Solucions del Paraulògic d'avui 18/03/2024

Paraulogic 18 Març - Dadalògic

Benvinguts a les Solucions del Paraulògic d'avui, 18/03/2024! Avui us convidem a descobrir les respostes del desafiament lingüístic d'aquest dia. En aquest article, desvetllarem les claus per resoldre les paraules enigmàtiques i els acudits verbals plantejats. Acompanyeu-nos en aquest viatge de pensament lateral i paraules capcioses per posar a prova la vostra agudesa mental i coneixement de la llengua catalana. Sense més preàmbuls, comencem a explorar les solucions que us sorprendran!

Indexi

Solucions del Paraulògic d’avui 18/03/2024

La lletra central d’avui és la E i les lletres restants són A-B-I-J-R
La solució al paraulògic d’avui, 18/03/2024, conté 60 paraules

Descobreix la nova funcionalitat de Dadalògic: el comprovador de paraules! Ara pots fàcilment verificar les paraules que ja has desxifrat. Només necessites introduir les paraules trobades, separades per comes. Pots copiar-les directament dels resultats del joc per evitar errors de format. Utilitza el nostre exemple com a guia: ai-ai, assassí, desidiosa, oda, odissea, sòsia. T'ofereixem una llista de comprovació detallada amb el recompte de paraules pendents, organitzades per mida. A més, en obrir la secció de pistes, tindràs accés a una llista completa de totes les paraules que encara no has trobat, ordenades per secció. Simplificar el desafiament del Paraulògic mai ha estat tan fàcil. Però, si trobes algun obstacle, consulta les nostres solucions detallades al final de la pàgina.


Paraules de 24 punts:
0

Paraules de 19 punts:
0

Paraules de 10 punts:
0

Paraules de 8 punts:
0

Paraules de 7 punts:
0

Paraules de 6 punts:
0

Paraules de 5 punts:
0

Paraules de 2 punts:
0

Paraules de 1 punts:
0

Si desitgeu accedir a les pistes del Paraulògic d'avui, simplement feu clic al requadre vermell. En aquesta secció, podreu explorar totes les pistes i informació necessàries per a resoldre el Paraulògic. En cas que necessiteu assistència addicional, no dubteu a consultar la secció de solucions situada més avall. Per a aquells que volen identificar les paraules pendents en cada secció de pistes, introduïu les paraules del Paraulògic que ja heu trobat en el requadre superior i accediu a la secció vermella.

Pistes

 3 4 5 6 7 8 91011121314Σ
a13251100000013
b13133501000118
e34410000000012
i0110000000002
j0100000000001
r22432010000014
Σ71412126611000160

Prefixos de dues lletres:

    ab-1 ae-2 ai-2 ar-8 ba-11 be-5 br-2 eb-2 ei-1 er-9 ib-2 je-1 ra-5 re-5 ri-4

Prefix freqüent de tres lletres:

    bar-11

Sufixos freqüents de tres lletres:

    era-9

Hi ha 2 tutis:

    • - 1 de 9 lletres
    - 1 de 14 lletres

Hi ha 5 mots quadrats:

    • - 3 de 4 lletres
    • - 1 de 6 lletres
    - 1 de 8 lletres

Subconjunts:

    abei-1 aeir-9 aeijr-1 aber-8 aer-10 abejr-5 abeir-5 abeijr-2 abe-1 be-1 bei-1 ber-4 beir-6 aei-1 er-2 aeij-1 aejr-1 eir-1

Significat de les paraules Solucions del Paraulògic d'avui

A continuació, es presenten les definicions de les paraules clau relacionades amb el Paraulògic d'avui. Aquestes paraules ens ajuden a comprendre millor els conceptes i estratègies darrere d'aquest joc enriquidor.

  • Abebai: La paraula "Abebai" no es troba en el diccionari de la llengua catalana. Si tens una altra paraula que vulguis que et defineixi, estaré encantat d'ajudar-te.
  • Aeri: 'Aeri' és un adjectiu que fa referència a allò que pertany o està relacionat amb l'aire, el cel o l'espai exterior. També pot fer referència a allò que és lleuger, etèri, etèriament subtil o que té una aparença vaporosa.
  • Aèria: La paraula "aèria" en català fa referència a allò que està relacionat amb l'aire, el que pertany a l'aire o que es troba en l'aire. També pot fer referència a les operacions o activitats realitzades en l'aire, com ara les acrobàcies aèries.
  • Aire: 'Aire' és una substància gasosa que envolta la Terra i que és necessària per a la vida dels éssers vius. També es pot referir a la respiració, a la brisa o al vent. En un sentit més abstracte, pot fer referència a la sensació de llibertat o d'espai.
  • Airejar: 'Airejar' en català significa ventilar o deixar circular l'aire en un espai tancat per renovar-lo i eliminar olors o humitat. També pot fer referència a donar a conèixer alguna cosa que s'havia mantingut en secret o amagar.
  • Arbre: Un arbre és una planta perenne de tija lenyosa, generalment de tronc alt i ramificat, que té fulles, flors i fruits. Els arbres són essencials per a la vida al planeta, ja que proporcionen oxigen, regulen la temperatura, ofereixen refugi i aliment a molts éssers vius, i contribueixen a la conservació del sòl.
  • Arbrer: La paraula "arbrer" fa referència a una persona que es dedica al cultiu, la cura i la tala d'arbres. També pot referir-se a aquell que coneix a fons les característiques i propietats dels arbres, com ara les seves espècies, el seu creixement i les seves necessitats.
  • Arè: La paraula "arè" en català fa referència a una àrea de terreny coberta de sorra, normalment situada prop de la costa o en zones desèrtiques. També pot ser utilitzada per designar la sorra mateixa.
  • Àrea: L'àrea és una mesura de la superfície d'una figura geomètrica, expressada en unitats quadrades. Es calcula multiplican la longitud per l'amplada en el cas de figures planes com quadrats, rectangles o triangles, o mitjançant fórmules específiques per altres figures com cercles, el·lipses, etc.
  • Arrear: La paraula "arrear" en català fa referència a la acció de donar cops o empentes a una persona o animal perquè avanci en una direcció determinada. També pot fer referència a la pressa o a la acceleració d'una acció o activitat.
  • Arrere: La paraula "arrere" en català fa referència a la direcció contrària al davant, cap a la part posterior d'un lloc o objecte. També pot fer referència a retrocedir en una acció o moviment.
  • Arrier: La paraula "arrier" en català fa referència a una persona encarregada de conduir una mula o un ruc carregat de mercaderies. També es pot utilitzar per designar aquella persona que es dedica al transport de mercaderies amb animals de càrrega.
  • Arrieria: Arrieria és un terme que fa referència a l'activitat de transportar mercaderies amb animals de càrrega, com ara mulats o cavalls. Aquesta pràctica era molt comuna antigament en zones rurals i en llocs de difícil accés on no hi havia altres mitjans de transport.
  • Barbarejar: La paraula "barbarejar" en català fa referència a desordenar, embolicar o desorganitzar alguna cosa, sovint de manera caòtica o descontrolada. També pot fer referència a causar confusió o desordre en una situació o en una persona.
  • Barbàrie: La paraula "barbàrie" en català fa referència a la falta de civilització, a la brutalitat o a la crueltat extrema en les accions o comportaments humans. També pot fer referència a un acte o situació que es considera extremadament cruel o salvatge.
  • Barbejar: 'Barbejar' és un verb que fa referència a tallar o retallar la barba o les parts de la cara cobertes de pèl. També es pot utilitzar en sentit figurat per referir-se a l'acció de netejar o arranjar alguna cosa amb cura i detall.
  • Barber: La paraula "barber" en català es refereix a una persona que es dedica a tallar i arreglar els cabells i les barbes dels clients en un establiment especialitzat anomenat barberia.
  • Barbera: La paraula "barbera" en català fa referència a una varietat de raïm negre originària de la regió del Piamont, a Itàlia. Aquesta varietat de raïm també és coneguda per ser utilitzada per a la producció de vi, especialment a la regió del Piamont i altres zones vitivinícoles d'Itàlia.
  • Barberia: La paraula "barberia" fa referència a un establiment on es realitzen tallades de cabell, arranjaments de la barba i altres serveis relacionats amb el tractament del cabell i la pell. També pot ser l'ofici del barber, la persona encarregada de realitzar aquests serveis.
  • Barbre: La paraula 'Barbre' no existeix en català. Potser t'has referit a una altra paraula o potser és un error tipogràfic. Si vols, pots proporcionar més informació perquè pugui ajudar-te millor.
  • Barreja: La paraula "barreja" en català fa referència a la combinació de diferents elements o substàncies per obtenir un resultat final. També pot fer referència a la mescla de diverses coses o aspectes diferents.
  • Barrejar: "Barrejar" és un verb que significa combinar o mesclar diferents elements o substàncies per obtenir una nova mescla homogènia. També es pot utilitzar per referir-se a la acció de moure o agitar aquests elements per aconseguir una distribució uniforme.
  • Barrera: La paraula "barrera" en català fa referència a un obstacle físic o immaterial que impedeix o dificulta el pas, el pas de la llum, el so, etc. També pot fer referència a una estructura o element que s'utilitza per a delimitar o protegir una zona, com una tanca, una barrera de seguretat, etc.
  • Barrija-barreja: La paraula "barrija-barreja" en català fa referència a una barreja o mescla desordenada de diferents elements, sense un ordre concret o coherent. També pot fer referència a una confusió o desordre en general. Aquest terme s'utilitza sovint de forma col·loquial per descriure una situació en la qual les coses estan barrejades sense un
  • Beabà: La paraula "Beabà" no té un significat conegut en català. Potser es tracta d'un terme específic d'un àmbit o context particular. Si em pots proporcionar més informació sobre el context en què s'utilitza la paraula, podré intentar donar-te una definició més precisa.
  • Bebè: Un 'bebè' és un nounat, un infant de pocs mesos d'edat, generalment fins als 12 mesos. També es pot utilitzar per referir-se de manera carinyosa a una persona jove o immadura en general.
  • Bei: La paraula "bei" en català fa referència a una persona jove i atractiva, especialment si és un home jove. També pot ser utilitzada per descriure a algú que té un aspecte juvenil i agradable.
  • Berber: La paraula "Berber" fa referència a un poble indígena del nord d'Àfrica, que habita principalment a les regions del Magrib, com Marroc, Algèria, Tunísia i Líbia. Els berbers tenen una llengua pròpia, el tamazight, i una rica cultura tradicional.
  • Beri-beri: El beri-beri és una malaltia causada per la manca de vitamina B1 (tiamina) en l'organisme. Aquesta malaltia pot provocar debilitat muscular, inflamació dels nervis, problemes cardíacs i edemes.
  • Brea: La paraula "brea" en català fa referència a una substància viscosa i fosca que s'obté de la destil·lació del carbó, del petroli o de la fusta, i que s'utilitza principalment com a impermeabilitzant en la construcció i en altres aplicacions industrials. També es pot utilitzar com a combustible o per a altres usos
  • Brie: El 'Brie' és un formatge francès de pasta tova i crosta blanca, elaborat principalment amb llet de vaca. És un dels formatges més coneguts i apreciats a nivell mundial.
  • Ebri: La paraula "ebri" en català fa referència a una persona que està embriagada o que ha begut en excés, és a dir, que es troba en estat d'embriaguesa a causa de l'alcohol.
  • Èbria: La paraula 'èbria' en català fa referència a una persona que es troba en un estat d'embriaguesa o intoxicació a causa de l'consum d'alcohol. També pot fer referència a un objecte o lloc que està impregnat d'alcohol o d'una substància similar.
  • Eia: La paraula "eia" en català és una interjecció que s'utilitza per encoratjar o animar algú a fer alguna cosa. També es pot fer servir com a crida per a atreure l'atenció d'algú.
  • Era: Era és un substantiu femení que fa referència a un període de temps determinat, especialment en relació amb la història, la cultura o la societat. També pot fer referència a una època geològica o a una etapa de la vida d'una persona.
  • Erari: La paraula "erari" en català fa referència a la tresoreria o caixa de l'estat, és a dir, al conjunt de fons públics d'un país o d'una administració. També pot fer referència a les despeses o ingressos dels comptes de l'estat.
  • Erb: La paraula 'Erb' en català fa referència a l'herba, és a dir, a les plantes verdes que creixen a la terra. També es pot utilitzar per referir-se a una quantitat de diners o a una unitat de mesura antiga.
  • Erbi: La paraula "Erbi" no es troba en el diccionari de la llengua catalana. Potser es tracta d'un error ortogràfic o d'una paraula poc comuna. Si tens més informació sobre la paraula o si vols saber alguna altra definició, no dubtis a preguntar-me.
  • Erer: La paraula "erer" no es troba registrada en el diccionari de la llengua catalana. Potser es tracta d'un error de transcripció o d'una paraula poc comuna. Si tens més informació sobre el context o l'ús de la paraula, podré intentar ajudar-te a comprendre'n el significat.
  • Erera: La paraula "erera" fa referència a un terreny en pendent on s'hi fan eres per conrear-hi cereals. També pot fer referència a una zona plana i elevada on s'hi fan eres per assecar-hi el gra.
  • Ererar: La paraula "errear" en català significa cometre un error, equivocar-se en alguna cosa.
  • Erra: La paraula "erra" en català pot tenir diversos significats, depenent del context en què s'utilitzi. Aquí tens algunes definicions:1. Verb errar: Cometre un error, equivocar-se en alguna cosa.
    Exemple: Vaig errar en la resposta de l'examen.2. Substantiu erra: Terreny destinat a pastura per a bestiar.
    Exemple: Els ramats past
  • Errar: 'Errar' en català significa cometre un error, equivocar-se en una acció o decisió. També pot fer referència a no encertar en una resposta o solució.
  • Iber: La paraula "Iber" fa referència a un habitant de la península Ibèrica, la qual inclou territoris d'Espanya, Portugal, Andorra i Gibraltar. També pot fer referència a la llengua i la cultura dels pobles indígenes de la península Ibèrica abans de la seva romanització.
  • Ibera: La paraula "ibera" fa referència a una antiga civilització que habitava la península Ibèrica durant l'edat del ferro. També es pot utilitzar per fer referència a la llengua i la cultura d'aquesta civilització.
  • Jeia: La paraula "jeia" en català fa referència a un tipus de cistella o cistell de vímet o espart que s'utilitza per transportar fruita, verdures o altres productes agrícoles. També es pot utilitzar com a sinònim de "cistell" en general.
  • Rabejar: La paraula "rabejar" en català fa referència a la pràctica de recollir ràbia o ressentiment cap a algú o alguna situació. També pot significar el fet de manifestar o expressar aquesta ràbia o ressentiment a través de paraules o accions.
  • Rabera: La paraula "rabera" en català fa referència a una vall estreta i profunda formada per l'erosió d'un riu o un torrent. També es pot utilitzar per descriure una vall o una vallada estreta i tancada entre muntanyes.
  • Raier: La paraula 'raier' fa referència a una persona que es dedica a la raiera, és a dir, a la recollida de fruita, especialment de fruita seca com ara ametlles, avellanes o nous. Aquesta activitat sol ser pròpia de les zones rurals i agrícoles on es cultiven aquests tipus de fruita.
  • Raiera: La paraula 'Raiera' en català fa referència a una persona que viu a prop d'un rierol o riera. També pot fer referència a una zona on hi ha molts rierols o rieres.
  • Rarejar: La paraula "rarejar" en català fa referència a l'acció de separar o estendre les ovelles o bestiar perquè pasturin en diferents llocs, sovint en terrenys poc fèrtils. També pot fer referència a l'acció de dispersar o separar alguna cosa en petites quantitats o parts.
  • Rea: La paraula "Rea" en català fa referència a una femella de l'ànec. També pot fer referència a un tipus de peix d'aigua dolça de la família dels ciprínids.
  • Rebé: La paraula "rebé" en català fa referència a una persona que rep una herència o una successió, especialment en el context de la noblesa o de la reialesa. També pot fer referència a una persona que rep una quantitat de diners o béns com a regal o donació.
  • Rebre: La paraula "rebre" en català significa rebre, acceptar o obtenir alguna cosa que se'ns dóna o envia. També pot fer referència a l'acció de ser receptius a alguna cosa, com ara una idea o una crítica.
  • Rei: El terme "Rei" en català fa referència a la figura masculina que ostenta la màxima autoritat en un regne o monarquia. El rei és el cap de l'estat i pot tenir diferents funcions i responsabilitats segons el sistema polític en què es trobi. També pot ser el títol que rep l'heretge al tron en algunes monarquies.
  • Rere: La paraula "rere" en català és un adverbi que significa "darrere", "darrere de" o "en la part posterior de". També pot fer referència a alguna cosa que està després d'una altra en el temps o en una seqüència. Exemple: "El gat va córrer rere del ratolí" o "Rere l'arbre hi ha un jardí
  • Riber: La paraula "riber" en català fa referència a la zona propera a la riba d'un riu, mar, llac o qualsevol altra massa d'aigua. També pot fer referència a les persones que viuen en aquesta zona o a les activitats relacionades amb la vida a prop de l'aigua.
  • Ribera: La paraula "ribera" en català fa referència a la zona propera a la riba d'un riu, mar o llac. També pot fer referència a una regió situada a prop d'un curs d'aigua. A més, en el context de la viticultura, "ribera" pot referir-se a una vinya situada a prop d'un riu o d'un llac.
  • Riberejar: Riberejar és un verb que fa referència a la acció d'aconseguir terres properes a un riu o a una riba, especialment per aprofitar-les per a l'agricultura o per a altres usos relacionats amb el medi ambient. També es pot utilitzar per indicar la acció de recórrer o de caminar per la riba d'un riu.
  • Riera: Una riera és un corrent d'aigua que discorre per un terreny de pendent moderada i que, en general, no és molt caudalós. Les rieres poden ser temporals, ja que només porten aigua en èpoques de pluges intenses, o bé poden ser permanents si reben aigua de fonts o de rius més grans. A Catalunya, el terme "riera" és molt com

Per què jugar al Paraulògic és Beneficiós

Jugar al Paraulògic no només és una activitat entretinguda, sinó que també aporta una gran quantitat de beneficis cognitius i educatius. A continuació, explorarem les raons per les quals jugar a aquest joc és una excel·lent manera de mantenir la ment afilada i aprendre de manera divertida.

Beneficis Cognitius de Jugar al Paraulògic:

  • Millora de la concentració: El Paraulògic obliga a prestar atenció als detalls i a ser capaç de connectar paraules de manera lògica, fomentant així la concentració.
  • Estimulació de la memòria: Recordar les paraules ja utilitzades i buscar noves combinacions pot ajudar a exercitar i millorar la memòria a curt termini.
  • Desenvolupament del pensament lògic: Trobar les relacions entre les paraules i resoldre els reptes del joc pot potenciar les habilitats de resolució de problemes i el pensament lògic.

Beneficis Educatius de Jugar al Paraulògic:

  • Ampliació del vocabulari: Jugar al Paraulògic implica buscar paraules relacionades i diverses, el que pot contribuir a augmentar el vocabulari i millorar les habilitats lingüístiques.
  • Foment de la creativitat: La necessitat de trobar noves combinacions de paraules pot estimular la creativitat i la capacitat d'associació d'idees.
  • Aprenentatge divertit: La naturalesa del joc fa que l'aprenentatge sigui una experiència divertida i engrescadora, fomentant la participació i l'interès per la llengua.

En resum, jugar al Paraulògic no només suposa una manera entretinguda de passar el temps, sinó que també ofereix beneficis significatius per al desenvolupament cognitiu i educatiu. Aprofita tots els avantatges que aquest joc proporciona i gaudeix dels beneficis que aporta a la teva ment i al teu aprenentatge.

Les Solucions Divertides del Paraulògic d'avui

Aquí tens les solucions hilarants per al Paraulògic d'avui! Esperem que hagis gaudit resolent-les i que et diverteixis amb les respostes. Recorda que la diversió no acaba aquí, deixa'ns saber les teves estratègies i solucions als comentaris per continuar el joc i aprendre uns dels altres. ¡Gràcies per jugar!

image_pdfDescarregar el PDF dels solucions d'avui

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Go up