Solucions del Paraulògic d'avui 24/04/2024

Benvolguts lectors, avui us convidem a descobrir les solucions del Paraulògic d'avui, 24 d'abril de 2024. En aquest article, trobareu les respostes als enigmes plantejats pel popular joc de paraules. Endinseu-vos en aquest desafiament lingüístic i comproveu la vostra destresa amb les paraules. Sense més preàmbuls, us convidem a desxifrar les solucions i gaudir d'una estona d'entreteniment intel·lectual. Bon joc!

Indexi

Solucions del Paraulògic d’avui 24/04/2024

La lletra central d’avui és la U i les lletres restants són E-I-N-Q-T-Z
La solució al paraulògic d’avui, 24/04/2024, conté 33 paraules i 1 Tutis

Descobreix la nova funcionalitat de Dadalògic: el comprovador de paraules! Ara, pots verificar fàcilment les paraules que ja has desxifrat. Només has d'introduir les paraules trobades, separades per comes, i es marcaran automàticament. Pots copiar-les directament dels resultats del joc per evitar errors de format. Utilitza el nostre exemple com a guia: ai-ai, assassí, desidiosa, oda, odissea, sòsia. T'ofereixem una llista de comprovació detallada amb el recompte de paraules pendents, organitzades per punts. El desafiament del Paraulògic mai ha estat tan fàcil. Si no coneixes el significat d'alguna paraula, tenim una secció de definicions de les paraules del Paraulògic d'avui al final de la pàgina.


Paraules de 17 punts:
0

Paraules de 10 punts:
0

Paraules de 8 punts:
0

Paraules de 7 punts:
0

Paraules de 6 punts:
0

Paraules de 5 punts:
0

Paraules de 2 punts:
0

Paraules de 1 punts:
0

Si desitgeu accedir a les pistes del Paraulògic d'avui, simplement feu clic al requadre vermell. En aquesta secció, tindreu l'oportunitat d'explorar totes les pistes i la informació necessària per resoldre el Paraulògic. Si necessiteu assistència addicional, no dubteu a fer ús de la secció de Solucions del Paraulògic d'avui en català que trobareu més amunt.

Pistes

 3 4 5 6 7 8 910Σ
e010000001
i001011003
n411000006
q2131300111
t231200008
u201100004
z000000000
Σ10674410133
    Prefixos de dues lletres:
    eq-1 in-3 ne-1 ni-2 nu-3 qu-11 te-2 ti-1 tu-5 un-4
    Prefix freqüent de tres lletres:
    qui-10
    Sufixos freqüents de tres lletres:
    tiu-3 uet-3
    Hi ha 1 tuti de 7 lletres
    Hi ha 2 palíndroms de 3 lletres
    Hi ha 1 mot quadrat de 4 lletres
    Subconjunts:
    eiqu-1 einqtu-2 intu-3 enu-2 inu-1 eintu-1 entu-3 nu-2 equ-1 iqu-1 eiqtu-2 inqu-1 einqu-2 inqtu-1 einquz-1 einqtuz-1 iqtu-1 etu-1 itu-3 tu-2 ntu-1

Significat de les paraules Solucions del Paraulògic d'avui

A continuació, es presenten les definicions de les paraules clau relacionades amb el Paraulògic d'avui. Aquestes paraules ens ajuden a comprendre millor els conceptes i estratègies darrere d'aquest joc enriquidor.

  • Equí: La paraula "equí" en català fa referència a l'animal equí, és a dir, als mamífers ungulats de la família dels èquids, com el cavall, l'ase o la mula. També pot fer referència a un lloc on es crien o es tenen aquests animals.
  • Inquiet: La paraula "inquiet" en català fa referència a una persona que experimenta una sensació de malestar, nerviosisme o intranquil·litat. També pot fer referència a alguna cosa que provoca aquesta sensació de malestar o intranquil·litat.
  • Intuïtiu: La paraula 'intuïtiu' en català fa referència a allò que es perceb o es coneix de manera directa, sense necessitat de raonament o d'una explicació detallada. Es pot definir com a la capacitat de comprendre o de saber alguna cosa de manera immediata, sense haver-ho après prèviament.
  • Inuit: La paraula 'Inuit' fa referència a un poble indígena que habita les regions àrtiques del Canadà, Groenlàndia, Alaska i Rússia. Els inuits són coneguts per la seva cultura rica i diversa, així com per la seva capacitat de viure en entorns extrems.
  • Neu: La paraula 'neu' en català fa referència a l'aigua congelada en forma de cristalls que cau de les núvols en forma de precipitació. També es pot utilitzar per referir-se a una capa de neu que cobreix el terra després de la precipitació.
  • Niu: La paraula "niu" en català fa referència a l'estructura que construeixen els ocells per a posar els seus ous i criar les seves cries. També es pot utilitzar de manera metafòrica per a referir-se a un lloc on algú es refugia o es protegeix.
  • Niuet: 'Niuet' és un substantiu masculí que fa referència al lloc on les aus construeixen o habiten els seus nius per a pondre els seus ous i criar les seves cries. També pot fer referència a un lloc on una persona es recull o s'amaga per protegir-se.
  • Nuet: La paraula "nuet" en català fa referència a una mena de joc de pilota basca que es juga amb una pilota més gran i una pala llarga. Aquest joc es practica a Catalunya i altres regions de l'àrea mediterrània.
  • Nun: La paraula "nun" en català es refereix a una religiosa que ha pres els vots de castedat, pobresa i obediència i que viu en un convent. També es pot utilitzar per referir-se a una dona que ha pres els vots religiosos però que no pertany a cap ordre religiós concret.
  • Nuu: La paraula 'nuu' en català fa referència a una construcció o edifici coberta i tancada, generalment destinada a protegir dels elements atmosfèrics o com a habitatge. També pot fer referència a una construcció temporal, com una cabana o una tenda.
  • Que o què: "Que" o "què" són paraules interrogatives o relatives que s'utilitzen per introduir preguntes o proposicions en català. "Que" s'utilitza com a conjunció per introduir una oració subordinada sense accent diacrític, mentre que "què" s'utilitza com a pronom interrogatiu o exclamatiu amb accent diacrític. Exemples d'ús: "
  • Qui: "Qui" és un pronom interrogatiu que s'utilitza per preguntar sobre una persona o un subjecte indeterminat. També pot ser un pronom relatiu que fa referència a una persona o un subjecte ja esmentat en una frase anterior.
  • Quiet: "Quiet" en català es pot traduir com "tranquil" o "silenciós". Es fa servir per descriure un lloc o una situació en la qual hi ha pau, calma i silenci. També es pot utilitzar per referir-se a una persona que és reservada i poc parlacona.
  • Quin: "Quin" és un pronom interrogatiu que s'utilitza per preguntar sobre la identitat o la naturalesa d'una cosa, persona o acció. També pot ser un adjectiu interrogatiu que s'utilitza per preguntar sobre la qualitat o característica d'una cosa.
  • Quinqué: El terme "quinqué" fa referència a una llanterna o llum portàtil que funciona amb querosè o altres olis combustibles i que té una mecha que es va consumint a mesura que es va encenent. També es pot utilitzar per designar una llum de gas o una llàntia amb el mateix sistema d'il·luminació.
  • Quinquenni: El terme "quinquenni" en català fa referència a un període de cinc anys, especialment en relació a un càrrec, una tasca o una activitat que es desenvolupa durant aquest període de temps. També pot fer referència a una celebració, un esdeveniment o un aniversari que es produeix cada cinc anys.
  • Quint: La paraula "quint" en català fa referència a la persona que ocupa el cinquè lloc en una successió o en una jerarquia. També pot fer referència a una fracció que té com a denominador el nombre cinc.
  • Quintet: Un quintet és un grup de cinc persones que interpreten música juntes, especialment en el context de la música clàssica. També es pot referir a una composició musical escrita per a cinc instruments o veus.
  • Quinze o quinzè: 'Quinze o quinzè' és un adjectiu numeral que fa referència al nombre quinze en català. També pot fer referència a la posició número quinze en una sèrie o seqüència. Exemple: "Avui és el quinze d'agost" o "El quinzè lloc és per a l'equip local".
  • Quinzet: La paraula 'Quinzet' en català es refereix a un joc de lògica matemàtica que consisteix en omplir un tauler amb nombres de l'1 al 9 de manera que la suma de les files, columnes i diagonals sigui sempre 15. És un joc educatiu que ajuda a desenvolupar les habilitats de càlcul i raonament lòg
  • Quiti: La paraula "Quiti" en català és una forma col·loquial de referir-se a la ciutat de Quito, la capital de l'Equador.
  • Tènue: La paraula "tènue" en català fa referència a quelcom que és dèbil, delicat o poc intens. També pot fer referència a quelcom que és poc marcat o poc destacat.
  • Teu: "Teu" és un pronom possessiu en català que s'utilitza per indicar que alguna cosa pertany a la persona amb qui s'està parlant. És equivalent a "tu" en castellà. Exemple: "Aquest llibre és teu", és a dir, pertany a tu. També es pot utilitzar com a adjectiu possessiu. Exemple: "La teva casa és molt bonica", és
  • Tiquet: Un tiquet és un document o paperet que dóna dret a accedir a un lloc o servei, com ara un espectacle, un mitjà de transport, un esdeveniment esportiu, etc. També pot ser un comprovant de pagament o reserva d'un servei o producte.
  • Tuït: La paraula "tuït" en català fa referència a un missatge curt publicat a la xarxa social Twitter. També pot referir-se a l'acció de publicar aquest tipus de missatges.
  • Tuïtiu: La paraula "tuïtiu" en català fa referència a l'ocell conegut com a pit-roig (Erithacus rubecula). Aquest ocell és petit i té el pit de color roig intens, característicament brillant. És un ocell migratori que es troba principalment a Europa i Àsia, i és conegut pel seu cant agradable i melodiós.
  • Tut: La paraula "tut" en català fa referència a una cura o assistència especialitzada que es dóna a una persona, generalment a un infant, per part d'una altra persona que es responsabilitza d'ell en absència dels seus pares. També pot fer referència a la figura de la persona que exerceix aquesta cura o assistència.
  • Tuti: La paraula "Tuti" en català no té cap significat o definició coneguda. Si tens alguna altra paraula que vulguis que et defineixi, estaré encantat d'ajudar-te.
  • Tutú: Un tutú és una peça de roba lleugera i voluminosa que es fa servir com a faldilla per les ballarines en algunes modalitats de dansa com ara el ballet. Sol ser de color blanc o rosa i està confeccionat amb diverses capes de tul o gassa per donar-li volum i moviment quan la ballarina balla.
  • Unè: La paraula "unè" en català fa referència a la persona o cosa que ocupa el primer lloc en una seqüència o ordre numèric. Per exemple, si parlem de la "unè" posició d'una cursa, ens estem referint al primer lloc.
  • Unitiu: La paraula "unitiu" en català fa referència a allò que té la capacitat d'unir o de cohesionar diferents elements o aspectes. També pot fer referència a aquell que té la capacitat d'establir relacions o vincles entre diverses parts o elements.
  • Unt: La paraula "unt" en català fa referència a la capa de greix o oli que es posa sobre una superfície. També pot fer referència a la acció de posar aquesta capa de greix o oli sobre alguna cosa.
  • Untet: La paraula "Untet" en català fa referència a quelcom greixós o untós, generalment utilitzat per descriure la textura d'un aliment o d'una substància. També pot fer referència a una persona que està pringada o tacada de greix.

Per què jugar al Paraulògic és Beneficiós

És ben sabut que jugar al Paraulògic no només és una activitat entretinguda, sinó que també aporta diversos beneficis cognitius i educatius. En aquesta secció, explorarem els avantatges que aquest joc tan popular pot proporcionar als jugadors de totes les edats.

Beneficis Cognitius

Jugar al Paraulògic implica activar diverses àrees del cervell, com la memòria, la concentració i la resolució de problemes. Aquestes habilitats cognitive són essencials per al desenvolupament de les funcions cerebrals i poden ajudar a millorar la capacitat mental a llarg termini.

Beneficis Educatius

El Paraulògic és una eina educativa excel·lent per millorar l'ortografia, l'enriquiment del vocabulari i la comprensió lectora. A més, fomenta la creativitat i la capacitat d'expressió escrita, essencials per a un bon desenvolupament lingüístic.

En resum, jugar al Paraulògic no només és una activitat divertida, sinó que també pot aportar beneficis significatius en el desenvolupament cognitiu i educatiu dels qui s'hi dediquen. Anima't a jugar i descobreix tot el que aquest joc pot oferir-te!

Descobreix les paraules ocultes: Paraulògic, el joc de paraules que et desafiarà!

Benvolguts jugadors de Paraulògic, avui us convidem a compartir les vostres estratègies i solucions per al repte d'avui. Descobreix les paraules amagades i posa a prova la teva destresa lingüística! Que la diversió i la creativitat guïin les vostres respostes. Compartiu les vostres idees i debat entre tots els participants per trobar la solució perfecta. Endavant, la paraula és vostra!

image_pdfDescarregar el PDF dels solucions d'avui

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Go up