Solucions del Paraulògic d'avui 11/04/2024

Solucions del Paraulògic d'avui 11/04/2024

Benvinguts a les Solucions del Paraulògic d'avui 11/04/2024! Avui us convidem a descobrir les respostes del repte d'avui i posar a prova la vostra astúcia i agilitat mental. Endinsa't en aquesta emocionant jornada plena de paraules enigmàtiques i posa a prova la teva habilitat per resoldre els reptes lingüístics. Estigueu atents i preparats per afrontar un desafiament que posarà a prova la vostra destresa amb les paraules. Som-hi a descobrir les solucions i superar els límits de la lògica!

Indexi

Solucions del Paraulògic d’avui 11/04/2024

La lletra central d’avui és la C i les lletres restants són E-L-N-S-T-U
La solució al paraulògic d’avui, 11/04/2024, conté 50 paraules

Descobreix la nova funcionalitat de Dadalògic: el comprovador de paraules! Ara, pots verificar fàcilment les paraules que ja has desxifrat. Només has d'introduir les paraules trobades, separades per comes, i es marcaran automàticament. Pots copiar-les directament dels resultats del joc per evitar errors de format. Utilitza el nostre exemple com a guia: ai-ai, assassí, desidiosa, oda, odissea, sòsia. T'ofereixem una llista de comprovació detallada amb el recompte de paraules pendents, organitzades per punts. El desafiament del Paraulògic mai ha estat tan fàcil. Si no coneixes el significat d'alguna paraula, tenim una secció de definicions de les paraules del Paraulògic d'avui al final de la pàgina.


Paraules de 18 punts:
0

Paraules de 9 punts:
0

Paraules de 8 punts:
0

Paraules de 7 punts:
0

Paraules de 6 punts:
0

Paraules de 5 punts:
0

Paraules de 2 punts:
0

Paraules de 1 punts:
0

Si desitgeu accedir a les pistes del Paraulògic d'avui, simplement feu clic al requadre vermell. En aquesta secció, tindreu l'oportunitat d'explorar totes les pistes i la informació necessària per resoldre el Paraulògic. Si necessiteu assistència addicional, no dubteu a fer ús de la secció de Solucions del Paraulògic d'avui en català que trobareu més amunt.

Pistes

 3 4 5 6 7 8 9Σ
c565320021
e206400012
l02100003
n10000001
s210114110
t20000002
u00001001
Σ12912844150

Prefixos de dues lletres:

    ce-10 cl-3 cu-8 ec-2 el-2 en-4 es-3 eu-1 ll-3 nu-1 se-6 su-4 te-1 tu-1 ul-1

Prefix freqüent de tres lletres:

    cel-4

Sufixos freqüents de tres lletres:

    luc-3

Hi ha 1 tuti de 8 lletres Hi ha 2 palíndroms de 3 lletres Hi ha 1 mot quadrat de 6 lletres Subconjunts:

    ce-1 cel-4 celst-2 celtu-3 cens-3 cent-3 cels-1 cest-1 clu-5 cu-1 ctu-2 celu-1 csu-3 ces-2 ceu-1 celt-1 celn-1 cenu-2 celsu-1 cestu-2 clsu-1 cnu-1 censtu-1 censt-3 cesu-2 celnstu-1 cet-1

Significat de les paraules Solucions del Paraulògic d'avui

A continuació, es presenten les definicions de les paraules clau relacionades amb el Paraulògic d'avui. Aquestes paraules ens ajuden a comprendre millor els conceptes i estratègies darrere d'aquest joc enriquidor.

  • Cec: La paraula "cec" en català fa referència a una persona que no pot veure, és a dir, que pateix ceguesa total o parcial. També pot fer referència a quelcom que està mancat de llum, a la foscor.
  • Cel: El terme "cel" en català fa referència a la part de l'espai que es veu des de la Terra i que està ocupada per l'aire i les núvols. També pot fer referència a l'aparença d'aquest espai, especialment quan és de color blau i sense núvols.
  • Celeste: La paraula "celeste" en català fa referència a un color blavós o blavós clar, similar al color del cel en un dia clar. També pot fer referència a l'àrea del firmament on es troben els astres, com les estrelles i els planetes.
  • Cell: La paraula 'cell' en català es pot traduir com a 'cel·la'. Una cel·la és l'unitat bàsica d'estructura i funció dels éssers vius, com ara les cèl·lules dels teixits animals o vegetals. També es pot fer referència a una cel·la com a l'espai tancat d'una presó on es confinen els
  • Cellut: La paraula 'Cellut' no apareix al diccionari català. Potser es tracta d'un error ortogràfic o d'una paraula poc comuna. Si tens més informació sobre el significat o l'ús d'aquesta paraula, podré intentar ajudar-te a comprendre-la millor.
  • Cens: El terme "cens" fa referència a un registre oficial on es recullen les dades personals i econòmiques dels habitants d'un territori en concret. Aquest registre es pot utilitzar per a diversos propòsits, com ara la distribució de recursos, la planificació urbana o la participació en eleccions. També es pot fer servir per conèixer la població d
  • Cent: La paraula 'cent' en català fa referència al nombre cardinal que representa la quantitat de cent unitats. També pot fer referència a una moneda o unitat monetària antiga, que equival a una centèsima part de l'unitat monetària principal (com ara el cèntim d'euro).
  • Centè: La paraula "centè" en català fa referència a la persona o cosa que ocupa la posició número cent en una seqüència o sèrie. També pot fer referència a la fracció que correspon a una centena part.
  • Cescle: Lamentablement, la paraula "cescle" no es troba en el diccionari de la llengua catalana. Podria ser un error tipogràfic o una paraula poc comuna. Si tens més informació sobre la paraula o si vols preguntar sobre una altra paraula, estaré encantat d'ajudar-te.
  • Cest: La paraula "cest" en català fa referència a un cistell o una cistella, generalment feta de material trenat com la palma o l'espart. Es fa servir per transportar o emmagatzemar objectes petits. També pot fer referència a un tipus de cistella utilitzada en el bàsquet.
  • Clec: La paraula "clec" en català fa referència a un soroll fort i sec que es produeix quan dos objectes durs es col·lideixen o es trenquen. També es pot utilitzar per descriure un cop fort o una explosió.
  • Cluc: La paraula "cluc" en català fa referència a una eina metàl·lica, generalment de forma allargada i amb una punta afilada, que s'utilitza per obrir portes, panys, cerres, etc. També pot fer referència a una eina similar utilitzada per a altres funcions, com ara obrir llaunes o altres recipients.
  • Clucull: La paraula "clucull" en català fa referència a una mena de caputxa o caputxa que cobreix el cap i les espatlles, sovint s'utilitza com a protecció contra el fred. També pot fer referència a una mena de caputxa o caputxa que porten alguns religiosos com a part del seu hàbit.
  • Cuc: La paraula "cuc" en català fa referència a un insecte allargat i prim que viu soterrat en la terra i es nodreix de matèria orgànica en descomposició. També pot fer referència a una persona delgada i allargada, o bé a una sensació de tafaneria o curiositat.
  • Cucut: La paraula "Cucut" en català fa referència a un ocell de l'espècie Cuculus canorus, conegut com a cucut comú. És un ocell migratori que parasita els nius d'altres espècies d'ocells per a la posta dels seus ous. També s'utilitza la paraula "cucut" per referir-se a algú que parla
  • Cuell: La paraula "cuell" en català fa referència a la part del cos que connecta el cap amb el tronc, és a dir, el coll. També pot fer referència a la part superior d'alguns objectes, com ara una ampolla, una bota, etc.
  • Cul: La paraula "cul" en català fa referència a la part posterior del cos humà, especialment la part carnosa i muscular situada a la part baixa de l'esquena i a la part superior de les cames. També s'utilitza de manera col·loquial per referir-se a les nalgues o a les natges.
  • Culet: La paraula "culet" en català fa referència a la part posterior d'alguns animals, especialment dels infants humans, i també pot fer referència a una petita quantitat de beguda que queda al fons d'un recipient, com ara una copa de vi. També s'utilitza informalment per referir-se al final d'una llista o d'una seqüència de coses.
  • Culte: La paraula "culte" en català fa referència a l'acte de venerar o adorar alguna divinitat o ésser suprem. També pot fer referència a l'acte de mostrar respecte o admiració cap a alguna cosa o algú, com per exemple una obra d'art, una persona o una idea. A més, també pot fer referència a l'acte de realitzar cer
  • Cus: La paraula 'cus' en català és una interjecció que s'utilitza per expressar sorpresa, indignació o decepció. També pot ser utilitzada com a sinònim de 'caram', 'caramba' o 'collons'.
  • Cuscús: El cuscús és un plat tradicional de la cuina del Magrib, elaborat a base de sèmola de blat dur. També es pot referir a la mateixa sèmola de blat dur que s'utilitza per a la seva preparació. Aquesta sèmola es cuina al vapor i es pot acompanyar de verdures, carn o peix.
  • Ecs: La paraula "Ecs" en català és una interjecció que s'utilitza per expressar desaprovació, aversió o rebuig davant d'alguna cosa que resulta desagradable, repugnant o desagradable. També pot utilitzar-se per expressar sorpresa o decepció.
  • Ecu: La paraula "ecu" en català es refereix a una antiga moneda d'or que s'utilitzava a Europa durant l'edat mitjana i l'edat moderna. També pot fer referència a una unitat monetària francesa utilitzada en el segle XVIII.
  • Electe: La paraula "electe" en català fa referència a aquell que ha estat triat o escollit per a una determinada funció, càrrec o responsabilitat mitjançant una votació o un procés de selecció. També pot fer referència a aquell que ha estat seleccionat per a alguna cosa determinada per les seves qualitats o característiques.
  • Elenc: 'Elenc' es una paraula en català que fa referència a un conjunt o grup de persones que actuen juntes en una representació teatral, cinematogràfica o en altres àmbits artístics. També pot fer referència a un conjunt de coses o elements ordenats de manera sistemàtica o coherent.
  • Encens: L'encens és una substància aromàtica que, en cremar-se, emet un fum perfumat i és utilitzada sovint en cerimònies religioses o per crear una atmosfera agradable en un espai. També pot referir-se a l'accio d'encensar, és a dir, de cremar encens.
  • Encès: La paraula "encès" en català fa referència a quelcom que està ences o encès, és a dir, que està ences o en flames. També pot fer referència a quelcom que està molt actiu, vibrant o intens.
  • Encet: La paraula "encet" en català fa referència a començar, iniciar o començar alguna cosa. També pot fer referència a posar en marxa una acció o activitat.
  • Ennuec: La paraula "ennuec" en català fa referència a un sentiment de fastig, avorriment o falta d'interès en alguna cosa. És una sensació de desinterès o apatia que pot sorgir quan una activitat o situació resulta repetitiva, monòtona o poc estimulant.
  • Escull: La paraula "escull" en català fa referència a una roca petita o un illot que emergeix de l'aigua enmig del mar o d'un riu. També pot fer referència a una situació difícil o complicada que cal superar.
  • Escut: Un escut és un emblema o distintiu heraldic que es representa en forma d'escut i que sol contenir elements simbòlics que identifiquen una família, una institució, una ciutat, una comunitat, etc. També pot fer referència a la part del cos que protegeix el pit i l'esquena.
  • Estuc: L'estuc és una pasta de guix o altres materials que s'utilitza per cobrir parets o sostres per tal de donar-los una superfície llisa i uniforme abans de pintar o decorar. També es pot utilitzar per reparar petits forats o imperfeccions en les parets.
  • Eunuc: La paraula "eunuc" fa referència a un home castrat, és a dir, a un home a qui s'ha extirpat o mutilat els genitals. En algunes cultures antigues, els eunucs eren castrats per servir com a oficials o guardians dels harems reials. Avui en dia, el terme sovint es fa servir per referir-se a persones castrades per raons m
  • Llec: La paraula "llec" en català fa referència a la llet que surt dels mamífers, especialment de les vaques, cabres i ovelles, i que és utilitzada com a aliment. També pot fer referència a una substància blanca i líquida que es pot obtenir de fruites o altres vegetals.
  • Lluc: 'Lluc' és un nom propi masculí d'origen català que fa referència a un sant cristià, concretament a sant Lluc evangelista. També pot ser un nom de persona masculí.
  • Llusc: La paraula "llusc" en català fa referència a una mena de peix de la família dels escómbrids, de cos allargat i esvelt, de color blau fosc a la part superior i platejat a la inferior, que viu en aigües fredes i salades. També es coneix com a llobarro o tonyina.
  • Nuc: La paraula "nuc" en català es refereix a una mena de fruita seca amb closca dura i interior comestible, com les nous o les avellanes. També pot fer referència a l'arbre que produeix aquest tipus de fruita.
  • Sec: La paraula 'sec' en català fa referència a quelcom que no conté aigua o que no té humitat. També pot fer referència a quelcom que no té sabor dolç, o bé a una zona sense vegetació.
  • Selecte: "Selecte" és un adjectiu que fa referència a allò que és de qualitat superior, distingit, escollit amb cura o refinament. També pot fer referència a una persona o cosa que destaca per les seves qualitats o característiques especials.
  • Senectut: La paraula "senectut" en català fa referència a la última etapa de la vida d'una persona, caracteritzada per l'envelliment i la vellesa. També es pot utilitzar per fer referència a la vellesa en general.
  • Set-centè: La paraula "set-centè" en català fa referència a la persona que ocupa el setè lloc en una seqüència o classificació. Per exemple, en una cursa, el corredor que arriba en setè lloc seria el set-centè.
  • Set-centes: La paraula "set-centes" en català es refereix a un nombre que té la quantitat de 700 unitats.
  • Set-cents: La paraula "set-cents" en català fa referència al nombre 700. Es forma combinant el nombre "set" (7) amb el sufix "-cents" que indica la centena. Així, "set-cents" representa la quantitat de set-centes.
  • Suc: La paraula "suc" en català es refereix al líquid que s'extreu d'alguns aliments, com la fruita o la verdura, mitjançant la pressió o l'espremut. També es pot utilitzar per referir-se a qualsevol líquid dolç que s'obté de les plantes.
  • Succés: El terme "succés" en català fa referència a un esdeveniment o a un fet que es produeix de manera inesperada i que pot tenir importància o repercussió. També pot fer referència a l'èxit o a la bona acollida d'una cosa, com ara una obra, un esdeveniment, una acció, etc.
  • Suculent: La paraula "suculent" en català fa referència a quelcom que és molt bo, apetitós i saborós. També pot fer referència a una planta carnosa que acumula aigua en les seves fulles.
  • Suec: La paraula "suec" en català fa referència a una persona originària de Suècia o a alguna cosa relacionada amb aquest país. També pot fer referència a la llengua oficial de Suècia, que és el suec.
  • Tec: La paraula "tec" en català fa referència a una tècnica o habilitat especialitzada en un camp concret, com ara en l'àmbit de la informàtica, la música, l'art, etc. També pot fer referència a una acció o moviment ràpid i precís, com arrossegar un fil per passar-lo per un forat petit.
  • Tuc: La paraula "tuc" en català fa referència a un ocell de la família dels ramfàstids, de mida mitjana i de color verd i groc brillant. També s'anomena "tuc" al crit característic d'aquest ocell.
  • Ullcluc: La paraula "ullcluc" en català fa referència a una mena de punxó o ganivet petit i de punta aguda que s'utilitza per a obrir forats en teixits o altres materials, especialment en treballs de costura, brodat o altres tasques manuals. També pot ser conegut com a "punxó" o "punxó de cosir".

Beneficis de jugar al Paraulògic

Quan es tracta de mantindre la ment àgil i activa, jugar al Paraulògic pot ser una eina excepcional. A continuació, explorarem els beneficis cognitius i educatius que aquest joc tan enginyós pot oferir.

Beneficis Cognitius

1. Millora de la concentració: La resolució d'enigmes i puzzles en el Paraulògic requereix un alt nivell de concentració, ajudant a entrenar i millorar aquesta habilitat essencial.

2. Estimulació mental: Les diverses paraules i reptes plantejats en el joc estimulen diferents àrees del cervell, promocionant la neuroplasticitat i el desenvolupament cognitiu.

3. Foment de la creativitat: Trobar solucions innovadores a les paraules i frases paradoxals pot fomentar la creativitat i la flexibilitat mental.

Beneficis Educatius

1. Millora de l'ortografia i vocabulari: Resoldre els enigmes del Paraulògic implica l'ús correcte de paraules i la comprensió del seu significat, contribuint a millorar l'ortografia i ampliar el vocabulari.

2. Desenvolupament de la lògica: La resolució d'enigmes en aquest joc requereix una combinació de pensament lògic i creatiu, ajudant a desenvolupar aquesta habilitat fonamental.

3. Augment de la capacitat de resolució de problemes: Enfrontar-se a les paradoxes i reptes del Paraulògic pot millorar la capacitat del jugador per abordar i resoldre problemes de manera eficaç.

En resum, jugar al Paraulògic no només ofereix diversió i entreteniment, sinó que també pot proporcionar importants beneficis cognitius i educatius. Aprofita aquest joc per mantenir la teva ment afilada i en forma!

Descobreix els Secrets del Paraulògic: Un Joc Ambiciós i Divertit

Si ets un amant dels jocs de paraules i desafiaments intel·lectuals, el Paraulògic és sense dubte el teu joc ideal. Amb una combinació de diversió i serietat, aquest joc et posarà a prova i et farà pensar de manera creativa per resoldre els seus enigmes. Endinsa't en aquest món fascinant i descobreix tot el que el Paraulògic té per oferir!

Ara que has posat a prova la teva astúcia amb el Paraulògic d'avui, no et quedis només amb la victòria, sinó comparteix les teves estratègies i experiències amb nosaltres! Deixa'ns els teus comentaris a continuació i anima a altres jugadors a unir-se a aquest apassionant joc de paraules. La comunitat del Paraulògic està esperant les teves brillants idees, així que no dubtis a compartir-les i seguir gaudint d'aquest desafiament intel·lectual amb nosaltres. Endavant, compartim i comparteix!

image_pdfDescarregar el PDF dels solucions d'avui

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Go up