Solucions del Paraulògic d'avui 14/04/2024

Benvinguts a les Solucions del Paraulògic d'avui 14/04/2024! Us convidem a descobrir les respostes del desafiament d'avui i posar a prova la vostra habilitat en aquest joc fascinant. Amb paraules lleugeres i enginyoses, prepareu-vos per resoldre els reptes plantejats i gaudir d'una experiència única. Endinseu-vos en aquesta aventura lingüística i deixeu-vos sorprendre per les solucions del dia.

Indexi

Solucions del Paraulògic d’avui 14/04/2024

La lletra central d’avui és la R i les lletres restants són C-E-L-O-U-X
La solució al paraulògic d’avui, 14/04/2024, conté 114 paraules i 1 Tutis

Descobreix la nova funcionalitat de Dadalògic: el comprovador de paraules! Ara, pots verificar fàcilment les paraules que ja has desxifrat. Només has d'introduir les paraules trobades, separades per comes, i es marcaran automàticament. Pots copiar-les directament dels resultats del joc per evitar errors de format. Utilitza el nostre exemple com a guia: ai-ai, assassí, desidiosa, oda, odissea, sòsia. T'ofereixem una llista de comprovació detallada amb el recompte de paraules pendents, organitzades per punts. El desafiament del Paraulògic mai ha estat tan fàcil. Si no coneixes el significat d'alguna paraula, tenim una secció de definicions de les paraules del Paraulògic d'avui al final de la pàgina.


Paraules de 18 punts:
0

Paraules de 8 punts:
0

Paraules de 7 punts:
0

Paraules de 6 punts:
0

Paraules de 5 punts:
0

Paraules de 2 punts:
0

Paraules de 1 punts:
0

Si desitgeu accedir a les pistes del Paraulògic d'avui, simplement feu clic al requadre vermell. En aquesta secció, tindreu l'oportunitat d'explorar totes les pistes i la informació necessària per resoldre el Paraulògic. Si necessiteu assistència addicional, no dubteu a fer ús de la secció de Solucions del Paraulògic d'avui en català que trobareu més amunt.

Pistes

 3 4 5 6 7 8Σ
c31014154551
e0410016
l02431010
o2311119
r76752229
u1000102
x0123107
Σ13262927109114
    Prefixos de dues lletres:
    ll-9 ce-11 cl-4 co-17 cr-9 cu-10 re-16 er-4 eu-1 ex-1 lu-1 oc-2 ol-2 or-5 ro-8 ru-5 ul-1 ur-1 xe-1 xo-4 xu-2
    Prefix freqüent de tres lletres:
    cer-9
    Sufixos freqüents de tres lletres:
    rer-10
    Hi ha 1 tuti de 8 lletres
    Hi ha 2 palíndroms:
    - 1 de 3 lletres
    - 1 de 5 lletres
    Hi ha 2 mots quadrats de 4 lletres
    Subconjunts:
    eloru-3 celr-5 cer-6 celor-6 ceor-9 clor-4 cloru-2 celoru-2 ceoru-5 cor-8 ceru-5 cru-3 celru-8 coru-4 clru-3 elru-4 er-2 elor-6 eor-2 eoru-2 celorux-1 lor-6 loru-2 lru-2 or-1 elorx-1 elr-2 eru-1 oru-2 cerx-1 corx-1 lorx-2 ceorx-1 erux-1 orux-1

Significat de les paraules Solucions del Paraulògic d'avui

A continuació, es presenten les definicions de les paraules clau relacionades amb el Paraulògic d'avui. Aquestes paraules ens ajuden a comprendre millor els conceptes i estratègies darrere d'aquest joc enriquidor.

  • A lloure: La expressió "a lloure" en català es fa servir per indicar que algú o alguna cosa està en un lloc o posició molt propera a una altra persona o cosa, gairebé tocant-la. També pot fer referència a una situació d'intimitat o proximitat física entre dues persones o objectes.
  • Celler: El terme "celler" fa referència a un espai o habitació destinat a emmagatzemar i conservar el vi i altres begudes, especialment en una casa o una finca vinícola. També pot fer referència a l'establiment on es venen i es degusten vins i altres productes relacionats amb la viticultura.
  • Cellerer: La paraula "cellerer" fa referència a la persona encarregada de la custòdia i gestió de la celler, és a dir, de la bodega on es guarden els vins i altres begudes. També pot fer referència a la persona encarregada de la gestió dels aliments i begudes en general en una casa, restaurant o establiment similar.
  • Cer: La paraula "cer" en català fa referència a una espècie de cervol, coneguda científicament com a Cervus elaphus. Aquest animal és de gran grandària i té uns bonyots que es desenvolupen cada any i que cauen a l'arribar la primavera. El cer és un mamífer herbívor que habita en boscos i zones arbrades.
  • Cerc: La paraula 'cerc' en català fa referència a una eina de fusta amb forma de disc i un cordill que s'utilitza per a cercar aigua sota terra. També pot fer referència a l'acció de cercar aigua o altres substàncies soterrànies utilitzant aquesta eina.
  • Cercle: El terme "cercle" es refereix a una figura geomètrica plana tancada on tots els punts de la circumferència es troben a la mateixa distància del centre. També pot fer referència a un grup de persones que comparteixen interessos comuns o a una associació o club.
  • Cèrcol: La paraula "cèrcol" en català fa referència a una figura geomètrica que té forma de cercle. També es pot utilitzar per descriure una acció de cercar o rodejar alguna cosa.
  • Cercoler: La paraula 'Cercoler' en català no té cap significat conegut. Potser es tracta d'un error ortogràfic o d'una paraula poc comuna. Si tens alguna altra paraula que vulguis que et defineixi, estaré encantat d'ajudar-te.
  • Cerer: El terme "cerer" es refereix a l'ofici de treballar la cera per a la fabricació de ciris, figures decoratives, objectes artesanals, etc. També pot fer referència a la persona que es dedica a aquesta activitat.
  • Cero: La paraula 'cero' en català es refereix al número 0, que representa l'absència de quantitat o valor. També es pot utilitzar per indicar una puntuació baixa o nul·la en una competició o en una avaluació.
  • Cerrell: La paraula "Cerrell" no es troba en el diccionari de la llengua catalana. Potser es tracta d'un nom propi o d'un terme específic que no està reconegut en la llengua catalana estàndard. Si tens més informació sobre el context o l'origen de la paraula, podré intentar proporcionar una definició més precisa.
  • Cerro: La paraula "cerro" en català es refereix a una petita elevació de terreny, una muntanyeta o una colina.
  • Clero: El clero és el conjunt de membres del clergat, és a dir, de les persones que exerceixen funcions religioses dins d'una institució eclesiàstica. Aquest terme fa referència a la jerarquia eclesiàstica, com ara els sacerdots, bisbes, cardenals, etc.
  • Clor: El clor és un element químic de símbol Cl i de nombre atòmic 17. És un gas de color groc-verdós molt tòxic i molt reactiu. És un component essencial del clorur de sodi (sal comuna) i s'utilitza en diverses aplicacions industrials, com ara en la desinfecció de l'aigua i en la producció de plàstics
  • Clorur: Clorur és un compost químic que conté clor combinat amb un altre element o grup d'elements. El clorur pot formar-se a partir de la reacció del clor amb metalls o altres elements. Aquest tipus de compostos es poden trobar en la natura i tenen diverses aplicacions en la indústria i en altres àmbits.
  • Cloure: La paraula "cloure" en català fa referència a tancar o acabar alguna cosa, posar fi a alguna activitat o situació. També pot fer referència a tancar una porta, finestra o alguna cosa similar.
  • Cocouer: La paraula "cocouer" no és una paraula catalana reconeguda. Potser hi ha hagut un error ortogràfic o de tipografia. Si vols proporcionar més informació o intentar-ho de nou amb una altra paraula, estaré encantat d'ajudar-te a trobar la definició.
  • Coer: La paraula "coer" no es troba en el diccionari de la llengua catalana. Potser t'has referit a una altra paraula o ha sigut un error tipogràfic. Si vols, pots proporcionar més informació per ajudar-me a comprendre millor el terme que busques.
  • Coler: La paraula "coler" no existeix en català. Potser t'has referit a una altra paraula o pot ser un error tipogràfic. Si vols, pots proporcionar més informació per a que pugui ajudar-te millor.
  • Coller: La paraula "coller" en català no existeix. Potser vols dir "col·lir", que significa recollir, agafar o collir fruita o altres productes de la terra.
  • Colleró: El terme "colleró" fa referència a una mena de collaret o gargantilla que es posa al voltant del coll. També pot fer referència a una cinta o tira de teixit que es posa al coll com a adorno o com a protecció contra el fred.
  • Color: El color és una propietat de la llum que permet distingir els objectes i que es percep pels òrgans visuals. També es pot definir com la percepció visual que es genera en l'ull humà quan la llum incideix sobre un objecte i aquest reflecteix determinades longituds d'ona de la llum.
  • Colur: La paraula "colur" no es troba registrada en els diccionaris de la llengua catalana. Si es tracta d'un terme específic o local, podries proporcionar més informació per intentar oferir una definició més precisa?
  • Cor: El terme "cor" en català fa referència a l'òrgan muscular que bombeja la sang a través del sistema circulatori dels éssers vius, com ara els humans i altres animals. També pot referir-se a l'essència o el centre emocional d'una persona, com ara quan es parla de tenir un bon cor o un cor generós.
  • Corc: La paraula "corc" en català fa referència a una peça de suro o fusta que s'utilitza per tancar una ampolla o un recipient. També es pot utilitzar per referir-se a una peça similar que es col·loca a la part superior d'una ampolla de vi per evitar que la seva obertura entri en contacte amb l'aire.
  • Corcó: La paraula 'corcó' en català fa referència a un animal mamífer de la família dels bovins, conegut científicament com a Bos taurus. També pot fer referència a la carn d'aquest animal.
  • Corcoll: La paraula "corcoll" en català fa referència a una mena de colleró que es posa al voltant del coll d'un animal per impedir que pugui moure's amb llibertat. També pot fer referència a una mena de collar o corretja que s'utilitza per controlar un animal.
  • Còrrec: La paraula "còrrec" en català fa referència a la persona encarregada de portar i distribuir la correspondència. També pot fer referència al lloc on es rep o es distribueix la correspondència, com ara una oficina de correus.
  • Córrer: Córrer és un verb que fa referència a desplaçar-se amb rapidesa mitjançant la acció de moure les cames de manera ràpida i continuada. També pot fer referència a participar en una competició de velocitat o a realitzar una activitat esportiva que consisteix en córrer.
  • Correu: Correu és un servei que permet l'enviament i la recepció de missatges, documents o paquets entre persones o empreses. També es pot referir al sistema de distribució i gestió de la correspondència, com ara els serveis postals.
  • Corró: La paraula "corró" en català fa referència a una corda gruixuda i resistents que s'utilitza per a lligar o subjectar objectes. També es pot utilitzar per a referir-se a una corda que s'utilitza per a pescar o per a altres activitats relacionades amb la pesca.
  • Coure: El terme "coure" fa referència a un metall de color groc-roent amb una bona conductivitat elèctrica i tèrmica. És un element químic amb el símbol Cu i el número atòmic 29. El coure s'utilitza en diverses aplicacions, com ara en la fabricació de cables elèctrics, tubs, monedes, joieria i altres productes
  • Courer: La paraula "courer" en català fa referència a córrer o a anar corrent. Es tracta d'una acció que consisteix en desplaçar-se ràpidament amb les cames, generalment amb la finalitat d'arribar a un lloc en un temps reduït.
  • Crec: La paraula "crec" en català és el verb en primera persona del singular del present de l'indicatiu del verb "creure". "Crec" significa tenir fe o confiança en alguna cosa o algú, o bé pensar que alguna cosa és certa. També pot fer referència a l'acte de creure en una doctrina religiosa o espiritual.
  • Creu: La paraula "creu" en català fa referència a un símbol en forma de "T" que representa la creu on va ser crucificat Jesucrist. També pot fer referència a un objecte o joia en forma de creu que es porta com a símbol religiós. A més, la paraula "creu" també pot fer referència a una intersecció de dues línies
  • Creuer: La paraula "creuer" en català fa referència a una embarcació de luxe destinada al transport de passatgers en viatges de plaer, especialment en zones turístiques o de vacances. També pot fer referència a una nau de guerra que es desplaça a gran velocitat.
  • Creure: 'Creure' en català significa tenir fe o confiança en alguna cosa, acceptar com a cert alguna cosa sense tenir-ne proves evidents. També pot fer referència a tenir una opinió o convicció sobre un tema determinat.
  • Croc: La paraula 'croc' en català es refereix a un so o soroll sec i agut que es produeix quan es trenca o es mossega alguna cosa dura. També pot fer referència a un aliment cruixent i cruixent com una galeta o una galleta.
  • Crol: La paraula "crol" en català fa referència a una tècnica de natació en la qual els braços es mouen alternativament cap endavant mentre les cames fan una patada contínua. Aquest estil de natació és molt utilitzat en competicions i també en entrenaments de natació.
  • Cru: La paraula 'cru' en català fa referència a quelcom que no ha estat cuit, que no ha sofert cap procés de cocció. També pot fer referència a quelcom que és dur, sense suavitat o tendresa. També s'utilitza per descriure quelcom que és directe, sense embuts o sense adorns.
  • Cruel: L'adjectiu "cruel" en català fa referència a una persona o una acció que causa dolor, patiment o maltractament a una altra persona o ésser. També pot fer referència a quelcom que és excessivament dur, sense pietat o sense compassió.
  • Cruor o crúor: La paraula "cruor" o "crúor" fa referència a la sang coagulada o a la matèria que queda després de la coagulació de la sang. També pot fer referència a la violència o al derramament de sang en general.
  • Cucurell: La paraula "cucurell" en català fa referència a un ocell de la família dels coríl·lids, de mida petita i de color gris amb ratlles marrons a les ales i la cua. Aquest ocell és conegut pel seu cant alegre i melodiós.
  • Cucurull: La paraula "cucurull" en català fa referència a un tipus de barret cònic fet de feltre o d'altre material similar, generalment de color negre, que es col·loca a la part superior de la capçada o caputxa de la sotana o hàbit religiós. És un element característic de la vestimenta de certs membres del clergat. També pot
  • Cuer: La paraula "cuer" en català es refereix a una corda o fil gruixut i fort fet de fibres vegetals o animals, utilitzat principalment per a lligar o subjectar objectes. També pot fer referència a una persona amb poca intel·ligència o habilitat.
  • Culer: La paraula "culer" en català fa referència a una persona seguidora o aficionada del Futbol Club Barcelona, també coneguda com a culé. Aquest terme és utilitzat principalment per referir-se als aficionats del Barça.
  • Culler: La paraula "culler" en català fa referència a una cullera, és a dir, un utensili de cuina amb una part còncava i un mànec, utilitzat principalment per agafar i servir aliments líquids o semisòlids. També pot fer referència a una cullera petita utilitzada per menjar postres o begudes com el cafè.
  • Cullerer: La paraula "cullerer" en català fa referència a la persona encarregada de fer servir els coberts i els estris de cuina a taula. És a dir, és la persona que posa els coberts a taula i que pot servir els aliments utilitzant-los.
  • Curro: La paraula "Curro" en català fa referència a una feina o tasca temporal, especialment aquella que es realitza de manera esporàdica o informal. També pot fer referència a una situació de guany fàcil o d'aprofitament il·legal.
  • Curroc: Lamentablement, no puc proporcionar una definició de la paraula "Curroc" ja que no la reconec com a una paraula catalana. Si tens alguna altra paraula sobre la qual vulguis saber la definició, estaré encantat d'ajudar-te.
  • Curul: La paraula "curul" en català fa referència a una cadira amb respatller i braços, sovint amb un seient alt i còmode, que antigament era reservada per a persones d'alta categoria o dignitat, com ara cònsols, magistrats o altres oficials. Avui en dia, el terme "curul" també pot fer referència a la posició o cà
  • Curull: La paraula "curull" en català fa referència a una porció de menjar, especialment de menjar calent, que s'arrossega amb una cullera o amb el pa per recollir el suc o la salsa. També pot fer referència a una porció petita de menjar o a una mica de beguda que queda al fons d'un recipient.
  • De reüll: La paraula "de reüll" en català fa referència a mirar de manera lateral, de reüll, de reüllada, de reülls, de reüllsada, de reüllsades, de reüllsades, de reüllsament, de reüllsaments.
  • Erer: La paraula "erer" no té un significat conegut en català. Potser es tracta d'un error tipogràfic o d'una paraula poc comuna. Si tens més informació sobre el context en què s'utilitza la paraula "erer", podria ajudar a proporcionar una definició més precisa.
  • Erol: La paraula "erol" en català es refereix a una mena de llenya que s'utilitza per encendre el foc. És una fusta molt seca i menuda que s'utilitza per facilitar la crema del foc.
  • Erro: La paraula "erro" en català fa referència a una acció o decisió equivocada, un error o una falta. També pot fer referència a una desviació de la veritat o de la realitat.
  • Error: 'Error' en català es defineix com una acció o decisió equivocada que provoca un resultat incorrecte o inadequat. També pot referir-se a una equivocació en un procés o a una falta de precisió en una informació.
  • Euro: L'euro és la moneda oficial de la zona euro, que està formada per 19 dels 27 estats membres de la Unió Europea. L'euro es simbolitza amb el símbol € i es divideix en 100 cèntims. Va ser introduït el 1999 com a moneda virtual i el 2002 com a moneda física.
  • Excloure: "Excloure" en català significa no incloure, no permetre l'accés o la participació. És sinònim de rebutjar, apartar o apartar-se de.
  • Lleure: Lleure és el temps lliure o d'oci que una persona dedica a activitats recreatives, de diversió o d'esbarjo, sovint després de les obligacions laborals o acadèmiques. També pot fer referència a les activitats que es realitzen durant aquest temps de lleure.
  • Llor: La paraula "llor" en català fa referència a una planta arbustiva de la família de les oleàcies, coneguda científicament com a Laurus nobilis. Les fulles d'aquesta planta són utilitzades com a condiment en la cuina, especialment en la preparació de plats com arrossos, guisats i sopes. També es coneix com a llorer.
  • Llorell: "Llorell" és un terme que fa referència a una planta de la família de les liliàcies, coneguda científicament com a Asphodelus albus, i que també és coneguda com a lirio blanco o gamón blanco. Aquesta planta té fulles llargues i estretes i flors blanques agrupades en espigues. A més, el terme "llorell"
  • Llorer: El llorer és una planta aromàtica de fulla perenne, de la qual s'utilitzen les fulles en la cuina per donar sabor als plats. També es coneix com a llor, llorer o lloreret.
  • Lloro: El terme "lloro" en català fa referència a un ocell de la família dels psitaciformes, conegut popularment com a periquito o papagai. També pot fer referència a l'acció de plorar o de vessar llàgrimes.
  • Lluer: La paraula 'lluer' en català fa referència a una espècie de peix marí de la família dels lluerns, coneguda científicament com a Sphyraena sphyraena. Aquest peix té el cos allargat i esbelto, amb una boca gran i mandíbules prominents. És un peix depredador que habita en zones costaneres i de poca
  • Lluor: La paraula "lluor" en català fa referència a la llum que emet un cos quan es calent i arriba a una temperatura molt elevada, com ara la que emeten els metalls en fondre's. També es pot utilitzar per descriure una llum intensa i brillant en general.
  • Llur: La paraula 'llur' en català no té cap significat conegut. Si s'ha produït un error en la transcripció o si es tracta d'una paraula poc comuna o dialectal, si us plau, proporciona més context per poder oferir una definició més precisa.
  • Lucre: La paraula "lucre" en català fa referència a un benefici o un guany, especialment d'índole econòmica. També pot fer referència a l'interès o la gana de guanyar diners o altres avantatges de forma deshonesta o il·lícita.
  • Ocórrer: 'Ocórrer' és un verb que significa succeir, passar, tenir lloc. Es fa servir per referir-se a un esdeveniment o situació que ha tingut lloc en un moment determinat. També pot fer referència a una idea que sorgeix de manera espontània o improvisada.
  • Ocre: 'Ocre' és un color terroso i ataronjat, similar al color de la terra. També es pot referir a un pigment d'aquest color utilitzat en pintura i en altres aplicacions artístiques.
  • Oller: 'Oller' és una paraula en català que fa referència a l'ull de les persones i dels animals. També pot fer referència a un forat o un buit, com ara un forat en una roba o en un objecte.
  • Olor: 'olor' és una sensació que es percep a través de l'olfacte i que es produeix per la presència de determinades substàncies en l'aire. És una característica que permet identificar i diferenciar els diferents olors que es poden percebre a través de l'olfacte.
  • Orc: La paraula "Orc" en català es refereix a un ésser de la mitologia i la literatura fantàstica, sovint representat com a un ésser brutal, salvatge i cruel, amb una aparença semblant a la d'un humà però amb característiques físiques com la pell verda, les dents prominents i les orelles punxegudes. Els orcs són so
  • Orelló: 'Orelló' és una paraula en català que fa referència a una part de l'orella, concretament a la part superior i arrodonida de l'orella. També pot fer referència a una petita protuberància o bony que es forma a la part superior de l'orella.
  • Orló: 'Orló' és una paraula que es fa servir en el món de la moda i la costura per referir-se a una franja o tira de tela que es col·loca com a acabament en els marges d'una peça de roba o d'un teixit. Aquest orló pot ser de diferents colors, textures i amplades i s'utilitza per donar un toc decoratiu i protegir
  • Oró: La paraula "oró" en català fa referència a una expressió que s'utilitza per mostrar sorpresa o admiració davant d'alguna cosa. És una interjecció que s'utilitza per expressar aquestes emocions de manera positiva. També es pot utilitzar com a sinònim de "bé" o "molt bé" en algunes ocasions.
  • Orxeller: La paraula "orxeller" fa referència a un lloc on es crien óssos, principalment en captivitat. També pot fer referència a un lloc on es mantenen o es venen óssos vius.
  • Rec: La paraula "rec" en català pot tenir diversos significats, entre ells:

    1. En el context de la pesca, es refereix a la quantitat de peix o altres animals marins capturats en una jornada de pesca.
    2. En l'àmbit de la informàtica, pot fer referència a un registre o a una part d'una memòria on es guarden dades temporals.
    3.

  • Recel: El terme "recel" fa referència a la desconfiança, la sospita o la por que es té cap a algú o alguna cosa. També pot fer referència a la precaució o la reserva amb què es tracta una situació o una persona.
  • Recer: El terme "recer" fa referència a un lloc on s'hi pot trobar refugi, protecció o seguretat. També pot fer referència a un lloc on s'hi pot trobar alguna cosa que es busca o es desitja.
  • Recloure: La paraula "recloure" en català fa referència a tancar, confinar o posar en reclusió una persona en un lloc determinat, especialment en el cas de presó, monestir o altre tipus d'institució. També pot fer referència a confinar o tancar alguna cosa en un espai concret.
  • Recórrer: "Recórrer" en català significa caminar o desplaçar-se per un lloc, generalment fent un recorregut determinat. També es pot utilitzar en sentit figurat per indicar que s'ha passat per una experiència o situació determinada.
  • Recoure: La paraula "recórrer" en català es refereix a l'acció de passar per un lloc o travessar un territori, normalment caminant o en vehicle. També pot fer referència a l'acció de tornar a un lloc ja visitat o conegut.
  • Recull: "Recull" és un substantiu masculí que fa referència a una recopilació o recopilatori de textos, imatges, dades o informació sobre un tema concret. També pot fer referència a una compilació de cançons, poemes o altres obres literàries d'un autor o d'un període determinat.
  • Rel: La paraula "rel" en català fa referència a una corda o cordó que s'utilitza per lligar o subjectar alguna cosa. També pot fer referència a una tira de pell o cuir que s'utilitza per a la confecció de vestits tradicionals.
  • Relé: Un relé és un dispositiu electromagnètic que s'utilitza per controlar circuits elèctrics mitjançant l'activació d'un interruptor amb l'ús d'un corrent elèctric. És com un interruptor remot que es pot obrir o tancar per controlar altres components d'un circuit elèctric.
  • Relleu: El terme "relleu" en català fa referència a l'altura o elevació del terreny en una determinada zona. També pot fer referència a les formes i característiques del relleu d'una regió, com ara les muntanyes, valls, plans, etc.
  • Relló: El terme "relló" en català fa referència a una mena de cistella o capsa de forma quadrada o rectangular, generalment feta de roba o de plàstic, que s'utilitza per transportar objectes o aliments. També pot fer referència a un recipient de metall o fusta que s'utilitza per recollir fruita o verdures de l'hort.
  • Relluc: La paraula 'Relluc' en català fa referència a un tipus de peix de la família dels escòmbrids, conegut científicament com a Auxis rochei. També pot fer referència a altres espècies de peixos similars dins de la mateixa família. Aquest peix és caracteritzat per tenir un cos allargat i esvelt, amb una coloraci
  • Rere: La paraula "rere" en català fa referència a la part posterior o a la part de darrere d'alguna cosa. També s'utilitza per indicar la posició posterior en relació a alguna cosa. També es pot utilitzar com a sinònim de "darrere" o "detràs".
  • Rerecor: La paraula "rerecor" en català fa referència a l'acció de tornar a recórrer un lloc o un camí ja recorregut anteriorment. També pot fer referència a repetir una acció o un procés que ja s'havia realitzat abans.
  • Reu: La paraula "reu" en català fa referència a un carrer estret situat entre dues edificacions o murs. També pot fer referència a un lloc estret o recóndit.
  • Roc: La paraula 'Roc' en català fa referència a una gran roca o pedra destacada i elevada. També pot fer referència a una formació rocosa gran i massissa que sobresurt del terreny.
  • Rococó: El rococó és un estil artístic i decoratiu que es va desenvolupar a Europa durant el segle XVIII, caracteritzat per la seva exuberància, delicadesa i detallisme. Es caracteritza per l'ús de formes sinuoses, motius florals, colors pastel i una gran profusió de decoració. Aquest estil va ser molt popular a la decoració d
  • Rol: El terme "rol" fa referència a la funció o paper que una persona o un grup de persones assumeixen en una situació determinada. També pot fer referència al conjunt de comportaments, normes i expectatives associades a aquesta funció o paper. A més, en el context dels jocs de rol, el terme "rol" es refereix al personatge que un jugador interpreta en una partida.
  • Roleu: La paraula "roleu" en català fa referència a una mena de pa de forma allargada i amb una textura més densa i cruixent en la seva crosta. Aquest tipus de pa es caracteritza per tenir una forma allargada i ser molt apreciat per la seva crosta cruixent i la seva molla compacta. És un pa típic de la cuina catalana i
  • Roll: La paraula 'roll' en anglès es pot traduir al català com a 'rotllo'. Un rotllo és un aliment o objecte allargat que es pot enrotllar o desenrotllar. També es pot utilitzar per referir-se a una acció de girar o rodar sobre si mateix.
  • Rou: La paraula "rou" en català fa referència a una mena de teixit de llana o cotó, generalment de color vermell intens o groc. També pot fer referència a un color vermell intens.
  • Roure: Un roure és un arbre de la família de les fagàcies, de fulla caduca, de gran grandària i de fulla dentada. És un dels arbres més comuns a les zones boscoses de Catalunya.
  • Rouró: La paraula 'rouró' en català fa referència a un ocell marí de la família dels larídeus, de color blanc i amb les ales i el dors de color fosc. També es coneix com a gavina corsa.
  • Ruc: La paraula "ruc" en català fa referència a un animal domèstic de la família dels equids, similar al cavall però de menor grandària i amb una espina dorsal més prominent. També es pot utilitzar de manera col·loquial per referir-se a una persona desgarbada o poc àgil.
  • Rucó: La paraula "rucó" en català fa referència a una mena de carretó o carro petit, generalment utilitzat per transportar càrregues lleugeres. També pot fer referència a un vehicle de transport de mercaderies més gran, amb rodes amples i una caixa de fusta o metall.
  • Ruec: La paraula "ruec" en català fa referència a una roda de fusta que es fa servir per a filar. També pot fer referència a l'acció de filar amb aquesta roda.
  • Rull: La paraula "rull" en català es refereix a un cilindre de fusta, metall o altres materials, generalment de forma allargada i amb una certa amplada, que s'utilitza per a diferents finalitats com arrossegar, premsar, aplanar o enrotllar altres materials. També pot fer referència a un tambor o a un element cilíndric utilitzat en diverses
  • Rullol: La paraula "rullol" en català fa referència a una cosa rodona o cilíndrica, com ara un rotllo de paper, una roda o una bobina. També pot fer referència a una acció de rodar o enrotllar alguna cosa.
  • Ullerol: 'Ullerol' és una paraula en català que fa referència a un joc infantil en el qual es fan girar unes boles dins d'uns forats d'un tauler de fusta. Aquest joc també pot ser conegut com a 'birloque'.
  • Urc: La paraula 'Urc' fa referència a una mesura de capacitat antiga que equivalia a 4 quartans o 16 quartans de vi. També pot fer referència a una mesura de capacitat de gra, que equivalia a 4 quartans o 16 quartans de gra.
  • Xerec: La paraula 'xerec' en català fa referència a una pedra petita, rodona i llisa que es llança al mar per divertir-se o per practicar el joc de saltar pedres. També es pot utilitzar per referir-se a una pedra similar que es llança a l'aigua per fer-la rebotar.
  • Xorc: La paraula "xorc" no es troba al diccionari de la llengua catalana. Potser t'has referit a una altra paraula o a un terme específic. Si em pots donar més informació, estaré encantat d'ajudar-te a trobar la definició adequada.
  • Xoroll: La paraula "xoroll" en català fa referència a un soroll fort, estrident i desagradable. També pot utilitzar-se per descriure una situació o un ambient caòtic i desordenat.
  • Xòrrec: La paraula "xòrrec" en català fa referència a una mena de cistella o cistell de mides petites, generalment de forma quadrada o rectangular, que s'utilitza per transportar fruita, verdures o altres productes. També pot fer referència a una cistella de dimensions més grans utilitzada per a la recollida de fruita o altres conreus.
  • Xorroll: La paraula "Xorroll" en català fa referència a una festa o celebració desordenada i sense control, sovint caracteritzada per l'excés d'alcohol, música alta i comportaments poc cívics. També pot fer referència a una situació caòtica o desorganitzada.
  • Xurrer: La paraula "xurrer" fa referència a una persona que ven xurros o altres productes de pastisseria a la via pública, sovint amb un carret o una furgoneta. També pot fer referència a la persona que elabora aquests productes de pastisseria.
  • Xurro: La paraula 'xurro' en català fa referència a una mena de dolç fregit i allargat, similar a una xurros, que es sol prendre acompanyat de xocolata calenta. També es pot utilitzar de manera col·loquial per referir-se a algú que és poc fiable o que no es pot confiar.

Beneficis de Jugar al Paraulògic

Jugar al Paraulògic no només és una activitat entretinguda, sinó que també aporta nombrosos beneficis cognitius i educatius que ajuden al desenvolupament personal. A continuació, analitzarem algunes de les raons per les quals jugar al Paraulògic és beneficiós:

Beneficis Cognitius:

  • Millora la capacitat de concentració: Resoldre els enigmes del Paraulògic requereix atenció i focus mental, la qual cosa pot contribuir a millorar la concentració en altres àmbits de la vida.
  • Estimula la creativitat: Trobar solucions a les paraules encreuades pot fomentar la creativitat i la capacitat de trobar noves perspectives davant dels reptes.
  • Incrementa la memòria: Recordar paraules i conceptes relacionats amb les pistes del Paraulògic pot ajudar a exercitar la memòria i millorar-ne la capacitat de recordar informació.

Beneficis Educatius:

  • Amplia el vocabulari: Resoldre paraules encreuades pot exposar als jugadors a nous termes i significats, ajudant a enriquir el seu vocabulari de manera divertida.
  • Fomenta la resolució de problemes: El Paraulògic planteja reptes que requereixen pensar de manera lògica i trobar solucions amb les pistes disponibles, fomentant així les habilitats de resolució de problemes.
  • Millora les habilitats de comprensió lectora: Interpretar les pistes del Paraulògic i relacionar-les amb les paraules correctes pot contribuir a millorar la comprensió lectora i la capacitat de deducció.

En resum, jugar al Paraulògic no només és una manera entretinguda de passar el temps, sinó que també ofereix beneficis significatius per al desenvolupament cognitiu i educatiu de les persones que s'hi dediquen. Aprofita els avantatges d'aquest joc per estimular la teva ment i gaudir dels beneficis que aporta a la teva vida diària.

Desxifra les paraules amb el joc Paraulògic!

Benvolguts jugadors de Paraulògic, ha arribat el moment de posar a prova les vostres habilitats lingüístiques i de lògica amb les paraules més enigmàtiques. Aquest és el vostre moment per brillar i demostrar que sou els mestres de les paraules ocultes. Us encoratgem a compartir les vostres estratègies i solucions per a l'actual desafiament. Que la diversió i el pensament crític us acompanyin en aquesta aventura de paraules!

¡Endavant, jugadors! Compartiu les vostres brillants estratègies i respostes amb la comunitat del Paraulògic. Juguem junts i descobrim els secrets amagats darrere de les paraules!

image_pdfDescarregar el PDF dels solucions d'avui

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Go up