiòpic" fa referència a allò relacionat amb l'antiga regió d'Etiòpia, situada a l'Àfrica oriental. També pot fer referència a la llengua amhàrica, parlada principalment a Etiòpia.
  • Io-io: El terme "io-ió" fa referència a un joc infantil consistent en un disc de fusta amb un eix central al voltant del qual es fa girar. El jugador ha de fer-lo pujar i baixar amb una corda per mantenir-lo en moviment constant.
  • Iot: La paraula "Iot" és una sigla que prové de l'expressió anglesa "Internet of Things" que es tradueix com a "Internet de les Coses". Es refereix a la interconnexió digital de dispositius físics que estan inclosos en la xarxa, permetent-los recopilar i intercanviar dades. Aquesta tecnologia possibilita la comunicació entre objectes i la seva inter
  • Occípit: La paraula "occípit" en català fa referència a la part posterior de la capçalera, és a dir, a la part més alta de la nuca. És una paraula que prové del llatí "occiput".
  • Oci: 'Oci' es refereix a l'activitat que es realitza per a entretenir-se, relaxar-se o passar el temps lliure, com ara llegir, veure una pel·lícula, practicar esports, etc. També pot fer referència al temps lliure en general.
  • Oioi: La paraula "Oioi" no té cap significat conegut en català. Si tens alguna altra paraula que vulguis que et defineixi, estic aquí per ajudar-te.
  • Oòcit: Un òocit és una cèl·lula germinal femenina que es troba en els ovaris i que es converteix en un òvul madur després de la maduració. L'òocit conté la informació genètica de la dona i és fecundat per un espermatozoide durant la fecundació per donar lloc a un embrió.
  • Opció: Opció és la possibilitat de triar entre diferents alternatives o possibilitats. També es pot entendre com una elecció que es fa entre diverses opcions disponibles.
  • Opi: La paraula "Opi" en català no té cap significat conegut. Potser t'has referit a una altra paraula o terme?
  • Òptic: "Òptic" en català fa referència a allò relacionat amb la visió, la vista o l'ull. També pot fer referència a la branca de la física que estudia la llum i els fenòmens òptics.
  • Òtic: La paraula 'òtic' fa referència a allò relacionat amb l'oïda o l'audició. També pot fer referència a les parts de l'orella o al sistema auditiu en general.
  • Otoció: La paraula "otoció" no existeix en català. Potser et refereixes a una altra paraula o a un terme que no és català. Si tens més informació o si vols saber el significat d'una altra paraula, no dubtis a preguntar-me.
  • Pèctic: La paraula "pèctic" en català fa referència a allò que pertany o està relacionat amb la pètjola, una mena de fusta lleugera i porosa que s'utilitza sovint per a embalatges o com a material de manualitats.
  • Peiot: La paraula "peiot" no es troba en el diccionari de la llengua catalana. Potser es tracta d'un error d'ortografia o d'una paraula que no és d'ús comú en català. Si tens més informació sobre la paraula o si vols preguntar per una altra paraula, estaré encantat d'ajudar-te.
  • Pèptic: L'adjectiu "pèptic" fa referència a allò relacionat amb els sucs gàstrics o amb la digestió. També pot fer referència a les malalties o problemes relacionats amb l'estómac o la digestió.
  • Petició: La paraula 'petició' en català es refereix a una sol·licitud o demanda formal que es fa a algú amb l'objectiu d'aconseguir alguna cosa. També pot fer referència a una petició escrita o verbal que es fa a una autoritat o a una entitat per aconseguir un determinat favor o benefici.
  • Petit: 'Petit' és un adjectiu que es fa servir per descriure alguna cosa de dimensions reduïdes, de mida petita o de poca importància. També pot fer referència a alguna cosa jove en edat, com un infant o un animal jove.
  • Pic: La paraula "pic" en català pot tenir diversos significats, aquí en tens alguns:1. Substantiu masculí que fa referència a una petita quantitat d'aliments o begudes que es consumeixen ràpidament. Exemple: Un pic de pa amb tomàquet.

    2. Substantiu masculí que es fa servir per a referir-se a una punxa aguda o a un instrument punxant. Exemple

  • Picó: La paraula "picó" fa referència a una mena de cistell o cistella de forma cònica, generalment feta de vímet o altres materials trenats, que s'utilitza per transportar fruita, verdures, llenya, etc. També pot fer referència a una petita cistella o contenidor similar utilitzat per recollir fruita o altres productes agrícoles.
  • Picot: La paraula 'picot' en català fa referència a un petit mosquit o insecte volador, sovint molest, que pica la pell per alimentar-se de sang. També pot fer referència a un petit colp o pessic.
  • Picotí: La paraula "picotí" en català fa referència a un petit mossegada o a una petita quantitat de menjar que es pren entre àpats, com un refrigeri. També pot fer referència a una cosa petita o insignificant.
  • Picte: La paraula "Picte" fa referència a un poble celta que habitava les terres de l'actual Escòcia durant l'edat mitjana. Eren coneguts per la seva destresa en la guerra i per la seva pràctica de pintar-se el cos amb tints blaus.
  • Pió: La paraula 'pió' en català fa referència a una ploma d'ocell, especialment la que té la punta dura i que s'utilitza per escriure. També pot fer referència a la part dura i punxeguda que es troba a la cua de certs animals, com ara el porc.
  • Pioc: La paraula "pioc" en català fa referència a una persona que és molt avara o tacaña, és a dir, que té molta dificultat per gastar diners o compartir les seves pertinences amb altres persones. També pot fer referència a algú que és molt escàs o avorrit en les seves accions o en la seva manera de ser.
  • Pipí: La paraula 'pipí' en català fa referència a l'orina, és a dir, al líquid que s'elimina del cos a través de l'acció d'orinar. També s'utilitza sovint per referir-se a l'acció d'orinar en si mateix. És una paraula col·loquial i infantil per parlar de l'orina.
  • Pit: La paraula "pit" en català fa referència a la part del cos situada entre el coll i l'abdomen, on es troben els músculs i els ossos del tòrax. També pot fer referència a la part més destacada d'alguns fruits com les olives o les cireres.
  • Pitet: La paraula "pitet" en català fa referència a una persona petita, menuda o de baixa estatura. També pot utilitzar-se de manera carinyosa per referir-se a un infant o a una persona estimada.
  • Piti: La paraula "piti" en català fa referència a una persona jove, generalment adolescent, que es comporta de manera infantil o poc madura. També pot fer referència a una persona petita o menuda en estatura. Aquest terme és col·loquial i sovint s'utilitza de manera despectiva.
  • Pític: La paraula "pític" en català fa referència a allò que és petit, menut o de petites dimensions. També pot fer referència a alguna cosa que és insignificant o sense importància.
  • Pitó: La paraula "pitó" en català fa referència a un tub o conducte que serveix per a conduir fluids, com ara aigua, gas o altres substàncies, d'un lloc a un altre. També es pot utilitzar per a referir-se a un instrument musical de vent, com ara una trompeta o un trombó.
  • Poció: La paraula "poció" en català fa referència a una beguda o líquid preparat amb ingredients especials, com arrels, herbes o substàncies màgiques, que pot tenir efectes màgics, curatius o misteriosos. És sovint associada amb la bruixeria, la màgia o les pócimes.
  • Poètic: L'adjectiu "poètic" fa referència a allò que està relacionat amb la poesia, que té qualitats poètiques o que recorda la poesia. També pot fer referència a allò que és emotiu, evocatiu o que desperta sentiments profunds.
  • Poti-poti: La paraula 'poti-poti' en català fa referència a una barreja o combinació de coses diverses, sense un ordre concret o una estructura definida. També pot fer referència a un embolic o a una situació confusa i desordenada.
  • Teci: La paraula "Teci" en català fa referència a una mena de teixit lleuger i transparent, generalment de cotó o seda, utilitzat per confeccionar roba, cortines o altres objectes tèxtils. També pot fer referència a una peça de roba feta amb aquest material.
  • Tei: La paraula 'tei' fa referència a un arbre de la família de les cupresàcies, de fulla perenne i de mida mitjana, que es caracteritza per tenir una forma cònica i per les seves fulles petites i punxegudes. És una espècie típica de les zones de muntanya i és molt apreciat per la seva fusta.
  • Tic: La paraula "tic" en català fa referència a un moviment involuntari, sobtat i repetitiu d'una part del cos, com ara un parpelleig, un moviment facial o un gest. També pot fer referència a un comportament habitual o una mania que una persona té de manera repetida.
  • Tió: El tió és una tradició nadalenca típica de Catalunya i d'altres regions de parla catalana. Consisteix en un tronc d'arbre al qual se li posa una cara somrient i una manta perquè sembli un animal. Els nens li donen menjar i li fan petons perquè, segons la llegenda, el tió cagui regals la nit de Nad
  • Tip: La paraula "tip" en català es pot utilitzar en diversos contextos i té diferents significats. Aquí en tens algunes definicions:1. Consell o suggeriment: Consell o suggeriment que es dóna per ajudar o millorar alguna cosa.
    Exemple: "Et dono un tip per preparar millor aquesta recepta."

    2. Propina: Quantitat de diners addicional que es dón

  • Tipi: Un tipi és una vivenda tradicional dels indis americans, que consisteix en una estructura cònica o tronco-cònica feta de pals de fusta coberta amb pells d'animals o lona. Aquesta construcció és portàtil i sol ser utilitzada com a habitatge temporal o com a lloc de reunió per a les tribus nadius americanes.
  • Típic: 'Típic' en català fa referència a allò que és característic, propi o usual d'una cosa o d'una situació. També pot fer referència a allò que és representatiu d'una cultura, d'una regió o d'un estil.
  • Tit: La paraula "tit" en català pot tenir diversos significats, depenent del context en què s'utilitzi. Aquí en tens alguns:1. En biologia, "tit" pot referir-se a un ocell petit de la família dels parúsids, com ara el pit-roig (Parus caeruleus).
    2. En l'àmbit de la música, "tit" pot ser una forma col·loquial
  • Titet: La paraula "titet" en català fa referència a un nen o nena petit/a, generalment un nadó o un infant de poques edats. És una paraula carinyosa i afectuosa que s'utilitza per referir-se als nens petits de manera tendra.
  • Tití: El terme "tití" fa referència a un tipus de mico petit que pertany a la família dels cébids. Aquest animal sol habitar les zones tropicals d'Amèrica del Sud i Central i destaca per les seves dimensions reduïdes i el seu comportament juganer i actiu.
  • Titit: La paraula 'titit' en català fa referència a una mena de joc infantil que consisteix en tocar lleugerament amb els dits a una altra persona, generalment de forma sorprenent o inesperada, per fer-la riure o molestar-la lleugerament. És una acció juganera i divertida que sovint es fa entre amics o germans.
  • Titot: La paraula "Titot" en català fa referència a un plat típic de la cuina catalana, concretament de la comarca del Vallès Oriental. Es tracta d'una mena de pastís salat elaborat amb carn picada, ceba, tomàquet, ou i altres ingredients, tot això envoltat d'una capa de pasta de full. És un plat molt popular en festes i celebr
  • Tòpic: La paraula "tòpic" en català fa referència a un tema o assumpte que es considera comú, repetitiu o estereotipat en una conversa, en una obra literària, en un discurs, etc. També pot referir-se a una idea o a una expressió que es repeteix de manera habitual sense aportar res de nou.

 

Per què jugar al Paraulògic és Beneficiós

És un fet ben conegut que el Paraulògic, a més de ser un joc entretingut i desafiador, també ofereix una gran varietat de beneficis a nivell cognitiu i educatiu. A continuació, explorarem alguns d'aquests beneficis que fan que jugar al Paraulògic sigui una excel·lent opció per al desenvolupament personal.

Beneficis Cognitius

Jugar al Paraulògic implica posar a prova diverses habilitats cognitives com la concentració, la memòria, la resolució de problemes i la rapidesa mental. Aquestes capacitats es veuen reforçades amb cada partida, ja que cal estar atent als detalls, recordar patrons i trobar solucions de manera eficient.

Beneficis Educatius

A més dels avantatges cognitius, el Paraulògic també pot ser una eina educativa poderosa. El joc fomenta la capacitat de raonament, millora l'ortografia i enriqueix el vocabulari. A més, jugar en grup pot estimular la comunicació i la col·laboració entre els jugadors, afavorint la socialització i el treball en equip.

En resum, jugar al Paraulògic no només és divertit sinó que també ofereix una oportunitat única per desenvolupar habilitats cognitives i educatives de manera entretinguda i gratificant.

 

Descobreix els secrets del Paraulògic: diversió amb serietat

Adéu, amics del Paraulògic! Avui us convido a compartir les vostres estratègies i pensaments sobre el joc d'avui. Que la paraula sigui la vostra millor amiga i la lògica el vostre aliat en aquesta aventura. Ens veiem al pròxim enigma!

image_pdfDescarregar el PDF dels solucions d'avui

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Go up