Solucions del Paraulògic d'avui en català 15/03/2024

Solucions del Paraulògic d'avui 15/03/2024

Benvinguts a les Solucions del Paraulògic d'avui, 15/03/2024!
Avui us portem les respostes a les paraules encreuades més desafiantes i punyents del dia. Si heu estat rascant-vos el cap buscant les solucions, heu arribat al lloc adequat. A continuació, trobareu les paraules resoltes i les seves definicions perquè pugueu completar el vostre trencaclosques. No us preocupeu, ho expliquem tot sense donar massa pistes, perquè la diversió de descobrir les solucions és part de l'emoció del Paraulògic. Així que, sense més preàmbuls, deixeu-vos endinsar en aquesta aventura mental i descobriu les respostes que us esperen a continuació:

Indexi

Solucions del Paraulògic d'avui 15/03/2024

Avui tenim les respostes al Paraulògic d'avui, 15/03/2024. A continuació, us presentem les solucions a les diferents categories de paraules segons els seus punts:

La solució al paraulògic d’avui, 15/03/2024, conté 136 paraules:

Paraules de 20 Punts:

Paraules de 19 Punts:

Paraules de 18 Punts:

Paraules de 17 Punts:

Paraules de 16 Punts:

Paraules de 11 Punts:

Paraules de 10 Punts:

Paraules de 9 Punts:

Paraules de 8 Punts:

Paraules de 7 Punts:

Paraules de 6 Punts:

Paraules de 5 Punts:

Paraules de 2 Punts:

Paraules de 1 punto:

Aquestes són totes les paraules obtingudes en la classificació del Paraulògic d'avui. Esperem que hagueu gaudit del repte i us animem a seguir jugant amb nosaltres en les properes ocasions.

Significat de les paraules Solucions del Paraulògic d'avui

A continuació, es presenten les definicions de les paraules clau relacionades amb el Paraulògic d'avui. Aquestes paraules ens ajuden a comprendre millor els conceptes i estratègies darrere d'aquest joc enriquidor.

  • Ai-ai: La paraula "ai-ai" en català fa referència a una expressió que s'utilitza per expressar dolor, lament o sorpresa davant d'una situació difícil o inesperada. És una interjecció que es pot utilitzar per mostrar dolor físic o emocional.
  • Ain: La paraula "Ain" en català es refereix a una unitat de superfície agrària utilitzada principalment a Catalunya i a les Illes Balears. Un ain equival a 1000 m² o 0,1 hectàrees. També pot ser coneguda com a "àrea".
  • Ainu: 'Ainu' és un poble indígena del nord del Japó, principalment de l'illa d'Hokkaido. També es refereix a la llengua que parlen aquest poble.
  • Aiús: La paraula "aiús" en català és una interjecció que s'utilitza per expressar sorpresa, admiració, alegria o desconcert. També pot utilitzar-se com a expressió de dolor o lament. És una paraula molt versàtil que es pot utilitzar en diferents contextos i amb diferents significats.
  • Ananàs: 'Ananàs' és una paraula en català que fa referència a la fruita tropical de color groc i carnosa, amb una forma ovalada i una corona de fulles a la part superior. També és coneguda com a pinya.
  • Anant: 'Anant' és el gerundi del verb 'anar', que significa moure's d'un lloc a un altre, desplaçar-se. També pot fer referència a estar en procés de fer alguna cosa.
  • Anàstasi: La paraula "anàstasi" en català fa referència a la resurrecció de Jesucrist segons la doctrina cristiana. També es pot utilitzar per referir-se a la celebració religiosa de la resurrecció de Jesucrist, que es fa durant la Setmana Santa.
  • Anatasa: L'Anatasa és un mineral de la classe dels òxids, de fórmula química TiO2. Es caracteritza per tenir una estructura cristal·lina tetragonal i un color negre o blau. És un dels principals minerals de titani i es pot trobar en diverses roques metamòrfiques i ígnies.
  • Aní: La paraula "aní" en català fa referència a una mena de gusano marí que viu en les aigües poc fondes i que sol ser de color vermell o groc. També pot fer referència a un tipus de peix petit i allargat.
  • Anís: L'anís és una planta herbàcia de la família de les umbel·líferes, de fulles dividides i flors petites blanques o grogues agrupades en umbel·les. Els fruits de l'anís són petits aquenis aromàtics i s'utilitzen principalment com a condiment en la cuina i en la fabricació de licors.
  • Anisat: La paraula "anisat" fa referència a una beguda alcohòlica que es fa a partir d'anís o que té un fort sabor a anís. També pot fer referència a un aliment o beguda aromatitzat amb anís.
  • Anit: La paraula "anit" en català fa referència a la nit anterior a la del dia actual. És una forma col·loquial de dir "ahir a la nit" o "la nit passada".
  • Anitis: Ho sento, però la paraula 'Anitis' no està reconeguda en català. Si tens alguna altra paraula que vulguis que et defineixi, estaré encantat d'ajudar-te.
  • Ans: La paraula "ans" en català fa referència a una sensació de desig o necessitat intensa de menjar. També pot fer referència a una gana vorac o a un impuls irresistible per menjar.
  • Ansa: La paraula "ansa" en català es refereix a una peça o element en forma de cèrcol o anell que s'utilitza per agafar o subjectar alguna cosa. També pot fer referència a una corba o gir en una via o camí.
  • Ansat: La paraula "ansat" en català fa referència a un tipus de decoració o ornament en forma de nus o anella que sol utilitzar-se en l'arquitectura i en altres arts visuals per a embellir o enriquir un objecte o una estructura. També pot fer referència a una asa, mànec o agafador en forma de nus o anella en objectes com arquets
  • Ansí: La paraula "ansí" en català s'utilitza com a adverbi per indicar una manera o forma de fer alguna cosa, o per expressar una situació concreta. També pot ser utilitzada com a conjunció adversativa per introduir una contraposició en una frase.
  • Ànsia: 'Ànsia' és un substantiu femení que fa referència a una gran necessitat o desig intens de tenir alguna cosa, ja sigui material o emocional. També pot fer referència a una sensació de malestar o ansietat.
  • Ant: La paraula "ant" en català es tradueix com "formiga", que és un insecte social que viu en colònies i es caracteritza per tenir un cos segmentat i sis potes. Les formigues són conegudes per la seva capacitat de treball en equip i la seva organització en les seves colònies.
  • Anta: La paraula "anta" en català fa referència a una unitat de mesura de longitud antiga que equival a 1,20 metres. També pot fer referència a una peça de fusta que es col·loca verticalment en una paret per sostenir una biga o una teulada.
  • Antina: La paraula "antina" en català fa referència a un tipus de teixit de cotó o llana que s'utilitza per a fer roba o altres peces tèxtils. També pot fer referència a una peça de roba feta amb aquest tipus de teixit.
  • Anus: L'anus és l'orifici final de l'intestí gruixut, situat a la part posterior del cos, a través del qual s'eliminen les matèries fecals.
  • Asiní: La paraula "asiní" en català fa referència a allò que és relatiu a l'ase, tant en aspectes físics com en aspectes de comportament. També pot fer referència a quelcom que recorda o fa pensar en un ase, com ara un moviment o una actitud poc intel·ligent o poc refinada.
  • Asinina: La paraula "asinina" és un adjectiu que fa referència a allò que és propi o relatiu a l'ase. També pot fer referència a quelcom que recorda o té les característiques d'un ase, com ara la terquedat.
  • Assassí: Assassí és una persona que mata una altra persona de manera deliberada i premeditada. També pot referir-se a aquell que cometeix un assassinat o acte de violència mortal.
  • Assassina: Assassina és una forma femenina del terme assassin, que fa referència a una persona que cometeix un assassinat de manera premeditada i intencionada. Una assassina és una dona que mata a algú amb l'objectiu de causar-li la mort.
  • Assassinat: Assassinat és l'acció de matar algú de manera intencionada i premeditada, amb la intenció de causar la seva mort.
  • Assistit: 'Assistit' és el participi passat del verb 'assistir', que pot tenir diversos significats en català. En aquest context, 'assistit' pot referir-se a una persona que ha rebut ajuda, suport o assistència en una situació determinada. També pot fer referència a una persona que ha estat present en un acte, esdeveniment o reunió.
  • Assut: Assut és una paraula en català que fa referència a una presa o barrera construïda en un riu o una riera per desviar l'aigua cap a un altre lloc amb l'objectiu de regar terres, generar energia hidroelèctrica o controlar les crescudes del riu. També pot referir-se a un lloc on l'aigua es deté momentàniament abans de continuar el
  • Ast: "Ast" és una paraula en català que fa referència a un objecte o pedra que es posa a la part superior d'una torre o edifici com a element decoratiu o simbòlic. També pot fer referència a una pedra gran i pesant que es col·loca a la part superior d'un mur o d'una construcció per a reforçar-la.
  • Asta: 'Asta' és una paraula en català que fa referència a la part superior i punxeguda d'algunes armes com ara les espases, els llances o els estendards. També pot fer referència a una branca o tija d'una planta.
  • Astàsia: Astàsia és la incapacitat de romandre dret o de caminar de manera normal, generalment a causa d'una alteració neurològica o muscular. També es pot conèixer com a astàsia funcional.
  • Àstat: La paraula "àstat" en català fa referència a l'element químic estany, que té el símbol Sn i el número atòmic 50. L'estany és un metall de color platejat i es troba en diverses aplicacions industrials i tecnològiques.
  • Asti: Asti és una ciutat italiana situada a la regió del Piamont, coneguda principalment per la producció del vi espumós conegut com a Asti Spumante.
  • Astut: Astut és un adjectiu que fa referència a una persona que té habilitat per enganyar o actuar amb intel·ligència i astúcia per aconseguir els seus objectius. També es pot utilitzar per descriure algú que és llest i sagaç en les seves accions o decisions.
  • Astuta: Astuta és un adjectiu que es fa servir per descriure una persona que és llesta, intel·ligent i sagac en les seves accions i decisions, especialment quan es tracta de ser astuta per aconseguir els seus objectius.
  • Atanàsia: La paraula "atanàsia" en català fa referència a la creença en la immortalitat de l'ànima o en la resurrecció dels morts. També pot fer referència a la doctrina que sosté aquesta creença.
  • Atans: La paraula "atans" en català fa referència a l'acció d'acostar-se a algú o a alguna cosa. També pot fer referència a l'acció d'apropar-se físicament a alguna cosa.
  • Autista: La paraula "autista" fa referència a una persona que pateix trastorns de l'espectre autista (TEA), que són un conjunt de trastorns del desenvolupament que afecten la comunicació, les habilitats socials i el comportament. Les persones autistes poden tenir dificultats per comunicar-se i interactuar amb altres persones, a més de mostrar comportaments repetit
  • Autunita: L'autunita és un mineral que pertany al grup dels fosfats i que està format per fosfat de calci i urani. És d'un color verd groguenc i sovint es troba en forma de cristalls prismàtics. Aquest mineral és conegut per la seva capacitat de fluorescència quan és exposat a la llum ultraviolada.
  • Iai: La paraula 'Iai' és una interjecció que s'utilitza per expressar sorpresa, admiració o incredulitat en català. També pot ser utilitzada com a expressió d'entusiasme o alegria davant d'una situació positiva.
  • Iaia: La paraula "iaia" en català fa referència a la mare del pare d'una persona, és a dir, a la àvia materna. També es pot utilitzar per a referir-se a qualsevol dona gran o vella.
  • Inanitat: La paraula "inanitat" es refereix a la falta de valor, significat o importància d'alguna cosa. També pot fer referència a la vacuïtat, a la buidor o a la insignificança d'una situació o d'una cosa.
  • Ínia: La paraula "ínia" en català no té un significat concret o estàndard. Podria ser una forma dialectal o local d'una altra paraula, o una paraula inventada. Si tens més context sobre com s'utilitza la paraula "ínia", podré ajudar-te a proporcionar una definició més precisa.
  • Innat: La paraula "innat" en català fa referència a allò que és propi o característic de la naturalesa o essència d'una persona, animal o cosa des del naixement, és a dir, que és present de manera inherent, sense necessitat d'aprenentatge o adquisició. També es pot utilitzar per descriure alguna característica o qualitat que es considera pròpia d
  • Innata: 'Innata' és un adjectiu que fa referència a allò que és inherent, natural, que es posseeix des del naixement o que és intrínsec a una persona o a una cosa. També es pot utilitzar per descriure alguna característica o qualitat que es considera pròpia de la naturalesa o de l'essència d'alguna cosa.
  • Innatista: La paraula "innatista" fa referència a una teoria que sosté que certs coneixements o habilitats són presents en els éssers humans des del seu naixement, sense necessitat d'aprenentatge previ. Aquest concepte es contraposa a la idea que tot el coneixement es adquireix a través de l'experiència i l'aprenentatge.
  • Insà: La paraula "insà" en català fa referència a una persona que pateix una malaltia mental, especialment una malaltia mental greu que afecta la seva capacitat de raonament i de comportar-se de manera coherent. També pot fer referència a una persona desequilibrada o irracional en les seves accions o pensaments.
  • Insana: La paraula "insana" en català fa referència a quelcom que està malaltís, que pateix una malaltia greu, o que té una salut precària. També pot fer referència a quelcom que està en un estat de descomposició o degradació.
  • Insània: La paraula "insània" en català es refereix a la falta de raó, a la bogeria o a la demència. També pot fer referència a una conducta irracional o desmesurada.
  • Insanitat: La paraula "insanitat" en català fa referència a la manca de salut mental, a la bogeria o a la demència. També pot fer referència a l'estat de quelcom que no està en un bon estat de salut o condició física.
  • Insinuant: La paraula "insinuant" en català fa referència a allò que insinua o suggereix alguna cosa de forma subtil, sense expressar-ho de manera explícita. També pot fer referència a una persona que insinua alguna cosa amb intenció de provocar un efecte determinat en algú altre.
  • Insinuatiu: 'Insinuatiu' és un adjectiu que fa referència a aquell que insinua, que suggereix alguna cosa sense expressar-la clarament o de manera directa. També pot fer referència a una actitud o comportament que busca insinuar alguna cosa de forma subtil o indirecta.
  • Instant: La paraula 'instant' en català fa referència a un breu període de temps, un moment puntual o una fracció de segon. També pot fer referència a un moment precís en el temps.
  • Instantani: La paraula "instantani" en català fa referència a allò que succeeix en un instant o en un temps molt breu, immediat. També pot fer referència a una imatge o fotografia presa en un moment concret, sense cap mena de preparació prèvia.
  • Instantània: 'Instantània' és un substantiu femení que fa referència a una imatge capturada en un moment concret, generalment a través d'una càmera fotogràfica. També pot fer referència a una representació o descripció ràpida i concisa d'una situació, fet o persona.
  • Insuau: La paraula 'insuau' en català fa referència a quelcom que no és suau, que és aspre, rude o desagradable al tacte. També pot fer referència a alguna cosa que no és agradable o amable en el tracte o en el comportament.
  • Intina: La paraula "intina" en català fa referència a una mena de pasta de full que es fa amb farina, mantega i sucre i que s'utilitza per a fer coques i altres dolços. També es pot utilitzar com a farcit en alguns plats de la cuina catalana.
  • Inusitat: La paraula "inusitat" en català fa referència a allò que és poc comú, estrany, poc freqüent o inusual. També pot fer referència a alguna cosa que no s'ha vist abans o que no és habitual.
  • Isatina: La isatina és una substància orgànica que es troba en la naturalesa i que es pot obtenir sintèticament. És un compost químic amb una estructura cíclica que conté àtoms de carboni, nitrogen i oxigen. La isatina s'utilitza en diverses aplicacions industrials i en la síntesi de molècules complexes en química orgànica.
  • Iuan: La paraula 'iuan' no és una paraula catalana. Potser t'has referit a la moneda oficial de la Xina, que es diu 'iuan xinès' i s'escriu en anglès com 'yuan'. El yuan és la unitat monetària de la República Popular de la Xina.
  • Naia: La paraula "Naia" en català fa referència a una nimfa de la mitologia grega, concretament a les nimfes aquàtiques que habitaven els rius i les fonts. També pot ser un nom propi femení.
  • Nan: La paraula "nan" en català fa referència a una persona de baixa estatura, generalment causada per factors genètics o problemes de creixement. També pot fer referència a una figura de la mitologia que és de petit tamany i que té poders màgics.
  • Nana: La paraula "nana" en català pot tenir diversos significats:1. Cancó de bressol que es canta per a adormir els nadons.
    2. Persona que cuida de nadons o infants mentre els pares treballen o estan ocupats.
    3. Moviment rítmic d'una cadència suau i tranquil·la.
    4. Peça musical breu i de caràcter tranquil.
    5. Persona
  • Nansa: La paraula "nansa" es refereix a un tipus d'artefacte utilitzat en la pesca que consisteix en una mena de cercle o anella amb un ganxo al centre que s'utilitza per capturar peixos. També es pot fer referència a una trampa per a animals que utilitza un mecanisme similar.
  • Nansat: La paraula "Nansat" no es troba en el diccionari de la llengua catalana. Potser es tracta d'un terme específic o local que no està reconegut oficialment. Si tens més informació sobre el context en el qual s'utilitza aquesta paraula, podré intentar ajudar-te a comprendre'n el significat.
  • Nansú: La paraula 'Nansú' en català fa referència a una beguda alcohòlica tradicional de la cuina catalana, que es fa amb vi dolç, sucre i canyella. És una beguda típica de les festes de Nadal i de Reis a Catalunya.
  • Nas: El terme "nas" en català es refereix a la part del cos humà que es troba a la cara, entre els ulls i la boca, i que s'utilitza per respirar i olorar. També pot fer referència a l'olfacte o sentit de l'olor.
  • Nassí: La paraula "Nassí" en català fa referència a una persona que pertany a la comunitat jueva. També pot fer referència a una persona que descendeix d'aquesta comunitat o que segueix les seves costums i tradicions.
  • Nassut: La paraula "Nassut" en català fa referència a una persona que té el nas gros, llarg o pronunciat. També pot fer referència a una persona que parla amb un to de superioritat o altivesa.
  • Nàstia: La paraula "nàstia" en català fa referència a un tipus de planta herbàcia de la família de les compositàcies, coneguda científicament com a nasturtium. També pot fer referència a la flor d'aquesta planta.
  • Nat: La paraula "nat" en català fa referència a l'acció de nedar sense roba, és a dir, estar despullat a l'aigua. També pot fer referència a una persona que neda sense roba.
  • Nata: La paraula "nata" en català fa referència a la capa de color groc clar que es forma a la part superior de la llet quan es bull i es refreda. També pot fer referència a la crema de llet batuda fins aconseguir una textura lleugera i esponjosa que s'utilitza per a decorar postres o per acompanyar cafès i altres begudes
  • Natiu: El terme "natiu" en català fa referència a allò que pertany a un lloc per raó de naixement o origen. També pot fer referència a allò que és propi o característic d'una determinada regió o país. En un sentit més ampli, també pot referir-se a una persona que ha nascut en un lloc concret.
  • Nau: La paraula "nau" en català fa referència a una embarcació de gran mida, generalment utilitzada per al transport de mercaderies. També pot fer referència a una nau espacial en el context de la ciència ficció o a una nau industrial, que és un espai ampli i diàfan destinat a activitats comercials o industrials.
  • Nauta: La paraula "nauta" en català fa referència a una persona que té com a ofici la navegació, especialment en vaixells o embarcacions marítimes. També es pot utilitzar de manera més genèrica per referir-se a qualsevol persona que navega en una embarcació, ja sigui com a professional o com a aficionat.
  • Nina: La paraula "nina" en català es fa servir per referir-se a una nena o una noia jove. També pot fer referència a una joguina en forma de nena o bé a una cançó popular infantil.
  • Nissan: Nissan és una marca japonesa d'automòbils i vehicles comercials.
  • Nua: La paraula "nua" en català fa referència a una persona o cosa que està despullada, sense roba o sense cap mena de cobertura. També pot fer referència a una cosa que està despullada de decoració o ornamentació, és a dir, que està en el seu estat més simple i bàsic.
  • Saia: La paraula "saia" en català fa referència a una peça de roba femenina que cobreix la part inferior del cos, des de la cintura fins als turmells, i que sol ser de tela i amb una forma ampla. És una peça comuna en la vestimenta de les dones.
  • San: La paraula "San" en català es refereix al títol d'honor que s'afegeix al nom d'algunes persones per indicar que són considerades santes o venerades per la seva virtut i pietat. Aquest títol s'utilitza principalment en l'àmbit religiós, especialment en el cristianisme.
  • Sana: La paraula "sana" en català fa referència a una persona que gaudeix de bona salut física i mental, que no pateix cap malaltia o afecció. També pot fer referència a una acció o decisió que és raonable, lògica i que no comporta cap perill o risc.
  • Sanatiu: La paraula "sanatiu" en català fa referència a allò que és saludable, que és bo per a la salut o que promou la curació d'una malaltia. També pot fer referència a allò que és beneficiós per al benestar físic o mental.
  • Sanitat: La paraula "sanitat" en català fa referència al conjunt de serveis i recursos destinats a mantenir i millorar la salut de les persones. També pot fer referència al sector o àmbit professional dedicat a la prevenció, diagnòstic i tractament de les malalties i al manteniment de la salut en general.
  • Sansa: La paraula "Sansa" en català fa referència a un tipus de llenya que s'utilitza com a combustible per a la calefacció. La sansa és una fusta seca i dura, sovint provinent de la poda d'arbres fruiters com l'olivera o l'ametller. També es pot utilitzar com a material per a la construcció de mobles rú
  • Sant: La paraula "Sant" en català fa referència a una persona que ha estat reconeguda com a santa per l'església catòlica per la seva vida exemplar i les seves virtuts cristianes. També es pot utilitzar com a adjectiu per referir-se a allò que està relacionat amb els sants o amb la santedat.
  • Santa: La paraula 'Santa' en català fa referència a una dona que ha estat reconeguda per l'Església Catòlica com a santificada per la seva virtut i la seva dedicació a Déu. També pot fer referència a la festivitat religiosa en honor a una santa o a la representació d'una santa en l'art religiós.
  • Satiu: La paraula "satiu" en català fa referència a l'estat de sacietat o plenitud que es produeix després de menjar o beure en abundància, de manera que es troba satisfeta la sensació de fam o set. També pot fer referència a la sensació de estar fart o haver menjat en excés.
  • Sauna: La paraula 'sauna' en català fa referència a una habitació o petit edifici on es realitza un bany de calor seca, normalment a través de vapor d'aigua o fusta calenta. És una pràctica tradicional en moltes cultures per relaxar-se i desintoxicar el cos mitjançant la transpiració.
  • Sia: La paraula "sia" és una forma del verb ser en la tercera persona del singular del subjuntiu present. Es fa servir per expressar una acció hipotètica, una possibilitat o una condició que pot ser certa en el present o en el futur. Exemple: Que sia feliç.
  • Sina: La paraula "sina" en català fa referència a una corda, cordill o cordó que s'utilitza per a lligar, subjectar o atar objectes. També pot fer referència a una corda llarga i prima que s'utilitza per a fer llaços o per a altres usos similars.
  • Sínia: La paraula "sínia" fa referència a una mena de cistella o cistell petit, generalment de vímet o d'altres materials trenats, que s'utilitza per a recollir fruita, verdures o altres productes agrícoles. També pot referir-se a una cistella utilitzada per recollir ous de les gallines.
  • Sinuat: La paraula "sinuat" en català fa referència a una forma o línia que té corbes o ondulacions. També pot fer referència a un moviment o gest que es realitza de manera sinuosa, amb corbes o serpentejant.
  • Sítia: La paraula 'sítia' en català fa referència a una acció de tancar o segellar una porta o finestra amb una sítia, que és una mena de reixat o enreixat de fusta o metall. També es pot utilitzar en sentit figurat per indicar que s'ha tancat o tancat una possibilitat o una opció.
  • Suau: La paraula 'suau' en català fa referència a alguna cosa que té una textura o una consistència agradable al tacte, que no és brusca o aspra. També pot fer referència a alguna cosa que és lleuger, delicat o agradable als sentits, com ara un so suau o una olor suau.
  • Suïssa: Suïssa és un país d'Europa situat als Alps, conegut per la seva neutralitat política, la seva estabilitat econòmica i la seva bellesa natural. La capital de Suïssa és Berna i les seves ciutats més conegudes són Ginebra, Zuric i Basilea. Suïssa és famosa pel seu xocolata, els seus rellotges de precisi
  • Sunna: La paraula "Sunna" fa referència a les tradicions i pràctiques del profeta Mahoma, que són considerades com a guia per als musulmans en la seva vida quotidiana. La Sunna inclou els ensenyaments i exemples del profeta Mahoma recollits en els hadits, que són relats de les seves paraules i accions. És una font important de la llei islàm
  • Sunnita: La paraula 'sunnita' fa referència a l'islam sunnita, una de les dues principals branques de l'islam, juntament amb l'islam xiïta. Els sunnites segueixen la tradició del profeta Mahoma i consideren que els califes (successors de Mahoma) han de ser elegits per consens de la comunitat musulmana.
  • Tai: La paraula 'Tai' en català pot fer referència a diferents significats:1. 'Tai' pot ser el nom d'una regió de Tailàndia, coneguda com a Tailàndia del Nord o Regió dels Tai.2. 'Tai' també pot ser una forma abreviada de 'tailandès' o 'tailandesa', referint-se a una persona de Tailàndia.3. En
  • Tan: La paraula "tan" en català pot tenir diversos significats, depenent del context en què s'utilitzi. Alguns dels significats més comuns són:1. Adverbi de quantitat que s'utilitza per indicar una intensitat o grau elevat d'una característica o qualitat. Exemple: "És tan alt com jo."
    2. Conjunció que s'utilitza per establir
  • Tana: La paraula "tana" en català fa referència a la cova o forat on viuen els animals, com ara ratolins, conills o altres petits mamífers. També s'utilitza de manera col·loquial per referir-se a un lloc petit i acollidor on una persona es pot amagar o refugiar-se.
  • Tanasi: No he trobat cap definició coneguda per a la paraula "Tanasi" en català. Si tens més context sobre aquesta paraula, estaré encantat d'intentar ajudar-te a comprendre'n el significat.
  • Tanàsia: La paraula "tanàsia" en català fa referència a l'acció de morir sense dolor, de manera pacífica i serena. També es pot entendre com una mort dolça i tranquil·la.
  • Taní: La paraula "Taní" en català fa referència a una persona que pertany a la tribu dels tanis, un grup ètnic que viu a l'estat indi d'Arunachal Pradesh. També pot fer referència a la llengua taní, que és la llengua parlada per aquesta comunitat.
  • Tannat: El Tannat és una varietat de raïm negre originària del sud-oest de França, concretament de la regió de Gasconya. Aquesta varietat de raïm també s'ha estès a altres regions vinícoles com Uruguai i altres parts d'Amèrica del Sud. El Tannat és conegut per produir vins de cos fort i intensos, amb un
  • Tant: La paraula "tant" en català és un adverbi que s'utilitza per indicar una quantitat o grau elevat d'una cosa. També pot ser utilitzat com a pronom indefinit per referir-se a una quantitat indeterminada de alguna cosa. Exemple: "Hi ha tantes persones a la festa!"
  • Tanta: La paraula "tanta" en català es fa servir com a adjectiu per expressar una quantitat gran o excessiva d'alguna cosa. També es pot utilitzar com a adverbi per indicar una quantitat considerable o important. Exemple: "Hi ha tanta gent a la festa que no puc ni moure'm".
  • Tas: La paraula "tas" en català es refereix a un recipient de cuir o de tela, generalment amb forma de bossa, que s'utilitza per transportar objectes petits o materials diversos. També es pot utilitzar per emmagatzemar objectes de forma ordenada.
  • Tassa: La paraula "tassa" en català fa referència a un recipient generalment de ceràmica o porcellana, de forma cilíndrica i amb una ansa, utilitzat per beure líquids com el cafè, el te, la llet, entre altres begudes calentes. També pot fer referència a l'acció de mesurar una quantitat determinada de líquid en aquest recipient.
  • Tast: El terme "tast" en català fa referència a l'acció de provar o degustar un aliment o beguda per a avaluar-ne la seva qualitat, sabor, textura o aroma. També pot fer referència a una petita quantitat d'aliment o beguda que es prova amb aquesta finalitat. A més, el terme "tast" també s'utilitza en altres contextos per
  • Tat: La paraula "tat" en català fa referència a una acció o gest que es fa amb les mans sobre una superfície de manera repetida i sense ordre aparent. També pot fer referència a un treball manual fet de manera poc refinada o sense cap valor artístic.
  • Tatà: La paraula 'Tatà' en català es fa servir popularment per referir-se a un home gran, vell, normalment de forma carinyosa. També pot ser utilitzada per referir-se al pare o al pare del pare.
  • Tatú: La paraula 'tatú' fa referència a un mamífer de l'ordre dels edentats, originari d'Amèrica del Sud, que té el cos cobert de plaques òssies i pel llarg i dens. També es coneix com a armadillo en anglès.
  • Tau: La paraula "tau" en català fa referència a la vintena lletra de l'alfabet grec, que es representa amb el símbol τ. A més, en l'àmbit de la simbologia i la religió, el tau és un símbol que representa la creu, especialment la creu de Sant Antoni, que té forma de T. També es pot utilitzar com a símbol de prote
  • Tau-tau: La paraula "Tau-tau" en català fa referència a un joc infantil en què es realitzen salts a peu junts, ambdós jugadors coordinant-se per saltar alhora. Aquest joc també pot ser conegut amb altres noms com ara "salt de cavallet" o "salt de caragol".
  • Taüt: Un "taüt" és un caixó o una caixa de fusta o de metall en què es posa el cos d'una persona morta per ser enterrat o incinerat. També es pot utilitzar per referir-se al lloc on es col·loca aquest caixó durant el funeral.
  • Tia: La paraula "tia" en català fa referència a una dona adulta, generalment d'edat avançada, que pot ser parenta o no. També es pot utilitzar de manera col·loquial per referir-se a una dona de qualsevol edat de manera informal.
  • Tina: La paraula "tina" en català fa referència a un recipient de fusta, plàstic o altres materials, generalment de forma cilíndrica i amb una sola obertura a la part superior, utilitzat per emmagatzemar líquids, com aigua, vi, oli, etc. També pot fer referència a una banyera de dimensions petites utilitzada per rentar-se.
  • Tinta: La paraula "tinta" en català fa referència al líquid de color que s'utilitza per escriure o dibuixar. També es pot referir al color d'aquest líquid o a la substància que s'utilitza per tenyir teixits.
  • Tisa: La paraula 'tisa' en català fa referència a una tija o bastó de metall o fusta que s'utilitza per a remoure el suc de la canya de sucre durant el procés de fabricació del sucre. També pot fer referència a una eina similar utilitzada en altres processos de producció de sucre o en altres aplicacions industrials.
  • Tisana: Una tisana és una beguda que es fa infusionant plantes, herbes, flors o fruits en aigua calenta. Sovint es consumeix per les seves propietats medicinals o per a fins terapèutics. També es pot conèixer com a infusió.
  • Tita o tità: La paraula "tita" o "tità" en català fa referència a la germana del pare o de la mare d'algú, és a dir, la tia. És un terme utilitzat principalment en algunes zones de Catalunya i les Illes Balears.
  • Titanat: El terme "titanat" es refereix a una sal o èster de l'àcid titànic. També pot fer referència a un compost químic que conté el grup funcional -OTi. Aquests compostos es poden utilitzar en diverses aplicacions, com ara en la fabricació de ceràmica, en la indústria del vidre o com a catalitzadors en reaccions quím
  • Titani: La paraula "titani" en català es refereix a una persona molt gran i corpulenta, sovint utilitzada de manera col·loquial per descriure algú de gran envergadura física. També pot fer referència al titani, un element químic metàl·lic de número atòmic 22.
  • Titanita: La paraula "titanita" en català fa referència a un mineral de la classe dels silicats, concretament un nesosilicat de fórmula química CaTiSiO5. La titanita és coneguda també com a esfena negra i es troba principalment en roques ígnies riques en titani. Aquest mineral sol tenir un color verd, groc o marr
  • Titina: La paraula "Titina" no té una definició específica en català, ja que no és una paraula del llenguatge estàndard. Pot ser un nom propi o un terme col·loquial utilitzat en un context concret. Si tens més informació sobre en quin context es fa servir la paraula "Titina", podré ajudar-te a proporcionar una definició més precisa.
  • Tuia: La paraula "tuia" en català fa referència a un arbust o arbre conífer de la família de les cupressàcies, que es caracteritza per tenir fulles escames i per ser molt utilitzat en jardineria com a planta ornamental. També es coneix com a tuya.
  • Tunisià: L'adjectiu "tunisià" fa referència a allò que és propi o relatiu a Tunísia, un país del nord d'Àfrica. També pot fer referència a una persona originària o resident de Tunísia.
  • Tunisiana: La paraula "tunisiana" fa referència a allò relacionat amb Tunísia, un país situat al nord d'Àfrica. També pot fer referència a una persona originària o resident de Tunísia.
  • Tusta: La paraula "tusta" en català fa referència a un colp o cop fort que es dóna amb la mà oberta a la part posterior del cap o del coll. També pot fer referència a una reprimenda o crítica severa que es fa a algú.
  • Tuta: La paraula "tuta" en català es refereix a una peça de vestir que cobreix tot el cos, generalment utilitzada com a uniforme en activitats esportives o en altres àmbits. També pot fer referència a una peça de vestir similar a un vestit o un mono, que cobreix les cames i el torso.
  • Una: 'Una' és un adjectiu numeral que indica la quantitat d'una sola unitat d'una cosa o persona. També es pot utilitzar com a pronom indefinit per a referir-se a una sola cosa o persona de manera indeterminada. Exemple: "Tinc una gateta" o "Una de les opcions és anar al cinema".
  • Unitat: La paraula 'unitat' en català fa referència a la condició o característica d'estar unit o ser únic. També pot fer referència a una entitat o grup que forma un tot indivisible, així com a una mesura estàndard o convencional per a expressar quantitats o magnituds.
  • Usat: La paraula "Usat" en català es refereix a una cosa que ha estat utilitzada anteriorment o que ja no és nova. També pot fer referència a algú que ha experimentat un ús excessiu o que ja ha estat gastat.
  • Usitat: La paraula 'usitat' en català fa referència a allò que és utilitzat o emprat amb freqüència o de manera habitual. També pot fer referència a allò que és comú, corrent o usual.
  • Usitatiu: "Usitatiu" és un adjectiu que fa referència a allò que és habitual, comú o freqüent. També es pot utilitzar per descriure alguna cosa que es fa de manera repetida i regular.

Per què jugar al Paraulògic és Beneficiós

Jugar al Paraulògic no només és una forma divertida d'entretenir-se, sinó que també ofereix diversos beneficis cognitius i educatius. Aquest joc de paraules és una excel·lent manera d'exercitar el teu cervell i millorar les teves habilitats de raonament lògic i lingüístic.

Beneficis cognitius

Jugar al Paraulògic requereix que et concentris i utilitzis el teu pensament analític. Aquesta activitat mental estimula diverses àrees del teu cervell, com ara la memòria, l'atenció i la resolució de problemes. A mesura que practiques i resolts més enigmes, la teva capacitat per trobar patrons i connexions ocultes millorarà.

A més, el Paraulògic et desafia a trencar amb els patrons de pensament convencionals i a pensar de manera creativa. Hauràs de buscar solucions alternatives i trobar noves interpretacions per resoldre els reptes del joc. Aquesta flexibilitat mental és una habilitat valuosa que es pot aplicar a altres àmbits de la vida.

Beneficis educatius

Jugar al Paraulògic pot ser una eina educativa efectiva per a nens i adults. Aquest joc fomenta el desenvolupament del vocabulari, ja que et desafia a trobar sinònims, antònims i altres relacions semàntiques entre paraules. A més, millora la comprensió lectora i l'ortografia, ja que has d'anar desxifrant les pistes i trobar les paraules correctes.

El Paraulògic també pot ser útil per als aprenents d'idiomes. Jugar en un altre idioma permet practicar el vocabulari i la gramàtica d'una manera divertida i enginyosa. A més, ajuda a desenvolupar la fluïdesa verbal i millora la pronunciació i l'enteniment oral.

En resum, jugar al Paraulògic ofereix una gran quantitat de beneficis cognitius i educatius. A més de ser entretingut, aquest joc pot millorar les teves habilitats de raonament lògic, estimular el teu cervell i enriquir el teu coneixement de la llengua. Així que no dubtis a agafar un llibre de Paraulògic i comença a exercitar la teva ment!

Les solucions del Paraulògic d'avui: una barreja de diversió i desafiaments!

Ja heu resolt les paraules misterioses del Paraulògic d'avui? Esperem que hagueu gaudit d'aquesta emocionant aventura lingüística i que hagueu trobat les solucions correctes. Des de Paraulògic, volem felicitar-vos per posar a prova les vostres habilitats i superar els reptes.

Ara bé, ens encantaria saber la vostra opinió! Ens agradaria convidar-vos a compartir les vostres estratègies i experiències en els comentaris. Quines tàctiques heu utilitzat per arribar a les solucions? Què us ha semblat el Paraulògic d'avui? Esteu preparats per als desafiaments que vindran?

A Paraulògic, apreciem molt la vostra participació i retroalimentació. Ens ajuda a millorar continuament i a oferir-vos els millors jocs i desafiaments. Així que no dubteu a deixar els vostres comentaris i compartir les vostres opinions. Estem desitjant llegir les vostres estratègies i aprendre de la vostra perspectiva.

Moltes gràcies per ser part de la nostra comunitat i per jugar al Paraulògic. Ens veiem aviat amb més paraules intrigants i diversió lingüística!

image_pdfDescarregar el PDF dels solucions d'avui

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Go up