Solucions del Paraulògic d'avui 25/03/2024

Paraulogic 25 Març

Benvinguts a les Solucions del Paraulògic d'avui 25/03/2024! Avui us convidem a descobrir les respostes que us portaran a resoldre els desafiaments lingüístics d'aquest dia. Amb paraules enginyoses i estratègies astutes, prepareu-vos per posar a prova la vostra ment i gaudir de l'aventura de trobar les solucions ocultes en aquest joc fascinant. Acompanyeu-nos en aquest viatge a través de les paraules i deixeu-vos sorprendre per la diversió i la creativitat que ens ofereix el Paraulògic d'avui. ¡Descobriu-ho ja!

Indexi

Solucions del Paraulògic d’avui 25/03/2024

La lletra central d’avui és la I i les lletres restants són A-C-M-Q-U
La solució al paraulògic d’avui, 25/03/2024, conté 46 paraules

Descobreix la nova funcionalitat de Dadalògic: el comprovador de paraules! Ara, pots verificar fàcilment les paraules que ja has desxifrat. Només has d'introduir les paraules trobades, separades per comes, i es marcaran automàticament. Pots copiar-les directament dels resultats del joc per evitar errors de format. Utilitza el nostre exemple com a guia: ai-ai, assassí, desidiosa, oda, odissea, sòsia. T'ofereixem una llista de comprovació detallada amb el recompte de paraules pendents, organitzades per punts. El desafiament del Paraulògic mai ha estat tan fàcil. Si no coneixes el significat d'alguna paraula, tenim una secció de definicions de les paraules del Paraulògic d'avui al final de la pàgina.


Paraules de 17 punts:
0

Paraules de 8 punts:
0

Paraules de 7 punts:
0

Paraules de 6 punts:
0

Paraules de 5 punts:
0

Paraules de 2 punts:
0

Paraules de 1 punts:
0

Si desitgeu accedir a les pistes del Paraulògic d'avui, simplement feu clic al requadre vermell. En aquesta secció, tindreu l'oportunitat d'explorar totes les pistes i la informació necessària per resoldre el Paraulògic. Si necessiteu assistència addicional, no dubteu a fer ús de la secció de Solucions del Paraulògic d'avui en català que trobareu més amunt.

Pistes

 3 4 5 6 7 8Σ
a14220110
c33310010
i3400007
m32431013
q1211106
u0000000
Σ11151072146

Prefixos de dues lletres:

    ac-4 ai-2 am-3 aq-1 ca-5 ci-4 cu-1 ia-3 ic-2 im-1 iu-1 ma-5 mi-7 mu-1 qu-6

Prefix freqüent de tres lletres:

    qui-6

Sufixos freqüents de tres lletres:

    cia-5 ica-5

Hi ha 1 tuti de 7 lletres Hi ha 4 palíndroms:

    • - 2 de 3 lletres
    - 2 de 5 lletres

Hi ha 2 mots quadrats de 4 lletres Subconjunts:

    aci-11 ai-3 aim-7 acim-9 aiqu-1 aciqu-2 cim-2 ciu-1 aciu-1 aimqu-2 im-1 cimu-1 iqu-1 ciqu-1 imqu-1 cimqu-1 acimqu-1

Significat de les paraules Solucions del Paraulògic d'avui

A continuació, es presenten les definicions de les paraules clau relacionades amb el Paraulògic d'avui. Aquestes paraules ens ajuden a comprendre millor els conceptes i estratègies darrere d'aquest joc enriquidor.

  • Acàcia: Acàcia és un nom comú que fa referència a diverses espècies d'arbres o arbustos del gènere Acacia, caracteritzats per tenir fulles compostes, flors petites i agrupades en inflorescències i espines en les branques. Les acàcies són plantes originàries de zones àrides i són conegudes per la seva resistència i adaptabilit
  • Acci: La paraula "Acci" no existeix en català. Potser t'has referit a "acció", que significa el resultat de fer alguna cosa, una activitat o un acte concret. Si tens una altra paraula en ment, si us plau, proporciona'm més informació per poder ajudar-te millor.
  • Àccia: La paraula "àccia" en català fa referència a una eina de fusta o de ferro que s'utilitza per aplanar i alisar una superfície, com ara una taula, una biga, etc. També pot ser utilitzada per donar forma a una peça de fusta o ferro.
  • Ací: "Ací" és una paraula en català que es fa servir per indicar un lloc o posició concreta, equivalent a "aquí" en castellà. També pot utilitzar-se per referir-se a un moment concret en el temps, com a "ara".
  • Ai-ai: La paraula "ai-ai" en català fa referència a un crit o expressió d'admiració, sorpresa, dolor o lamentació. És una interjecció que s'utilitza per expressar una emoció intensa o una reacció immediata davant d'una situació determinada.
  • Aimia: La paraula "Aimia" en català fa referència a una antiga divinitat de la mitologia grega, coneguda com a Eumènia, que era la deessa de les festes i dels ritus nupcials. També es pot utilitzar per referir-se a una dona que té molta habilitat en l'organització de festes i esdeveniments.
  • Amic: Un amic és una persona amb la qual es té una relació de confiança, afecte i complicitat. És algú amb qui es comparteixen moments, emocions i experiències, i amb qui es pot contar en els moments bons i dolents. Un amic és algú que està al teu costat, t'ajuda i et dóna suport en les dificultats de la vida.
  • Amicícia: L'amistat és una relació de confiança, afecte i suport mútu entre dues persones. És un vincle emocional fort que es basa en la comprensió, la sinceritat i la complicitat. L'amistat implica compartir moments, experiències i emocions, i estar present per a l'altre en els bons i mals moments. És un valor important a la vida de les persones
  • Amímia: La paraula 'amímia' no apareix en els diccionaris de referència en català. Podria ser un terme poc comú o específic d'un àmbit concret. Si tens més context sobre la paraula, podria ajudar a proporcionar una definició més precisa.
  • Aquí: Aquí és un adverbi de lloc que fa referència al lloc on es troba la persona que parla o apropa a aquest lloc. També pot fer referència al punt de l'espai en què es troba alguna cosa o algú.
  • Cacic: La paraula "cacic" en català fa referència a una persona que exerceix un poder autoritari o despotisme en un determinat àmbit, especialment en el polític o social. També pot fer referència a una persona que exerceix un control excessiu sobre altres persones o grups, imposant la seva autoritat de manera arbitrària.
  • Cai: La paraula "cai" en català fa referència a una persona que es dedica a la venda il·legal de productes, especialment a la venda ambulant de mercaderies sense tenir una llicència o autorització per fer-ho. També pot fer referència a una persona que realitza activitats il·legals o fraudulentes.
  • Caiac: El caiac és una embarcació lleugera i estreta, propulsada per pales que es mouen a través de l'aigua. És utilitzada principalment per practicar esport o per a la navegació recreativa.
  • Camí: La paraula "camí" en català es refereix a una via o sender que connecta dos punts, utilitzada per desplaçar-se d'un lloc a un altre. També pot fer referència a una ruta o itinerari determinat per arribar a un destí concret.
  • Caqui: El terme "caqui" fa referència al fruit de l'arbre del caqui, de color taronja o groc, de forma arrodonida i carnosa. Aquest fruit és dolç i suau quan està madur i es consumeix principalment com a fruita fresca. També es pot utilitzar per fer confitures, sucs i altres preparacions culinàries.
  • Cia: La paraula "Cia" en català pot tenir diversos significats, depenent del context en què s'utilitzi. Aquí en tens algunes definicions:1. "Cia" pot ser una forma col·loquial de referir-se a la companyia, és a dir, a una empresa o organització.

    2. "Cia" també pot ser l'acrònim de "Central d'Informació de

  • Cim: El terme "cim" en català fa referència a la part més alta d'una muntanya o d'un objecte elevat. També pot fer referència al punt més alt d'una carrera professional, d'una organització o d'una jerarquia.
  • Cima: La paraula 'cima' en català fa referència a la part més alta d'una muntanya o d'un objecte elevat. També pot fer referència al punt culminant o més important d'una situació o d'un procés.
  • Cimaci: La paraula "Cimaci" no es troba en el diccionari de la llengua catalana. Si tens alguna altra paraula que vulguis que et defineixi, estic aquí per ajudar-te.
  • Cuïc: La paraula "cuïc" en català fa referència al crit o so que emeten alguns animals com els gats, els ratolins o altres petits mamífers. També pot fer referència a un crit agut o soroll fort i estrident que pot fer una persona.
  • Iac: La paraula "Iac" no es troba en el diccionari de la llengua catalana. Potser es tracta d'un acrònim o una paraula específica d'un àmbit concret que no està reconeguda en català. Si tens més informació sobre el context en què s'utilitza la paraula "Iac", podré ajudar-te millor a comprendre'n el significat.
  • Iai: La paraula "Iai" és una interjecció que s'utilitza per expressar sorpresa, alegria o entusiasme. També pot ser utilitzada com a salutació informal entre coneguts.
  • Iaia: La paraula "iaia" en català fa referència a la mare del pare, és a dir, a la àvia materna d'una persona. També pot ser utilitzada per referir-se a una dona gran en general.
  • Ica: La paraula 'Ica' en català no té cap significat conegut. Si et refereixes a una altra paraula o vols més informació, si us plau, proporciona'n més context.
  • Icac: L'ICAC (Institut Català d'Arqueologia Clàssica) és una institució dedicada a la recerca, l'estudi i la difusió de la cultura i l'arqueologia de l'antiguitat clàssica a Catalunya. També és l'encarregada de coordinar les actuacions en matèria d'arqueologia clàssica a Catalunya i de promoure
  • Imam: Imam és un terme àrab que fa referència al líder religiós en el context de l'islam. L'imam és la persona que dirigeix les pregàries i actua com a guia espiritual per a la comunitat musulmana. També pot tenir autoritat en qüestions de llei islàmica i en assumptes comunitaris.
  • Iuca: La paraula "iuca" no existeix en català. Potser t'has referit a una altra paraula o a un error tipogràfic. Si tens alguna altra paraula que vulguis que et defineixi, estaré encantat d'ajudar-te.
  • Mai: Mai és un adverbi de negació que s'utilitza per indicar que alguna cosa no ha passat en cap moment del temps o que no passarà mai en el futur. També pot fer referència a una expressió de temps que indica el mes de maig.
  • Maia o maià: La paraula "maia" o "maià" fa referència a una persona que viu en un masia o casa de camp, especialment a Catalunya. També pot fer referència a una persona que té relació amb el món rural o que té un estil de vida vinculat a la natura i a la terra.
  • Màmia: La paraula 'màmia' en català fa referència a un cadàver humà o animal embalsamat o conservat per mitjans artificials, com ara la dessecació, la congelació o la immersió en substàncies conservadores. També pot fer referència a la mare en un context familiar o col·loquial.
  • Maqui o maquí: La paraula "maqui" o "maquí" en català fa referència a una planta arbustiva de la família de les ericàcies, coneguda científicament com a Myrtus communis. Aquesta planta té fulles petites i aromàtiques, flors blanques i fruits negres comestibles. També s'utilitza per referir-se a la fruita d'aquest arbust.
  • Màquia: La paraula "màquia" en català fa referència a una tècnica de teixit manual que es realitza amb un telar. És un teixit de punt, generalment de fil de cotó, que es fa amb un telar manual utilitzant una tècnica específica.
  • Mia: La paraula 'Mia' en català és un pronom personal que s'utilitza per indicar possessió en primera persona singular. És equivalent a 'meva' en castellà i es fa servir per expressar que alguna cosa pertany a la persona que parla. Exemple: "Aquesta cadira és la meva."
  • Mica: La paraula "mica" en català fa referència a una partícula molt petita, a un fragment molt petit o a una quantitat molt petita d'alguna cosa. També es pot utilitzar per indicar que alguna cosa és poc probable o que té poca importància. Exemple: "No tinc mica de gana" significa que no tinc gens de gana.
  • Micaci: La paraula "Micaci" no es troba en el diccionari de la llengua catalana. Si vols, puc intentar ajudar-te amb una altra paraula o consulta.
  • Micàcia: La paraula "micàcia" en català fa referència a una cosa sense importància, sense valor o sense interès. També pot fer referència a una cosa fútil, superficial o sense fonament.
  • Mim: La paraula "mim" en català fa referència a una planta ornamental de la família de les compostes, coneguda científicament com a Mimosa pudica. També pot fer referència a una acció o comportament que imita o copia el que fa una altra persona, sovint de manera còmica o exagerada.
  • Mímic: La paraula 'mímic' en català fa referència a una persona que imita els gestos, les expressions facials o els moviments d'una altra persona de manera molt precisa i detallada. També pot fer referència a quelcom relacionat amb la imitació o reproducció de gestos i moviments de manera molt precisa.
  • Mímica: La paraula "mímica" en català fa referència a l'art de representar o expressar sentiments, emocions o accions mitjançant gestos, expressions facials i moviments corporals, sense utilitzar paraules. També pot fer referència a una representació teatral en què els actors utilitzen principalment la gestualitat per comunicar-se amb el públic.
  • Múcic: La paraula "múcic" no es troba al diccionari de la llengua catalana. Podries haver volgut referir-te a una altra paraula o potser es tracta d'un error tipogràfic. Si tens una altra paraula en ment de la qual vulguis saber el significat, estic aquí per ajudar-te.
  • Qui: "Qui" és un pronom interrogatiu que s'utilitza per preguntar per una persona o un grup de persones. També es pot utilitzar com a pronom relatiu per introduir una oració subordinada que compleixi la funció de subjecte.
  • Quic: La paraula "quic" no té un significat conegut en català. Podria ser un terme específic o una paraula en un idioma diferent. Si tens més informació sobre el context en què s'utilitza la paraula "quic", podria ajudar a proporcionar una definició més precisa.
  • Quica: La paraula "quica" en català fa referència a una peça metàl·lica que es col·loca a la punta dels bastons o pals per evitar que s'enfonsin en el terra. També es pot utilitzar per referir-se a la part més prima i allargada d'una estaca o pal.
  • Quim: La paraula 'Quim' en català es pot utilitzar com a diminutiu del nom de pila Joaquim. També es pot utilitzar com a nom propi masculí.
  • Químic: La paraula 'químic' fa referència a allò relacionat amb la química, una ciència que estudia la composició, les propietats i les transformacions de la matèria. També pot fer referència a una substància química en concret.
  • Química: La paraula 'Química' en català fa referència a la ciència que estudia la composició, estructura i propietats de la matèria, així com els canvis que experimenta durant les reaccions químiques. També es pot utilitzar per fer referència a la relació o connexió entre dues persones o elements.

Per què jugar al Paraulògic és Beneficiós

Jugar al Paraulògic no només és divertit, sinó que també aporta una sèrie de beneficis cognitius i educatius que poden millorar diverses àrees de la teva vida. A continuació, explorarem alguns d'aquests beneficis:

Beneficis Cognitius:

  • Millora de la concentració: Resoldre els enigmes del Paraulògic requereix una concentració intensa i ajuda a entrenar la teva capacitat de mantenir l'atenció.
  • Estimulació del pensament lògic: Analitzar les relacions entre les paraules i trobar les respostes correctes pot ajudar a millorar les teves habilitats de pensament lògic.
  • Increment de la memòria: Recordar les regles i les solucions anteriors del Paraulògic pot contribuir a reforçar la teva memòria a curt i a llarg termini.

Beneficis Educatius:

  • Millora de l'ortografia i el vocabulari: Exposar-te a diverses paraules i combinacions de lletres en el Paraulògic pot ajudar a ampliar el teu vocabulari i millorar la teva ortografia.
  • Desenvolupament de la capacitat analítica: Treballar en la resolució de problemes lingüístics pot potenciar la teva capacitat analítica i la teva capacitat per abordar reptes de manera eficaç.
  • Estímul de la creativitat: Trobar solucions creatives i fora de la caixa en els enigmes del Paraulògic pot fomentar la teva creativitat i la capacitat d'innovar en altres àmbits de la teva vida.

En resum, jugar al Paraulògic no només proporciona diversió i entreteniment, sinó que també ofereix una oportunitat única per millorar les teves habilitats cognitives i educatives de manera divertida i enginyosa. Aprofita tots els beneficis que aquest joc fascinant pot oferir-te!

Les Solucions Més Divertides del Paraulògic d'avui!

Aquí tens les respostes a les paraules més enrevessades del Paraulògic d'avui. Esperem que hagis gaudit resolent-les i que aquestes solucions et facin somriure. Recorda que la diversió és el component clau d'aquest joc, així que segueix practicant per millorar la teva destresa amb les paraules!

No dubtis a compartir les teves estratègies i respostes a les paraules d'avui al Paraulògic. Ens encantaria llegir els teus comentaris i saber com afrontes els reptes lingüístics d'aquest joc. La comunitat de jugadors sempre està oberta a nous punts de vista i idees. Anima't a participar i compartir la teva experiència amb nosaltres!

image_pdfDescarregar el PDF dels solucions d'avui

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Go up