Solucions del Paraulògic d'avui 16/04/2024

Benvolguts lectors, avui tenim el plaer de presentar-vos les solucions del Paraulògic d'avui, 16/04/2024. A través d'aquest article, us convidem a descobrir les respostes correctes a les paraules enigmàtiques que han desafiat les vostres mentes avui. Acompanyeu-nos en aquest viatge de lògica i diversió mentre desentrellamem els secrets d'aquesta edició del Paraulògic. És hora de posar a prova les vostres habilitats i descobrir si sou capaços de resoldre els enigmes plantejats. Sense més dilació, us convidem a endinsar-vos en el món fascinant del Paraulògic d'avui.

Indexi

Solucions del Paraulògic d’avui 16/04/2024

La lletra central d’avui és la U i les lletres restants són C-E-G-N-O-R
La solució al paraulògic d’avui, 16/04/2024, conté 58 paraules i 2 Tutis

Descobreix la nova funcionalitat de Dadalògic: el comprovador de paraules! Ara, pots verificar fàcilment les paraules que ja has desxifrat. Només has d'introduir les paraules trobades, separades per comes, i es marcaran automàticament. Pots copiar-les directament dels resultats del joc per evitar errors de format. Utilitza el nostre exemple com a guia: ai-ai, assassí, desidiosa, oda, odissea, sòsia. T'ofereixem una llista de comprovació detallada amb el recompte de paraules pendents, organitzades per punts. El desafiament del Paraulògic mai ha estat tan fàcil. Si no coneixes el significat d'alguna paraula, tenim una secció de definicions de les paraules del Paraulògic d'avui al final de la pàgina.


Paraules de 19 punts:
0

Paraules de 18 punts:
0

Paraules de 8 punts:
0

Paraules de 7 punts:
0

Paraules de 6 punts:
0

Paraules de 5 punts:
0

Paraules de 2 punts:
0

Paraules de 1 punts:
0

Si desitgeu accedir a les pistes del Paraulògic d'avui, simplement feu clic al requadre vermell. En aquesta secció, tindreu l'oportunitat d'explorar totes les pistes i la informació necessària per resoldre el Paraulògic. Si necessiteu assistència addicional, no dubteu a fer ús de la secció de Solucions del Paraulògic d'avui en català que trobareu més amunt.

Pistes

 3 4 5 6 7 8 9Σ
c224810017
e12211007
g12111107
n502200110
o00100102
r323130012
u30000003
Σ158131362158

Prefixos de dues lletres:

    co-7 cr-6 cu-4 ec-1 eg-2 en-2 eu-2 gr-4 gu-3 ne-1 no-6 nu-3 or-2 re-6 ro-3 ru-3 ug-1 un-1 ur-1

Prefix freqüent de tres lletres:

    cre-3 cru-3 nou-3 rou-3

Sufixos freqüents de tres lletres:

    uer-9

Hi ha 2 tutis:

    • - 1 de 8 lletres
    - 1 de 9 lletres

Hi ha 2 palíndroms de 3 lletres

Subconjunts:

    cou-1 ceoru-5 cgnoru-1 cenoru-2 ceru-5 cru-3 cenru-1 coru-4 cu-1 ceu-1 egu-1 egru-6 cenu-2 enoru-5 eoru-2 cegnoru-2 gru-2 enu-2 egnoru-2 nou-1 cnu-1 nu-2 egoru-2 eru-1 oru-2 gou-1

 

Significat de les paraules Solucions del Paraulògic d'avui

A continuació, es presenten les definicions de les paraules clau relacionades amb el Paraulògic d'avui. Aquestes paraules ens ajuden a comprendre millor els conceptes i estratègies darrere d'aquest joc enriquidor.

  • Cocou: La paraula "cocou" no es troba registrada en els diccionaris catalans més comuns. Si tens més informació sobre el context en què s'utilitza aquesta paraula, podré intentar proporcionar-te una definició més precisa.
  • Cocouer: La paraula "Cocouer" no es troba en el diccionari de la llengua catalana. Potser es tracta d'un error d'escriptura o d'una paraula poc comuna. Si tens més informació sobre aquesta paraula, estaré encantat d'intentar ajudar-te a comprendre el seu significat.
  • Congru: La paraula "congru" en català fa referència a una figura geomètrica que té la forma d'un angle recte i que es fa servir en matemàtiques per a mesurar angles o com a unitat de mesura d'angles. També pot fer referència a una persona que té una actitud o comportament recte, just i coherent.
  • Conreu: El terme "conreu" fa referència a l'acció de cultivar la terra per aconseguir collites. També es pot utilitzar per designar el conjunt de terres cultivades o l'activitat agrícola en general.
  • Correu: El terme "correu" en català fa referència al servei de transport i distribució de correspondència i altres tipus de missatges, com ara paquets, entre diferents destinataris. També pot fer referència al lloc on s'hi recull o es distribueix la correspondència, com ara una oficina de correus.
  • Coure: La paraula "coure" en català fa referència al metall de color groc rogenc, molt bo conductor de l'electricitat i el calor, que és molt utilitzat en la fabricació de diversos objectes com ara canonades, fils elèctrics, utensilis de cuina, entre altres.
  • Courer: La paraula "courer" no existeix en català. Potser t'has referit a una altra paraula o té una ortografia incorrecta. Si vols, pots proporcionar més informació per ajudar-me a proporcionar-te la definició correcta.
  • Creu: La paraula "creu" en català fa referència a un objecte en forma de T, amb una barra horitzontal i una vertical, que és utilitzat com a símbol religiós en el cristianisme. També pot fer referència a una representació gràfica d'aquest símbol. A més, la paraula "creu" també pot ser utilitzada per indicar una inter
  • Creuer: La paraula 'creuer' en català fa referència a una embarcació de recreació que realitza viatges marítims per a turistes o passatgers. També pot fer referència a una nau de guerra o de transport de mercaderies.
  • Creure: "Creure" en català significa tenir fe o confiança en alguna cosa o en algú, acceptar com a cert alguna cosa sense tenir-ne proves evidents. També pot fer referència a tenir una convicció o una opinió sobre un tema determinat.
  • Cru: La paraula "cru" en català fa referència a quelcom que no està cuit o que no ha estat sotmès a cap procés de cocció. També pot fer referència a quelcom que és dur, sense suavitat o sense adouir.
  • Cruenc: La paraula "cruenc" en català fa referència a quelcom que és extremadament cruel, violent o sagnant. També pot fer referència a quelcom que és intensament dolorós o desagradable.
  • Cruor o crúor: La paraula "cruor" o "crúor" fa referència a la sang coagulada, especialment en el context de la medicina o la literatura. També pot fer referència a la violència o a la carnificina.
  • Cuc: La paraula 'cuc' en català fa referència a un animal invertebrat allargat i tou, que es mou flexionant el cos. També pot fer referència a una persona que menja molt o que és molt glotona.
  • Cuer: La paraula "cuer" en català es tradueix com a "corda" o "cordill". Es refereix a una tira allargada i flexible de material com ara corda, filferro o altres materials similars. També pot fer referència a una corda de guitarra o d'un altre instrument musical.
  • Curro: La paraula "curro" en català fa referència a una feina o un treball, especialment quan es tracta d'una feina temporal o informal. També pot fer referència a una situació o circumstància que requereix un esforç o una tasca concreta.
  • Curroc: La paraula "curroc" en català fa referència a una mena de peix de la família dels escòmbrids, de cos allargat i esvelt, de color blavós platejat amb ratlles fosques, que viu en aigües salades i salabroses i que és apreciat per la seva carn comestible. També es pot conèixer com a "bonítol"
  • Ecu: La paraula "ecu" en català fa referència a una antiga moneda d'or que es va utilitzar a Europa en l'Edat Mitjana i l'Època Moderna. També pot fer referència a una unitat monetària que s'utilitza en alguns països africans.
  • Egeu: La paraula "egeu" fa referència a tot allò relacionat amb la mar Egea, situada entre Grècia i Turquia. També pot fer referència a la cultura o als habitants de les illes de l'Egeu.
  • Egüer: La paraula "egüer" és una interjecció que s'utilitza per expressar sorpresa o admiració. També pot ser utilitzada com a verb per indicar que algú s'ha sorprès o ha quedat admirat per alguna cosa. És una paraula pròpia de l'àmbit col·loquial i informal de la llengua catalana.
  • Ennuec: La paraula "ennuec" no es troba en el diccionari de la llengua catalana. Potser t'has referit a una altra paraula o a un terme en una altra llengua. Si em pots donar més informació o context, estaré encantat d'intentar ajudar-te.
  • Enrenou: 'Enrenou' és un terme en català que fa referència a un soroll fort i molest, a una baralla o a una discussió animada i sorollosa entre diverses persones. També pot fer referència a un ambient de confusió, desordre o aldarull.
  • Eunuc: La paraula "eunuc" fa referència a un home castrat, és a dir, a aquell home a qui s'ha extirpat o inutilitzat quirúrgicament els genitals. En èpoques antigues, els eunucs solien servir en les corts reials o en altres funcions especials. Avui dia, el terme també s'utilitza en un sentit més ampli per refer
  • Euro: L'euro és la unitat monetària oficial de la zona euro, que inclou diversos països de la Unió Europea. És representat pel símbol € i es divideix en 100 cèntims.
  • Greu: 'Greu' en català fa referència a quelcom que té una gran importància, gravetat o seriositat. També pot fer referència a quelcom que és pesat, difícil de suportar o que provoca preocupació.
  • Greuge: La paraula "greuge" en català fa referència a una ofensa, una injúria o un dany moral que es fa a algú. També pot fer referència a un perjudici o una injustícia que es cometen contra una persona.
  • Groguenc: La paraula "groguenc" en català fa referència a una persona que té la pell de color groguenc, és a dir, de color groguenc clar. També es pot utilitzar per descriure objectes o elements que tenen aquest mateix color groguenc clar.
  • Gruer: La paraula "Gruer" en català no té un significat conegut. Si es tracta d'un error tipogràfic o d'una paraula poc comuna, si em proporciones més informació o context, estaré encantat d'intentar ajudar-te a trobar la informació que necessites.
  • Guerrer: La paraula "guerrer" en català fa referència a una persona que lluita en una guerra o en una batalla. També pot fer referència a una persona valenta, decidida i combativa en general.
  • Gur: La paraula "gur" en català fa referència a un soroll gutural i profund que es produeix en la gola o en la boca. També pot ser utilitzada per descriure un so inarticulat o gutural emès per una persona.
  • Guru: La paraula "guru" en català es refereix a una persona que és considerada com a mestre, guia o expert en una àrea específica, i que és respectada i seguida pels seus seguidors o estudiants. També pot fer referència a una persona que té un gran coneixement o saviesa en una determinada matèria i que és reconeguda com a autoritat en aquest camp.
  • Neu: La paraula "neu" en català fa referència a la precipitació d'aigua en forma de cristalls de gel que cau del cel quan la temperatura és inferior a zero graus Celsius. La neu és típica en èpoques d'hivern i pot cobrir el terra formant un mantell blanc.
  • Noguer: La paraula "noguer" fa referència a l'arbre conegut científicament com a Juglans regia, que pertany a la família de les juglandàcies. Aquest arbre és conegut com a noguera i produeix nous, fruit sec comestible molt apreciat. També es pot fer referència a la fusta d'aquest arbre com a noguer.
  • Noguerenc: 'Noguerenc' és un adjectiu que fa referència a allò que és relatiu a Noguera, una comarca de Catalunya situada a la part occidental de la província de Lleida. També pot fer referència a alguna cosa o algú que és originari d'aquesta comarca.
  • Noruec: 'Noruec' és un adjectiu que fa referència a allò relacionat amb Noruega, un país situat al nord d'Europa. També pot fer referència a les persones naturals o habitants d'aquest país.
  • Nou: El terme "nou" en català pot tenir diversos significats, depenent del context en què s'utilitzi. A continuació, es mostren algunes de les possibles definicions:1. Adjectiu que fa referència al nombre que segueix a l'huit i precedeix al deu.
    2. Fruit de l'arbre del nou, de forma arrodonida i amb closca dura.
    3. Ad
  • Nouer: La paraula "nouer" en català es refereix a l'acció de lligar, enllaçar o unir amb un nus o nusos. També pot fer referència a establir o crear una relació o vincle entre diferents elements o persones.
  • Noure: La paraula "noure" en català fa referència a l'acció de cuidar, alimentar o proporcionar suport a algú o alguna cosa perquè creixi i es desenvolupi de manera saludable. També pot fer referència a l'acció de fer créixer o augmentar alguna cosa.
  • Nuc: La paraula "nuc" en català fa referència a la part central i més dura d'una fruita com una nous, ametlles o avellanes, que conté el llavor. També pot fer referència al nucli d'una cosa, com ara el nucli d'una idea o d'un problema.
  • Nun: La paraula "nun" en català es tradueix com a "monja". Es refereix a una dona que ha pres els vots religiosos i viu en un convent, dedicant la seva vida a la pregària, la meditació i el servei a la comunitat religiosa.
  • Nuu: La paraula "nuu" en català fa referència a un grup de nuvolositat que cobreix totalment el cel, deixant-lo completament tapat i sense deixar veure el sol o el cel blau. Aquesta situació meteorològica pot estar associada a la pluja, la neu o altres fenòmens atmosfèrics.
  • Orgue: L'orgue és un instrument musical de teclat que produeix so mitjançant l'aire que passa a través de tubs i que es controla mitjançant els diferents registres i teclats que té. És un instrument habitual en l'acompanyament de cerimònies religioses i en la música clàssica.
  • Orguener: La paraula "orguener" en català fa referència a una persona que presumeix de manera excessiva i exagerada de les seves virtuts, èxits o riqueses, amb una actitud arrogant i vanidosa. També pot fer referència a una persona que busca constantment l'admiració i l'elogi dels altres per sentir-se superior.
  • Recoure: La paraula "recórrer" en català significa tornar a passar per un lloc o seguir un camí ja fet amb anterioritat. També pot referir-se a utilitzar un recurs o mitjà per aconseguir un objectiu determinat.
  • Reguer: La paraula 'reguer' en català fa referència a una petita reguera o canal que s'utilitza per conduir l'aigua d'un lloc a un altre, especialment en zones rurals per regar camps o horts. També es pot utilitzar per referir-se a un petit corrent d'aigua que discorre per un terreny.
  • Regueró: La paraula "regueró" fa referència a un petit corrent d'aigua o rierol que neix d'una font i recorre un terreny de forma més o menys constant. També pot fer referència a un canal o conducte per on circula l'aigua.
  • Renou: La paraula "renou" en català fa referència al soroll o al rebombori que es produeix quan hi ha molta gent parlant o fent activitat al mateix temps, provocant una sensació d'ambient sorollós i agitat. També pot fer referència a un soroll fort i molest.
  • Renouer: La paraula "renouer" no és una paraula catalana, sinó una paraula francesa que significa "reconnectar" o "tornar a connectar". En català, podríem utilitzar les paraules "reconnectar" o "reestablir la connexió" per expressar la mateixa idea.
  • Reu: La paraula 'reu' en català fa referència a un lloc on s'acumulen les aigües residuals d'una població o d'una indústria abans de ser tractades i depurades. També pot fer referència a una bassa o estany on s'acumula l'aigua per al regadiu.
  • Rou: La paraula "rou" en català fa referència a un color vermell intens, similar al color del vi o del vi ranci. També pot fer referència a una persona o cosa que té aquest color.
  • Roure: Un roure és un arbre de la família de les fagàcies, de fulla caduca, de gran grandària i de fulla lobulada. És una espècie molt comuna a les zones boscoses de Catalunya i altres regions mediterrànies.
  • Rouró: La paraula "rouró" en català fa referència a un ocell de la família dels coríl·lids, conegut científicament com a Coracias garrulus. És un ocell de mida mitjana, de color blau i taronja, amb una cresta en forma de corona i un cant característic. És comú en algunes zones de la península ibè
  • Ruc: El terme "ruc" en català fa referència a un animal mamífer de la família dels èquids, similar a un cavall però més petit i amb les orelles més llargues. També es pot utilitzar de manera col·loquial per referir-se a una persona que és poc intel·ligent o poc hàbil.
  • Rucó: La paraula "rucó" en català fa referència a una mena de carretó o carro de mà, generalment petit i de fusta, utilitzat per transportar objectes pesants o voluminosos. També es pot utilitzar per referir-se a un vehicle de transport de mercaderies de dimensions reduïdes.
  • Ruec: La paraula "ruec" en català fa referència a una roda de fusta que s'utilitza per a filar. També pot fer referència a l'acció de filar amb aquesta roda.
  • Ugó: La paraula 'Ugó' en català fa referència a una planta herbàcia de la família de les compostes, de fulles llargues i estretes i flors grogues agrupades en capítols. També es coneix com a gatosa o estepa.
  • Unè: La paraula "unè" en català fa referència a la persona o cosa que ocupa la primera posició en una successió o en una sèrie. També pot fer referència a la primera part d'una divisió o d'una fracció.
  • Urc: La paraula 'Urc' en català fa referència a una mena de cistella o cistell de vímet, generalment de forma cilíndrica i amb una obertura ampla, que s'utilitza per transportar fruites, verdures o altres objectes. També pot fer referència a un recipient similar utilitzat per pescadors per emmagatzemar o transportar els peixos capturats

 

Per què jugar al Paraulògic és Beneficiós

Jugar al Paraulògic no només és entretingut, sinó que també aporta diversos beneficis cognitius i educatius. A continuació, destacarem algunes de les raons per les quals jugar a aquest joc pot ser molt beneficiós per al teu desenvolupament mental.

Beneficis Cognitius

L'exercici mental que suposa resoldre els enigmes del Paraulògic estimula diverses àrees del cervell, com la memòria, la concentració, la resolució de problemes i la creativitat. A més, al tractar-se d'un joc de lògica i pensament lateral, et convida a desenvolupar habilitats com la capacitat d'associació d'idees i la flexibilitat mental.

Beneficis Educatius

El Paraulògic també pot ser una eina educativa molt eficaç. En resoldre els enigmes, milloraràs la teva capacitat de raonament, la teva agilitat mental i la teva capacitat d'anàlisi. A més, pot ser una manera divertida d'enriquir el teu vocabulari, ja que sovint s'han d'utilitzar paraules menys usuals o amb significats diferents.

En definitiva, jugar al Paraulògic no només et proporciona diversió i entreteniment, sinó que també té efectes positius en el teu desenvolupament cognitiu i educatiu. Aprofita els beneficis d'aquest joc i gaudeix del repte mental que et ofereix!

 

Descobreix els secrets del Paraulògic: diversió amb un toc de serietat!

Adeu a tots els jugadors astuts i llestos que han gaudit del Paraulògic d'avui! Us encoratgem a compartir les vostres estratègies i experiències per seguir millorant en aquest apassionant joc de paraules. Que la creativitat i la destresa lingüística us acompanyin sempre!

image_pdfDescarregar el PDF dels solucions d'avui

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Go up