Solucions del Paraulògic d'avui 17/03/2024

Paraulogic 17 Març

Benvinguts al Paraulògic d'avui 17/03/2024! Us convidem a descobrir les solucions dels enigmes plantejats en aquesta jornada plena de reptes lingüístics. Delecteu-vos amb les respostes astutes i creatives que us portaran a desxifrar les paraules amagades d'avui. Endinsa't en aquest fascinant món de paraules i demostra la teva destresa en el Paraulògic d'avui. Aprofita aquesta oportunitat per posar a prova la teva habilitat i agudesa mental. ¡No et perdis les solucions d'avui, comença l'aventura ara mateix!

Indexi

Solucions del Paraulògic d'avui 17/03/2024

La lletra central d’avui és la S i les lletres restants són A-E-F-I-M-U
La solució del Paraulògic d'avui, 17/03/2024, conté 95 paraules:

Paraules de 18 punts:

Paraules de 9 punts:

Paraules de 8 punts:

Paraules de 7 punts:

Paraules de 6 punts:

Paraules de 5 punts:

Paraules de 2 punts:

Paraules de 1 punts:

Pistes

 3 4 5 6 7 8 9Σ
a140430012
e034421115
f332110010
i00010001
m327611020
s5165433036
u10000001
Σ13281820105195

Prefixos de dues lletres:

    af-2 ai-1 am-3 as-6 ef-3 em-4 es-7 eu-1 fa-4 fe-2 fi-1 fu-3 ie-1 ma-7 me-4 mi-4 mu-5 sa-6 se-10 si-10 su-10 ui-1

Prefix freqüent de tres lletres:

    mas-7

Sufixos freqüents de tres lletres:

    ssa-9

Hi ha 1 tuti de 8 lletres Hi ha 2 palíndroms de 3 lletres

Subconjunts:

    afs-3 afis-4 aisu-2 ams-5 aeims-4 aimsu-2 aes-2 ais-3 aefis-2 efis-1 efisu-1 eims-7 aefims-3 eimsu-1 efimsu-3 aems-5 ems-4 emsu-3 aemsu-1 eisu-1 aefs-3 efs-1 afmsu-1 fsu-1 afsu-1 aims-10 msu-2 amsu-4 imsu-1 aefimsu-1 aeimsu-1 es-1 esu-2 aesu-1 fims-1 ims-1 is-1 eis-1 asu-1 fisu-1 isu-2

Significat de les paraules Solucions del Paraulògic d'avui

A continuació, es presenten les definicions de les paraules clau relacionades amb el Paraulògic d'avui. Aquestes paraules ens ajuden a comprendre millor els conceptes i estratègies darrere d'aquest joc enriquidor.

  • Afàs: Afàs és un terme que fa referència a la manca de capacitat per comprendre o produir el llenguatge de manera parcial o total. És un trastorn del llenguatge que pot ser causat per lesions cerebrals, accidents cerebrovasculars o altres factors. Les persones amb afàs poden tenir dificultats per parlar, llegir, escriure o entendre el llenguatge.
  • Afàsia: L'afàsia és un trastorn de la comunicació que es caracteritza per la pèrdua parcial o total de la capacitat de parlar, llegir, escriure o entendre la llengua, causada per lesions al cervell, generalment en l'àrea del llenguatge. Aquest trastorn pot ser temporal o permanent i pot afectar diferents aspectes del llenguatge, com ara
  • Aiús: La paraula "aiús" en català és una interjecció que s'utilitza per expressar sorpresa, admiració, estupefacció o al·lucinació davant d'una situació inesperada o impactant. També pot utilitzar-se per mostrar comprensió o empatia cap a una altra persona. És una expressió col·loquial i informal.
  • Amàs: 'Amàs' és un terme en català que fa referència a una acumulació o ajuntament de coses, objectes o persones. També pot fer referència a una gran quantitat o quantitat considerable d'algun element.
  • Amasesi: Ho sento, però 'Amasesi' no és una paraula catalana reconeguda. Si tens una altra paraula que vulguis que et defineixi, estaré encantat d'ajudar-te.
  • Amúsia: L'amúsia és un trastorn de la capacitat de percebre i comprendre la música. Les persones amb amúsia poden tenir dificultats per reconèixer melodies, ritmes o altres aspectes musicals, i això pot afectar la seva capacitat de gaudir de la música de la mateixa manera que la resta de la població.
  • Asafia: La paraula "Asafia" no es troba en el diccionari de la llengua catalana. Si tens alguna altra paraula que vulguis que et defineixi, estaré encantat d'ajudar-te.
  • Ase: La paraula "ase" en català fa referència a un animal mamífer de la família dels èquids, conegut també com a ruc. És un animal de dimensions mitjanes, de pell grisa i amb les orelles llargues. També s'utilitza de manera col·loquial per referir-se a una persona poc intel·ligent o amb poca destresa.
  • Asèmia: L'asèmia és l'absència de ganes de menjar o de beure, una falta d'apetit o de desig de consumir aliments o begudes. També pot fer referència a la debilitat o manca d'energia que es manifesta en la manca d'interès per l'alimentació.
  • Asma: L'asma és una malaltia crònica del sistema respiratori caracteritzada per l'obstrucció reversible de les vies respiratòries, que provoca dificultat per respirar, sibilàncies, tos i opressió al pit. És una malaltia inflamatòria que pot ser desencadenada per diversos factors com al·lèrgens, exercici físic, infeccions respirat
  • Assassí: Un assassí és una persona que mata una altra persona de forma intencionada i premeditada.
  • Asseifa: La paraula "asseifa" en català es refereix a una acció de neteja o de fer neteja, especialment en relació amb la neteja de la brossa o de la brutícia de les vies públiques. També pot fer referència a l'acció de netejar una superfície amb una estopa o drap humit.
  • Efesi: La paraula "Efesi" fa referència als habitants de la ciutat d'Efes, una antiga ciutat grega situada a l'oest de l'actual Turquia. També es pot utilitzar per referir-se als habitants de la regió d'Efes en un context històric o literari.
  • Efèsia: La paraula "Efèsia" fa referència a una persona originària o habitant de la ciutat d'Efes, una antiga ciutat grega situada a l'actual Turquia. També pot fer referència a alguna cosa relacionada amb aquesta ciutat o la seva cultura.
  • Efusiu: 'Efusiu' és un adjectiu que fa referència a allò que és expressiu, afectuós o expansiu en els sentiments o en les manifestacions. També pot indicar una persona que mostra de manera exagerada els seus sentiments o emocions.
  • Èmesi: La paraula "èmesi" fa referència a un vòmit o expulsió violenta dels continguts de l'estómac a través de la boca.
  • Èmfasi: L'èmfasi és la intensitat, el vigor o la força amb què s'expressa una paraula, una idea o una frase per destacar-ne la importància o l'impacte. També pot fer referència a la importància que es dóna a alguna cosa en una determinada situació.
  • Emfisema: L'emfisema és una malaltia pulmonar caracteritzada per una dilatació anormal dels alvèols pulmonars, que provoca dificultats respiratòries i una disminució de la capacitat pulmonar.
  • Emissiu: La paraula 'emissiu' en català fa referència a una persona o cosa que emet, envia o transmet alguna cosa, com ara un missatge, una comunicació o una ordre. També pot fer referència a un representant oficial d'una institució, empresa o organització que té la funció d'enviar informació o comunicar decisions en nom d'aquesta entitat.
  • Esfumí: La paraula "esfumí" en català fa referència a una eina utilitzada en dibuix i pintura, que consisteix en un bastó de fusta amb una punta de goma a cada extrem, utilitzada per difuminar o esborrar els traços de llapis o carbonet. També es pot utilitzar per crear ombres suaus i difuminar colors en una obra d'art.
  • Esma: La paraula "esma" en català fa referència a la tristesa, a la melangia o a la nostàlgia que es sent en recordar o en pensar en algú o en alguna cosa estimada que s'ha perdut o que ja no es té. També pot fer referència a un estat d'ànim de tristesa profunda.
  • Esme: La paraula "Esme" no té una definició coneguda en català. Si es tracta d'un nom propi o d'una paraula específica, si em proporciones més informació podria intentar ajudar-te a comprendre'n el significat.
  • Esmús: La paraula "esmús" en català fa referència a un ratolí o ratpenat petit. També pot ser utilitzada per descriure alguna cosa de petites dimensions o de poca importància.
  • Esmussa: La paraula "esmussa" en català fa referència a l'acció de desgastar o desgastar-se, especialment en el context de l'ús d'un objecte o d'una superfície. També pot fer referència a l'acció de tallar o esmussar les puntes d'una eina o d'un objecte per aconseguir una forma més arrodon
  • Essa: La paraula "Essa" en català és una interjecció col·loquial que s'utilitza per expressar sorpresa, admiració o incredulitat davant d'una situació o d'una acció. També pot ser utilitzada com a mostra d'afecte o camaraderia en un context informal.
  • Essiu: La paraula "Essiu" en català fa referència a una mena de pasta o massa que es fa amb sucre i clares d'ou batudes a punt de neu, i que s'utilitza per cobrir postres o pastissos per donar-los un aspecte brillant i decoratiu. També es pot utilitzar com a base per adherir fruits secs, fruits confitats, o altres decoracions a past
  • Eufemisme: Un eufemisme és una expressió o paraula que s'utilitza per a suavitzar o edulcorar una realitat desagradable, ofensiva o tabú. Es tracta d'un recurs lingüístic que s'utilitza per a evitar paraules directes o crues i per a fer que el missatge sigui més amable o políticament correcte.
  • Faisà: El faisà és un ocell de gran mida, de la família dels faisanids, que destaca pel seu plomatge vistós i colorit. És originari d'Àsia i sovint és criat com a animal de granja o per a la pràctica de la caça esportiva.
  • Faisme: La paraula "faisme" no es troba en el diccionari de la llengua catalana. Potser has escrit incorrectament la paraula o es tracta d'una paraula poc comuna o dialectal. Si tens més informació sobre la paraula o si vols intentar amb una altra paraula, estic aquí per ajudar-te.
  • Fas: La paraula 'fas' en català es refereix a la part de la cara que va des de la front fins al mentó, incloent els ulls, la boca i el nas. També es pot utilitzar per fer referència a l'expressió o actitud d'una persona.
  • Fase: La paraula 'fase' en català fa referència a cada una de les parts en què es divideix un procés o un cicle determinat. També pot fer referència a una etapa o un període concret d'un procés evolutiu, d'un projecte, d'una malaltia, etc.
  • Fes: La paraula "fes" és una forma verbal del verb "fer" en català. Es tracta de la segona persona de l'indicatiu en mode imperatiu, utilitzada per expressar una ordre o una petició directa a una altra persona. També pot ser la forma verbal del verb "fer" en tercera persona del singular en mode subjuntiu, utilitzada per expressar una possibilitat, una condici
  • Fesa: La paraula 'fesa' en català no té cap significat conegut. Si vols, pots proporcionar més context o informació per ajudar-me a comprendre millor la paraula i oferir-te una definició més precisa.
  • Fissa: La paraula "fissa" en català es refereix a una fixació persistent o obsessiva en una idea, tema o persona. També pot fer referència a una mania o afició intensa per alguna cosa en concret.
  • Fumassa: La paraula "fumassa" en català fa referència a la fumera o fumarola que surt d'una foguera, incendi o altre font de foc. També pot ser utilitzada de manera col·loquial per descriure una gran quantitat de fum o fumera densa.
  • Fus: La paraula "fus" en català fa referència a una arma de foc de petit calibre que s'utilitza per a la cacera d'ocells. També pot fer referència a una arma de foc llarga i lleugera utilitzada per a la pràctica esportiva de la tirada al plat.
  • Fusa: La paraula "fusa" en català fa referència a una mena de puntada que es fa en la costura per unir teles o altres materials. També es pot utilitzar per descriure un moviment d'un gat quan està content i ronroneja.
  • Ieisme: El terme "ieisme" fa referència a una actitud o creença que consisteix en la tendència a utilitzar la forma "ie" en lloc de "i" en certes paraules, com ara "dies" en lloc de "dies" o "dies". Aquest fenomen lingüístic és considerat un error ortogràfic i s'ha de corregir per mantenir la correcció
  • Mas: La paraula "mas" en català fa referència a una construcció rural típica de Catalunya, generalment utilitzada per guardar eines, eines agrícoles, vehicles o animals. També pot ser utilitzada com a graner o magatzem.
  • Masia: Una masia és una casa de camp típica de Catalunya i altres regions de la península Ibèrica, generalment situada enmig de terres de cultiu o ramaderes. Sol ser una construcció gran i rústica, amb diverses dependències com a pallers, corrals o cellers. Les masies solen tenir una funció agrícola o ramadera i formen part del paisat
  • Massa: La paraula "massa" en català pot tenir diversos significats, entre ells:1. En quantitat excessiva o en excés.
    2. En cuina, barreja de farina i aigua que es fa servir per a fer pa, pastissos, etc.
    3. En música, indicació que es fa servir per indicar que una peça musical s'ha de tocar amb molta força o intensitat.
  • Massai: El terme "massai" es refereix a un membre d'una tribu nòmada del poble maasai, que habita principalment a les regions de Kenya i Tanzània. Els massais són coneguts per la seva cultura rica i tradicional, així com per la seva història com a caçadors i guerrers. Avui en dia, molts massais es dediquen a l'
  • Massís: Massís és un terme que fa referència a una regió geogràfica caracteritzada per la presència d'una serralada o conjunt de muntanyes compactes i elevades. Aquestes formacions geològiques poden estar compostes per roques dures i antigues, i sovint es troben en zones continentals antigues. Exemples de massissos coneguts són els Pir
  • Massissa: La paraula "massissa" en català fa referència a una barra o porció de pasta de fruita, normalment de fruita confitada i fruits secs, que es sol tallar en trossos petits i es pot menjar com a dolç o aperitiu. També pot referir-se a una barra o porció de pasta de fruita densa i compacta utilitzada com a base per a pastissos i post
  • Massiu: Massiu és un adjectiu que es fa servir per descriure alguna cosa que és gran, voluminosa o que ocupa molt espai. També es pot utilitzar per referir-se a alguna cosa que és abundant, copiosa o en gran quantitat.
  • Mes o més: La paraula "mes" en català pot tenir dos significats diferents:1. Mes: Adverbi de temps que indica una freqüència superior a una altra. Exemple: "Vaig llegir un llibre al mes".2. Més: Comparatiu de superioritat. Exemple: "Aquest llibre és més interessant que l'altre".
  • Mesa: La paraula "mesa" en català fa referència a un moble que es fa servir per a menjar, treballar o altres activitats. També pot fer referència a una taula on es reuneixen persones per a debatre o prendre decisions.
  • Messes: La paraula "messes" en català fa referència a les misses religioses, és a dir, les cerimònies litúrgiques de la Eucaristia que es fan en l'església catòlica. També pot fer referència a les celebracions o cerimònies d'altres religions.
  • Messies: La paraula "Messies" en català fa referència al plural de "Messie", que és un terme que es fa servir per designar els adeptes d'una doctrina milenarista que pretenen establir un govern just i pacífic a la Terra. Aquesta doctrina es basa principalment en les profecies bíbliques i en la creença en un líder o salvador que portarà a terme
  • Miasi: La paraula "miasi" fa referència a la infestació de teixits humans o animals per larves de mosques o altres insectes, que es nodreixen de teixits vius. Aquesta condició pot causar infeccions i problemes de salut greus.
  • Miasma: Miasma és una substància o emanació nociva i putrefacta que es creu que causa malalties o epidèmies. També es pot utilitzar per referir-se a una influència corruptora o contaminant.
  • Mimesi: La paraula "mimesi" en català fa referència a la representació o imitació de la realitat mitjançant l'art, especialment en les arts escèniques com el teatre i la dansa. També pot fer referència a la capacitat d'imitar o copiar els elements de la naturalesa en l'art.
  • Missa: La paraula "Missa" fa referència a la celebració litúrgica de la Eucaristia en la tradició cristiana. És un acte religiós que es realitza en les esglésies catòliques i altres esglésies cristianes, on es commemora la mort i resurrecció de Jesucrist a través de la consagració del pa i el vi. També
  • Mus: La paraula "mus" en català fa referència a un joc de cartes molt popular en el qual es fan diferents rondes de pujes i apostes. També es pot utilitzar per fer referència a una jugada estratègica o enganyosa en una situació determinada.
  • Musa: La paraula 'Musa' en català fa referència a les deeses de l'antiga mitologia grega que inspiraven els artistes, especialment els poetes, en les seves creacions. També s'utilitza per referir-se a una font d'inspiració per a la creació artística en general.
  • Museu: Un museu és una institució dedicada a la conservació, investigació, exhibició i difusió de col·leccions d'objectes, documents i altres elements d'interès cultural, artístic, històric, científic o educatiu. Els museus solen ser espais públics on es realitzen exposicions temporals i permanents per tal de promoure la cultura i el coneix
  • Musiu: La paraula "Musiu" és una forma popular i col·loquial de referir-se a un home, especialment a un home d'edat avançada. És una forma de tractament informal i carinyosa que sovint s'utilitza per dirigir-se a una persona gran o venerable. També pot utilitzar-se de manera humorística o irònica en certes situacions.
  • Mussa: La paraula "mussa" en català fa referència a una dona que canta o balla en una festa o celebració. També pot fer referència a una dona que exerceix la funció de cantant en una orquestra de jazz.
  • Safa: La paraula "safa" en català es fa servir per referir-se a una pedra plana i gran que es col·loca a la part superior del forn de pa per mantenir la calor. També es pot utilitzar per designar una llosa de pedra que s'utilitza com a taula per treballar la pasta de pa o altres aliments.
  • Safè: La paraula "safè" en català fa referència a quelcom que és segur, protegit o fora de perill. També pot indicar que una persona o un lloc són fiables i confiables.
  • Saia: La paraula "saia" en català fa referència a una peça de roba femenina que cobreix la part inferior del cos des de la cintura fins als turmells. És una peça de vestir molt comuna en la vestimenta femenina.
  • Saïm: La paraula "saïm" en català fa referència a la substància greixosa que es troba sota la pell de certs animals, com ara els porcs, i que es fa servir per a cuinar o elaborar productes com la saba, la xarina o el sabó. També es pot utilitzar per a referir-se a la grassa acumulada en el cos de les persones.
  • Sama: La paraula "sama" en català es refereix a una mena de peix de la família dels espàrids, conegut científicament com a "Diplodus vulgaris". També pot fer referència a un plat típic de la gastronomia catalana que consisteix en un guisat de peix i marisc.
  • Sami: La paraula "Sami" es refereix a un poble indígena que habita principalment a les regions àrtiques de Noruega, Suècia, Finlàndia i Rússia. També es coneix com a "poble lapó". Els samis tenen una llengua i una cultura pròpies, i tradicionalment s'han dedicat a la cria de rens i a la pesca.
  • Sem: La paraula "sem" en català fa referència a la llavor d'una planta, especialment quan es planta per aconseguir-ne un nou exemplar. També pot referir-se a la part comestible d'algunes plantes, com ara el blat de moro o el llentís.
  • Sema: La paraula "sema" en català fa referència a una unitat de significat lingüístic que forma part d'una paraula o d'un grup de paraules. També es pot utilitzar en el context de la lingüística per a referir-se a una unitat mínima de significat que no es pot descompondre en unitats més petites amb significat propi.
  • Semema: El terme "semema" fa referència a l'element bàsic del significat d'una paraula o d'una expressió lingüística. És la unitat mínima de significat dins d'una llengua que pot ser analitzada de manera independent. Els sememes són les unitats de significat bàsiques que formen les paraules i les frases, i són fonamentals per entendre com es
  • Semifusa: La paraula "semifusa" és un terme utilitzat en música per referir-se a una figura de valor rítmic que equival a la meitat del valor d'una fusa. En notació musical, la semifusa es representa com una nota amb una barra vertical que té quatre barres descendents.
  • Semis: La paraula "Semis" en català fa referència a una moneda antiga romana, equivalent a la meitat d'un as. També pot fer referència a una moneda de valor similar utilitzada en altres èpoques o cultures.
  • Semisuma: La paraula 'semisuma' fa referència a la meitat de la suma de dos nombres o quantitats. És a dir, si sumem dos nombres i dividim el resultat per dos, obtindrem la semisuma.
  • Ses: La paraula "ses" en català és un adjectiu que fa referència a allò que pertany o és propi de la illa de Mallorca. També pot ser utilitzat com a substantiu per referir-se a una propietat rural a Mallorca, especialment a les possessions agrícoles tradicionals de l'illa.
  • Sèsam: La paraula "sèsam" fa referència a una planta herbàcia anual de la família de les pedaliàcies, que té les llavors menudes, aplanades i riques en oli. També s'utilitza per fer referència a les llavors d'aquesta planta, que són consumides com a aliment i com a font d'oli.
  • Seu: La paraula 'seu' en català pot tenir diversos significats, aquí en tens alguns:1. Lloc on una persona o una entitat té la seva residència o la seva base d'operacions.
    2. Edifici o local on una institució o empresa té la seva seu central.
    3. Lloc on una persona exerceix les seves funcions o el seu càrrec.
    4. Pronom possess
  • Seua: La paraula "seua" en català és un pronom possessiu que es fa servir per indicar que alguna cosa pertany a una altra persona. Es pot utilitzar en referència a una persona o a una cosa en tercera persona del singular. També pot ser utilitzat com a adjectiu possessiu en alguns casos.
  • Sia: La paraula "sia" és una forma verbal del verb "ser" en tercera persona del singular del subjuntiu present. Es fa servir per expressar una condició o una acció hipotètica en català. Exemple: "Que sia feliç" (que sigui feliç).
  • Siamès: La paraula "siamès" fa referència a una persona o cosa originària de Siam, un antic nom de Tailàndia. També pot fer referència a una raça de gats caracteritzada per tenir el pelatge curt i sedós, els ulls blaus i la cua llarga.
  • Siamesa: La paraula "siamesa" en català fa referència a una persona o cosa que és originària o prové de Siàm, un antic nom de Tailàndia. També pot fer referència a les persones o coses que provenen de la regió de Siàm o que estan relacionades amb la cultura tailandesa. També es pot utilitzar per fer referència a una raça de gat con
  • Sima: La paraula "sima" en català fa referència a una cavitat subterrània formada per l'erosió de l'aigua en una roca calcària, generalment en forma de forat o avenc que pot ser molt profund. Les simes són característiques de zones càrstiques i poden ser un punt d'interès per a espeleòlegs i amants de l'aventura subterrà
  • Símfisi: La paraula "símfisi" en català fa referència a una articulació immòbil entre dues superfícies òssies que estan unides per una capa de cartílag. Aquest tipus d'articulació es troba principalment a la pelvis, on les dues hemipelves es connecten a través de la símfisi del pubis.
  • Simi: La paraula "simi" en català fa referència a una persona que imita o copia les accions, comportaments o paraules d'una altra persona de manera exagerada o ridícula. També pot fer referència a una persona que actua de manera falsa o hipòcrita.
  • Sis: La paraula "sis" en català fa referència al nombre cardinal sis, que representa la quantitat de sis unitats. També pot fer referència a la part del dia que va des de les dotze del migdia fins a les sis de la tarda.
  • Sisè: Adjectiu que indica la posició que ocupa una cosa en relació amb un conjunt ordenat de sis elements. També es pot utilitzar com a numerau ordinal per a referir-se a la sisena posició en una seqüència.
  • Sisme: La paraula "sisme" en català fa referència a un terratrèmol o sacsejada de la terra causada per l'alliberament d'energia acumulada a les capes terrestres. També pot fer referència a un moviment brusc i violent que provoca un canvi o una pertorbació en una situació determinada.
  • Sismisme: El terme "sismisme" fa referència a l'activitat sísmica, és a dir, als fenòmens relacionats amb els terratrèmols i els moviments de les plaques tectòniques de la Terra.
  • Suau: "Suau" és un adjectiu que fa referència a quelcom que té una textura agradable al tacte, que no és aspre ni rude. També pot fer referència a quelcom que és lleuger, delicat o agradable al gust o a l'olfacte.
  • Sueu: La paraula "sueu" en català fa referència a la tercera persona del plural de l'indicatiu del verb "suar". "Suar" significa emetre suor a través de la pell com a resposta a una elevació de la temperatura corporal, a l'esforç físic o a altres factors.
  • Sufí: La paraula "sufí" fa referència a un adepte o seguidor de l'islam sufí, una branca mística de l'islam que es caracteritza per la recerca de la proximitat amb Déu a través de la meditació, la música, la dansa i altres pràctiques espirituals. Els sufís busquen la unió amb Déu i la purificaci
  • Sufisme: El sufisme és una corrent mística i espiritual de l'islam que busca la proximitat a Déu mitjançant la meditació, la contemplació i la pràctica de la pietat. Els sufis busquen una experiència directa de la divinitat i aspiren a la unió amb Déu a través de la purificació de l'ànima i la pràctica de la
  • Suís: La paraula 'Suís' fa referència a tot allò relacionat amb Suïssa, un país d'Europa central. També pot fer referència als habitants d'aquest país o a la llengua oficial que es parla a Suïssa, el suís alemany.
  • Suïssa: Suïssa és un país d'Europa situat als Alps, sense accés al mar, que limita amb França, Alemanya, Itàlia, Àustria i Liechtenstein. La seva capital és Berna i el seu sistema de govern és una república federal. Suïssa és coneguda per la seva neutralitat política, la seva estabilitat econòmica i el seu sistema bancari.
  • Suma: La paraula "suma" en català fa referència a l'operació matemàtica que consisteix en afegir dues o més quantitats per obtenir-ne una de sola. També pot fer referència a l'acció de sumar o afegir.
  • Summa: La paraula "summa" en català fa referència a una quantitat total, a una suma o a una quantitat global. També pot fer referència a una obra o tractat que recull de manera sistemàtica i ordenada els principals aspectes d'una matèria o disciplina.
  • Summe: La paraula "summe" no existeix en català. Potser t'has referit a una altra paraula o has comès un error en l'escriptura. Si vols, pots proporcionar més informació o intentar escriure la paraula correctament per ajudar-me a donar-te una definició precisa.
  • Súmmum: La paraula "súmmum" en català fa referència a l'expressió llatina "summun", que significa el més alt, el més gran, l'apogeu o el culmen d'una cosa. Es fa servir per indicar el punt més elevat o excel·lent d'alguna cosa, com ara el súmmum de la saviesa, el súmmum de la eleg
  • Uís: La paraula "uís" en català fa referència a una beguda alcohòlica destil·lada, generalment amb un contingut d'alcohol elevat, que es pot consumir sola o com a ingredient en còctels.

Per què Jugar al Paraulògic és Beneficiós

El Paraulògic és més que un simple joc de paraules; també té beneficis significatius per al teu cervell i el teu aprenentatge. A continuació, explorarem els avantatges cognitius i educatius que jugar al Paraulògic pot aportar a la teva vida.

Beneficis Cognitius

Jugar al Paraulògic pot millorar diverses habilitats cognitives, com ara la capacitat de resolució de problemes, la creativitat i la concentració. Enfrontar-te a reptes lingüístics estimula la teva ment i fomenta la flexibilitat mental, ja que has de trobar solucions innovadores per a les paraules que es presenten.

Beneficis Educatius

A més dels beneficis cognitius, jugar al Paraulògic també pot ser una eina educativa valuosa. Aquest joc fomenta l'aprenentatge del vocabulari, la gramàtica i la capacitat de comunicació de manera divertida i interactiva. A més, pot millorar la comprensió lectora i l'ortografia, ja que et desafia a pensar de manera creativa amb les paraules.

En resum, jugar al Paraulògic no només és una activitat entretinguda, sinó que també pot proporcionar-te beneficis cognitius i educatius tangibles. Aprofita aquest joc per estimular la teva ment i enriquir el teu aprenentatge de manera divertida i enginyosa.

 

¡Riure i Aprendre! Solucions de les paraules del Paraulògic d'avui

Gràcies per acompanyar-nos en aquest joc ple de paraules i diversió. Esperem que hagis gaudit resolent els desafiaments d'avui i millorant les teves habilitats en el català. Si tens alguna estratègia o truc especial per resoldre les paraules, no dubtis a compartir-la amb nosaltres als comentaris. Ens encantarà llegir les teves experiències i consells per afrontar els reptes del Paraulògic. Segueix participant i enriquint la nostra comunitat amb la teva participació activa. Fins aviat!

image_pdfDescarregar el PDF dels solucions d'avui

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Go up