Solucions del Paraulògic d'avui 13/04/2024

Benvolguts lectors, avui tenim el plaer de presentar les solucions del Paraulògic d'avui, 13 d'abril del 2024. En aquesta edició, us convidem a descobrir les respostes als enigmes plantejats, un repte que posarà a prova la vostra habilitat i destresa. Endinsa't en aquest fascinant joc de paraules i troba les solucions que et portaran cap a la victòria. Sense més dilació, comencem a explorar les respostes d'avui i a enriquir la teva experiència amb el Paraulògic.

Indexi

Solucions del Paraulògic d’avui 13/04/2024

La lletra central d’avui és la T i les lletres restants són A-C-N-O-S
La solució al paraulògic d’avui, 13/04/2024, conté 128 paraules i 7 Tutis

Descobreix la nova funcionalitat de Dadalògic: el comprovador de paraules! Ara, pots verificar fàcilment les paraules que ja has desxifrat. Només has d'introduir les paraules trobades, separades per comes, i es marcaran automàticament. Pots copiar-les directament dels resultats del joc per evitar errors de format. Utilitza el nostre exemple com a guia: ai-ai, assassí, desidiosa, oda, odissea, sòsia. T'ofereixem una llista de comprovació detallada amb el recompte de paraules pendents, organitzades per punts. El desafiament del Paraulògic mai ha estat tan fàcil. Si no coneixes el significat d'alguna paraula, tenim una secció de definicions de les paraules del Paraulògic d'avui al final de la pàgina.


Paraules de 19 punts:
0

Paraules de 18 punts:
0

Paraules de 17 punts:
0

Paraules de 8 punts:
0

Paraules de 7 punts:
0

Paraules de 6 punts:
0

Paraules de 5 punts:
0

Paraules de 2 punts:
0

Paraules de 1 punts:
0

Si desitgeu accedir a les pistes del Paraulògic d'avui, simplement feu clic al requadre vermell. En aquesta secció, tindreu l'oportunitat d'explorar totes les pistes i la informació necessària per resoldre el Paraulògic. Si necessiteu assistència addicional, no dubteu a fer ús de la secció de Solucions del Paraulògic d'avui en català que trobareu més amunt.

Pistes

 3 4 5 6 7 8 9Σ
a279351027
c269953236
n13220008
o02110004
s133300010
t81411640043
Σ143535241442128
    Prefixos de dues lletres:
    ac-7 an-8 as-5 at-7 ca-16 co-20 na-5 no-3 oc-2 os-2 sa-3 so-7 ta-24 to-19
    Prefix freqüent de tres lletres:
    tan-11
    Sufixos freqüents de tres lletres:
    ant-15
    Hi ha 7 tutis:
    - 3 de 7 lletres
    - 2 de 8 lletres
    - 2 de 9 lletres
    Hi ha 4 palíndroms:
    - 2 de 3 lletres
    - 1 de 5 lletres
    - 1 de 6 lletres
    Hi ha 1 mot quadrat de 4 lletres
    Subconjunts:
    acnt-12 acst-5 acost-11 acot-9 act-7 ant-10 acnost-7 anst-6 anost-8 aost-7 ast-6 anot-7 aot-3 acnot-12 acnst-1 cost-4 cot-3 cnost-2 ost-4 at-2 not-1 ot-1

Significat de les paraules Solucions del Paraulògic d'avui

A continuació, es presenten les definicions de les paraules clau relacionades amb el Paraulògic d'avui. Aquestes paraules ens ajuden a comprendre millor els conceptes i estratègies darrere d'aquest joc enriquidor.

  • Acant: La paraula "acant" en català fa referència a una planta herbàcia anual de la família de les amarantàcies, amb fulles allargades i dentades i flors petites i blanques agrupades en espigues allargades. També pot fer referència a una planta de la família de les cactàcies.
  • Acasat: La paraula "acasat" en català fa referència a una persona que ha trobat parella i s'ha casat. També pot fer referència a una persona que viu en parella, encara que no hagi formalitzat el matrimoni.
  • Acost: La paraula "acost" en català es refereix a un estris o utensil que s'utilitza per aplanar o polir una superfície, com ara una paret o una taula. També es pot utilitzar per referir-se a un objecte o eina que s'utilitza per aconseguir un objectiu concret.
  • Acostat: "Acostat" és el participi del verb "acostar", que significa apropar o posar a prop una cosa respecte d'una altra. També pot fer referència a estar prop d'alguna cosa o algú.
  • Acot: La paraula "acot" en català fa referència a una tècnica de costura que consisteix a cosir les peces d'una peça de roba per l'interior, de manera que les costures quedin ocultes a l'exterior. Aquesta tècnica és comuna en la confecció de roba de qualitat i proporciona un acabat net i professional.
  • Acta: L'acta és un document escrit que recull de manera detallada les deliberacions, acords i decisions preses en una reunió, assemblea, sessió parlamentària o qualsevol altra trobada oficial. També pot ser un document que certifica un fet o una circumstància concreta.
  • Actant: Un actant és un agent o entitat que exerceix una acció o té una funció en una narració, una obra literària o una situació determinada. En el context de la teoria de la narrativa, un actant pot ser un personatge, un objecte, una força natural o qualsevol element que contribueixi al desenvolupament de la trama o de la història.
  • Anant: "Anant" és el gerundi del verb "anar", que significa moure's d'un lloc a un altre, desplaçar-se. També pot fer referència a estar en procés de fer alguna cosa. Exemple: "Estic anant a la botiga" o "Estem anant a sopar".
  • Anascot: La paraula "Anascot" no es troba en el diccionari de la llengua catalana ni en altres recursos lingüístics consultats. Podria ser un terme poc comú o específic en un àmbit concret que no es troba documentat en les fonts disponibles. Si tens més informació sobre el significat o l'origen d'aquesta paraula, podria ajudar a proporcionar una definició
  • Anatasa: L'anatasa és un mineral de la classe dels òxids que pertany al grup de la titanita. Té una estructura cristal·lina tetragonal i la seva composició química és diòxid de titani (TiO2). Es presenta en forma de cristalls prismàtics o tabulars i pot ser de color blau, verd, negre o marró. Es troba principalment en jac
  • Ancat: La paraula "Ancat" no és una paraula catalana reconeguda. Si tens alguna altra paraula que vulguis que et defineixi, estaré encantat d'ajudar-te.
  • Ansat: La paraula "ansat" en català fa referència a una peça, generalment de forma de U, que s'utilitza per agafar o subjectar alguna cosa. També pot fer referència a una asa o mànec d'una eina, utensili o objecte.
  • Ant: La paraula "ant" en català es tradueix com "formiga". Les formigues són insectes socials que viuen en colònies i es caracteritzen per tenir un cos segmentat i sis potes. Són conegudes per la seva gran capacitat de treball en equip i la seva organització jeràrquica dins de la colònia.
  • Anta: La paraula "anta" en català fa referència a una pedra de grans dimensions i pes que es posa com a paret en els murs de les cases o les parets de les finques. També es pot utilitzar per referir-se a una pedra gran que es col·loca a la part superior d'un mur per fer-lo més sòlid.
  • Antosta: La paraula "antosta" no és una paraula catalana reconeguda. Potser es tracta d'un error ortogràfic o d'una paraula en un altre idioma. Si tens més informació o vols preguntar per una altra paraula, estaré encantat d'ajudar-te.
  • Assonant: Assonant és un adjectiu que es fa servir per descriure aquelles paraules que tenen una rima assonant, és a dir, que tenen una coincidència de vocals a partir de la vocal tònica. Aquest tipus de rima es basa en la similitud de les vocals, sense tenir en compte les consonants que les acompanyen.
  • Assot: La paraula "assot" en català fa referència a un pal bastant llarg i gruixut amb el qual s'embolcallen els fardells de palla, fusta, etc., per transportar-los. També pot fer referència a una persona que és molt burleta o bromista.
  • Ast: La paraula "ast" en català fa referència a la part superior d'una nau, d'una barca, d'un vaixell o d'una embarcació. També es pot utilitzar per designar la part més alta d'alguns edificis o construccions.
  • Asta: 'Asta' en català fa referència a la part dura i punxeguda que creix a la testa de certs animals, com ara els cérvols o els bous, i que utilitzen com a arma o com a element de defensa. També pot fer referència a una peça llarga i prima de fusta, ferro o altres materials, generalment recta, que s'utilitza per a sostenir
  • Àstat: La paraula 'àstat' en català fa referència a l'element químic de nombre atòmic 85 i símbol At. És un element radioactiu que pertany al grup dels halògens i que és extremadament ràpid en desintegrar-se. Aquest element es troba en la natura de manera molt limitada i és produït principalment en laboratoris.
  • Atac: Atac és un terme que es fa servir per descriure un atac o agressió física o verbal contra una persona o un grup de persones. També pot fer referència a una acció ofensiva en un context militar o esportiu. En general, un atac implica una intenció de causar dany o ferir a l'altre.
  • Atacant: 'Atacant' és un terme utilitzat en l'àmbit esportiu per referir-se a un jugador que té com a funció principal intentar marcar gols o punts per al seu equip. També es pot utilitzar en altres contextos per indicar una persona que està atacant o agredint de manera física o verbal.
  • Atacat: 'Atacat' és el participi passat del verb 'atacar', que significa agredir, assaltar o intentar fer mal a algú o alguna cosa de manera violenta o agressiva. També pot fer referència a una situació en què una persona o un animal ha estat objecte d'un atac.
  • Atans: La paraula "atans" en català fa referència a l'acció d'acostar-se o apropar-se a alguna cosa o algú. També pot fer referència a l'acció de fer que una cosa esdevingui més propera o accessible.
  • Àton: 'Àton' és un adjectiu que fa referència a allò que no té accent tònic, és a dir, que no rep l'accentuació més forta en la pronunciació d'una paraula. També s'utilitza per descriure aquelles síl·labes d'una paraula que no reben l'accent tònic.
  • Àtona: 'Àtona' és una paraula que fa referència a aquella síl·laba d'una paraula que no rep l'accent tònic, és a dir, que no es pronuncia amb una intensitat especial en relació a les altres síl·labes de la paraula.
  • Atot: La paraula "atot" en català no té cap significat conegut. Si et refereixes a una altra paraula o vols saber alguna altra definició, no dubtis a preguntar-me.
  • Canat: La paraula "canat" en català fa referència a un terreny o una superfície coberta de canyes, generalment situada a prop de zones aquàtiques com rius, rieres o estanys. També pot fer referència a una construcció feta amb canyes, com ara un cabàs o una barraca.
  • Canot: La paraula "canot" en català fa referència a una embarcació lleugera i estreta, generalment propulsada amb rem. També es pot conèixer com a caiac o piragua. Aquest tipus d'embarcació és utilitzada principalment per navegar en aigües tranquil·les com rius, llacs o mars tranquils.
  • Cansat: La paraula "cansat" en català fa referència a una sensació de fatiga o esgotament físic o mental. També pot fer referència a estar fart o avorrir-se d'alguna cosa.
  • Cant: La paraula "cant" en català fa referència a la part superior d'una cosa, especialment d'un objecte allargat com una taula, una cama de moble, etc. També pot fer referència a la part més alta d'una muntanya o d'una construcció.
  • Cantant: Un cantant és una persona que canta, és a dir, que produeix sons musicals amb la veu. Pot ser un intèrpret solista o formar part d'un grup musical. El cantant pot interpretar diferents gèneres musicals com la música clàssica, el pop, el rock, el jazz, entre d'altres.
  • Cantata: Una cantata és una composició musical vocal que generalment combina música i textos poètics o literaris. Sol ser interpretada per cantants solistes, cor i conjunt instrumental. La cantata es pot interpretar en forma d'òpera, oratori o com a peça independent.
  • Cantó: La paraula 'cantó' en català es refereix a cada una de les parts en què es divideix una cosa quadrada o rectangular, especialment un edifici o una ciutat. També pot fer referència a una regió o territori dins d'un país o d'una ciutat.
  • Canton: La paraula 'canton' en català fa referència a una divisió administrativa d'un país, generalment d'una regió o província. També pot fer referència a una porció d'un país o territori que té una identitat pròpia, com ara el cas dels cantons suïssos.
  • Cantonat: La paraula "cantonat" en català fa referència a una persona o cosa que ha estat col·locada en un cantó o racó, generalment perquè està apartada del centre o de la resta de la situació. També pot fer referència a una persona que es troba aïllada o apartada del grup.
  • Casat: La paraula "casat" en català fa referència a una persona que està casada, és a dir, que ha contraigut matrimoni amb una altra persona.
  • Casot: La paraula "casot" en català fa referència a una casa gran i vella, sovint en mal estat de conservació. També pot utilitzar-se per descriure una construcció o edifici abandonat i deteriorat.
  • Cassot: La paraula "cassot" en català fa referència a un recipient de fusta, generalment de forma cònica, utilitzat tradicionalment per a guardar o transportar aliments com fruites, verdures, olives, etc. També pot fer referència a un recipient similar utilitzat per a guardar o transportar altres tipus de productes.
  • Cast: La paraula "cast" en català es pot referir a diverses coses:

    1. En el context de la pesca, "cast" fa referència a l'acció de llançar el sedal i l'ham cap a l'aigua per pescar peixos.

    2. També es pot utilitzar per parlar d'un grup social o familiar amb una ascendència comuna, com per exemple "el cast de la

  • Casta: La paraula "casta" en català fa referència a la línia genealògica o a l'origen social d'una persona, especialment en relació amb la seva pertinença a una determinada classe social, família o grup ètnic. També pot fer referència a la puretat o noblea d'aquesta línia genealògica.
  • Cat: La paraula "cat" en català es tradueix com "gat", que fa referència a un mamífer de la família dels fèlids, conegut per ser un animal domèstic molt comú i apreciat per les persones com a companyia.
  • Cató: "Catò" és una paraula en català que fa referència a una mena de mena de barret de palla amb una copa alta i plana i una falda molt ampla que s'utilitza per protegir-se del sol. També pot fer referència a una mena de barret de palla amb una forma similar que s'utilitza com a ornament.
  • Coanat: Lamentablement, no he pogut trobar cap definició de la paraula "Coanat" en català. Sembla ser una paraula que no està reconeguda o que pot ser un error tipogràfic. Si tens més informació sobre aquesta paraula, estic aquí per ajudar-te a comprendre-la millor.
  • Cocota: La paraula "cocota" en català fa referència a una gallina jove o a un gall d'edat avançada. També pot fer referència a una persona que té un aspecte físic semblant al d'una gallina, especialment pel coll arrugat o pel cap petit.
  • Conat: La paraula "conat" en català fa referència a un intent o esforç per aconseguir alguna cosa, sovint amb força de voluntat i determinació. També pot fer referència a un impuls o instint que porta a realitzar alguna acció.
  • Connat: La paraula "Connat" no existeix en català. Potser t'has referit a una altra paraula o potser és un error d'escriptura. Si em pots donar més informació o corregir l'error, estaré encantat d'ajudar-te a trobar la definició de la paraula que busques.
  • Connata: La paraula "connata" en català fa referència a allò que és congenit, és a dir, allò que es té des del naixement o que és inherent a una persona o cosa des de l'inici. També pot fer referència a característiques o qualitats que es presenten de manera natural o intrínseca en un ésser o objecte.
  • Consonant: Una consonant és un so de la parla que es produeix quan l'aire que passa a través de la boca es troba amb algun obstacle que en modifica el pas. Les consonants es diferencien de les vocals en què aquestes últimes es produeixen sense cap obstacle en el pas de l'aire. En català, les consonants poden ser sonores o sordes i es classifiquen segons diversos criter
  • Constant: La paraula "constant" en català es fa servir per descriure quelcom que es manté estable, invariable o permanent en el temps. També pot fer referència a una quantitat o valor que no varia.
  • Constantà: La paraula 'Constantà' és un nom propi que fa referència a un municipi situat a la comarca del Baix Camp, a Catalunya.
  • Cossat: La paraula "cossat" en català fa referència a un terreny o camp de conreu que ha estat arat i preparat per a la sembra. També pot fer referència a una porció de terra destinada a l'horticultura o al conreu de cereals.
  • Cost: La paraula "cost" en català es refereix al preu o quantitat de diners que cal pagar per obtenir un bé o servei. També pot fer referència als recursos, esforços o sacrificis que s'han de fer per aconseguir un objectiu determinat.
  • Costa: La paraula "costa" en català fa referència a la franja de terra que limita amb el mar o amb un riu. També pot fer referència al costat dret o esquerre d'una cosa, o bé al costat econòmic d'una qüestió.
  • Costat: "Costat" és un substantiu masculí que fa referència a cada una de les parts laterals d'una cosa, especialment quan es parla d'un objecte o d'una figura geomètrica. També pot fer referència a la banda o a la part lateral d'una cosa o d'un lloc.
  • Costós: "Costós" és un adjectiu que fa referència a quelcom que té un preu elevat o que implica una despesa important. També es pot utilitzar per descriure quelcom que requereix molt esforç, temps o recursos per aconseguir-ho.
  • Costosa: 'Costosa' és un adjectiu que fa referència a alguna cosa que té un preu elevat o que requereix una gran despesa econòmica per a la seva adquisició o manteniment. També pot fer referència a alguna cosa que requereix un gran esforç o sacrifici per aconseguir-la.
  • Cot: La paraula "cot" en català es pot traduir com a "bressol" o "llitet". Es tracta d'un llit petit i senzill, especialment dissenyat per a nadons o nens petits. També es pot utilitzar per a referir-se a un llit petit i senzill utilitzat en acampades o excursions.
  • Cota: La paraula 'cota' en català fa referència a una marca o senyal que indica una mesura o límit, com ara una cota d'altura o una cota de temperatura. També pot fer referència a una quantitat o nombre fixat com a referència en un procés de comparació o valoració.
  • Cotna: Lamentablement, no puc proporcionar una definició de la paraula "Cotna" en català ja que no és una paraula reconeguda en aquest idioma. Si tens alguna altra paraula que necessitis definir, estaré encantat d'ajudar-te.
  • Cotó: La paraula 'cotó' en català fa referència a una fibra vegetal suau i esponjosa que es troba a les llavors de les plantes del gènere Gossypium. Aquesta fibra es fa servir per a la fabricació de teixits, com ara roba o tovalloles, i també per a altres usos com ara l'ús mèdic o l
  • Cotonós: La paraula 'Cotonós' en català fa referència a quelcom que té molts cotons o que està cobert de cotons. També s'utilitza per descriure quelcom que és suau, esponjós o lleugerament pelut.
  • Cotonosa: La paraula "cotonosa" en català fa referència a una cosa que està plena de cotó o que té una textura semblant al cotó. També es pot utilitzar per descriure una cosa que és suau, esponjosa o lleugera com el cotó.
  • Nacta: La paraula "Nacta" no es troba en el diccionari de la llengua catalana. Potser es tracta d'un error o d'una paraula d'un altre idioma. Si tens més informació sobre la paraula o si vols saber alguna altra cosa, estic aquí per ajudar-te.
  • Nansat: La paraula 'Nansat' no es troba en el diccionari de la llengua catalana. Potser és un terme específic o local que no està reconegut oficialment. Si tens més informació sobre el significat o l'ús d'aquesta paraula, podré ajudar-te millor a comprendre-la.
  • Nat: La paraula "nat" en català fa referència a una persona que ha nascut de forma natural, sense haver estat subjecta a cap tipus d'intervenció mèdica o quirúrgica. També es pot utilitzar per referir-se a una persona que té una gran habilitat o destresa en alguna cosa de forma innata.
  • Nata: La paraula "nata" en català fa referència a la capa de crema que es forma a la superfície de la llet quan es deixa reposar o bé a la crema batuda utilitzada com a guarnició en diferents plats dolços. També es pot utilitzar per referir-se a una persona que destaca per les seves habilitats en un àmbit concret.
  • Nató: La paraula "nató" en català fa referència a l'Organització del Tractat de l'Atlàntic Nord (OTAN), una aliança militar intergovernamental creada el 1949 per a la defensa col·lectiva dels seus membres davant d'una possible agressió exterior.
  • Nonat: La paraula 'nonat' en català fa referència a un nounat, és a dir, un nadó o un bebè de poques setmanes de vida. També pot fer referència a un fill o filla més jove d'una família.
  • Nòstoc: El terme "nòstoc" fa referència a un tipus de cianobacterià que viu en aigües dolces i formen colonies gelatinoses de color verd o blavós. Aquestes colonies poden ser visibles a simple vista i sovint es troben en estanys, rius i altres entorns aquàtics.
  • Nota: La paraula "nota" en català pot tenir diversos significats. Aquí en tens alguns:

    1. Apunt, anotació o escrit breu que es fa per recordar alguna cosa.
    2. Qualificació o avaluació que es dóna a un treball o a un alumne en funció del seu rendiment.
    3. Signe musical que representa la durada i l'altura d'un so.
    4. Taca o

  • Octa o octà: "Octa" o "octà" és un adjectiu que fa referència a l'octau, és a dir, a la vuitena part d'una unitat. També pot fer referència a una figura geomètrica que té vuit costats.
  • Octant: L'octant és una de les vuit parts iguals en què es divideix un cercle, un sòlid o un espai, especialment en la geometria tridimensional. També pot referir-se a un instrument d'observació astronòmica que es fa servir per determinar la posició d'un objecte en el cel.
  • Ossat: La paraula "ossat" en català fa referència a quelcom que és robust, fort, resistent o dur. També pot fer referència a una persona valenta, decidida o atrevida.
  • Osta: La paraula "osta" en català fa referència a una peça de fusta o de ferro que sosté una porta o una finestra quan està oberta. També pot fer referència a una peça de fusta que s'utilitza per a colpejar alguna cosa o algú.
  • Sant: La paraula "sant" en català fa referència a una persona que ha estat reconeguda com a santa per l'Església Catòlica, o bé a una persona que es caracteritza per la seva bondat, virtut i dedicació a fer el bé. També pot fer referència a un lloc o objecte considerat sagrat o venerable.
  • Santa: Santa és un adjectiu que fa referència a allò relacionat amb una persona considerada com a santa per la religió catòlica, o bé a una persona que té una gran bondat i generositat en les seves accions. També pot fer referència a una localitat o entitat que porta el nom de Santa en honor a una santa o a un element sagrat.
  • Santó: La paraula "santó" en català fa referència a una persona que es comporta de manera excessivament religiosa o devota, fins al punt de semblar hipòcrita o fals. També pot fer referència a una persona que pretén ser més sant o virtuós del que realment és.
  • Sonant: La paraula 'Sonant' en català fa referència a quelcom que té un so fort, clar i ressonant. També pot fer referència a una paraula o una lletra que es pronuncia clarament i amb força en una frase o en una paraula.
  • Sonat: La paraula "sonat" en català fa referència a una persona que està una mica desequilibrada o que té algun problema mental lleu. També pot utilitzar-se per descriure algú que està una mica boig o excèntric.
  • Sonata: Una sonata és una composició musical per a un o diversos instruments, generalment en tres o quatre moviments, que segueix una estructura formal i està destinada a ser interpretada en un concert. També pot referir-se a una obra instrumental per a un sol instrument, com ara el piano o el violí.
  • Sot: La paraula "sot" en català fa referència a la part inferior d'una construcció, especialment d'un edifici, que està situada sota el nivell del terra o de la planta baixa. També pot fer referència a un espai subterrani o a una cova.
  • Sota: "Sota" és una preposició que indica posició inferior o situació de proximitat en l'espai respecte a un objecte o persona. També pot ser utilitzada com a adverbi per indicar que una cosa està situada en una posició inferior respecte a una altra. Exemple: El gat es troba sota la taula.
  • Sotana: La paraula 'sotana' es refereix a una peça de vestir llarga i ajustada que tradicionalment era utilitzada pels membres del clergat catòlic, com els sacerdots i els religiosos. També pot fer referència a una peça similar utilitzada en altres religions o contextos cerimonials.
  • Sots: La paraula "sots" en català fa referència a la part inferior d'una construcció, sovint soterrada, que serveix com a espai de magatzematge o de funcions diverses. També pot fer referència a una porció de terreny situada per sota d'un altre nivell, com ara un soterrani.
  • Tac: La paraula "Tac" en català fa referència al so que es produeix quan alguna cosa cau a terra de forma suau i silenciosa. També pot ser utilitzada per descriure un cop lleuger o una acció que es realitza de manera discreta i silenciosa.
  • Taca: La paraula "taca" en català es refereix a una marca o una petita zona de brutícia o de color diferent a la resta d'una superfície. També pot fer referència a una màniga o una tira de roba que es posa sobre els vestits per protegir-los de la brutícia.
  • Tacat: La paraula "Tacat" en català no té cap significat conegut. Podria ser un error tipogràfic o una paraula inventada. Si tens una altra paraula que vulguis que et defineixi, estaré encantat d'ajudar-te.
  • Tacó: El terme "tacó" en català fa referència a la part posterior de la sabata que eleva el taló del peu per donar-li suport i augmentar la comoditat en la caminada. També pot fer referència a un tros de carn tallat gruixutament i que es cuina a la planxa o a la graella.
  • Tan: La paraula "tan" en català pot tenir diversos significats segons el context. Aquí tens algunes definicions:

    1. Adverbi de quantitat que s'utilitza per indicar una quantitat igual o semblant a la que s'ha mencionat prèviament. Exemple: "Tinc tants llibres com tu."
    2. Conjunció que s'utilitza per establir una relació de comparaci

  • Tana: La paraula "tana" en català fa referència a un forat o cova petita en què viuen o s'amaguen animals, especialment mamífers com ratolins, conills o guineus. També pot fer referència a un lloc petit i recòndit on algú es pot amagar o refugiar-se.
  • Tanc: La paraula "tanc" en català fa referència a una peça metàl·lica o de fusta que es col·loca en una porta, finestra o altra obertura per tancar-la i impedir l'accés. També pot fer referència a una instal·lació militar o una presó on es retenen persones.
  • Tanca: La paraula "tanca" en català pot tenir diferents significats segons el context en què s'utilitzi. Aquí en tens algunes definicions:

    1. Substantiu femení que fa referència a una barrera física que es posa per tancar una obertura, com una porta, una finestra o una tanca metàl·lica.
    2. Substantiu femení que es refereix a una finca

  • Tancat: "Tancat" és un adjectiu que fa referència a alguna cosa que està tancada, que no està oberta o accessible. També pot fer referència a una persona que té una actitud reservada o poc comunicativa.
  • Tancó: La paraula 'tancó' en català fa referència a una porta o barrera que es pot tancar per impedir l'accés a un lloc o espai. També pot fer referència a una tanca o barrera que es fa servir per delimitar terrenys o propietats.
  • Tannat: El tannat és una varietat de raïm negre originària del sud-oest de França, concretament de la regió de Madiran. Aquesta varietat de raïm també s'ha estès a altres regions vitivinícoles com Uruguai i Argentina, on també es cultiva i s'utilitza per elaborar vins. El tannat és conegut per tenir una elev
  • Tanoca: La paraula "Tanoca" no es troba en el diccionari de la llengua catalana. Potser es tracta d'una paraula d'un dialecte o una paraula poc comuna. Si tens més informació sobre el context en què s'utilitza la paraula "Tanoca", podria ajudar a proporcionar una definició més precisa.
  • Tant: La paraula "tant" en català pot tenir diversos significats i usos. Aquí en tens alguns:

    1. Adverbi de quantitat que indica una gran quantitat o grau d'una cosa. Exemple: "Tinc tant de son que em caic d'esquena".
    2. Pronom indefinit que fa referència a una quantitat indeterminada o considerable. Exemple: "Hi ha tants llibres a la bibli

  • Tanta: La paraula "tanta" en català fa referència a una quantitat gran o considerable de alguna cosa, sovint utilitzada en contextos informals. També pot fer referència a una gran quantitat de diners o béns materials. Exemple: "Hi ha tanta gent a la festa que no em puc ni moure".
  • Tantost: La paraula "tantost" en català fa referència a un adverbi que s'utilitza per indicar que una acció es realitza immediatament o en breu. També pot fer referència a una acció que es realitza de manera intermitent o de vegades.
  • Tas: La paraula "tas" en català fa referència a una bossa o sac petit, generalment de tela, utilitzat per transportar objectes petits o per guardar objectes de manera ordenada. També pot fer referència a una quantitat de terra o material similar que es recull en una bossa o sac.
  • Tasca: La paraula "tasca" en català es refereix a una feina o activitat concreta que s'ha de realitzar. També pot fer referència a una activitat o obligació que s'ha d'executar en un determinat temps o en un determinat lloc.
  • Tascó: La paraula 'tascó' en català fa referència a una bossa petita o motxilla que es porta a l'esquena. També pot fer referència a una bossa de cuir o de tela per a guardar objectes petits.
  • Tassa: La paraula "tassa" en català fa referència a un recipient generalment de ceràmica, vidre o metall, que s'utilitza per beure líquids com el cafè, el te o la llet. També pot fer referència a la quantitat d'un ingredient que s'utilitza en una recepta de cuina, com ara una tassa de farina.
  • Tassó: La paraula "tassó" en català fa referència a una mesura de volum que s'utilitza principalment per a líquids. És equivalent a 200 mil·lilitres o 1/5 de litre. També pot fer referència a una tassa petita o a una mesura aproximada de quantitat.
  • Tast: El terme "tast" en català fa referència a l'acció de provar o degustar una petita quantitat d'un aliment o beguda per a avaluar-ne el sabor, la qualitat o les característiques organolèptiques. També es pot utilitzar per a referir-se a una mostra o petita porció d'un producte alimentari que es presenta per a ser provat o valorat.
  • Tat: La paraula "tat" en català fa referència a una petita taca o pèl de color diferent que apareix a la pell o a la pell d'un animal. També pot fer referència a una marca, senyal o cicatriu a la pell.
  • Tatà: La paraula "Tatà" en català fa referència a un terme afectuós i carinyós utilitzat per a referir-se al pare. És una forma col·loquial i familiar de dir "pare" en algunes regions de parla catalana.
  • Tato: La paraula "tato" en català es refereix a una carícia suau o lleugera que es fa amb la mà sobre la pell d'algú. També pot fer referència a una acció o gest afectuós o tendre.
  • Toc: La paraula "toc" en català pot tenir diversos significats, entre ells:

    1. Sensació tàctil que es rep en una part del cos quan es toca o es frega amb alguna cosa.
    2. Senyal acústic curt emès per un instrument musical o per tocar una superfície.
    3. Característica particular o manera de ser d'alguna cosa.
    4. Indicació o senyal que

  • Toca: La paraula 'toca' en català pot tenir diversos significats, depenent del context en què s'utilitzi. Aquí en tens algunes definicions:

    1. Verb tocar en tercera persona del singular de l'indicatiu present: "Ell toca la guitarra."
    2. Nom femení que es refereix a una peça de roba que es posa al cap per protegir-lo del fred o per motius

  • Toca-son: La paraula "toca-son" fa referència a un instrument musical de percussió que es toca amb els dits o amb una baqueta. És una mena de tambor petit que emet un so agut i generalment s'utilitza en música tradicional o popular.
  • Tocat: La paraula "tocat" en català pot tenir diversos significats segons el context en què s'utilitzi. Alguns dels significats poden ser:

    1. En l'àmbit de la salut mental, "tocat" pot referir-se a una persona que pateix trastorns obsessius-compulsius, popularment coneguts com a TOC.

    2. En un sentit més col·loquial, "

  • Tocata: Una tocata és una peça musical per a un instrument solista, especialment per a l'orgue o el piano, caracteritzada per la seva improvisació i llibertat formal. També pot referir-se a una peça musical ràpida i brillant.
  • Ton: La paraula "ton" en català fa referència a la quantitat de pes o de força que pot suportar o exercir una persona o una cosa. També pot fer referència a la manera com una persona es comporta o parla, amb un to determinat. A més, en música, el terme "ton" pot fer referència a una escala musical o a una determinada altura de veu.
  • Tona: La paraula "tona" en català fa referència a una gran quantitat de líquid que es pot emmagatzemar en un recipient. També pot fer referència a una unitat de mesura de capacitat que equival a 100 litres.
  • Tonant: El terme "tonant" en català fa referència a quelcom que fa molt soroll, fort i estrident. També pot fer referència a una persona que parla de manera molt contundent i enèrgica.
  • Tos: La paraula "tos" en català fa referència a l'acció de tossir, és a dir, expulsar aire dels pulmons de manera brusca i sorollosa per netejar les vies respiratòries. També pot fer referència al so produït en fer aquesta acció.
  • Tosa: La paraula "tosa" en català fa referència a una pedra gran i arrodonida que es troba als rius i rieres i que ha estat desgastada per l'acció de l'aigua. També es pot utilitzar per designar un toll d'aigua o una bassa petita.
  • Tosc: La paraula "Tosc" en català fa referència a quelcom que és senzill, sense adornar, rústic o poc refinat. També pot fer referència a una persona que és franca, directa i sense embuts en les seves paraules i accions.
  • Tosca o toscà: La paraula "tosca" o "toscà" fa referència a una persona que és poc refinada, rústica o sense maneres. També pot fer referència a quelcom que és bast i sense detalls, que manca d'ornamentació o delicadesa.
  • Toscana: Toscana és una regió situada al centre d'Itàlia, coneguda per la seva rica història, la seva cultura i la seva bellesa paisatgística. A més, Toscana és coneguda per ser la terra nadiua de nombrosos artistes com Leonardo da Vinci, Michelangelo o Dante Alighieri.
  • Toscós: 'Toscós' és un adjectiu que es fa servir per descriure quelcom que és rude, aspre, sense refinament o sense delicadesa. També pot fer referència a una persona que és poc refinada en els seus modals o en el seu comportament.
  • Toscosa: La paraula "toscosa" és un adjectiu que fa referència a un terreny o lloc ple de tosca, que és una mena de pedra gruixuda i porosa d'un color vermellós. També pot fer referència a una zona àrida i poc fèrtil, coberta de roques i pedres.
  • Tossa: La paraula "Tossa" en català es refereix a una pedra plana i gran que es col·loca al terra per evitar que la terra es desgasti o s'erosioni per l'ús continuat. També pot fer referència a una pedra que es col·loca a les voreres per delimitar els espais de pas o aparcament dels vehicles.
  • Tost: La paraula "tost" en català fa referència a un aliment torrat o cremat, com ara pa torrat, fruita torrada o fins i tot carn torrada. També pot fer referència a un color marró fosc o a un to de pell bronzejada.
  • Tot: La paraula "tot" en català es pot utilitzar com a adjectiu o com a pronom indefinit. Com a adjectiu, significa que abraça la totalitat d'una cosa o persona, sense excepció. Com a pronom indefinit, s'utilitza per referir-se a la totalitat d'una cosa o grup de coses. També pot significar completament o totalment. Exemple: "He llegit
  • Tota: La paraula "tota" en català es fa servir com a adjectiu femení singular per referir-se a una quantitat completa o totalitat d'una cosa. També pot utilitzar-se com a adverbi per indicar que una acció s'ha completat totalment. Exemple: "Vaig llegir tota la novel·la" o "He acabat tota la feina".

Per què jugar al Paraulògic és Beneficiós

Jugar al Paraulògic no només és divertit, sinó que també ofereix diversos beneficis cognitius i educatius que poden millorar la teva ment de manera significativa.

Beneficis Cognitius:

1. Millora de la concentració: Enfocar-se en les paraules i les seves combinacions ajuda a millorar la concentració i l'atenció.

2. Estimulació mental: Resoldre els enigmes del Paraulògic requereix pensament crític i lògic, estimulant així el cervell.

3. Memòria millorada: Recordar les paraules i les seves relacions ajuda a millorar la memòria a curt i llarg termini.

Beneficis Educatius:

1. Ampliació del vocabulari: Jugar al Paraulògic exposa els jugadors a paraules noves i els ajuda a ampliar el seu vocabulari.

2. Millora de l'ortografia: Combinar lletres per formar paraules ajuda a reforçar l'ortografia correcta de les paraules.

3. Foment de la creativitat: La resolució d'enigmes del Paraulògic requereix pensar de manera creativa i trobar noves combinacions de paraules.

En resum, jugar al Paraulògic no només és una forma divertida de passar el temps, sinó que també pot tenir efectes positius en el teu desenvolupament cognitiu i educatiu. Aprofita els beneficis i gaudeix de l'experiència de resoldre els enigmes lingüístics del Paraulògic.

Descobreix els secrets del Paraulògic: un desafiament intel·ligent i entretingut!

Benvolguts jugadors, ara us convidem a compartir les vostres estratègies i experiències sobre el Paraulògic d'avui. Ens encantaria saber com heu afrontat els reptes lingüístics i com heu aconseguit superar-los. No dubteu a deixar els vostres comentaris i compartir amb la resta de la comunitat les vostres tàctiques més astutes. Junts farem del Paraulògic una experiència encara més enriquidora i divertida. Gràcies per la vostra participació activa i que la diversió lingüística continuï creixent!

image_pdfDescarregar el PDF dels solucions d'avui

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Go up