Solucions del Paraulògic d'avui 08/04/2024

Solucions del Paraulògic d'avui 08/04/2024

Descobreix les solucions del Paraulògic d'avui i posa a prova la teva habilitat amb les paraules en aquesta nova entrega. El repte d'avui t'espera amb enigmes fascinants i paraules desconcertants. Aprofita l'oportunitat d'ampliar el teu vocabulari i demostra la teva destresa resolent els acudits lingüístics d'avui. Endinsa't en aquesta aventura verbal i descobreix les respostes que et portaran més enllà dels límits de la paraula escrita.

Indexi

Solucions del Paraulògic d’avui 08/04/2024

La lletra central d’avui és la O i les lletres restants són B-C-H-I-R
La solució al paraulògic d’avui, 08/04/2024, conté 48 paraules

Descobreix la nova funcionalitat de Dadalògic: el comprovador de paraules! Ara, pots verificar fàcilment les paraules que ja has desxifrat. Només has d'introduir les paraules trobades, separades per comes, i es marcaran automàticament. Pots copiar-les directament dels resultats del joc per evitar errors de format. Utilitza el nostre exemple com a guia: ai-ai, assassí, desidiosa, oda, odissea, sòsia. T'ofereixem una llista de comprovació detallada amb el recompte de paraules pendents, organitzades per punts. El desafiament del Paraulògic mai ha estat tan fàcil. Si no coneixes el significat d'alguna paraula, tenim una secció de definicions de les paraules del Paraulògic d'avui al final de la pàgina.


Paraules de 17 punts:
0

Paraules de 9 punts:
0

Paraules de 7 punts:
0

Paraules de 6 punts:
0

Paraules de 5 punts:
0

Paraules de 2 punts:
0

Paraules de 1 punts:
0

Si desitgeu accedir a les pistes del Paraulògic d'avui, simplement feu clic al requadre vermell. En aquesta secció, tindreu l'oportunitat d'explorar totes les pistes i la informació necessària per resoldre el Paraulògic. Si necessiteu assistència addicional, no dubteu a fer ús de la secció de Solucions del Paraulògic d'avui en català que trobareu més amunt.

Pistes

 3 4 5 6 7 8 9Σ
b254000011
c453320118
h00010001
i02000002
o622000010
r31110006
Σ151510520148

Prefixos de dues lletres:

    bo-9 br-2 co-17 cr-1 ho-1 ic-1 io-1 ob-2 oc-2 oi-2 or-4 rh-1 ri-1 ro-4

Prefix freqüent de tres lletres:

    cor-7

Sufixos freqüents de tres lletres:

    roc-3 cor-3

Hi ha 1 tuti de 7 lletres Hi ha 2 palíndroms de 3 lletres Hi ha 4 mots quadrats de 4 lletres Subconjunts:

    bo-1 bco-2 bcio-3 bhior-1 bor-3 bcior-2 bior-3 bcor-3 co-2 cio-4 bchio-1 bchior-1 cor-8 cior-5 hor-2 io-2 bio-1 ior-3 or-1

Significat de les paraules Solucions del Paraulògic d'avui

A continuació, es presenten les definicions de les paraules clau relacionades amb el Paraulògic d'avui. Aquestes paraules ens ajuden a comprendre millor els conceptes i estratègies darrere d'aquest joc enriquidor.

  • Bobò: La paraula "bobò" en català fa referència a una persona ingènua, poc astuta o poc intel·ligent. També pot ser utilitzada per descriure algú que és una mica despistat o despentinat.
  • Boc: La paraula 'boc' en català fa referència a la part anterior del cap dels animals, especialment dels mamífers, on es troben la boca i les parts que serveixen per a menjar i beure. També pot fer referència a la boca d'una persona.
  • Bocí: La paraula "bocí" en català fa referència a un tros o fragment petit d'alguna cosa, especialment quan és part d'un objecte més gran que s'ha trencat o tallat. També pot fer referència a un tros de teixit o roba que s'utilitza per netejar o polir.
  • Bocoi: La paraula 'bocoi' en català fa referència a un recipient de pedra, fusta o altres materials que s'utilitza per emmagatzemar líquids com aigua, vi, oli, etc. També pot fer referència a un tanc o dipòsit de petites dimensions.
  • Bohri: La paraula 'Bohri' fa referència a una comunitat musulmana xiïta ismaelita que té les seves arrels a l'Índia i que segueix les ensenyances de l'Imam Ismael. Aquesta comunitat destaca per la seva pràctica religiosa, la seva cultura i les seves tradicions pròpies.
  • Boïc: La paraula "boïc" en català fa referència a una persona que és originària o pertanyent a la regió de la Bòsnia, situada a l'antiga Iugoslàvia. També pot fer referència a la llengua que es parla en aquesta regió.
  • Bor: La paraula "bor" en català fa referència a una mena de rústec, una tija o tija de fusta, sovint utilitzada per a fer eines agrícoles o per a altres usos. També pot fer referència a una tija o pal que s'utilitza per a reforçar una estructura, com ara una paret.
  • Bòric: La paraula "bòric" fa referència a quelcom relacionat amb l'àcid bòric, una substància química inorgànica que es fa servir en diverses aplicacions com ara conservants, insecticides o en la fabricació de vidre. També pot fer referència a quelcom que conté bòri com a element químic.
  • Borró: La paraula 'borró' en català fa referència a una goma d'esborrar, és a dir, un objecte de goma que s'utilitza per eliminar línies o marques fetes amb llapis o bolígraf en paper. També es pot utilitzar com a sinònim de 'esborrador'.
  • Brio: La paraula "brio" en català fa referència a l'energia, la vitalitat o la força amb la qual algú realitza una acció o es comporta. També pot fer referència a la vivacitat o la agilitat en l'execució d'una tasca.
  • Broc: La paraula "broc" en català fa referència a un recipient de ceràmica o de metall, generalment de forma cilíndrica i amb un broc o bec per on es pot vessar líquids, com ara aigua, vi, oli, etc. És un recipient que s'utilitza principalment per servir begudes. També pot fer referència a un recipient similar per a altres usos, com
  • Cob: La paraula 'cob' en català es pot traduir com a 'cavall petit i fort'. També pot fer referència a un tipus de palla o fenc que s'utilitza com a material de construcció.
  • Cobrir: La paraula "cobrir" en català fa referència a tapar o protegir una cosa amb una altra cosa. També pot significar ocultar o amagar alguna cosa.
  • Cobro: La paraula "cobro" en català fa referència a l'acció de rebre o recaptar diners com a pagament d'un servei, producte o deute. També pot fer referència a la quantitat de diners que s'ha cobrat.
  • Coc: La paraula "coc" en català pot tenir diferents significats, depenent del context en què s'utilitzi. Aquí en tens algunes definicions:1. Pastís tradicional de Catalunya, similar al brioix, sovint decorat amb fruita confitada i sucre.
    2. Estris o eines de cuina, com ara cassoles, paelles, ganivets, etc.
    3. Part superior
  • Còccic: La paraula "còccic" fa referència a una mena de còccix o os sacre, que és l'os situat a la part inferior de la columna vertebral, just a la part posterior de la pelvis. També pot fer referència a alguna cosa que està relacionada amb aquest os o que té la forma d'un còccix.
  • Cocció: La paraula "cocció" fa referència al procés de coure aliments en un líquid, com aigua, caldo o oli, a una temperatura elevada. Aquest procés té com a objectiu cuinar els aliments, fer-los més tendres i millorar-ne el sabor.
  • Coco o cocó: La paraula "coco" o "cocó" en català fa referència a la closca dura i fibrosa que cobreix la part exterior del coco, una fruita tropical de l'arbre del cocoter. També es pot utilitzar per fer referència a la part interior comestible d'aquesta fruita, que és blanca i té un sabor dolç. A més, en un sentit més
  • Cohibició: La paraula "cohibició" fa referència a la prohibició o impediment d'alguna cosa, especialment en relació amb l'exercici d'un dret o llibertat. També pot fer referència a la restricció o limitació d'una activitat o acció.
  • Cohibir: La paraula "cohibir" en català significa reprimir, contenir o limitar alguna cosa, especialment els impulsos, emocions o accions d'una persona. També pot fer referència a frenar o impedir el desenvolupament d'alguna cosa.
  • Coi: La paraula "coi" en català és un adjectiu que s'utilitza per expressar sorpresa, admiració o incredulitat davant alguna cosa. També pot fer referència a una persona valenta o decidida.
  • Cor: El terme "cor" en català fa referència a l'òrgan muscular situat al centre del tòrax que bombeja la sang a través dels vasos sanguinis del cos. També pot fer referència al centre d'una cosa, a l'ànima o als sentiments d'una persona.
  • Corb: El terme "corb" fa referència a un ocell de la família dels córvids, de mida mitjana a gran, de plomatge fosc i brillant, bec fort i còrnic, i dotat d'una gran intel·ligència. Són ocells molt intel·ligents i socials que viuen en grups i es caracteritzen per la seva capacitat per a adaptar-se
  • Corc: La paraula "corc" en català fa referència a una peça de suro o d'altra matèria flexible i resistent, com ara goma, que s'usa per a tancar recipients o ampolles. També pot fer referència a una peça de suro o goma que s'utilitza com a tap de les botes o sabates.
  • Corcó: La paraula "corcó" en català fa referència a un lloc on s'acumula una gran quantitat de fang o llot, generalment en una zona humida com un aiguamoll o una marjal. També pot fer referència a una zona fangosa o embarrancada.
  • Cori: La paraula "cori" en català fa referència a un grup de persones que canten juntes en conjunt. És habitual trobar corals en esdeveniments musicals, cerimònies religioses o representacions teatrals, entre altres ocasions. Els membres d'un cori solen ser cantants amateurs o professionals que interpretin peces musicals de manera col·lectiva.
  • Corró: El terme "corró" en català fa referència a una pedra gran i arrodonida que es troba a la vora del mar o en rius i rieres. També pot fer referència a una pedra plana i gran que es col·loca a la part superior d'una paret per evitar que s'hi pugi.
  • Corroir: La paraula "corroir" en català fa referència a un lloc on s'acumulen les aigües residuals i altres residus líquids, com ara les aigües brutes d'una casa o d'un edifici. També pot fer referència a un desguàs on s'eliminen aquestes aigües residuals.
  • Croc: La paraula "croc" en català es refereix a un so o soroll fort i sec que es produeix quan es trenca o es trenca alguna cosa, com ara un os o una branca. També pot fer referència a un mos petit i cruixent d'aliments, com ara un crocant de pa o una galeta.
  • Horror: L'horror és una sensació intensa de por, angoixa o aversió davant d'una situació, un fet o una cosa que provoca repulsió o terror. També pot fer referència a un gènere de cinema, literatura o art que busca provocar aquesta sensació en el públic.
  • Icor: 'Icor' és un substantiu masculí que es refereix al líquid transparent i groguenc que circula per les venes i les artèries dels animals vertebrats, especialment dels mamífers. També es pot utilitzar per referir-se a qualsevol líquid semblant que es trobi en les plantes o altres éssers vius.
  • Io-io: La paraula "io-io" fa referència a un joc tradicional format per un disc pla amb un eix central al voltant del qual gira. El joc consisteix a fer-lo rodar i recuperar-lo amb una corda que s'enrotlla i desenrotlla mentre es realitzen diverses figures i trucs.
  • Obi: La paraula "obi" en català fa referència a una faixa o cinturó ampla i decorativa que es fa servir en la indumentària tradicional japonesa, com ara en els kimonos. Aquesta peça es lliga a la cintura i pot estar feta de diferents materials i decorada amb brodats o altres elements ornamentals.
  • Obrir: 'Obrir' en català significa moure una porta, finestra o tapa per deixar passar a través d'ells. També pot fer referència a començar una activitat o negoci o a separar les parts d'un objecte que estaven juntes.
  • Occir: La paraula "occir" en català significa matar, causar la mort d'algú o d'alguna cosa de manera violenta o intencionada. També es pot utilitzar per referir-se a l'acció de destruir o aniquilar alguna cosa.
  • Oci: 'Oci' és una activitat que es realitza per a entretenir-se, passar el temps lliurement o relaxar-se. Pot incloure activitats com llegir, mirar una pel·lícula, practicar esports, pintar, escoltar música, entre altres. L'oci és una part important de la vida de les persones ja que els permet descansar i gaudir de moments de plaer i diversió.
  • Oioi: La paraula "Oioi" no té una definició coneguda en català. Podria ser un terme d'argot o una expressió col·loquial que no està recollida en els diccionaris convencionals. Si tens més context o informació sobre el seu ús, podria ajudar a proporcionar una millor definició.
  • Oir: La paraula "Oir" en català es tradueix com "Escoltar". És un verb que fa referència a percebre els sons amb l'oïda, prestar atenció a allò que s'escolta i ser conscient del que s'escolta.
  • Orb: "Orb" en català es refereix a una esfera o globus, especialment quan es fa referència al planeta Terra o a altres cossos celestes. També pot fer referència a una esfera decorativa o a una bola utilitzada en jocs o esports.
  • Orc: La paraula "orc" en català fa referència a una criatura fantàstica que apareix en diverses llegendes i obres de ficció, especialment en el gènere de la fantasia. Els orcs són éssers de gran força física, sovint descrits com a bruts i cruels, i solen ser representats com a enemics dels éssers humans i altres races
  • Oró: La paraula "oró" en català fa referència a un mineral de color groc brillant, que és un dels metalls més preuats i valuats a nivell mundial. També pot fer referència a una expressió utilitzada per mostrar alegria o sorpresa en alguns dialectes del català.
  • Orri: Un orri és una construcció de pedra seca típica de les zones de muntanya, com ara els Pirineus, que s'utilitza per guardar-hi els animals o el material agrícola. També pot referir-se a una construcció similar a una barraca utilitzada per a aquests mateixos propòsits.
  • Rho: La paraula "Rho" fa referència a la lletra de l'alfabet grec, que es representa amb el símbol ρ. En català, sovint s'utilitza per a designar la constant de correlació de Pearson en estadística. També pot fer referència a altres conceptes en diferents àmbits, com ara la física, les matemàtiques o la lingüística.
  • Ricor: La paraula "ricor" en català fa referència a la qualitat de ser ric o abundant en alguna cosa, com ara en sabors, aromes o textures. També pot fer referència a la qualitat de ser ric en diners o béns materials.
  • Robí: El terme "robí" fa referència a una pedra precios que pertany a la família dels corindons. És de color vermell intens i és una de les pedres més valuoses i desitjades en joieria.
  • Roc: La paraula "roc" en català es refereix a una gran pedra o roca, generalment de gran grandària. També pot fer referència a una roca gran i massissa que sobresurt d'una superfície terrestre, com ara una muntanya o un penyal.
  • Rococó: El terme "Rococó" fa referència a un estil artístic i decoratiu que es va desenvolupar a Europa durant el segle XVIII, caracteritzat per la seva elegància, detallisme i ornamentació exuberant. Aquest estil es va inspirar en formes naturals com les corbes, les flors i els elements vegetals, i es va utilitzar principalment en arqu
  • Roí: La paraula "roí" en català fa referència a un ocell de mida petita, de plomatge de colors vius i cant alegre. També pot fer referència a una persona que és molt activa o inquieta.

Per què jugar al Paraulògic és Beneficiós

Jugar al Paraulògic no només és una activitat entretinguda, sinó que també ofereix una gran quantitat de beneficis cognitius i educatius per a totes les edats. A continuació, es destaquen algunes de les raons per les quals jugar al Paraulògic pot ser una excel·lent opció per millorar les teves habilitats mentals.

Beneficis Cognitius

L'enigmes i jocs de paraules que trobem en el Paraulògic requereixen un alt nivell de pensament crític i resolució de problemes. Això pot ajudar a millorar les habilitats cognitives com la memòria, la concentració i la capacitat de raonament lògic. A més, resoldre paraules creuades pot estimular el pensament lateral i fomentar la creativitat.

Beneficis Educatius

Jugar al Paraulògic també pot ser una eina educativa poderosa. A través de la resolució d'enigmes i la cerca de paraules, es pot enriquir el vocabulari i millorar les habilitats d'expressió escrita i oral. A més, l'exposició a diverses temàtiques i conceptes a través del Paraulògic pot contribuir a l'aprenentatge continu i al desenvolupament personal.

En resum, jugar al Paraulògic pot ser una manera divertida i efectiva de mantenir la ment activa, millorar les habilitats cognitives i educatives, i potenciar el pensament crític. Aprofita tots els beneficis que aquest joc de paraules pot oferir i comença a gaudir d'una experiència enriquidora i estimulant!

Descobreix els secrets del Paraulògic: diversió intel·ligent per a ment sana!

Si ets un apassionat dels jocs de paraules i els reptes intel·lectuals, Paraulògic és el joc perfecte per posar a prova la teva agilitat mental i capacitat lingüística. Amb un toc d'humor però sense perdre la seriositat, Paraulògic et convida a superar cada desafiament amb destresa i enginy. Endinsa't en aquest món de diversió i demostra la teva destresa lingüística!

Així que, estimats jugadors, després de gaudir d'aquesta emocionant sessió de Paraulògic, no dubteu a compartir les vostres estratègies, trucs i experiències en els comentaris. La comunitat del Paraulògic sempre està oberta a rebre les vostres aportacions i a enriquir encara més aquest joc ple de reptes. Així que, no us caleu! Compartiu les vostres idees i deixeu que la diversió i la intel·ligència flueixin sense límits! Endavant, jugadors, que el Paraulògic us espera amb nous desafiaments!

image_pdfDescarregar el PDF dels solucions d'avui

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Go up