Solucions del Paraulògic d'avui 10/04/2024

Solucions del Paraulògic d'avui 10/04/2024

Benvinguts als Solucions del Paraulògic d'avui, 10 d'abril de 2024! Avui us convidem a descobrir les respostes del desafiament lingüístic d'avui, carregat d'enginy i diversió. Exploreu les paraules i les seves connexions en aquest joc tan captivador. Sense més dilació, endinsa't en les solucions d'avui i posa a prova la teva agudesa mental. Sigueu atents i deixeu-vos sorprendre per les respostes que us esperen!

Indexi

Solucions del Paraulògic d’avui 10/04/2024

La lletra central d’avui és la V i les lletres restants són A-I-L-N-T
La solució al paraulògic d’avui, 10/04/2024, conté 56 paraules

Descobreix la nova funcionalitat de Dadalògic: el comprovador de paraules! Ara, pots verificar fàcilment les paraules que ja has desxifrat. Només has d'introduir les paraules trobades, separades per comes, i es marcaran automàticament. Pots copiar-les directament dels resultats del joc per evitar errors de format. Utilitza el nostre exemple com a guia: ai-ai, assassí, desidiosa, oda, odissea, sòsia. T'ofereixem una llista de comprovació detallada amb el recompte de paraules pendents, organitzades per punts. El desafiament del Paraulògic mai ha estat tan fàcil. Si no coneixes el significat d'alguna paraula, tenim una secció de definicions de les paraules del Paraulògic d'avui al final de la pàgina.


Paraules de 18 punts:
0

Paraules de 17 punts:
0

Paraules de 9 punts:
0

Paraules de 8 punts:
0

Paraules de 7 punts:
0

Paraules de 6 punts:
0

Paraules de 5 punts:
0

Paraules de 2 punts:
0

Paraules de 1 punts:
0

Si desitgeu accedir a les pistes del Paraulògic d'avui, simplement feu clic al requadre vermell. En aquesta secció, tindreu l'oportunitat d'explorar totes les pistes i la informació necessària per resoldre el Paraulògic. Si necessiteu assistència addicional, no dubteu a fer ús de la secció de Solucions del Paraulògic d'avui en català que trobareu més amunt.

Pistes

 3 4 5 6 7 8 9Σ
a134200111
i10001103
l01100103
n01321018
t01001002
v484532329
Σ61412964556

Prefixos de dues lletres:

    al-4 av-7 il-1 in-1 iv-1 la-2 ll-1 na-5 ni-3 ta-2 va-10 vi-19

Prefix freqüent de tres lletres:

    vil-8

Sufixos freqüents de tres lletres:

    iva-6 tat-6

Hi ha 2 tutis:

    • - 1 de 7 lletres
    - 1 de 8 lletres

Subconjunts:

    ailtv-8 ailv-7 ailnv-8 alv-6 antv-1 aiv-5 aitv-2 aintv-6 alnv-2 inv-1 ainv-1 ailntv-2 atv-1 altv-1 anv-1 ilv-1 ilnv-1 intv-1 itv-1

Significat de les paraules Solucions del Paraulògic d'avui

A continuació, es presenten les definicions de les paraules clau relacionades amb el Paraulògic d'avui. Aquestes paraules ens ajuden a comprendre millor els conceptes i estratègies darrere d'aquest joc enriquidor.

  • Altiva: 'Altiva' és un adjectiu que fa referència a una persona que té un caràcter orgullós, arrogant o altiu. També pot fer referència a una cosa que té una posició o una elevació considerable.
  • Altivitat: La paraula "altivitat" en català fa referència a l'actitud o comportament d'una persona que es mostra orgullosa, presumida o arrogants. És sinònim de altivesa o arrogància.
  • Alví: La paraula "alví" en català fa referència a una mena de cendra fina que queda després de cremar llenya o altres materials orgànics. També es pot utilitzar per fer referència a una substància que queda després d'una combustió incompleta.
  • Alvina: La paraula 'Alvina' no es troba en el diccionari de la llengua catalana. Si tens alguna altra paraula que vulguis que et defineixi, estaré encantat d'ajudar-te.
  • Aval: 'Aval' és una garantia o compromís que una persona assumeix per a respondre pel compliment d'una obligació econòmica d'una altra persona en cas que aquesta no compleixi. L'avalista es compromet a fer front al deute en cas que el deutor principal no ho faci.
  • Avall: 'Avall' és un adverbi de lloc que indica la direcció cap a baix, en sentit contrari a amunt. També pot fer referència a la part inferior d'un lloc o a una posició més baixa respecte a un punt de referència.
  • Avant: 'Avant' és una paraula francesa que s'utilitza en català per fer referència a una formació militar que va davant de les altres. També es pot utilitzar per fer referència a un grup de persones o vehicles que van davant d'altres en una marxa, desfilada o carrera.
  • Avi: "Avi" és un terme en català que fa referència al pare o mare del pare o de la mare d'una persona. És a dir, és el progenitor dels pares de la persona que és el subjecte de la conversa. També s'utilitza per referir-se a la figura masculina de la família que té relació de parentiu amb els seus nets.
  • Àvia: 'Àvia' és un substantiu femení que fa referència a la mare del pare o de la mare d'una persona, és a dir, la mare dels pares. També s'utilitza per designar la dona que exerceix aquest paper de cuidadora i protectora envers els seus nets.
  • Avial: La paraula "avial" no es troba en el diccionari de la llengua catalana. Potser t'has referit a un error ortogràfic o a una paraula que no és reconeguda en català. Si tens una altra paraula o concepte sobre el qual vulguis saber la definició, estaré encantat d'ajudar-te.
  • Aviat: 'Aviat' és un adverbi que es fa servir per indicar que alguna cosa passarà o es farà en un futur proper, en breu o sense demora. També es pot utilitzar per expressar que una acció es realitzarà ràpidament o en poc temps.
  • Il·lativa: La paraula 'il·lativa' en català fa referència a una forma verbal que indica una acció que es produeix en un futur respecte al moment en què s'està parlant. És una forma verbal que expressa una acció que encara no s'ha realitzat, però que es preveu que es durà a terme en un moment posterior.
  • Invitat: La paraula "invitat" en català fa referència a una persona que ha estat convidada a participar en un esdeveniment, celebració o activitat. També es pot utilitzar per a referir-se a una persona que ha estat convidada a visitar algú a casa seva.
  • Iva: "Iva" és l'acrònim de l'Impost sobre el Valor Afegit, un impost indirecte que grava el consum i que s'aplica a la majoria de béns i serveis. Aquest impost es cobra en cada fase de la cadena de producció i distribució, i el consumidor final és qui assumeix el cost total de l'impost.
  • Lava: La paraula "lava" en català fa referència a la roca fosa que surt d'un volcà durant una erupció. També pot fer referència a la matèria que es desprèn d'una fusió metàl·lica o d'un material sòlid a altes temperatures.
  • Lavativa: Una lavativa és un procediment mèdic consistent en netejar l'intestí gruixut amb l'ús d'un líquid introduït a través de l'anus. També es pot utilitzar per referir-se a la solució líquida utilitzada en aquest procediment.
  • Llavi: La paraula "llavi" en català fa referència a una peça metàl·lica que s'utilitza per obrir o tancar una porta, una finestra, una caixa, etc. També pot referir-se a una peça que s'utilitza per ajustar o apretar elements, com ara una taula de muntar o una canonada.
  • Nativa: 'Nativa' és un adjectiu que fa referència a allò que és propi, originari o pròpiament de la naturalesa d'un lloc o d'una persona. També pot fer referència a una persona nascuda en un determinat país o regió.
  • Nativitat: La paraula "Nativitat" fa referència al naixement d'una persona, especialment al naixement de Jesucrist segons la tradició cristiana. També es pot utilitzar per fer referència al naixement d'altres persones o éssers vius.
  • Naval: "Naval" fa referència a allò relacionat amb la marina o la navegació. També pot fer referència a les forces armades o als vaixells de guerra.
  • Navalla: Una navalla és un objecte tallant i punxant, amb una fulla llarga i estreta que es pot plegar dins del seu manec. Es fa servir per a tallar o pelar fruites, verdures, carn, entre altres coses. També pot ser utilitzada com a arma en algunes situacions.
  • Navili: Ho sento, però no reconec la paraula "Navili" en català. Podries proporcionar més context o informació sobre aquesta paraula per ajudar-me a oferir una definició precisa?
  • Nival: La paraula "nival" fa referència a allò relacionat amb la neu o als entorns nevats. Es fa servir per descriure elements o fenòmens propis de les zones cobertes de neu.
  • Nivi: La paraula "Nivi" en català fa referència a la neu, és a dir, a la precipitació d'aigua en forma de cristalls de gel que cau del cel en condicions atmosfèriques favorables.
  • Nívia: La paraula 'nívia' en català fa referència a la nevada lleugera o fina, especialment quan la neu cobreix el terreny de manera uniforme i dèbil. També pot fer referència a la capa de neu fina i uniforme que es forma en un terreny quan neva de manera lleugera.
  • Talvina: La paraula "Talvina" no es troba en el diccionari de la llengua catalana. Podries proporcionar més context o informació sobre aquesta paraula per a poder ajudar-te millor?
  • Tavà: La paraula "tavà" en català fa referència a una taula gran i plana on es preparen o es serveixen menjars. També pot fer referència a una safata gran i plana utilitzada per portar o servir aliments.
  • Vainilla: La vainilla és una espècie de planta de la família de les orquídies, coneguda pel seu fruit en forma de vaina allargada i pel seu característic sabor dolç i aromàtic. Aquesta vaina es fa servir com a condiment en la cuina per a donar aroma i sabor als plats, especialment en la preparació de postres i begudes.
  • Val: La paraula "val" en català és una forma verbal que correspon al verb "valer" en la tercera persona del singular del present de l'indicatiu. També es pot utilitzar com a interjecció per expressar conformitat o acceptació davant d'una situació o afirmació.
  • Valí: La paraula "valí" en català fa referència a un títol de dignitat que correspon a l'oficial d'alta jerarquia que governa en nom d'un sultà o d'un príncep en algunes regions musulmanes. També pot fer referència a un conseller o a un ministre d'un govern àrab.
  • Valina: La valina és un aminoàcid essencial que forma part de les proteïnes i és important per al bon funcionament del cos humà. També és un dels vint aminoàcids que conformen les proteïnes dels organismes vius.
  • Vall: La paraula "vall" en català fa referència a una depressió de terreny allargada i envoltada per muntanyes o relleus elevats, generalment amb un riu o corrent d'aigua que la travessa. És una zona geogràfica caracteritzada per la seva forma allargada i la seva relativa planura en comparació amb les muntanyes que l'env
  • Valva: La paraula "valva" fa referència a cada una de les peces dures que formen la closca d'un mol·lusc bivalve, com ara els musclos o les cloïsses. També es pot utilitzar per descriure les parts dures que cobreixen les llavors de certs fruits, com ara les llegums.
  • Valvat: La paraula "valvat" en català fa referència a un mollusc gasteròpode marí de la família dels valvàtids, caracteritzat per tenir una closca en forma d'espiral. També es coneix com a "valvària".
  • Vana: La paraula "vana" en català fa referència a allò que és buit, sense fonament, inútil o sense importància. També pot fer referència a allò que és vanitós, presumptuós o egoista.
  • Vanil·lina: La vanil·lina és un compost orgànic que es troba en la vainilla i que té un fort aroma i sabor dolç. És sovint utilitzada com a aromatitzant en la preparació de dolços i begudes.
  • Vanitat: La paraula 'vanitat' en català fa referència a l'afany de destacar-se, de ser admirat o reconegut pels altres, sovint de manera excessiva i superficial. També pot fer referència a l'orgull excessiu de les pròpies virtuts o èxits, així com a la preocupació per l'aparença i l'opinió dels altres.
  • Via: La paraula "via" en català fa referència a un camí, una ruta o una carretera per on es transita d'un lloc a un altre. També pot fer referència a una línia de ferrocarril o de transport públic. En un sentit més figurat, "via" també pot fer referència a una manera d'actuar o de procedir per aconseguir un objectiu.
  • Vial: La paraula "vial" en català fa referència a tot allò relacionat amb els carrers, carreteres o vies de comunicació. També pot fer referència als recipients o envasos on es conserven medicaments líquids o altres substàncies.
  • Vianant: La paraula "vianant" en català fa referència a una persona que camina per un carrer, una vorera o un pas de vianants. També es pot utilitzar per descriure una persona que es desplaça a peu d'un lloc a un altre sense utilitzar cap vehicle de transport.
  • Viat: La paraula 'Viat' en català no té cap significat conegut. Potser t'has referit a una altra paraula o pot ser un error tipogràfic. Si vols, pots proporcionar més informació per ajudar-me a entendre millor la paraula que busques.
  • Vil: La paraula "vil" en català fa referència a quelcom que és baix, despreciable, indign, covard o indignat. També pot fer referència a una persona dolenta, deshonesta o perversa.
  • Vila o vilà: La paraula "vila" o "vilà" en català fa referència a un nucli de població més petit que una ciutat, generalment amb menys habitants i una extensió més reduïda. Les viles solen tenir un caràcter més rural i conservar un ambient més tradicional. També es pot utilitzar per referir-se a una agrupació de cases o edific
  • Vilana: La paraula "vilana" en català fa referència a una dona que viu a una vila o a una dona de caràcter malèvol, traïdora o enganyadora. També pot fer referència a una dona que pertany a una vila o a una dona de classe baixa.
  • Vilania: La paraula "vilania" en català fa referència a una acció dolenta, cruel o indigna. També pot fer referència a la qualitat de ser vil, baix o despreciable.
  • Vilatà: La paraula 'Vilatà' en català fa referència a una persona que viu en una vila o poble, o bé que és originària d'un d'aquests llocs. També pot fer referència a una persona amb una actitud o comportament típic dels habitants d'una vila o poble.
  • Vilatana: La paraula "vilatana" en català fa referència a una mena de teixit de llana gruixut i bastant compacte, sovint de color blanc o cru, que s'utilitza per confeccionar mantes, coixins o altres peces tèxtils. També pot ser un adjectiu que descriu aquest tipus de teixit o el seu aspecte.
  • Vil·la: La paraula "vil·la" en català fa referència a una casa o mansió senyorial, generalment ubicada a les afores d'una ciutat o poble, que sol estar envoltada de jardins o terrenys. També pot fer referència a un tipus d'habitatge unifamiliar o a una urbanització de cases unifamiliars.
  • Viltat: La paraula "viltat" en català fa referència a la qualitat de ser vell i a la manca de vigor o vitalitat. També pot fer referència a la covardia, la maldat o la perfídia en el comportament d'una persona.
  • Vinil: El terme "vinil" fa referència a un tipus de material plàstic flexible i resistent que s'utilitza en la fabricació de discos de música, adhesius, revestiments de parets, entre altres aplicacions. També es pot fer referència al vinil com a sinònim de disc de vinil, un format de reproducció musical analògic.
  • Vint: La paraula "vint" en català fa referència al nombre 20.
  • Vit: La paraula 'vit' no té cap significat en català. Potser t'has referit a una altra paraula o té un origen o significat en una altra llengua. Si em pots donar més context o informació, estaré encantat d'ajudar-te a trobar la definició adequada.
  • Vital: "Vital" fa referència a tot allò que està relacionat amb la vida, que és essencial per a la vida o que té una gran importància per a la supervivència. També pot fer referència a allò que és molt important, imprescindible o indispensable per a alguna cosa.
  • Vitalitat: La paraula "vitalitat" fa referència a l'energia, la força i la vitalitat d'una persona o d'un ésser viu. També pot fer referència a la capacitat de viure i desenvolupar-se amb energia i dinamisme.
  • Viva: La paraula 'viva' en català és un adjectiu que s'utilitza per expressar alegria, entusiasme o celebració. També pot fer referència a la durada de vida d'una persona, animal o planta.
  • Vivianita: La paraula 'vivianita' fa referència a un mineral de color verd que conté ferro i coure. També es coneix com a "vivianita" a una planta aquàtica de la família de les lentícules.

Beneficis de jugar al Paraulògic

Jugar al Paraulògic no només és una activitat entretinguda, sinó que també aporta múltiples beneficis cognitius i educatius. A continuació, destacarem algunes de les raons per les quals jugar a aquest joc és beneficiós:

Beneficis cognitius:

  • Millora de la concentració: El Paraulògic requereix atenció i concentració per trobar les paraules ocultes, ajudant a desenvolupar aquesta habilitat.
  • Estimulació mental: Resoldre els reptes del Paraulògic implica activar diverses àrees del cervell, contribuint a mantenir-lo actiu i en forma.
  • Increment de la agilitat mental: La rapidesa en trobar les paraules millora amb la pràctica del Paraulògic, augmentant la agilitat mental i la capacitat de resolució de problemes.

Beneficis educatius:

  • Ampliació del vocabulari: Jugar al Paraulògic exposa als jugadors a una gran varietat de paraules, ajudant-los a enriquir el seu vocabulari de manera divertida.
  • Millora de l'ortografia: La pràctica constant amb les paraules en el Paraulògic pot ajudar a millorar l'ortografia, ja que es potencia la capacitat de reconèixer i escriure correctament les paraules.
  • Foment de la capacitat de raonament: Resoldre els enigmes del Paraulògic requereix pensar de forma lògica i analítica, contribuint al desenvolupament de la capacitat de raonament dels jugadors.

En resum, jugar al Paraulògic no només és una manera divertida de passar el temps, sinó que també ofereix beneficis significatius per al desenvolupament cognitiu i educatiu. Aprofita aquest joc per estimular la teva ment i millorar les teves habilitats lingüístiques de manera entretinguda.

Descobreix les estratègies més astutes del Paraulògic en aquesta divertida competició lingüística!

En el món fascinant del Paraulògic, els jocs de paraules i la destresa lingüística s'uneixen per oferir-te hores de diversió i desafiament. Ja siguis un novell jugador o un veterà de les paraules, sempre hi ha alguna cosa nova per aprendre i descobrir en aquest emocionant joc. Aprofita aquesta oportunitat per posar a prova les teves habilitats i supera els reptes amb enginy i creativitat. No et perdis l'oportunitat de compartir les teves estratègies i experiències amb altres jugadors a la secció de comentaris. ¡Endavant, mostra'ns la teva astúcia lingüística i fes-nos saber com t'has enfrontat al Paraulògic d'avui!

image_pdfDescarregar el PDF dels solucions d'avui

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Go up