Solucions del Paraulògic d'avui 06/04/2024

Solucions del Paraulògic d'avui 06/04/2024

Benvinguts a les Solucions del Paraulògic d'avui 06/04/2024! Aquesta jornada està plena de reptes lingüístics per posar a prova la vostra habilitat amb les paraules. Us convidem a descobrir les respostes d'avui i aprofundir en els enigmes del llenguatge. Siguiu atents i deixeu-vos sorprendre per les solucions que us esperen. A jugar!

Indexi

Solucions del Paraulògic d’avui 06/04/2024

La lletra central d’avui és la M i les lletres restants són A-C-E-L-S-U
La solució al paraulògic d’avui, 06/04/2024, conté 133 paraules

Descobreix la nova funcionalitat de Dadalògic: el comprovador de paraules! Ara, pots verificar fàcilment les paraules que ja has desxifrat. Només has d'introduir les paraules trobades, separades per comes, i es marcaran automàticament. Pots copiar-les directament dels resultats del joc per evitar errors de format. Utilitza el nostre exemple com a guia: ai-ai, assassí, desidiosa, oda, odissea, sòsia. T'ofereixem una llista de comprovació detallada amb el recompte de paraules pendents, organitzades per punts. El desafiament del Paraulògic mai ha estat tan fàcil. Si no coneixes el significat d'alguna paraula, tenim una secció de definicions de les paraules del Paraulògic d'avui al final de la pàgina.


Paraules de 18 punts:
0

Paraules de 9 punts:
0

Paraules de 8 punts:
0

Paraules de 7 punts:
0

Paraules de 6 punts:
0

Paraules de 5 punts:
0

Paraules de 2 punts:
0

Paraules de 1 punts:
0

Si desitgeu accedir a les pistes del Paraulògic d'avui, simplement feu clic al requadre vermell. En aquesta secció, tindreu l'oportunitat d'explorar totes les pistes i la informació necessària per resoldre el Paraulògic. Si necessiteu assistència addicional, no dubteu a fer ús de la secció de Solucions del Paraulògic d'avui en català que trobareu més amunt.

Pistes

 3 4 5 6 7 8 9Σ
a250320012
c046551021
e332221013
l14301009
m1213151381062
s146300115
u00100001
Σ193333261831133

Prefixos de dues lletres:

    ac-1 al-4 am-5 as-2 ca-15 cl-1 cu-5 el-1 em-4 es-8 la-4 le-1 ll-4 ma-27 me-19 mu-16 sa-4 se-5 su-6 ul-1

Prefix freqüent de tres lletres:

    mus-11

Sufixos freqüents de tres lletres:

    ssa-7 ama-7 lla-7

Hi ha 1 tuti de 8 lletres Hi ha 3 palíndroms de 3 lletres Hi ha 1 mot quadrat de 4 lletres Subconjunts:

    acem-3 acelms-5 almsu-4 almu-4 aelmu-3 am-3 aclmu-3 ams-5 aem-2 aelms-6 aclm-8 acm-3 acems-5 acelm-4 acmsu-6 acemsu-2 cemu-1 celmu-2 clmu-1 clmsu-2 elm-4 emu-2 elmu-1 acelmsu-1 aems-5 ems-4 emsu-3 aemsu-1 alm-9 aelm-6 lmu-2 acelmu-2 alms-2 aclms-1 amu-1 cem-1 em-1 cems-1 elms-1 aemu-1 acemu-1 cmsu-2 msu-2 amsu-4 celmsu-1 elmsu-1 aclmsu-1

Significat de les paraules Solucions del Paraulògic d'avui

A continuació, es presenten les definicions de les paraules clau relacionades amb el Paraulògic d'avui. Aquestes paraules ens ajuden a comprendre millor els conceptes i estratègies darrere d'aquest joc enriquidor.

  • Acme: Acme és una paraula anglesa que s'utilitza per referir-se al punt culminant, a l'apogeu o a la màxima expressió d'alguna cosa. En català, es podria traduir com a "cim", "apogeu" o "màxima expressió".
  • Almesc: La paraula "almesc" en català fa referència a una planta de la família de les boraginàcies (Lithospermum officinale) que té flors de color blau i que es troba principalment a les zones de muntanya. També es coneix com a "llitósperma". A més, el terme "almesc" també pot fer referència a la seva arrel, que
  • Almussa: La paraula "Almussa" no es troba en el diccionari de la llengua catalana. Si tens alguna altra paraula que vulguis que et defineixi, estaré encantat d'ajudar-te.
  • Alum: L'alum és una substància que es fa servir principalment com a adstringent o astringent. També pot tenir altres usos com a desodorant, antiinflamatori o clarificador d'aigües.
  • Alumel: Alumel és un terme que es fa servir per a referir-se a una aleació de níquel i alumini. Aquesta aleació s'utilitza principalment com a material per a la fabricació de termocuples, que són dispositius que es fan servir per a mesurar la temperatura en diferents processos industrials i científics.
  • Ama: 'Ama' és un terme que es fa servir per referir-se a una dona que té cura de la llar i de les persones que hi viuen. És sinònim de mestressa de casa o de dona de la llar. També pot fer referència a una dona que treballa com a empleada domèstica.
  • Amaluc: La paraula 'amaluc' en català és un terme popular que es fa servir per referir-se a una persona una mica boja, excèntrica o estranya. També pot fer referència a una persona que actua de manera poc convencional o que té comportaments estranys.
  • Amàs: La paraula "amàs" en català fa referència a una persona que s'encarrega de fer la neteja i el manteniment d'un edifici o una casa. També pot fer referència a una persona que es dedica a fer tasques de neteja en general.
  • Amè: La paraula "amè" en català fa referència a quelcom agradable, plaent o encisador. També pot ser utilitzada per descriure una persona amable, simpàtica o agradable en el tracte.
  • Àmec: La paraula "àmec" en català fa referència a una mena de terra argilosa i compacta que es fa servir per fer teules i rajoles. També es pot utilitzar com a adjectiu per descriure quelcom fet amb aquest material.
  • Asamela: La paraula "asamela" no es troba en el diccionari de la llengua catalana. Si tens alguna altra paraula que vulguis que et defineixi, estaré encantat d'ajudar-te.
  • Asma: L'asma és una malaltia crònica del sistema respiratori que es caracteritza per l'obstrucció de les vies respiratòries i dificultats per respirar, sobretot en situacions de crisi o en presència de factors desencadenants com al·lèrgens, fum, fred, etc.
  • Càlam: La paraula 'càlam' en català fa referència a una planta herbàcia aquàtica de la família de les gramínies, coneguda científicament com a Acorus calamus. També es pot utilitzar per designar la tija d'aquesta planta. A més, el terme 'càlam' també pot fer referència a una ploma o plomall que s'utilitza per
  • Calamac: La paraula "Calamac" no es troba en el diccionari de la llengua catalana, per tant no puc proporcionar-te una definició exacta d'aquesta paraula. Si tens més informació sobre el context en el qual s'utilitza la paraula "Calamac", pots proporcionar-la per intentar donar-te una millor resposta.
  • Calm: La paraula "calm" en català es refereix a un estat de tranquil·litat, serenitat i quietud. També pot fer referència a la sensació de pau interior i relaxació.
  • Calma: La paraula "calma" en català fa referència a un estat de tranquil·litat, serenitat i pau interior. També pot fer referència a l'absència de tempesta, vent o moviment en general. És un estat de quietud i repòs.
  • Cama: La paraula 'cama' en català fa referència a un moble que s'utilitza per dormir, format per un marc de fusta o metall sobre el qual es col·loca un matalàs i altres accessoris com ara coixins, llençols i mantes. També pot fer referència a l'espai on es dorm, com ara una habitació o dormitori.
  • Cama-sec: La paraula "cama-sec" fa referència a una pila de fusta o branques seques que s'utilitza com a combustible per encendre el foc. És una expressió pròpia de la llengua catalana i també es pot utilitzar per referir-se a una pila de fusta seca preparada per a ser cremada en una foguera o xemeneia.
  • Cama-seca: La paraula 'cama-seca' en català fa referència a un tipus de terreny sec i pedregós on no hi creixen plantes. Aquesta expressió també pot fer referència a un terreny poc fèrtil o sense vegetació.
  • Camal: La paraula "camal" en català fa referència a un tipus d'animal mamífer de la família dels camèlids, com ara el camell o la llama. També pot fer referència a la camaleta o camalet, que és un cistell petit de vímet o d'altres materials que s'utilitza per a recollir fruita o altres productes del camp.
  • Camall: La paraula "camall" fa referència a una tija llarga i prima que es col·loca a la part superior d'una biga per sostenir la teulada d'una casa. També pot fer referència a una biga llarga i prima que va d'una paret a l'altra per sostenir la coberta d'un edifici.
  • Camell: La paraula "camell" en català fa referència a un mamífer de la família dels camèlids, caracteritzat per tenir una bossa en el dors on emmagatzema greix. El camell té dos bosses, mentre que el dromedari en té només una. Els camells són animals herbívors que viuen en zones àrides i desèrtiques, i són utilitzats per
  • Camella: La paraula "camella" en català fa referència a una persona que estudia molt i treballa molt durament. També pot fer referència a una persona que és obedient i que compleix amb les seves responsabilitats sense queixar-se.
  • Camús: La paraula "camús" en català fa referència a una persona que té el nas gros i arrodonit, que recorda la forma d'un camell. També pot fer referència a un nas prominent i arrodonit en general.
  • Camusa: La paraula "camusa" en català fa referència a una persona despistada, desendreçada o poc ordenada en els seus actes o en la seva aparença. També pot fer referència a una persona que actua amb poca destresa o habilitat en alguna tasca.
  • Camussa: La paraula "camussa" en català fa referència a una mena de xapela o barret de palla, generalment de color clar, que sol portar-se a la feina al camp. També es pot utilitzar per protegir-se del sol durant les activitats a l'aire lliure.
  • Càseum: Càseum és una substància de color blanc o groguenc que es forma en les amígdal·les quan s'acumulen restes alimentàries, bacteris i altres substàncies. Aquesta substància pot provocar males olors i irritació a la gola. També és coneguda com a "pedres a les amígdal·les".
  • Clam: La paraula "clam" en català fa referència a un crit fort o una crida enèrgica que es fa per expressar una demanda, una queixa o una protesta. També pot fer referència a una petició o una súplica fervent.
  • Cumè: La paraula "cumè" en català fa referència a una petita porció de terra que s'ha deixat sense conrear dins d'una parcel·la agrícola. També es pot utilitzar per designar un petit tros de terra que queda sense conrear entre dues línies de plantes.
  • Cúmel: La paraula 'cúmel' en català fa referència a una mena de cistella o cistell petit, generalment de vime, que s'utilitza per a recollir fruita, verdures o altres aliments. També pot fer referència a una cistella utilitzada per transportar objectes lleugers.
  • Cúmul: La paraula "cúmul" en català fa referència a una agrupació o acumulació de coses, objectes o elements de manera desordenada. També pot fer referència a una acumulació de núvols que es formen en forma de muntanya o cim.
  • Cumulè: La paraula "cumulè" en català fa referència a una persona que acumula béns o diners de manera excessiva, sovint de manera il·legal o fraudulenta. També es pot utilitzar per descriure algú que té una gran quantitat de alguna cosa en particular.
  • Cúmulus: El terme "cúmul" en català fa referència a un tipus de núvol que es caracteritza per la seva forma arrodonida i elevada, amb una base plana i una part superior arrodonida i bombada. Aquests núvols són usualment associats a un temps estable i sovint es poden observar en un cel després d'una tempesta.
  • Elm: La paraula "elm" en català es refereix a un tipus d'arbre de la família de les ulmàcies, que té un tronc alt i una capçada ampla amb fulles dentades i asimètriques. També es pot conèixer com a olm.
  • Ema: La paraula "ema" es refereix a una figura femenina mitològica, generalment representada com una dona amb ales. També pot fer referència a una peça de ferro o de fusta que s'utilitza per a tancar o assegurar una porta o una finestra.
  • Emú: L'emú és un ocell corredor de gran grandària originari d'Austràlia. Té un cos voluminós cobert de plomatge gris i un coll llarg i pelat. Aquesta espècie és la segona més gran d'ocell del món després de l'au estruç.
  • Èmul: La paraula "èmul" en català fa referència a una persona que intenta igualar o superar les qualitats d'una altra persona, sovint en àmbits com la creativitat, l'habilitat o l'èxit. També pot fer referència a una persona que imita o copia el comportament d'una altra persona.
  • Èmula: La paraula "èmula" en català fa referència a una persona que rivalitza amb una altra en alguna cosa, especialment en l'àmbit de les habilitats, qualitats o èxits. També pot fer referència a una persona que intenta igualar o superar a una altra en alguna cosa.
  • Escàlem: La paraula "escàlem" en català fa referència a una tècnica de pintura mural que consisteix a reproduir una imatge en una escala més gran o més petita que l'original. Aquesta tècnica s'utilitza sovint en l'art de la pintura per a reproduir imatges en parets, façanes o altres superfícies de grans dimensions.
  • Escama: Escama és una estructura dura i plana que cobreix la pell d'alguns animals, com ara els peixos o els rèptils. També es pot referir a una part de la pell humana que es desprèn o s'escama a causa d'una irritació o una malaltia de la pell.
  • Escuma: L'escuma és una substància formada per petites bombolles d'aire atrapades en un líquid o una substància semisòlida, que sol aparèixer en la superfície d'aquesta substància. També es pot referir a la part superior d'una beguda carbonatada, com ara la cervesa o el cava, que conté gas carbònic i forma una capa d
  • Escumall: La paraula "escumall" en català fa referència a una eina utilitzada per pescadors i mariners per a diverses tasques relacionades amb les xarxes de pesca, com arrossegar-les, estirar-les o recollir-les. També pot fer referència a una corda o cordill que s'utilitza per a aquestes mateixes tasques.
  • Esma: La paraula "esma" en català fa referència a un sentiment intens de pena, tristesa o dolor. També pot utilitzar-se per expressar una gran desolació o aflicció.
  • Esme: La paraula "Esme" no té una definició coneguda en català. Si tens alguna altra paraula que vulguis que et defineixi, estaré encantat d'ajudar-te.
  • Esmús: La paraula "esmús" en català fa referència a una mena de ratolí. També pot fer referència a un home petit i astut.
  • Esmussa: La paraula "esmussa" en català fa referència a la acció de desgastar o gastar una cosa, especialment en el sentit de fer-la més tova o menys afilada per l'ús continuat. També pot fer referència a l'acció de treure la punta o l'agut d'una cosa, com ara d'una llança o d'una agulla.
  • Lam: La paraula "lam" en català es refereix a l'acció de llamber o llepar amb la llengua, especialment en el cas dels animals. També pot fer referència a una capa de suor o humitat que cobreix la pell.
  • Lama: La paraula 'lama' en català fa referència a una substància viscosa i pegajosa que es troba a les superfícies de certes plantes o animals, com per exemple la bava d'una babosa. També pot fer referència a un animal mamífer de la família dels camèlids, conegut per la seva capacitat de resistir a condicions extremes i per la seva llana
  • Lamé: El terme "lamé" es refereix a un teixit brillant i lluent, generalment fet amb fils metàl·lics o de seda, utilitzat en la confecció de roba de festa i de gala. Aquest teixit té un acabat brillant que li confereix un aspecte luxós i elegant.
  • Lamel·la: Una lamel·la és una estructura o tira fina i plana que es troba en diversos organismes, com ara en els fongs o en alguns animals marins. També es pot referir a una làmina o tira de fusta o d'altre material que es fa servir en diverses aplicacions, com ara en la construcció o en la fabricació de mobles.
  • Lema: Un "lema" és una afirmació o un principi que serveix com a punt de partida per a una argumentació, un raonament o una demostració. En altres contextos, com ara en matemàtiques, un "lema" és una proposició o teorema secundari que s'utilitza per a demostrar un resultat més important.
  • Llama: La paraula "llama" en català fa referència a un mamífer artiodàctil de la família dels camèlids, originari d'Amèrica del Sud, que té un pelatge llarg i sovint de color marró o groc. També es pot fer servir per designar el foc o la flama que surt d'una combustió.
  • Llema: La paraula "llema" en català es refereix a la part més interna i carnosa d'una fruita o d'una llavor, que conté les substàncies nutrients i les llavors. També pot fer referència a la part central d'algunes plantes com ara l'api o el porro.
  • Lleme: La paraula "lleme" fa referència a la part més gruixuda i dura de la pell de alguns animals, com ara la del porc o la de la vaca, que es fa servir per a fer objectes com arnesos, maletes, sabates, etc. També es pot utilitzar per a referir-se a una capa gruixuda o una capa de material resistent.
  • Llum: La paraula 'llum' en català fa referència a la radiació electromagnètica visible que permet veure les coses, que prové principalment del Sol i altres fonts de llum artificial. També es pot fer servir per referir-se a la claror, la brillantor o la il·luminació d'un lloc.
  • Mac: La paraula "Mac" pot tenir diversos significats en català:1. En l'àmbit de la informàtica, "Mac" pot fer referència als ordinadors fabricats per l'empresa Apple, coneguts com a Macintosh o Mac.

    2. En l'àmbit culinari, "mac" pot ser una forma col·loquial de referir-se a la pasta macarró.

    3. En altres contextos,

  • Maca: La paraula "maca" en català es refereix a una fruita de color groc o verd, de forma arrodonida i carnosa, que es consumeix principalment crua. També es pot utilitzar per referir-se a una persona atractiva o agradable.
  • Macaleu: La paraula "Macaleu" no es troba en el diccionari de la llengua catalana. Podries haver escrit malament la paraula o ser una paraula en una altra llengua. Si vols, pots proporcionar més informació per ajudar-me a entendre millor la paraula que busques.
  • Macell: La paraula "macell" en català fa referència a un lloc on s'hi maten i es despullen els animals per a la seva venda com a carn. També pot fer referència a un establiment on es ven carn fresca.
  • Macla: Una macla és una estructura cristal·lina formada per la unió de dos o més cristalls que tenen la mateixa estructura i orientació. Aquest fenomen es produeix quan dos cristalls creixen junts de manera que les seves superfícies es fusionen i es creen junts. Les maclats poden tenir formes i patrons molt diversos i es poden trobar en diversos minerals i materials
  • Màcula: La paraula "màcula" es refereix a una taca o una marca de color diferent a la superfície en què es troba. També pot fer referència a una alteració de la pell, com una taquilla o una peca de color diferent a la resta de la pell.
  • Mal: La paraula "mal" en català pot tenir diversos significats segons el context en què s'utilitza. Aquí tens algunes possibles definicions:1. Adverbi de manera que indica una acció negativa o incorrecta: Exemple: "Vaig fer malament l'exercici."
    2. Substantiu que fa referència a un dolor físic o malestar: Exemple: "Tinc mal de cap."
    3.
  • Mala: La paraula "mala" en català pot tenir diversos significats, depenent del context en què s'utilitzi. Aquí tens algunes de les possibles definicions:1. Adjectiu que fa referència a alguna cosa que és dolenta, negativa, perjudicial o que causa mal.
    Exemple: "Tinc una mala notícia per a tu."

    2. Adjectiu que es pot utilitzar per descriure

  • Malesa: La paraula "malesa" en català fa referència a una planta o herba que creix de manera no desitjada en un terreny o en un cultiu, causant perjudic a les plantes que es volen cultivar. També pot fer referència a una situació o a un estat que provoca malestar, incomoditat o problemes.
  • Mall: La paraula "mall" en català es pot traduir com a "centre comercial". Es tracta d'un gran establiment comercial que reuneix diverses botigues i serveis en un mateix lloc, oferint una àmplia gamma de productes i serveis als consumidors.
  • Malla: La paraula 'malla' en català pot tenir diversos significats:1. Teixit de punt o de tela que té forats regulars, generalment fet de filferro, fil de cotó o altre material similar.
    2. Conjunt de fils de metall entrellaçats que es fan servir per a protegir una superfície o com a element decoratiu.
    3. Conjunt de peces de vestir ajustades al cos
  • Mallal: La paraula "mallal" en català fa referència a un terreny o lloc cobert de molsa o herba humida. També pot fer referència a un terreny encharcat o fangós.
  • Malm: La paraula "Malm" en català fa referència a un maltractament físic o moral, a una acció violenta o a un dany causat a algú o a alguna cosa. També pot fer referència a una acció dolenta, perjudicial o destructiva.
  • Malsà: La paraula "malsà" en català fa referència a una persona que està malalta o que té una salut delicada. També pot utilitzar-se per descriure alguna cosa que està en mal estat o que no funciona correctament.
  • Maluc: La paraula "maluc" en català fa referència a la part del cos humà situada entre la cintura i la cuixa, on s'articula la cama amb el tronc. També pot fer referència a la regió anatòmica similar en altres animals.
  • Mam: La paraula "mam" en català es fa servir com a forma col·loquial per referir-se a la mare, és a dir, la figura materna d'una persona. També es pot utilitzar com a interjecció per expressar sorpresa o admiració.
  • Mama o mamà: La paraula "mama" o "mamà" en català fa referència a la mare, és a dir, la dona que ha donat a llum un fill o filla. També pot ser utilitzada com a forma de referir-se a la figura materna en general.
  • Mamella: La paraula "mamella" en català fa referència a la glàndula mamària de les dones o dels animals femelles que produeix llet per alimentar les cries. També pot fer referència a una petita protuberància o bony a la pell.
  • Mamellam: La paraula "Mamellam" no es troba registrada en el diccionari de la llengua catalana. Si tens alguna altra paraula que vulguis que et defineixi, estaré encantat d'ajudar-te.
  • Mameluc: La paraula "mameluc" fa referència a un soldat d'una antiga classe militar d'Egipte i Síria, que va existir principalment durant els segles XVIII i XIX. Els mamelucs eren soldats d'origen esclau que es van convertir en una força militar poderosa en aquella regió. A més, també s'utilitza la paraula "mameluc
  • Mas: La paraula "mas" en català fa referència a una construcció agrícola típica de Catalunya, que sol ser una casa de camp amb terreny al voltant destinada a l'activitat agrícola o ramadera. També pot fer referència a una construcció rural similar a una masia, però de dimensions més petites.
  • Mascla: La paraula "mascla" en català fa referència a la part dels animals vertebrats mascles que té una funció reproductora, és a dir, el penis. També pot fer referència a l'órgan sexual masculí en general.
  • Mascle: La paraula "mascle" en català fa referència al sexe masculí en els éssers humans i en altres animals. També pot fer referència a l'individu masculí d'una espècie animal, especialment en relació amb la reproducció.
  • Masec: La paraula "masec" en català fa referència a una mena de bataca que es fa servir per a mullar la pell amb aigua. També pot fer referència a una mena de recipient o vas per a fer aigua.
  • Massa: La paraula "massa" en català pot tenir diversos significats, depenent del context en què s'utilitzi. Aquí en tens algunes definicions:1. En quantitats: Una quantitat excessiva o superior a la necessària d'una cosa. Per exemple, "Hi ha massa sal en aquesta sopa".

    2. En cuina: La pasta o la barreja d'ingredients que s'utilitza com

  • Mau: La paraula "mau" en català fa referència a quelcom dolent, de mala qualitat o que causa malestar. També pot fer referència a un color entre lila i blau.
  • Maula: La paraula "maula" en català fa referència a una persona dolenta, ruinosa o malintencionada. També pot utilitzar-se per descriure alguna cosa de mala qualitat o defectuosa.
  • Mec: La paraula "Mec" en català fa referència a una persona que té molta habilitat o destresa en alguna activitat concreta, especialment en l'àmbit tècnic o mecànic. També es pot utilitzar per descriure algú que és molt hàbil o astut en alguna situació.
  • Meca: Meca és una ciutat situada a l'oest de l'Aràbia Saudita, considerada com el lloc més sagrat de l'islam. És el lloc de peregrinació anual per als musulmans de tot el món durant l'hajj, un dels cinc pilars de l'islam. També es coneix com Meca a aquest lloc en general, no nom
  • Mel: La paraula "mel" en català fa referència al líquid viscos i dolç que produeixen les abelles a partir del nèctar de les flors. És un aliment natural i saludable que s'utilitza com a edulcorant en diferents menjars i begudes.
  • Melassa: La paraula "melassa" es refereix a una substància viscosa i densa, de color fosc i gust dolç, que s'obté en la fabricació del sucre a partir de la canya de sucre o de la remolatxa. També s'utilitza com a ingredient en la cuina per a donar un toc dolç a diferents plats i begudes.
  • Melca: La paraula "melca" en català fa referència a una peça metàl·lica que s'utilitza per a fixar o unir altres peces, especialment en fusteria o en altres treballs manuals. També pot fer referència a una peça cilíndrica o cònica que s'utilitza per a protegir o reforçar un forat o un eix.
  • Melé: La paraula "melé" en català fa referència a una situació de confusió, barreja o enrenou. També pot fer referència a una lluita o combat en què diversos jugadors o equips es barregen i intenten obtenir la possessió de la pilota en esports com el rugbi.
  • Melsa: La paraula "melsa" en català fa referència a la medul·la espinal, una estructura nerviosa allargada i cilíndrica que es troba a l'interior de la columna vertebral i que forma part del sistema nerviós central. La melsa és responsable de transmetre els senyals nerviosos entre el cervell i la resta del cos. També es pot utilitzar el terme "m
  • Mem: La paraula "mem" en català és una forma verbal del verb "memar", que significa recordar, tenir present en la memòria. També es pot utilitzar com a forma verbal del verb "memar-se", que significa oblidar-se, deixar d'aprendre o recordar alguna cosa.
  • Mes o més: La paraula "mes" en català pot tenir diferents significats segons el context en què s'utilitzi:1. Adverbi de temps: Indica una freqüència superior a una vegada en una unitat de temps determinada. Exemple: "Vaig al gimnàs dues vegades al mes."

    2. Conjunção: S'utilitza per a introduir una segona part d'una oració. Ex

  • Mesa: La paraula 'mesa' en català fa referència a un moble o superfície horitzontal, generalment amb potes, utilitzat per a posar-hi objectes, menjar, etc. També pot fer referència a una taula on es reuneixen persones per a menjar o debatre temes.
  • Mesc: La paraula "mesc" en català fa referència a una persona que es dedica a la professió de mestre o mestra. També pot fer referència a una persona que té una gran habilitat o destresa en alguna tasca o art.
  • Mescal: Mescal és una beguda alcohòlica destil·lada elaborada a partir de l'agave, una planta suculenta originària de Mèxic. És similar al tequila, però es produeix principalment a altres regions de Mèxic i pot tenir un sabor i un procés de producció lleugerament diferents.
  • Mescla: La paraula "mescla" en català fa referència a la barreja o combinació de diverses substàncies, elements o components diferents. També pot fer referència a la combinació de colors, sabors o olors en una mateixa cosa.
  • Mesell: La paraula "mesell" en català fa referència a una petita quantitat de menjar o beguda que es dóna o es pren com a mostra o prova. També es pot utilitzar per referir-se a un petit tast o degustació d'algun aliment o beguda.
  • Mesella: La paraula "mesella" fa referència a una taula petita i estreta que sol situar-se al costat d'un llit per posar-hi objectes personals com ara llibres, llums, despertadors, entre d'altres. També pot fer referència a una taula auxiliar que es col·loca al costat d'un sofà o una butaca per posar-hi objectes com
  • Messes: La paraula "Messes" en català es pot referir a les misses religioses que es celebren en l'església, o bé pot ser la forma plural de la paraula "mesa", que és un moble on es menja i es posen objectes.
  • Meu: 'Meu' és un adjectiu possessiu en català que s'utilitza per indicar que alguna cosa pertany a la primera persona del singular. També pot fer referència a una relació d'afecte o vincle emocional amb alguna cosa o algú. Exemple: "Aquest llibre és el meu" o "El meu gos és molt carinyós".
  • Meua: La paraula "meua" en català és un pronom possessiu que es fa servir per indicar que alguna cosa pertany a la persona que parla en femení singular. És equivalent a "meva" en castellà. Exemple: "Aquesta cadira és meua."
  • Meuca: La paraula "meuca" és una forma col·loquial i popular en català per referir-se a una gata o a una dona jove. És una paraula informal i sovint utilitzada en contextos familiars o entre amics.
  • Mucus: El 'mucus' en català es refereix a una substància viscosa i transparent que es produeix en les mucoses de certs òrgans del cos, com ara el nas, la gola o els pulmons, i que té la funció de protegir-los i mantenir-los humits. També es pot conèixer com a 'catarro'.
  • Mul: La paraula "mul" en català fa referència a un animal de càrrega que és una cruïlla entre un cavall i un ase. El mul és conegut per la seva resistència i capacitat de treball en terrenys difícils. També s'utilitza sovint com a animal de transport en zones rurals i de muntanya.
  • Mula: La paraula "mula" en català fa referència a un animal híbrid resultat del creuament entre una egua i un ase, que té característiques pròpies de cadascun dels dos progenitors. Les mules són animals utilitzats tradicionalment com a animals de càrrega, especialment en zones rurals i en activitats agrícoles. També es poden trobar en algunes compet
  • Mulassa: La paraula "mulassa" en català fa referència a una mula, és a dir, un animal híbrid resultat del creuament d'un ruc i una cavall femella. Les mulasses són animals utilitzats tradicionalment com a animals de càrrega i de treball en zones rurals.
  • Mulla o mul·là: La paraula "mulla" o "mul·là" en català fa referència a una peça de roba, generalment un mocador o un drap, que s'utilitza per a netejar-se la cara o les mans. També es pot fer servir com a sinònim de "pano" o "tovallola de rostre".
  • Mus: La paraula "mus" en català fa referència a un joc de cartes que es juga amb 40 cartes i que consisteix a aconseguir el màxim puntatge possible amb les cartes que es tenen a la mà. També s'utilitza per designar l'acció de fer trampa o enganyar en un joc.
  • Musa: La paraula 'Musa' en català fa referència a les deesses de la mitologia grega que inspiraven als poetes, artistes i filòsofs. També s'utilitza per fer referència a una font d'inspiració o creativitat en general.
  • Musc: La paraula "musc" en català fa referència a una substància de color marró o negre que es troba a la papada del porc, coneguda popularment com a "llard". També es pot utilitzar per referir-se a la carn de la papada del porc.
  • Musca: La paraula 'Musca' en català fa referència a l'insecte volador conegut com a mosca. Aquest insecte té dues ales, un cos petit i pot ser una molèstia en entorns domèstics i de treball.
  • Muscle: La paraula 'muscle' en català es tradueix com a 'musclos'. Es refereix als teixits del cos humà que tenen la capacitat de contraure's i relaxar-se per produir moviment. Els músculs són essencials per a la mobilitat i la força del cos.
  • Múscul: Un múscul és un teixit blanquinos i compacte, de consistència carnosa, que forma part dels òrgans motors del cos humà i dels animals vertebrats. Els músculs s'encarreguen de produir moviment al contraure's i relaxar-se.
  • Musell: El musell és la part anterior del cap dels animals, que inclou el nas, la boca i les galtes. També es pot referir a la part del davant d'un animal que cobreix el nas i la boca.
  • Museu: Un museu és un espai destinat a l'exposició i conservació de col·leccions d'objectes, obres d'art, documents o altres elements d'interès cultural, històric, científic o artístic. Els museus poden tenir diverses temàtiques i objectius, i sovint ofereixen activitats educatives i culturals per al públic.
  • Mussa: La paraula "Mussa" en català es refereix a una persona que té una gran habilitat o talent en alguna disciplina artística, com ara la música, la poesia o la dansa. També pot fer referència a una persona que destaca per la seva sensibilitat i creativitat en aquests àmbits.
  • Mussaca: La paraula "mussaca" en català es refereix a un plat de cuina que consisteix en capes de patates, albergínies i carn picada, cobertes amb una beixamel i gratinades al forn. És un plat típic de la cuina grega i balcànica.
  • Musulmà: La paraula 'musulmà' fa referència a una persona que professa la religió de l'islamisme, que creu en l'existència d'un sol Déu (Al·là) i segueix les ensenyances del profeta Mahoma. Aquesta paraula també pot fer referència a tot allò relacionat amb l'islamisme.
  • Salm: La paraula "salm" en català fa referència a una composició poètica o musical que forma part del llibre dels Salmos de l'Antic Testament de la Bíblia. Els salms són poemes religiosos que s'utilitzen en la litúrgia cristiana i jueva. També es pot utilitzar la paraula "salm" per referir-se a una composició
  • Salums: La paraula "Salums" no es troba en el diccionari de la llengua catalana. Potser es tracta d'un error d'escriptura o d'una paraula poc comuna. Si tens més informació sobre aquesta paraula, estaré encantat d'intentar ajudar-te a comprendre'n el significat.
  • Sama: La paraula "sama" en català fa referència a una mena de túnica ampla i llarga que es porta com a vestit tradicional en algunes cultures àrabs i musulmanes. També pot fer referència a una mena de túnica que es porta com a vestit litúrgic en algunes cerimònies religioses.
  • Sàmec: La paraula "sàmec" en català fa referència a una persona pertanyent al poble indígena sàmi, que habita principalment a les regions àrtiques de Noruega, Suècia, Finlàndia i Rússia. Els sàmis tenen una cultura i llengua pròpies, i tradicionalment s'han dedicat a l'agricultura, la pes
  • Sem: La paraula "sem" en català fa referència a la llavor d'una planta que es planta per aconseguir-ne un nou exemplar. També pot fer referència al conjunt de llavors d'una planta o a la part reproductora de les plantes que conté les llavors.
  • Sema: La paraula "sema" en català fa referència a una unitat de longitud que equival a 100 braços, és a dir, aproximadament 192 metres. Aquesta mesura era utilitzada antigament en algunes zones de Catalunya.
  • Semal: Lamentablement, no dispose d'informació sobre la paraula "Semal" en català. Si tens una altra paraula sobre la qual vulguis saber la definició, no dubtis a preguntar-me.
  • Semema: Semema és una unitat de significat mínima dins d'una paraula. És la part d'un signe lingüístic que porta el significat específic dins d'una llengua. Cada paraula pot contenir un o més sememes que contribueixen a la seva significació.
  • Sèsam: La paraula "sèsam" en català fa referència a una planta herbàcia de la família de les pedaliàcies, que té llavors petites i olioses que s'utilitzen en la cuina com a condiment. També es pot utilitzar per referir-se a les llavors d'aquesta planta.
  • Sucamulla: No existeix una definició coneguda per a la paraula "sucamulla" en català. Podria ser un terme regional o una paraula inventada. Si tens més informació o context sobre aquesta paraula, podria ajudar a proporcionar una definició més precisa.
  • Suma: La paraula 'suma' en català fa referència a l'acció de sumar, és a dir, d'afegir quantitats per obtenir-ne una de sola. També pot fer referència al resultat d'aquesta operació matemàtica.
  • Sumac: El sumac és una planta arbustiva o petita que pertany al gènere Rhus i que té fulles compostes i flors petites en forma de panícula. Les fulles del sumac poden ser utilitzades com a condiment en la cuina per donar un sabor àcid i lleugerament cítric als plats.
  • Summa: La paraula "summa" en català fa referència a una quantitat total, a la suma de diverses parts o elements. També pot fer referència a una obra que recull de manera sistemàtica i ordenada els principals coneixements o temes d'una matèria.
  • Summe: La paraula "summe" no és una paraula catalana. Si et refereixes a una altra paraula, per favor proporciona més informació per poder oferir-te la definició correcta.
  • Súmmum: La paraula "súmmum" en català fa referència a l'expressió o l'apogeu més gran d'una cosa, el més alt o el més important. També pot fer referència a l'apogeu o la culminació d'una activitat, situació o concepte.
  • Ulema: La paraula 'Ulema' fa referència al cos de savis i intèrprets de la llei islàmica en l'islam. Els ulemes són experts en la llei islàmica i la teologia i tenen autoritat per interpretar i emetre opinions sobre qüestions religioses.

Per què jugar al Paraulògic és Beneficiós

El Paraulògic és més que un simple joc de paraules; també és una potent eina per al desenvolupament cognitiu i educatiu. A continuació, destacarem algunes de les avantatges que aporta la pràctica d'aquest joc tan apassionant:

Beneficis Cognitius:

  1. Millora de la concentració: Jugar al Paraulògic requereix una atenció especial en les paraules i les seves relacions, ajudant a millorar la capacitat de concentració.
  2. Estimulació de la memòria: Recordar les paraules ja utilitzades i les seves connexions ajuda a exercitar la memòria de manera divertida i efectiva.
  3. Desenvolupament del pensament lògic: Trobar les relacions entre les paraules i resoldre els enigmes del joc fomenta l'agilitat mental i el pensament lògic.

Beneficis Educatius:

  1. Ampliació del vocabulari: Jugar al Paraulògic exposa als jugadors a una gran varietat de paraules i significats, contribuint a enriquir el seu vocabulari de manera entretinguda.
  2. Promoció de la creativitat: El Paraulògic fomenta la creativitat en la creació de noves connexions entre les paraules, estimulant la capacitat inventiva dels jugadors.
  3. Aprenentatge de regles lingüístiques: Mitjançant les interaccions amb les paraules i les seves relacions, els jugadors poden aprendre i reforçar regles gramaticals i ortogràfiques de manera natural.

En resum, jugar al Paraulògic no només és una diversió intel·ligent, sinó també una activitat que pot aportar beneficis significatius al desenvolupament personal i educatiu. Aprofita aquest joc per enriquir la teva ment de manera entretinguda i educativa!

Descobreix les paraules ocultes amb el joc Paraulògic!

Posa a prova la teva astúcia i agudesa mental amb Paraulògic, un joc fascinant que posarà a prova les teves habilitats lingüístiques i de pensament lògic. Desxifra les paraules amagades i supera cada repte amb enginy i destresa. Endinsa't en aquest món de paraules i diversió, i demostra que ets el mestre de la paraula!

Ha estat una jornada plena d'emocions i desafiaments amb el Paraulògic d'avui! Ens encantaria saber com t'has enfrontat als reptes i quines estratègies has utilitzat per resoldre les paraules ocultes. Deixa'ns els teus comentaris i comparteix les teves tàctiques amb la resta de jugadors. La comunitat del Paraulògic està ansiosa per escoltar les teves experiències i consells! Endavant, no tinguis por de compartir les teves proeses lingüístiques!

image_pdfDescarregar el PDF dels solucions d'avui

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Go up