Solucions del Paraulògic d'avui 21/03/2024

Solucions del Paraulògic d'avui 21/03/2024

Descobreix les Solucions del Paraulògic d'avui 21/03/2024! Avui et convidem a resoldre els enigmes més fascinants de la paraula croada. Endinsa't en aquest desafiament intel·lectual i descobreix les respostes que et portaran a la victòria. Estàs preparat per posar a prova la teva ment i demostrar la teva destresa lingüística? Acompanya'ns en aquest viatge ple de sorpreses i emocions. ¡No et perdis aquesta oportunitat única!

Indexi

Solucions del Paraulògic d’avui 21/03/2024

La lletra central d’avui és la B i les lletres restants són A-C-O-S-T
La solució al paraulògic d’avui, 21/03/2024, conté 73 paraules

Descobreix la nova funcionalitat de Dadalògic: el comprovador de paraules! Ara, pots verificar fàcilment les paraules que ja has desxifrat. Només has d'introduir les paraules trobades, separades per comes, i es marcaran automàticament. Pots copiar-les directament dels resultats del joc per evitar errors de format. Utilitza el nostre exemple com a guia: ai-ai, assassí, desidiosa, oda, odissea, sòsia. T'ofereixem una llista de comprovació detallada amb el recompte de paraules pendents, organitzades per punts. El desafiament del Paraulògic mai ha estat tan fàcil. Si no coneixes el significat d'alguna paraula, tenim una secció de definicions de les paraules del Paraulògic d'avui al final de la pàgina.


Paraules de 18 punts:
0

Paraules de 17 punts:
0

Paraules de 16 punts:
0

Paraules de 8 punts:
0

Paraules de 7 punts:
0

Paraules de 6 punts:
0

Paraules de 5 punts:
0

Paraules de 2 punts:
0

Paraules de 1 punts:
0

Si desitgeu accedir a les pistes del Paraulògic d'avui, simplement feu clic al requadre vermell. En aquesta secció, tindreu l'oportunitat d'explorar totes les pistes i la informació necessària per resoldre el Paraulògic. Si necessiteu assistència addicional, no dubteu a fer ús de la secció de Solucions del Paraulògic d'avui en català que trobareu més amunt.

Pistes

 3 4 5 6 7 8Σ
a0232007
b51310113042
c1041118
o0100001
s02332212
t0110103
Σ61921177373

Prefixos de dues lletres:

    ab-6 ac-1 ba-20 bo-22 ca-7 co-1 ob-1 sa-6 so-6 ta-3

Prefix freqüent de tres lletres:

    bas-12

Sufixos freqüents de tres lletres:

    bac-4 bat-4 osa-4 ssa-4 ata-4

Hi ha 3 tutis:

    • - 1 de 6 lletres
    • - 1 de 7 lletres
    - 1 de 8 lletres

Hi ha 2 mots quadrats de 4 lletres Subconjunts:

    abc-4 abst-5 abt-5 abot-2 abcot-4 abct-2 ab-1 abco-4 abo-2 abs-3 abcs-5 abcos-6 abos-3 abost-11 bo-1 bco-2 bcos-3 abcost-3 bos-1 bost-3 bot-2 abcst-1

Significat de les paraules Solucions del Paraulògic d'avui

A continuació, es presenten les definicions de les paraules clau relacionades amb el Paraulògic d'avui. Aquestes paraules ens ajuden a comprendre millor els conceptes i estratègies darrere d'aquest joc enriquidor.

  • Àbac: L'expressió 'àbac' fa referència a un instrument de càlcul antic format per una taula rectangular amb fileres de boles que es mouen de manera vertical sobre barres. Es fa servir per realitzar operacions matemàtiques bàsiques com sumes, restes, multiplicacions i divisions. També es pot utilitzar com a eina per ensenyar conceptes matemàtics a
  • Abacà: L'abacà és una planta de la família de les musàcies, originària del sud-est asiàtic, que es cultiva per les seves fibres, molt resistents i flexibles, que s'utilitzen per a la fabricació de cordes, teixits i paper. També es coneix com a plàtan de Manila.
  • Abast: "Abast" en català fa referència a la distància o la capacitat de cobrir una extensió o un àmbit determinat. També pot fer referència a la quantitat de productes o serveis que una empresa pot oferir als seus clients.
  • Abat: L'abat és el cap d'una comunitat religiosa, especialment en el cas de les ordres monàstiques. També pot fer referència a un sacerdot que té aquest càrrec en una església o en una congregació religiosa.
  • Abató: La paraula "abató" fa referència a un càrrec eclesiàstic que correspon al superior d'una abadia o monestir. L'abató és responsable de dirigir i supervisar les activitats religioses i administratives de la comunitat monàstica. També pot tenir funcions de representació de la comunitat davant de les autoritats eclesiàstiques i civil
  • Abocat: 'Abocat' és una paraula en català que fa referència a una persona que s'ha llicenciat en dret i que exerceix la professió d'advocat, és a dir, que representa i defensa els interessos legals dels seus clients en judicis i altres procediments legals. També pot referir-se a una varietat de fruita tropical de la família de les lauràcies
  • Acabat: 'Acabat' és un adjectiu que es fa servir per descriure alguna cosa que ha arribat al seu final, que està completada o que ja no té res més a fer-hi. També pot referir-se a alguna cosa que està en mal estat o que ja no té solució.
  • Baba: La paraula "baba" en català fa referència a la saliva espessa i viscosa que es produeix a la boca, especialment quan es té molta son o es veu alguna cosa que resulta molt agradable. També pot fer referència a una substància líquida i viscosa que segreguen alguns animals, com ara els cargols, per protegir-se de la sequedat. A més, de
  • Bac: La paraula "bac" en català fa referència a un recipient o contenidor utilitzat per emmagatzemar o transportar líquids, especialment aigua, vi, oli, entre altres substàncies. També es pot utilitzar per a referir-se a una petita barca o vaixell.
  • Baca: La paraula "baca" en català fa referència a una estructura metàl·lica o de plàstic que es col·loca al sostre d'un vehicle per transportar càrregues lleugeres com ara equipatge, bicicletes, esquís, entre d'altres. També es pot utilitzar per a altres finalitats, com ara instal·lar-hi un caixet
  • Bacó: La paraula "bacó" en català fa referència a la part del cos humà que es troba entre el coll i el pit, també coneguda com a pit o pit de l'home. També pot fer referència a la part superior del cos dels animals, especialment dels mamífers quadrúpedes com els porcs.
  • Baobab: El baobab és un arbre originari d'Àfrica que pertany al gènere Adansonia. Té un tronc gruixut i una corona de fulles molt grans. És conegut per la seva capacitat d'emmagatzemar aigua i per la seva longevitat.
  • Basa: La paraula "basa" en català fa referència a una peça de suport o suport d'una columna, pilastra, estàtua o similar. També pot fer referència a la part més baixa d'un recipient, com ara un gerro o un càntir, que serveix per donar-li estabilitat.
  • Basc: La paraula "basc" en català es refereix a l'idioma basc o euskera, una llengua parlada principalment al País Basc i a altres regions del nord d'Espanya i del sud-oest de França. També pot fer referència a les persones que pertanyen al poble basc o a la cultura basca.
  • Basca: La paraula "basca" en català fa referència a un tipus de barret de tela, generalment de color blau marí, que té una forma característica amb una visera curta i que es sol portar en inclinació cap a un costat. A més, també pot fer referència a la llengua basca, una llengua parlada principalment al País Basc i a altres regions del
  • Bascós: La paraula "bascós" fa referència a allò que pertany o és propi del País Basc, una regió situada al nord de la península Ibèrica. També pot fer referència a una persona originària d'aquesta regió.
  • Bascosa: La paraula "bascosa" fa referència a una pedra de forma arrodonida i petita que es troba en el fons dels rius, rieres o a la vora del mar. També pot fer referència a una pedra de dimensions petites i irregulars que es fa servir per pavimentar camins o carrers.
  • Bassa: La paraula "bassa" es refereix a una construcció artificial que s'utilitza per emmagatzemar aigua, especialment en zones rurals. També pot fer referència a una depressió del terreny que es pot inundar temporalment, com una bassa natural. A més, en l'àmbit de la música, "bassa" pot fer referència a l'instrument de corda més greu
  • Bassó: La paraula "bassó" en català fa referència a una bassa o estany artificial, generalment usada per a regadiu o per a la cria de peixos. També pot fer referència a un abeurador per a bestiar.
  • Bassot: La paraula "bassot" en català fa referència a un tipus de peix de riu de la família dels silúrids, conegut també com a silur o peix gat. Aquest peix té un cos allargat i cobert de pells escamoses i pot arribar a tenir un gran tamany. És un peix carnívor que habita en aigües dol
  • Bast: La paraula 'bast' en català es refereix a una vara gruixuda i lleugera que s'utilitza com a pal de suport, per exemple en una tenda de campanya. També es pot utilitzar per referir-se a una vara o pal que s'utilitza com a ajuda per caminar.
  • Basta: La paraula "basta" en català pot tenir diversos significats, aquí en tens alguns:1. Interjecció que s'utilitza per indicar que ja n'hi ha prou d'una cosa, que no es vol continuar amb una situació o que s'ha arribat al límit.
    Exemple: "Basta! Ja n'estic fart d'aquesta discussió!"2. Quantitat suficient o adequada d
  • Bastó: Un bastó és un pal llarg i gruixut que s'utilitza com a ajuda per caminar, com a element decoratiu o com a arma defensiva. També pot fer referència a l'insígnia d'autoritat o dignitat d'alguns càrrecs o oficis.
  • Bastos: La paraula "bastos" en català fa referència a les peces de la baralla espanyola i francesa que tenen forma de bastó i que solen ser una de les quatre figures que apareixen en les cartes d'aquestes baralles.
  • Bat: La paraula 'bat' en català es pot referir a diferents significats:1. **Animal**: Un mamífer volador de la família dels quiròpters, que té les ales formades per una membrana de pell estirada entre els dits.2. **Objecte**: Un pal o objecte lleuger i allargat que s'utilitza per a jugar a esports com el bèisbol o el cr
  • Bata o batà: La paraula "bata" o "batà" en català fa referència a una peça de roba ampla i lleugera que es fa servir per estar a casa, especialment per dormir o per estar còmode. També pot referir-se a una peça de roba similar utilitzada per a treballar en alguns oficis, com ara en el camp de la sanitat.
  • Batata: La paraula 'batata' fa referència a una planta herbàcia de la família de les convolvulàcies, coneguda científicament com a Ipomoea batatas, i també al tubercle comestible d'aquesta planta, que és de color taronja o groguenc i té un sabor dolç. Aquest tubercle és conegut també com a moniato.
  • Boa o boà: La paraula "boa o boà" en català fa referència a una peça de roba llarga, ampla i generalment de seda o altres teixits lleugers, que es porta a manera de bufanda o mocador, principalment per a dones. També pot referir-se a una peça de roba similar que es porta al coll per protegir-lo del fred.
  • Bobò: La paraula "bobò" en català fa referència a una persona ingènua, innocent o poc astuta. També pot ser utilitzada per descriure algú que és poc hàbil o poc intel·ligent en alguna situació concreta.
  • Boc: La paraula "boc" en català fa referència a la part anterior de la cara de molts animals, que comprèn la boca i les parts que l'envolten. També pot fer referència a la boca d'una persona.
  • Boca: La paraula 'boca' en català fa referència a la part del cos humà on es troba la entrada principal de l'aparell digestiu i respiratori. També es pot utilitzar per fer referència a l'obertura d'una cosa, com ara una ampolla o una cova. A més, en l'àmbit de l'arquitectura, es pot fer servir per designar l'
  • Bocassa: La paraula "bocassa" en català fa referència a una persona que menja amb gana o amb voracitat, sovint de manera poc refinada o sense modals a taula. També pot fer referència a una persona que té un aspecte descurat o poc cuidat.
  • Bocat: La paraula "bocat" en català fa referència a un aliment o menjar que es pot menjar amb una sola mossegada, com ara un entrepà o un bocadillo. També es pot utilitzar per referir-se a una petita porció d'aliment que es menja d'una sola vegada.
  • Bosc: Un bosc és una extensió de terreny coberta de vegetació arbòria i arbustiva, generalment densa i natural, que forma un ecosistema propi i que pot estar format per diferents tipus d'arbres i plantes. Els boscos són espais naturals importants per a la conservació de la biodiversitat i per al manteniment de l'equilibri ecològic.
  • Boscà: La paraula "boscà" en català fa referència a un bosc dens i frondós, sovint caracteritzat per tenir arbres grans i una vegetació abundant. Aquest terme també pot fer referència a una zona boscosa o a un lloc on hi ha molts arbres.
  • Boscat: La paraula "Boscat" en català es refereix a un bosc petit o a una zona boscosa de dimensions reduïdes. També pot fer referència a un lloc cobert de boscos on hi ha una gran densitat d'arbres.
  • Boscós: L'adjectiu "boscós" en català fa referència a allò que és propi del bosc, que està relacionat amb els boscos o que té les característiques del bosc.
  • Boscosa: La paraula "boscosa" en català fa referència a un lloc cobert de boscos, ple de vegetació i arbres. També pot fer referència a una zona amb molts boscos.
  • Bosó: La paraula "bosó" en català fa referència a una planta herbàcia de la família de les papaveràcies, de fulles piloses i flors grogues o taronges, que es troba en zones de clima temperat. També es coneix com a gualterna o gualter.
  • Bossa: La paraula "bossa" en català fa referència a un sac o embolcall de tela, paper o plàstic que serveix per transportar objectes, aliments, diners, etc. També pot fer referència a un sac petit o cartera que es porta per guardar objectes personals com la cartera, les claus, el mòbil, etc.
  • Bossat: La paraula "bossat" en català fa referència a una persona que és molt corpulenta o robusta, sovint amb una aparença imponent o formidable. També pot fer referència a una cosa que és gran, pesada o voluminosa.
  • Bossoc: La paraula "bossoc" en català fa referència a una acumulació de terres o pedres que es forma a la base d'una muntanya o d'una paret vertical a causa de l'erosió dels materials que la conformen. També es pot utilitzar per descriure una acumulació de terres o pedres a la vora d'una carretera o camí.
  • Bossot: La paraula "Bossot" fa referència a una població i municipi de la comarca de l'Aran, a la Vall d'Aran, a Catalunya. Aquesta localitat està situada a prop del riu Garona i té una població relativament petita.
  • Bot: La paraula 'bot' en català fa referència a un programa informàtic dissenyat per realitzar tasques automàtiques i repetitives a internet. També pot fer referència a un robot virtual que interactua amb usuaris en línia, com ara en xats o assistents virtuals.
  • Bota: La paraula "bota" en català pot tenir diversos significats:1. Calçat que cobreix el peu i part de la cama, generalment fet de cuir, goma o altres materials resistents, i que s'utilitza per protegir el peu i caminar per terrenys accidentats.
    2. Recipient de pell, plàstic o altres materials, generalment amb una capacitat d'uns
  • Botàs: La paraula "botàs" en català fa referència a un calçat que cobreix el peu fins a la part inferior de la cama, generalment fet de cuir o altres materials resistents. Els botàs solen tenir una sola peça per a cada peu i poden tenir talons alts o plans. Són utilitzats principalment com a calçat d'hivern o per a activitats
  • Botó: La paraula "botó" es refereix a una petita peça generalment circular o ovalada que s'utilitza per a tancar o obrir una peça de roba, com una camisa o una jaqueta. També pot fer referència a una tecla o a un dispositiu d'un aparell electrònic que s'utilitza per a activar una funció o una comanda.
  • Botós: La paraula "botós" en català fa referència a una bossa o sac petit, generalment de tela, que s'utilitza per transportar objectes o aliments. També pot fer referència a una bossa o sac que es fa servir per transportar la roba bruta a la bugaderia o per guardar-ne la roba neta.
  • Botosa: La paraula 'botosa' en català fa referència a una persona que té el nas gros i arrodonit. També pot fer referència a una persona que té els peus grossos o gruixuts.
  • Cabàs: El terme "cabàs" fa referència a una cistella o contenidor de material vegetal, com ara vímet, jonc o espart, que s'utilitza principalment per transportar aliments o objectes. També pot fer referència a una bossa o cistella de mà usada per anar a comprar al mercat.
  • Cabassa: La paraula 'cabassa' en català fa referència a una mena de carabassa de mida gran i forma arrodonida, que es pot utilitzar com a recipient per emmagatzemar aliments o líquids. També es pot referir a l'embolcall o la closca d'alguns fruits o verdures.
  • Cabassat: La paraula "cabassat" en català fa referència a un recipient gran, generalment de vímet o de material similar, utilitzat per transportar fruita, verdures o altres aliments. També es pot fer servir per guardar objectes diversos.
  • Cabot: La paraula "cabot" en català es refereix a un jove aprenent o ajudant en una embarcació o en un ofici marítim. També pot fer referència a un jove que treballa com a ajudant en un ofici o en una empresa.
  • Cabota: La paraula "cabota" en català fa referència a una mena de barca petita i lleugera que s'utilitza per a pescar o per a navegar en aigües costaneres. També pot fer referència a una embarcació de dimensions reduïdes utilitzada per a transportar passatgers en ports o en rius.
  • Caoba: La paraula "caoba" en català fa referència a una fusta de color vermell fosc, molt apreciada per la seva bellesa i resistència. També s'utilitza per designar el color d'aquesta fusta.
  • Casba: La paraula "casba" fa referència a un barri o una zona urbana fortificada dins d'una ciutat àrab, especialment a les ciutats del nord d'Àfrica com ara Marràqueix o Argel. Aquesta àrea sol estar tancada per muralles i podria incloure carrers estrets, cases tradicionals i una gran quantitat de comerços.
  • Cob: La paraula 'cob' en català es refereix a una barreja de sorra i argila que s'utilitza per a revestir parets, sostres o altres superfícies per a donar-los consistència i impermeabilitat. També es pot utilitzar com a base per a la construcció de maons o altres elements arquitectònics.
  • Obac: "Obac" és una paraula catalana que fa referència a la vessant d'una muntanya que està a l'ombra, és a dir, que no rep la llum directa del sol. També s'utilitza per a designar la part d'una vall o d'una muntanya que està en la part de l'ombra.
  • Saba: La paraula "saba" en català fa referència a una planta tropical de la família de les musàcies, coneguda científicament com a Musa textilis. També es pot utilitzar per referir-se al fil o corda que s'obté a partir de les fulles d'aquesta planta.
  • Sàbat: La paraula "sàbat" en català fa referència al dia de la setmana que correspon al dissabte. També pot fer referència a una festa o celebració religiosa jueva que té lloc cada setmana entre la posta de sol del divendres i la posta de sol del dissabte.
  • Sabata: La paraula "sabata" en català fa referència a un calçat que cobreix el peu i part de la cama, generalment fet de cuir, tela o altres materials, i que es porta per protegir i cobrir el peu. Les sabates poden tenir diferents formes i estils segons la seva funció i disseny.
  • Sabatot: La paraula "sabatot" en català fa referència a una acció de boicotejar o posar obstacles a una activitat o situació determinada amb l'objectiu de causar perjudicis o dificultats. També pot fer referència a una acció de sabotatge.
  • Sabó: El sabó és una substància que s'utilitza per netejar i rentar. Sol ser de color blanc o clar i es fa servir per eliminar la brutícia i la greixor de la pell, la roba o altres superfícies. També pot contenir altres ingredients com perfums o agents hidratants.
  • Saboc: La paraula "saboc" en català es refereix a la part de la boca on es troben les papil·les gustatives i on es perceben els sabors dels aliments. També pot fer referència al gust o sabor característic d'un aliment o beguda.
  • Sobtà: La paraula "sobtà" en català fa referència a una persona que s'entremescla en una situació sense ser convidada, que s'hi immiscueix sense ser-hi cridada. També pot fer referència a una persona que s'entremescla en els afers d'altres sense tenir-ne autorització.
  • Sobtat: La paraula "sobtat" en català fa referència a alguna cosa que succeeix de manera inesperada, sense previ avís o sense que ningú s'ho esperi. També pot fer referència a alguna cosa que es produeix de manera sobtada, ràpida i inesperada.
  • Sobtós: La paraula "sobtós" en català es fa servir per descriure alguna cosa que és inesperada, sorprenent o imprevista. També pot fer referència a un canvi brusc en alguna situació o circumstància.
  • Sobtosa: La paraula "sobtosa" en català fa referència a una persona o cosa que sobta, que sorprèn o que causa admiració per la seva extraordinària qualitat o característica. També pot fer referència a una cosa que és inesperada o que es produeix de manera sobtada.
  • Sotabatà: La paraula "sotabatà" fa referència a un joc tradicional català que es juga amb una peça de fusta al voltant de la qual s'embolica una corda. El joc consisteix a fer girar la peça de fusta a l'aire mentre es deixa anar la corda, intentant que aquesta no es trenqui. És un joc popular entre els infants i es pot
  • Sotabosc: El terme "sotabosc" es fa servir per referir-se a la vegetació que creix sota la capçada d'un bosc, és a dir, a les plantes, arbustos i altres elements vegetals que es troben a la part inferior d'un bosc. El sotabosc és important per a la diversitat biològica d'un ecosistema forestal i pot proporcionar refugi i aliment a divers
  • Taba: La paraula "taba" en català fa referència a un joc tradicional infantil que consisteix en llençar un objecte (com ara una peça de fusta o de plàstic) al terra de manera que giri i caigui amb una de les dues cares cap amunt o cap avall. El joc es juga amb un nombre variable de participants i cadascun d'ells ha de fer girar la pe
  • Tabac o tàbac: El terme "tabac" o "tàbac" fa referència a una planta de la família de les solanàcies, de la qual se'n fa ús per a la fabricació de cigarrets, cigarrets electrònics, tabac de pipa, etc. Aquesta planta conté nicotina, una substància psicoactiva que provoca addicció en els consumidors.
  • Tabasco: Tabasco és una salsa picant originària de l'estat de Tabasco, a Mèxic. També es pot utilitzar per referir-se a qualsevol salsa picant similar a la salsa de Tabasco.

Per què jugar al Paraulògic és Beneficiós

Jugar al Paraulògic no només és divertit, sinó que també ofereix una sèrie de beneficis cognitius i educatius que poden ajudar a millorar diverses habilitats. A continuació, es detallen alguns dels avantatges que aquest joc pot aportar:

Beneficis Cognitius

L'exercici mental que suposa resoldre els enigmes del Paraulògic pot estimular diverses àrees del cervell, com ara la memòria, la concentració i la resolució de problemes. Això pot ajudar a mantenir la ment àgil i en forma, especialment en persones de totes les edats.

Beneficis Educatius

Jugar al Paraulògic pot millorar les habilitats lingüístiques i de vocabulari, ja que requereix entendre i manipular paraules de manera creativa. A més, pot ser una eina útil per aprendre noves paraules i millorar la comprensió lectora. Aquest joc també pot fomentar la capacitat d'anàlisi i la lògica, qualitats que són essencials per a l'aprenentatge en diverses àrees del coneixement.

En resum, jugar al Paraulògic no només és una forma entretinguda de passar el temps, sinó que també pot aportar importants beneficis per al desenvolupament cognitiu i educatiu. Aprofita tots els avantatges que aquest joc ofereix i gaudeix de les seves diverses virtuts.

Les Solucions Més Divertides del Paraulògic d'avui!

Gràcies per acompanyar-nos en aquesta emocionant jornada de resolució de paraules del Paraulògic d'avui. Esperem que hagis gaudit d'aquest desafiament lingüístic i que les solucions t'hagin sorprès gratament. Ara, et convidem a compartir les teves estratègies i pensaments sobre les paraules d'avui. Deixa'ns un comentari amb les teves idees i descobreix quins altres mètodes han utilitzat altres lectors per resoldre aquest joc. La comunitat del Paraulògic espera les teves aportacions!

image_pdfDescarregar el PDF dels solucions d'avui

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Go up