Solucions del Paraulògic d'avui 18/04/2024

Benvinguts a les Solucions del Paraulògic d'avui, 18 d'abril de 2024! Si ets un amant dels reptes lingüístics i la lògica, has arribat al lloc adequat. Avui t'oferim les respostes als enigmes plantejats, convidant-te a descobrir les claus per resoldre els misteris que amaga cada paraula. Endinsa't en aquest fascinant joc mental i posa a prova la teva astúcia i habilitat lingüística. Estàs preparat per desxifrar els secrets del Paraulògic d'avui? Acompanya'ns en aquest viatge de descobriment i superació!

Indexi

Solucions del Paraulògic d’avui 18/04/2024

La lletra central d’avui és la E i les lletres restants són C-N-O-S-T-U
La solució al paraulògic d’avui, 18/04/2024, conté 99 paraules i 3 Tutis

Descobreix la nova funcionalitat de Dadalògic: el comprovador de paraules! Ara, pots verificar fàcilment les paraules que ja has desxifrat. Només has d'introduir les paraules trobades, separades per comes, i es marcaran automàticament. Pots copiar-les directament dels resultats del joc per evitar errors de format. Utilitza el nostre exemple com a guia: ai-ai, assassí, desidiosa, oda, odissea, sòsia. T'ofereixem una llista de comprovació detallada amb el recompte de paraules pendents, organitzades per punts. El desafiament del Paraulògic mai ha estat tan fàcil. Si no coneixes el significat d'alguna paraula, tenim una secció de definicions de les paraules del Paraulògic d'avui al final de la pàgina.


Paraules de 19 punts:
0

Paraules de 18 punts:
0

Paraules de 17 punts:
0

Paraules de 10 punts:
0

Paraules de 9 punts:
0

Paraules de 8 punts:
0

Paraules de 7 punts:
0

Paraules de 6 punts:
0

Paraules de 5 punts:
0

Paraules de 2 punts:
0

Paraules de 1 punts:
0

Si desitgeu accedir a les pistes del Paraulògic d'avui, simplement feu clic al requadre vermell. En aquesta secció, tindreu l'oportunitat d'explorar totes les pistes i la informació necessària per resoldre el Paraulògic. Si necessiteu assistència addicional, no dubteu a fer ús de la secció de Solucions del Paraulògic d'avui en català que trobareu més amunt.

Pistes

 3 4 5 6 7 8 910Σ
c1451610119
e63122320028
n4121121012
o012011005
s4573031023
t4231000010
u101000002
Σ20163281192199

Prefixos de dues lletres:

    ce-6 co-12 cu-1 ec-4 en-9 eo-1 es-12 et-1 eu-1 ne-6 no-5 nu-1 oc-1 oe-1 os-3 se-18 so-2 su-3 te-9 ts-1 un-2

Prefix freqüent de tres lletres:

    con-7

Sufixos freqüents de tres lletres:

    ens-6 ent-6

Hi ha 3 tutis:

    • - 1 de 7 lletres
    • - 1 de 8 lletres
    - 1 de 9 lletres

Hi ha 6 palíndroms:

    • - 5 de 3 lletres
    - 1 de 5 lletres

Hi ha 1 mot quadrat de 6 lletres Subconjunts:

    ce-1 cens-3 cent-3 cenot-7 cest-1 ceot-3 cenos-4 cenost-3 cenostu-3 ceost-4 ceotu-1 ceo-2 ces-2 ceu-1 cenu-2 ens-4 ensu-1 ent-2 enst-4 enost-4 ceos-2 ceosu-1 cestu-2 est-9 et-2 en-1 eno-1 enu-2 enostu-1 enot-1 cenotu-1 entu-3 eost-3 censtu-1 enos-1 es-1 censt-3 esu-2 eosu-1 eostu-1 cesu-2 cet-1 etu-1 eotu-1

 

Significat de les paraules Solucions del Paraulògic d'avui

A continuació, es presenten les definicions de les paraules clau relacionades amb el Paraulògic d'avui. Aquestes paraules ens ajuden a comprendre millor els conceptes i estratègies darrere d'aquest joc enriquidor.

  • Cec: La paraula "cec" en català fa referència a una persona que no veu, és a dir, que pateix ceguesa total o parcial. També pot fer referència a quelcom que està privat de llum o visibilitat, com ara una habitació cega. A més, en un sentit més figurat, es pot utilitzar per descriure algú que té dificultats per entend
  • Cens: El terme "cens" fa referència al registre oficial on es recullen les dades demogràfiques i estadístiques d'una població determinada. També pot fer referència a la quantitat de persones que formen part d'una determinada comunitat o territori. En un sentit més ampli, el cens també pot ser utilitzat per referir-se a una llista o inventari de
  • Cent: Cent és un nombre que representa el valor numèric 100. També es pot utilitzar per indicar una quantitat o una proporció igual a una centèsima part d'una unitat, com per exemple en l'expressió "un centímetre".
  • Centè: La paraula "centè" fa referència a la persona o cosa que ocupa la posició número cent en una seqüència ordenada. També pot fer referència a una part o fracció que equival a una centena.
  • Centó: "Centó" és una paraula en català que fa referència a una quantitat de cent unitats. També pot fer referència a una gran quantitat o a una multitud.
  • Cest: La paraula 'cest' en català fa referència a una cistella o contenidor de fibres vegetals, vime, ratlles, etc., generalment de forma ovalada o rodona, utilitzada per transportar o emmagatzemar objectes. També pot referir-se a un cistell o capsa de dimensions reduïdes.
  • Coent: La paraula "coent" en català fa referència a una planta herbàcia anual de la família de les umbel·líferes, de fulles dividides en segments llargs i estrets, de flors petites de color blanc o groc verdós i de fruit en forma d'obrell, coneguda científicament com a Coriandrum sativum. Les fulles i les llavors d'aquesta planta
  • Coet: Un coet és un dispositiu que conté una càrrega explosiva i que es dispara per l'aire mitjançant un motor de propulsió per a diversos propòsits, com ara la diversió, la investigació científica o militar, o per a fins espacials. També es pot utilitzar per referir-se a un vehicle espacial que es desplaça per l'espai mitjançant
  • Concent: La paraula "Concent" en català es refereix a una concentració d'una substància, sovint en forma líquida, que es pot diluir amb altres substàncies per aconseguir la mescla desitjada. També pot fer referència a una substància pura que es troba en un estat concentrat.
  • Consens: El terme "consens" es refereix a un acord o entesa entre diferents persones o grups que comparteixen una opinió, punt de vista o decisió comuna. És el resultat de la conciliació de diferents posicions per arribar a un punt en comú en el qual tots estiguin d'acord.
  • Consentent: 'Consentent' és un adjectiu que fa referència a aquell que dóna el seu consentiment o aprovació per a alguna cosa. També pot fer referència a algú que és tolerant o indulgent envers altres persones.
  • Consuet: La paraula "consuet" en català fa referència a una norma o costum que s'ha mantingut durant molt de temps i que s'ha convertit en una tradició o pràctica habitual en una comunitat o en una institució. També pot fer referència a les lleis o costums que s'han anat establint per l'ús i la pràctica reiterada al llarg
  • Conte: Un conte és una narració curta, fictícia i imaginativa, que sol tenir un argument senzill i uns personatges ben definits. Els contes poden ser destinats a infants o a adults i sovint inclouen elements fantàstics o meravellosos. També poden tenir una moral o un missatge implícit.
  • Content: La paraula "content" en català es pot traduir com a "content" o "satisfet". Es fa servir per expressar una sensació de benestar, alegria o satisfacció. També pot referir-se al contingut d'una cosa, com ara el contingut d'un llibre, d'un arxiu digital, etc.
  • Conteste: La paraula "conteste" en català es refereix a l'acció de respondre o contestar a alguna cosa, ja sigui verbalment o per escrit. També pot fer referència a l'acció de donar rèplica a una pregunta, una demanda o una crida.
  • Cosset: La paraula "cosset" en català fa referència a un nen o una nena molt mimat o consentit, que rep molta atenció i afecte per part dels seus pares o persones properes. També pot fer referència a un objecte o una cosa a la qual es té un gran afecte o estima.
  • Costenc: La paraula "costenc" fa referència a allò que és propi o característic de la Costa Brava, una zona costanera de la regió de Catalunya. També pot fer referència a allò relacionat amb la costa en general.
  • Cotonet: La paraula "Cotonet" en català fa referència a un petit insecte de color blanc que ataca les plantes i arbres, causant danys a les fulles i brots. També pot fer referència a un bastonet de cotó que s'utilitza per netejar les oïdes o altres parts del cos.
  • Cuetó: La paraula "cuetó" en català fa referència a un tipus de galleta o pastisset petit i rodó, generalment fet de pasta de full o pasta de mantega. Són unes postres populars a Catalunya i altres regions de parla catalana.
  • Eco: La paraula "Eco" en català fa referència al so que es produeix quan una vibració es reflecteix en una superfície i retorna a l'origen. També pot fer referència a una repetició o reproducció d'alguna cosa, com ara una idea, una opinió o un concepte.
  • Ecotò: La paraula "ecotò" en català fa referència a una tècnica de pesca tradicional que consisteix en utilitzar una xarxa amb forma cònica per atrapar peixos. Aquesta tècnica és molt comuna en algunes zones costaneres de Catalunya i altres llocs del Mediterrani.
  • Ecs: La paraula "Ecs" en català és una interjecció que s'utilitza per expressar rebuig o aversió davant d'alguna cosa desagradable o desagradable. També pot utilitzar-se per expressar sorpresa o indignació.
  • Ecu: La paraula "ecu" en català es refereix a una antiga moneda d'or o plata utilitzada a Europa durant l'Edat Mitjana i l'Edat Moderna. També pot fer referència a una unitat monetària utilitzada en alguns països africans.
  • Encens: 'Encens' és una substància aromàtica que es fa cremar per a produir un fum perfumat, sovint utilitzada en cerimònies religioses, rituals espirituals o simplement per a perfumar un espai. També es pot referir a l'arbre del qual s'extreu aquesta substància o a l'acte de fer cremar aquesta substància.
  • Encès: La paraula "encès" en català fa referència a una cosa que està encesa, que té foc o llum. També pot fer referència a una persona que està molt excitada o enfurismada.
  • Encet: La paraula "encet" en català es fa servir com a adjectiu per a referir-se a quelcom que està començant o que acaba de començar. També pot ser utilitzada com a verb per a indicar l'acció de començar o iniciar alguna cosa.
  • Ennuec: La paraula "ennuec" no es troba al diccionari de la llengua catalana. Potser t'has referit a una paraula similar o a un terme específic. Si tens més informació sobre la paraula, estaré encantat d'intentar ajudar-te a trobar-ne el significat.
  • Ens: 'Ens' és un pronom personal àton que s'utilitza en català per a referir-se a nosaltres mateixos o a un grup de persones que inclou la persona que parla. També pot ser un pronom reflexiu que indica que l'acció del verb recau sobre la mateixa persona que parla. Exemple: "Ens ho vam passar molt bé a la festa."
  • Ensús: La paraula "ensús" en català fa referència a la part superior d'alguna cosa, la part més elevada o la part superior d'un objecte. També es pot utilitzar per indicar que alguna cosa es troba en una posició superior respecte a una altra cosa.
  • Entenent: La paraula "Entenent" en català fa referència a la persona que entén o compren una situació, un problema, una qüestió, etc. També pot fer referència a la persona que està en capacitat de comprendre o interpretar alguna cosa.
  • Entès: 'Entès' és el participi passat del verb entendre, que significa haver compres o haver captat el significat d'alguna cosa, haver-ho percebut amb claredat. També pot fer referència a haver arribat a un acord o entendiment amb algú en relació a un tema determinat.
  • Entesos: La paraula "entesos" en català fa referència a l'acció de comprendre, entendre o assolir un coneixement sobre un tema o una situació determinada. També pot fer referència a un grup de persones que comparteixen una mateixa opinió o enteniment sobre un assumpte concret.
  • Eocè: La paraula "Eocè" fa referència a una època geològica que va tenir lloc fa aproximadament entre 56 milions i 33,9 milions d'anys enrere. Durant l'Eocè, la Terra va experimentar un clima càlid i humit, i va ser una època important per l'evolució de la vida, ja que van aparèixer moltes espè
  • Escó: La paraula 'Escó' en català es refereix a una persona de l'antiga Escòcia. També pot fer referència a l'idioma escocès o a alguna cosa relacionada amb aquest país.
  • Escocès: Escocès és un adjectiu que fa referència a allò que és propi o relatiu a Escòcia, un país situat al nord-oest d'Europa. També es pot utilitzar per referir-se a una persona nascuda a Escòcia o a la llengua pròpia d'aquest país, l'escocès.
  • Escon: La paraula "escon" en català fa referència a un amagatall o a un lloc on s'amaguen objectes o coses de valor. També pot fer referència a un racó o un lloc petit i recòndit.
  • Escot: La paraula "escot" en català fa referència a la quantitat de diners que cadascú ha de pagar per a cobrir una despesa o una despesa compartida. També pot fer referència a la part de la despesa que li correspon a cadascú en una despesa compartida.
  • Escussó: La paraula "escussó" en català fa referència a un tipus de peix marí de la família dels escómbrids, conegut científicament com a Scomber scombrus. És un peix de color blau verdós amb ratlles fosques a la part superior del cos i una forma allargada i fusiforme. És un peix molt apreciat en gastronomia per la
  • Escut: L'escut és una placa o superfície plana, generalment de forma ovalada o de forma de corassa, que es fa servir per a protegir el cos en la lluita o en la guerra. També pot referir-se a l'emblema o símbol d'una família, ciutat, regió o país, que es representa en una placa o superfície plana i que es fa servir com
  • Est: La paraula "est" en català és una forma verbal del verb "estar" en tercera persona del singular del present d'indicatiu. També pot ser una forma verbal del verb "estar" en segona persona del singular de l'imperatiu.
  • Este: "Este" és un adjectiu que es fa servir per a indicar la direcció cap a l'est, és a dir, cap a l'orient. També pot fer referència a la part d'un territori situada a l'est d'un punt de referència.
  • Estès: La paraula "estès" en català fa referència a l'acció d'estendre alguna cosa, com ara una tela, un llençol, una manta, etc. També pot fer referència a l'acció de fer que alguna cosa ocupi més espai o s'estengui en una àrea més gran.
  • Estoc: L'estoc és la quantitat de productes o mercaderies que una empresa té disponibles per vendre als clients en un moment donat. També es pot referir al conjunt de béns materials que una persona o una entitat posseeix en un determinat moment. En altres contextos, l'estoc també pot ser la reserva d'aliments o medicaments que una persona o família té a casa per a les seves necessitats diàries
  • Estossec: La paraula "estossec" en català fa referència a la tos seca i persistent que no produeix expectoració. És un terme utilitzat per descriure una tos irritativa que pot ser molesta i incòmoda.
  • Estuc: L'Estuc és una pasta de guix que s'utilitza per cobrir parets i sostres per aconseguir una superfície llisa i uniforme abans de pintar o revestir amb altres materials. També es pot utilitzar per reparar imperfeccions en les parets.
  • Etè: La paraula "etè" en català fa referència a l'estiu, la temporada de l'any que va des del 21 de juny fins al 21 de setembre a l'hemisferi nord, i des del 21 de desembre fins al 21 de març a l'hemisferi sud. És una època de l'any caracteritzada per les temperatures càlides, els dies llargs i
  • Eunuc: La paraula "eunuc" en català fa referència a un home castrat, és a dir, a un home a qui se li ha extirpat o inutilitzat els òrgans genitals. En èpoques passades, els eunucs eren castrats per diverses raons, com ara per servir en la cort dels reis o per vigilar harem de les dones. Avui en dia,
  • Nècton: El nècton és un conjunt d'éssers vius marins que viuen en els estrats més superficials de l'aigua i que tenen la capacitat de desplaçar-se de forma activa mitjançant el seu propi moviment, com ara peixos, calamars i mol·luscs nectònics. Aquests organismes no estan subjectes a la deriva passiva de les corrents
  • Nen: La paraula "nen" en català fa referència a un infant, un nen o una nena, generalment d'edat jove. També pot fer referència a una persona jove o adolescent.
  • Neó: La paraula "neó" en català fa referència a una persona que és nova, novícia o inexperta en alguna activitat o àmbit. També pot fer referència a alguna cosa que és moderna, recent o actual.
  • Net: La paraula 'net' en català pot tenir diversos significats segons el context en què s'utilitzi:1. Adjectiu que fa referència a allò que està sense brutícia o impuresa.
    Exemple: La casa estava molt neta després de la neteja.

    2. Substantiu que designa el fill del fill o de la filla d'algú.
    Exemple: El meu net és molt simp

  • Neu: La paraula 'neu' en català fa referència a l'aigua congelada en forma de cristalls que cau de l'atmosfera en forma de precipitació. També es pot utilitzar per fer referència a una capa de neu que cobreix el terra.
  • Nèuston: El terme "nèuston" fa referència a la capa superficial de l'aigua del mar on viuen organismes com ara algues, cianobacteris, crustacis i altres microorganismes. Aquests organismes viuen a prop de la superfície de l'aigua i poden ser transportats pels corrents marins.
  • Noces: Les noces són la celebració del casament o matrimoni entre dues persones. També es pot fer servir per referir-se a l'aniversari d'un casament, com ara les noces d'or (50 anys de casats) o les noces de plata (25 anys de casats).
  • Nonet: Un nonet és una composició musical per a nou intèrprets o una obra literària formada per nou versos o parts. També pot referir-se a un grup de nou persones que treballen o actuen juntes en alguna activitat.
  • Nou-centè: 'Nou-centè' és un adjectiu que fa referència a quelcom que és del novè segle o que està relacionat amb aquest segle. També pot fer referència a una posició o a una quantitat que ocupa el lloc número nou en una sèrie o seqüència.
  • Nou-centes: La paraula "nou-centes" en català fa referència a les dones nascudes a la dècada dels anys noranta del segle XX (1990-1999). Aquesta paraula es forma a partir de "nou-cents", que és el nombre que designa aquesta dècada, i l'afix "-es" per indicar el gènere femení.
  • Nou-cents: La paraula "nou-cents" fa referència a l'any 1900, utilitzant la numeració en català. Es pot utilitzar per indicar una data o un període temporal específic.
  • Nuet: La paraula "nuet" és un terme dialectal que s'utilitza principalment a les comarques de l'Alt Urgell i la Cerdanya, a Catalunya. Es refereix a una mena de beguda alcohòlica tradicional elaborada a partir de la destil·lació de la fermentació de la fruita, com ara pomes o peres. Aquesta beguda pot tenir diferents graus al
  • Octet: Un octet és una unitat de mesura de la quantitat de dades en informàtica i telecomunicacions. Un octet està format per 8 bits i és la unitat bàsica de mesura de la capacitat de memòria i de la velocitat de transmissió de dades en els sistemes informàtics. Un octet pot representar un caràcter de text o un valor numèric petit.
  • Oest: 'Oest' és un punt cardinal que indica la direcció cap a l'oest, és a dir, cap a l'horitzó on es pon el sol. També es pot utilitzar per fer referència a la zona geogràfica situada en aquesta direcció.
  • Osonenc: La paraula 'Osonenc' fa referència a allò que és propi o relatiu a la comarca d'Osona, situada a la província de Barcelona. També pot fer referència a les persones que són originàries o habitants d'aquesta comarca.
  • Osset: "Osset" és un mot en català que fa referència a una mena de teixit fort i gruixut, generalment de cotó, que s'utilitza per confeccionar roba de vestir com ara pantalons, jaquetes o faldilles. També es pot fer servir per a altres objectes com ara cortines o draps de cuina.
  • Ostentós: "Ostentós" és un adjectiu que fa referència a allò que és excessivament vistós, cridaner o extravagant, amb la intenció de cridar l'atenció sobre la riquesa, el luxe o la importància de qui ho mostra. També pot fer referència a allò que és aparentment magnífic o impressionant, però sense una base real o substancial.
  • Sec: La paraula 'sec' en català pot tenir diversos significats, entre els quals es troben els següents:1. Adjectiu que fa referència a la manca d'humitat o a la falta d'aigua.
    2. Adjectiu que es refereix a quelcom que no té caliu ni tendresa.
    3. Adjectiu que indica que alguna cosa està completament buida o sense contingut.
    4. Adject
  • Seents: La paraula "seents" en català fa referència als sentiments, emocions o estats d'ànim que una persona experimenta en un moment determinat. També pot fer referència a les sensacions físiques que es perceben en el cos.
  • Senectut: "Senectut" és un terme que fa referència a la vellesa, a la última etapa de la vida d'una persona en la qual es manifesten els efectes de l'envelliment.
  • Senès: La paraula "Senès" és un cognom de família que es pot trobar en diferents llocs de Catalunya i altres regions de parla catalana. A més, també pot fer referència a la població de Senès, un municipi del Baix Empordà, a la comarca de Girona.
  • Senet: Senet és un joc de taula d'origen egipci que es juga amb fitxes i un tauler amb caselles en forma d'espiral. El principal objectiu del joc és moure les fitxes al voltant del tauler seguint les caselles en espiral fins arribar a la meta. És un joc de estratègia i moviment que es pot jugar amb dos jugadors.
  • Senó: La paraula "senó" en català fa referència a una part de l'arbre que es troba just a sota de les branques principals, on es bifurquen aquestes. També es pot utilitzar per referir-se a una part del cos humà situada entre el pit i l'abdomen.
  • Sens: La paraula 'sens' en català és una contracció de les paraules 'sense' i 'els', i s'utilitza per indicar la falta o absència de alguna cosa. També pot fer referència a la sensació o percepció a través dels sentits.
  • Sense: La paraula "sense" en català és una preposició que s'utilitza per indicar la falta de alguna cosa o la manca d'alguna qualitat. També pot ser utilitzada per indicar l'absència de sentit o significat en alguna cosa. Exemple: "Estic sense diners" o "Aquesta frase està sense sentit".
  • Ses: La paraula "ses" en català es fa servir com a contracció de "se les", i s'utilitza per indicar possessió en tercera persona del plural. Per exemple, "ses mans" significa "les seves mans". També es pot utilitzar com a contracció de "se us", indicant la possessió en segona persona del plural.
  • Sèston: La paraula "sèston" en català fa referència a una pedra gran i pesada que es fa servir per marcar els límits d'una propietat o d'una parcel·la de terra. També es pot utilitzar com a sinònim de "mojó" o "fitxa".
  • Set: La paraula "set" en català fa referència al nombre que ve després del sis i abans del vuit, que correspon al valor numèric set. També pot fer referència a un conjunt de set elements o a una acció de posar en un lloc determinat. També pot ser un verb que indica la posició d'alguna cosa en un lloc concret.
  • Set-centè: La paraula "set-centè" fa referència a la persona que ocupa el lloc número set-cents en una successió o llista ordenada. Per exemple, en una cursa de marató, el corredor que arriba en set-cents posició seria el set-centè classificat.
  • Set-centes: La paraula "set-centes" en català fa referència a una quantitat de set-cents, és a dir, 700.
  • Set-cents: La paraula "set-cents" en català fa referència al nombre 700. Es forma combinant el nombre "set" (7) amb el sufix "-cents" que indica la centena.
  • Setè: "Setè" és un adjectiu numeral que fa referència a la posició que ocupa algú o alguna cosa en una sèrie ordenada de set elements. També pot fer referència a la part d'un conjunt que correspon a una setena part. Exemple: el setè llibre d'una col·lecció, el setè dia de la setmana.
  • Setet: La paraula "Setet" en català fa referència a una persona que és molt astuta, llesta o perspicaç. També pot fer referència a una persona que té molta habilitat per resoldre problemes o situacions complicades de manera intel·ligent.
  • Seu: La paraula "seu" en català pot tenir diversos significats, entre ells:1. Lloc on una persona o una entitat té la seva seu social, administrativa o de treball.
    2. Lloc on una persona ocupa el seu lloc habitual o on té la seva residència.
    3. Pronom possessiu que indica pertinença o propietat. Exemple: "Aquest llibre és seu."
    4.
  • Seuós: La paraula "seuós" en català fa referència a una persona que és molt celosa o que té molta enveja dels altres. També pot fer referència a algú que té molta possessivitat sobre alguna cosa o algú.
  • Sonet: Un sonet és una composició poètica de catorze versos, generalment d'estructura fixa i amb rima consonant. El sonet tradicional es divideix en dues quadranes (estrofes de quatre versos) seguides de dos tercets (estrofes de tres versos). És una forma poètica molt utilitzada en la literatura catalana i universal.
  • Souet: La paraula 'Souet' en català fa referència a una mena de xarxa de pesca que s'utilitza per capturar peixos. És una eina tradicional emprada pels pescadors per atrapar els peixos de manera eficaç.
  • Succés: La paraula "succés" en català fa referència a un esdeveniment o a una situació que té lloc de manera favorable o satisfactòria. També pot fer referència a l'èxit o a la bona acollida d'una obra, d'un projecte, d'una iniciativa, etc.
  • Suec: La paraula "suec" fa referència a allò relatiu a Suècia, un país nòrdic d'Europa. També pot referir-se a una persona originària de Suècia o a la llengua parlada en aquest país.
  • Sueu: La paraula "sueu" en català és un verb que significa "suar" en castellà. Es refereix al procés fisiològic pel qual el cos elimina calor a través de la pell en forma de líquid.
  • Tec: La paraula 'Tec' en català fa referència a una tècnica o habilitat específica en un àmbit concret, sovint relacionada amb la manipulació d'objectes o la realització d'una feina manual. També pot fer referència a una puntada o punt de costura en la confecció de peces tèxtils.
  • Tens: La paraula "tens" en català és una forma verbal del verb "tenir" que es fa servir en la segona persona del singular del present de l'indicatiu. També pot fer referència a la quantitat de força o pressió que s'exerceix sobre alguna cosa.
  • Tènue: La paraula "tènue" en català fa referència a quelcom que és fluix, dèbil o poc intens. També pot fer referència a quelcom que és poc marcat o poc destacat.
  • Tes: La paraula "tes" en català fa referència a la possessió de quelcom, a alguna cosa que és pròpia o que pertany a algú. També pot ser utilitzada com a forma verbal del verb "tenir" en la segona persona de singular del present de l'indicatiu.
  • Test: La paraula 'test' en català es pot utilitzar per referir-se a una prova o examen per avaluar els coneixements d'una persona sobre un tema concret. També es pot utilitzar per parlar d'una prova o experiment que es fa per comprovar alguna cosa.
  • Testó: La paraula 'testó' en català fa referència a un recipient de terracota o argila utilitzat per cuinar al forn. També es pot fer servir per a la conservació d'aliments o líquids.
  • Tet: La paraula "tet" en català fa referència a la teta, és a dir, a la glàndula mamària de la dona o de l'animal que produeix llet per alimentar els seus nadons. També es pot utilitzar de forma col·loquial per referir-se al mugró.
  • Teu: L'adjectiu possessiu 'teu' en català s'utilitza per indicar que alguna cosa pertany a la segona persona del singular, és a dir, a la persona amb qui es parla. També pot fer referència a alguna cosa que està relacionada amb aquesta persona. Exemple: "Aquest llibre és el teu" significa que el llibre pertany a la persona amb qui es parla.
  • Teutó: La paraula 'Teutó' fa referència a un poble germànic que habitava a Europa central durant l'antiguitat. També es pot utilitzar per fer referència a la llengua germànica que parlaven aquest poble.
  • Tse-tse: La paraula "tse-tse" fa referència a un tipus de mosca picadora del gènere Glossina, que pot transmetre la malaltia del son o tripanosomiasi africana. Aquesta mosca és habitual a zones d'Àfrica tropical i es caracteritza per la seva capacitat de picar i alimentar-se de sang, la qual cosa pot provocar la transmissió de malalties a animals
  • Unè: La paraula "unè" és un adjectiu que fa referència a la primera posició en una sèrie o en un ordre. També pot fer referència a alguna cosa que està relacionada amb el número u o la unitat.
  • Untet: La paraula "Untet" en català fa referència a quelcom que està cobert amb una capa de greix o oli. També pot fer referència a una persona que és grasosa o que té la pell untada.

 

Beneficis de jugar al Paraulògic

El Paraulògic no és només un joc, sinó una eina que pot aportar nombrosos beneficis cognitius i educatius per a totes les edats. A continuació, destaquem algunes de les raons per les quals jugar a aquest joc és altament beneficiós:

Beneficis cognitius:

  • Millora de la concentració: El Paraulògic requereix atenció i concentració per trobar paraules ocultes, ajudant a desenvolupar aquesta habilitat.
  • Estimulació mental: Resoldre els enigmes del Paraulògic implica un pensament analític i lògic, estimulant el cervell i millorant les habilitats cognitives.
  • Increment de vocabulari: Jugar al Paraulògic exposa els jugadors a una gran varietat de paraules, ajudant a enriquir el seu vocabulari i millorar les seves habilitats lingüístiques.

Beneficis educatius:

  • Desenvolupament de l'ortografia: La resolució de paraules en el Paraulògic ajuda a millorar l'ortografia i la comprensió de les regles gramaticals.
  • Estímul de la creativitat: Trobar noves paraules i resoldre els reptes del Paraulògic fomenta la creativitat i la capacitat de trobar solucions innovadores.
  • Aprenentatge lúdic: Jugar al Paraulògic ofereix una manera divertida i entretinguda d'aprendre, integrant el coneixement de manera amena i motivadora.

En resum, jugar al Paraulògic no només és una activitat recreativa, sinó també una oportunitat d'enriquiment cognitiu i educatiu que pot aportar beneficis duradors en diverses àrees del desenvolupament personal. Aprofita tots els avantatges que aquest joc tan fascinant pot oferir-te!

 

Desxifra les paraules amb estil al joc Paraulògic: un repte intel·ligent i divertit!

Us animo a tots a participar en el Paraulògic d'avui i a compartir les vostres estratègies per resoldre els enigmes amb la resta de la comunitat. La diversió està garantida! Esperem els vostres comentaris plens d'enginy i creativitat. Endavant, valents detectives de les paraules!

 

image_pdfDescarregar el PDF dels solucions d'avui

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Go up