Solucions del Paraulògic d'avui 20/04/2024

Benvinguts a les Solucions del Paraulògic d'avui 20/04/2024! Avui us convidem a descobrir les respostes a les paraules encreuades d'aquesta data. Amb paraules interessants i reptes divertits, us convidem a posar a prova la vostra habilitat per trobar les solucions correctes. Endinsa't en aquest enigma lingüístic i descobreix la satisfacció de resoldre amb encert les paraules encreuades del dia. ¡A jugar!

Indexi

Solucions del Paraulògic d’avui 20/04/2024

La lletra central d’avui és la L i les lletres restants són A-D-I-R-T
La solució al paraulògic d’avui, 20/04/2024, conté 131 paraules i 1 Tutis

Descobreix la nova funcionalitat de Dadalògic: el comprovador de paraules! Ara, pots verificar fàcilment les paraules que ja has desxifrat. Només has d'introduir les paraules trobades, separades per comes, i es marcaran automàticament. Pots copiar-les directament dels resultats del joc per evitar errors de format. Utilitza el nostre exemple com a guia: ai-ai, assassí, desidiosa, oda, odissea, sòsia. T'ofereixem una llista de comprovació detallada amb el recompte de paraules pendents, organitzades per punts. El desafiament del Paraulògic mai ha estat tan fàcil. Si no coneixes el significat d'alguna paraula, tenim una secció de definicions de les paraules del Paraulògic d'avui al final de la pàgina.


Paraules de 17 punts:
0

Paraules de 9 punts:
0

Paraules de 8 punts:
0

Paraules de 7 punts:
0

Paraules de 6 punts:
0

Paraules de 5 punts:
0

Paraules de 2 punts:
0

Paraules de 1 punts:
0

Si desitgeu accedir a les pistes del Paraulògic d'avui, simplement feu clic al requadre vermell. En aquesta secció, tindreu l'oportunitat d'explorar totes les pistes i la informació necessària per resoldre el Paraulògic. Si necessiteu assistència addicional, no dubteu a fer ús de la secció de Solucions del Paraulògic d'avui en català que trobareu més amunt.

Pistes

 3 4 5 6 7 8 9Σ
a469954037
d154131015
i11051008
l598630031
r131522014
t236851126
Σ142728341981131

Prefixos de dues lletres:

    ad-1 ai-4 al-22 ar-6 at-4 da-9 di-5 dr-1 id-1 il-6 it-1 la-8 li-10 ll-13 ra-11 ri-3 ta-14 ti-6 tr-6

Prefix freqüent de tres lletres:

    tal-12

Sufixos freqüents de tres lletres:

    lar-16

Hi ha 1 tuti de 7 lletres Hi ha 5 palíndroms:

    • - 2 de 3 lletres
    • - 1 de 4 lletres
    - 2 de 6 lletres

Subconjunts:

    adil-10 ailr-14 ailt-13 al-4 adl-6 ail-7 alr-7 ailrt-15 alt-12 alrt-11 adilr-7 adlr-3 adlt-2 adilt-5 adilrt-1 dilr-1 dil-2 il-2 ilr-3 ilt-3 adlrt-1 ilrt-2

 

Significat de les paraules Solucions del Paraulògic d'avui

A continuació, es presenten les definicions de les paraules clau relacionades amb el Paraulògic d'avui. Aquestes paraules ens ajuden a comprendre millor els conceptes i estratègies darrere d'aquest joc enriquidor.

  • Adalil: La paraula "Adalil" no es troba registrada en els diccionaris de la llengua catalana. Podries proporcionar més context o informació sobre aquesta paraula per intentar oferir una definició més precisa?
  • Aïllada: 'Aïllada' és una forma femenina de l'adjectiu 'aïllat', que fa referència a allò que està separat o apartat de la resta, que es troba sol o sense contacte amb altres elements. També pot fer referència a una persona que es troba sola o sense companyia.
  • Aïllar: 'Aïllar' és un verb que significa separar o apartar quelcom o algú de la resta, deixant-ho sol o en una situació de solitud. També pot fer referència a tancar o incomunicar un lloc o una persona, mantenint-los separats de la resta.
  • Aïllat: 'Aïllat' és un adjectiu que fa referència a alguna cosa o algú que es troba separat o apartat del seu entorn, sense contacte amb altres persones o elements. També pot fer referència a alguna cosa que està tancada o aïllada per raons de seguretat o protecció.
  • Aital: La paraula "aital" en català fa referència a una persona que té una actitud o comportament orgullós, arrogant i altiu. També pot utilitzar-se per descriure algú que actua de manera presumptuosa i vanidosa.
  • Ala o alà: "Ala o alà" és una interjecció que s'utilitza per expressar sorpresa, admiració o incredulitat davant d'una situació inesperada o extraordinària. També pot utilitzar-se per demostrar entusiasme o emoció davant d'alguna cosa positiva. Aquesta interjecció és molt comuna en la parla col·loquial i informal en catal
  • Alada: 'Alada' és un adjectiu que fa referència a tenir ales o semblar-se a un animal amb ales, com ara un ocell. També pot fer referència a alguna cosa que té la capacitat de volar o que es mou amb llibertat i lleugeresa.
  • Alàlia: La paraula "alàlia" és un terme de la botànica que fa referència a una planta herbàcia anual de la família de les compostes, que té fulles llargues i estretes i flors grogues en capítols.
  • Alar: La paraula "alar" en català es refereix a una part de l'ala d'un ocell, concretament a la ploma o grup de plomes que es troba a la part superior de l'ala, a prop de l'extrem. També es pot utilitzar per descriure alguna cosa que està relacionada amb les ales dels ocells.
  • Alarit: "Alarit" és una paraula en català que fa referència a un crit fort i sorollós que es fa per cridar l'atenció, expressar alegria o indignació, o per fer-se sentir en una situació determinada. També pot utilitzar-se per descriure una discussió o baralla en la qual es produeixen crits i aldarulls.
  • Alat: La paraula 'alat' en català fa referència a una eina de fusta o metall que s'utilitza per aplanar o polir superfícies, especialment en el treball de la fusta o en la construcció. També pot fer referència a una eina similar utilitzada en altres àmbits com l'agricultura o la jardineria.
  • Ali: La paraula "Ali" en català pot fer referència a diferents significats:1. Ali (nom propi): Nom propi masculí d'origen àrab que significa "elegant" o "noble".

    2. Ali (conjunció): Conjunició que s'utilitza per unir dues oracions en una frase composta, indicant una relació de condició, concessió o contrast.

    3. Ali (

  • Aliar: 'Aliar' en català significa unir-se o associar-se amb altres persones o grups amb un objectiu comú, especialment en un context polític, militar o estratègic. També pot fer referència a establir una relació d'amistat o col·laboració amb algú.
  • Alidada: L'Alidada és un instrument utilitzat en topografia i en altres disciplines relacionades amb la geolocalització i la cartografia. Consisteix en una regla graduada que es pot moure horitzontalment i verticalment sobre un eix central, permetent mesurar angles verticals i horitzontals amb precisió. També s'utilitza per apuntar i fixar la direcció d'un objectiu
  • All: La paraula "all" en català es pot traduir com "tot" o "tota". També pot ser utilitzada com a adverbi per indicar "totalment" o "completament".
  • Allà: 'Allà' és un adverbi de lloc que fa referència a un lloc concret, indicant una distància més gran que 'aquí'. També pot ser utilitzat per indicar un moment en el temps. Exemple: "Vaig deixar les claus allà."
  • Allada: 'Allada' és una salsa típica de la cuina catalana feta a base de tomàquet, all, oli, vinagre i sal. És una salsa fresca i lleugera que s'utilitza principalment per acompanyar plats de peix, marisc o verdures a la brasa. També es pot utilitzar com a acompanyament per a altres plats com arrossos o carns a la
  • Allar: La paraula "allar" en català fa referència a l'acció d'encendre una llar de foc o una estufa. També es pot utilitzar per parlar de l'acció de fer foc en un lloc determinat.
  • Allí: 'Allí' és un adverbi de lloc que indica una posició en un lloc determinat, a certa distància de qui parla i de qui escolta. També pot fer referència a un moment concret en el temps.
  • Al·liària: "Al·liària" és un adjectiu que fa referència a allò relacionat amb una aliança o un pacte entre dues o més persones, grups o països per aconseguir un objectiu comú. També pot fer referència a una planta de la família de les crucíferes, coneguda científicament com a Alliaria petiolata, que també rep el
  • Al·lil: Al·lil és un terme utilitzat en química per referir-se a un grup funcional que consisteix en dos àtoms de carboni units per un enllaç doble i un enllaç simple a altres àtoms de carboni o grups funcionals. Aquest grup al·lil es troba com a part de molècules orgàniques com ara els al·lils, que són compostos que
  • Allitar: La paraula "allitar" en català no existeix i no té cap significat conegut. Potser es tracta d'un error ortogràfic o d'una paraula inventada. Si tens alguna altra paraula que vulguis que et defineixi, estic aquí per ajudar-te.
  • Alt: "Alt" és un adjectiu que fa referència a la distància vertical entre un punt i un altre, a una elevació superior respecte a un nivell de referència, a una cosa que es troba en una posició elevada respecte a una altra, o també pot fer referència a una persona que té una estatura superior a la mitjana. També pot fer referència a una cosa que est
  • Alta: "Alta" és un adjectiu que fa referència a una cosa que es troba a una elevada distància respecte al nivell del mar o al terra, o que està situada en una posició elevada. També pot fer referència a una cosa que és de gran mida o quantitat.
  • Altar: Un altar és una estructura elevada utilitzada en cerimònies religioses per a realitzar ofrenes o rituals. També pot fer referència a una taula o plataforma situada en un lloc sagrat on es realitzen cerimònies o s'hi veneren divinitats.
  • Altra: "Altra" és un adjectiu femení que es fa servir per a indicar una altra cosa diferent de la que s'ha esmentat anteriorment. També es pot fer servir com a pronom per a referir-se a una cosa diferent de la que s'ha esmentat. Exemple: "Vull una altra tassa de cafè" o "No m'agrada aquest llibre, prefereixo
  • Altri: La paraula "altri" en català fa referència a altres persones o coses diferents de les que s'han esmentat anteriorment. També pot fer referència a un grup de persones o coses diferents de les que es troben en un lloc determinat.
  • Aràlia: L'aràlia és una planta de la família de les araliàcies, que es caracteritza per tenir tiges gruixudes i fulles verdes i brillants. També es coneix com a aràlia a una espècie de planta ornamental molt apreciada pels seus trets decoratius i la seva resistència.
  • Aril: La paraula 'aril' en català fa referència a la part carnosa que envolta la llavor d'algunes fruites com l'aranyó o la magrana. Aquesta part és sucosa i generalment dolça, i té com a funció protegir la llavor.
  • Arilar: La paraula "arilar" en català fa referència a l'acció de recollir les arnes o arnesos d'un animal, com ara un cavall, un ruc o un bou, després d'haver-los fet servir per a alguna tasca o activitat. També pot fer referència a l'acció de netejar o mantenir les arnes en bon estat.
  • Aril·lada: La paraula 'aril·lada' fa referència a una fruita que té una capa carnosa i dolça que envolta una llavor dura a l'interior. Exemples d'aril·lades són la magrana i el litchi.
  • Aril·lat: La paraula "aril·lat" en català fa referència a un fruit que té una part carnosa i comestible envoltada per una capa dura i no comestible. Aquesta capa dura es coneix com a aril. Exemples de fruits aril·lats són la magrana i la litchi.
  • Artillar: "Artillar" és un verb que es fa servir per a indicar que s'ha preparat, equipat o armat alguna cosa, especialment en el context militar. També es pot utilitzar per a referir-se a l'acció de disposar o organitzar elements de manera estratègica per aconseguir un objectiu determinat.
  • Atalaiar: "Atalaiar" és un verb que significa observar, vigilar o controlar des d'un lloc elevat com una atalaya o torre de vigilància. També es pot utilitzar en sentit figurat per indicar que s'està vigilant o controlant una situació de manera atenta i constant.
  • Atall: La paraula "atall" en català fa referència a un recurs, mitjà o estratègia que s'utilitza per aconseguir un objectiu o resoldre una situació de manera efectiva. També pot fer referència a una eina o utensili que s'utilitza per a una tasca concreta. També s'utilitza per indicar un conjunt de coses o persones.
  • Atallar: 'Atallar' en català significa tallar o tallar en rodanxes. També pot fer referència a tallar o retallar alguna cosa de manera brusca o ràpida.
  • Atrial: 'Atrial' en català es pot traduir com a 'auricular'. Es refereix a allò que pertany o està relacionat amb les aules del cor.
  • Dal: La paraula "Dal" en català fa referència a una vall ampla i plana situada entre muntanyes. També pot fer referència a una depressió de terreny en forma de vall.
  • Dalí: Dalí és un cognom de origen català, que fa referència a la família del conegut pintor surrealista Salvador Dalí. Aquest cognom també pot fer referència a altres membres de la família Dalí o a persones relacionades amb el pintor.
  • Dàlia: La paraula 'Dàlia' fa referència a una planta herbàcia de la família de les compostes, originària de Mèxic, que té flors molt ornamentals i de colors vius. També s'utilitza per designar la flor d'aquesta planta.
  • Dall: La paraula "dall" en català fa referència a una peça de fusta o metall que s'utilitza per aplanar, polir o refinar una superfície, especialment en treballs de fusteria, ebanisteria o altres oficis artesanals. També pot fer referència a una eina similar a un martell, però amb una superfície plana en lloc de punxeg
  • Dalla: La paraula "dalla" no té una definició específica en català. Si es refereix a alguna altra paraula o concepte, si us plau, proporciona més informació per poder oferir una definició precisa.
  • Dallada: La paraula 'dallada' en català fa referència a una empenta o colp fort que es dóna a algú o a alguna cosa. També pot fer referència a una sacsejada o moviment brusc.
  • Dallar: La paraula "dallar" és un verb que es fa servir en l'àmbit rural per referir-se a l'acció de separar el gra de la palla amb un instrument anomenat dalladora. Aquesta acció es realitza tradicionalment després de la collita per separar els components del cereal. També es pot utilitzar de forma figurada per indicar la separació o la distinció de
  • Dalt: La paraula "dalt" en català fa referència a la part superior d'un lloc o objecte. També pot ser utilitzada com a adverbi per indicar una direcció cap amunt, en sentit contrari a baix.
  • Dàtil: El terme "dàtil" fa referència a la fruita de la palmera datilera, de forma allargada i color marró, amb una polpa dolça i sucosa. També es pot utilitzar per designar la llavor d'aquesta fruita.
  • Dial: La paraula "Dial" en català fa referència a la roda o disc que es fa girar per seleccionar un número, una freqüència o una opció en aparells com ara els telèfons, les ràdios o altres aparells amb interfície de selecció numèrica. També pot fer referència a la part del rellotge que indica les hores i els minuts
  • Didal: La paraula "didal" en català es refereix a un anell metàl·lic o de plàstic que es col·loca al dit per protegir-lo quan es fa costura, brodats o altres treballs manuals. També pot ser conegut com a "dedal".
  • Dilatada: La paraula "dilatada" en català fa referència a quelcom que s'ha expandit, estès o ampliat en grandària. També pot fer referència a quelcom que s'ha allargat en el temps o que ha experimentat un augment en alguna de les seves dimensions.
  • Dilatar: Dilatar és un verb que significa allargar, estendre, ampliar o augmentar la grandària o dimensiones d'una cosa. També es pot utilitzar per fer referència a l'acció d'augmentar el volum o la quantitat d'algun element.
  • Dilatat: La paraula "dilatat" en català es fa servir com a adjectiu per descriure alguna cosa que s'ha expandit, estès o allargat. També pot fer referència a alguna cosa que s'ha fet més gran en mida o en extensió.
  • Dril: La paraula "dril" en català fa referència a un teixit de cotó resistents i gruixut, generalment de color blau, utilitzat principalment per confeccionar peces de roba com pantalons, jaquetes o vestits de treball. També pot referir-se a una tela similar utilitzada en la confecció de mobles o cortines.
  • Idil·li: La paraula "idil·li" fa referència a un poema o composició literària que descriu una escena bucòlica o pastoral, generalment relacionada amb l'amor o la natura. També es pot utilitzar per descriure una situació o relació idealitzada i perfecta.
  • Ili: La paraula "ili" en català no té cap significat conegut. Si tens una altra paraula que vulguis que et defineixi, estaré encantat d'ajudar-te.
  • Illa: "Illa" és un substantiu femení que fa referència a una porció de terra rodejada d'aigua per tots costats. Les illes poden ser de diferents mides i formes, i poden estar situades en oceans, mars, rius o llacs. Les illes poden ser habitades o deshabitades i poden tenir una gran diversitat de flora i fauna. Exemples d'illes conegudes s
  • Illada: La paraula "illada" en català fa referència a una porció petita d'un líquid o d'una substància. També es pot utilitzar per indicar una petita porció d'un territori o d'un espai.
  • Il·liri: La paraula "il·liri" fa referència als habitants de l'antiga regió d'Il·líria, situada a la zona dels Balcans, a l'est de l'Adriàtic, en l'actual territori dels països com Albània, Croàcia, Bòsnia-Hercegovina, Montenegro i Eslovènia. Els il·liris eren un
  • Il·líria: Il·líria és una regió històrica situada a l'est del mar Adriàtic, que va ser habitada pels il·liris, un poble indoeuropeu. Aquesta regió correspon principalment a l'actual costa de Croàcia i Albània.
  • Il·lita: La paraula "il·lita" fa referència a un mineral argil·lós de color groguenc o verdós, utilitzat en la fabricació de ceràmica i com a material de construcció. També es coneix com a argila esmaltada.
  • Italià: 'Italià' és un adjectiu que fa referència a allò que és propi o relatiu a Itàlia, un país situat a Europa. També pot referir-se a una persona que és originària d'Itàlia o que té la nacionalitat italiana.
  • Ladí: La paraula "ladí" en català fa referència a un home jove, generalment d'una classe social alta, que té una actitud altiva, arrogant i presumida. També pot fer referència a un home que intenta seduir una dona de manera insistenta i amb actitud xulesca.
  • Lai: La paraula "lai" en català fa referència a una composició poètica de temàtica amorosa, que sol tenir un caire popular i que es caracteritza per tenir una estructura estrofada i musical. Aquesta forma poètica va ser molt popular a l'edat mitjana i es va mantenir en la literatura fins al segle XVIII.
  • Lar: La paraula "lar" en català fa referència a la llar, el lloc on algú viu o on es desenvolupa la vida quotidiana d'una persona o una família. També pot fer referència a la casa, l'habitatge o el domicili d'una persona.
  • Larari: La paraula "larari" fa referència a un petit altar o santuari domèstic que es trobava a les cases de l'antiga Roma i on es veneraven les divinitats del llar i de la llar familiar. També es pot utilitzar per designar un petit altar o espai dedicat a la veneració d'una divinitat en l'actualitat.
  • Làrid: La paraula "làrid" en català fa referència a un grup de aus marines de la família dels làrids, com ara les gavines i els gavians. Aquestes aus tenen un cos allargat, ales llargues i puntes, i potes palmades que les ajuden a nedar. Són ocells molt comuns a les zones costaneres i es caracteritzen per la se
  • Lat: La paraula "Lat" en català fa referència a una antiga mesura de longitud que equivalia a 1,067 metres. També pot fer referència a la longitud d'una nau, especialment en el context marítim.
  • Lata: La paraula "lata" en català es refereix a una llauna o envas de metall que conté productes com begudes, conserves alimentàries, etc. També pot fer referència a un soroll agut i metàl·lic que es produeix quan algú colpeja una superfície de metall.
  • Latria: La paraula "latria" fa referència a l'adoració suprema o culte exclusiu que es dóna a Déu en la doctrina catòlica. És un concepte religiós que implica una veneració absoluta i total a Déu.
  • Lidar: La paraula "lidar" en català fa referència a l'acte de tractar, gestionar o enfrontar-se a una situació o problema de manera hàbil i eficaç. També pot fer referència a l'acte de manejar o controlar una situació complicada o difícil.
  • Lidi: La paraula "lidi" en català fa referència a l'acció de lluitar o enfrontar-se a una situació difícil o complicada. També pot fer referència a la tauromàquia, on el "lidi" és el desenvolupament de la corrida de toros.
  • Lídia: Lídia és un nom propi femení que prové del llatí "Lidius" i fa referència a una regió de l'antiga Àsia Menor. També pot ser un nom propi femení de persona.
  • Lidita: La paraula "lidita" és un adjectiu que fa referència a allò que està ple de llidecs o que té la consistència i aparença de la llida. La llida és una substància resinosa que s'extreu de certs arbres i s'utilitza en la fabricació de vernissos i altres productes. Així doncs, "lidita" pot fer referència a alguna
  • Lila o lilà: La paraula "lila" o "lilà" fa referència a un color que es troba entre el blau i el vermell, similar al color de la flor de la lila. També pot fer referència a una flor de color lila.
  • Liliata: Ho sento, però no puc proporcionar una definició de la paraula 'Liliata' en català ja que no la reconec com a paraula del vocabulari català. Si tens alguna altra paraula que vulguis que et defineixi, estaré encantat d'ajudar-te.
  • Lira: La paraula 'lira' en català fa referència a un instrument musical de corda, similar a la guitarra però més petit, que es toca amb els dits o amb una pua. També pot fer referència a l'antiga moneda italiana o a una unitat monetària de diversos països àrabs.
  • Lirada: La paraula "lirada" en català fa referència a una mirada amorosa, tendra i afectuosa. També pot fer referència a una mirada poètica o inspirada.
  • Lirat: La paraula "lirat" no es troba en el diccionari de la llengua catalana. Si vols, puc intentar ajudar-te amb alguna altra paraula o pregunta.
  • Liti: La paraula "liti" en català fa referència a una barra de ferro que s'utilitza per remenar el foc o la brasa en una llar de foc o una barbacoa. També es pot utilitzar per a altres tasques relacionades amb el foc, com arrossegar troncs o retirar cendres.
  • Lla: La paraula "lla" en català fa referència a un recipient de metall, generalment de forma cònica i amb un mànec, que s'utilitza per a treure aigua d'un pou, cisterna o altre lloc similar. També pot fer referència a un recipient similar utilitzat per a transportar líquids, com ara vi o oli.
  • Lladrar: La paraula "lladrar" en català fa referència a l'acció que realitzen els gossos quan emeten sons repetitius i forts amb la boca oberta per expressar diferents emocions com ara alertar, defensar-se, comunicar-se amb altres gossos, etc.
  • Llar: La paraula 'llar' en català fa referència al lloc on es viu, al domicili, a la casa. També pot fer referència al foc o a la llar de foc, com a lloc on es fa foc per escalfar-se. També s'utilitza per parlar de la família o del nucli familiar.
  • Llard: La paraula "llard" en català fa referència a la capa de greix que recobreix les visceres d'un animal, especialment del porc. També es pot utilitzar per designar la substància grassa que s'obté en fondre aquesta capa de greix.
  • Llata: La paraula 'llata' en català es refereix a una llauna o recipient de metall, generalment de forma cilíndrica, utilitzat per emmagatzemar begudes o aliments en conserva. També es pot utilitzar per referir-se a una llauna de cervesa o refresc.
  • Llatí: Llatí és una llengua morta que es va parlar a l'Imperi Romà i que ha influït en moltes altres llengües europees. A més, és la llengua en què es van escriure moltes obres literàries, filosòfiques i científiques antigues.
  • Lli: La paraula "Lli" no té un significat conegut en català. Potser es tracta d'un error tipogràfic o d'una paraula en una llengua diferent. Si tens més informació sobre la paraula o si vols saber el significat d'una altra paraula, estic aquí per ajudar-te.
  • Llir: La paraula "llir" en català fa referència a una planta herbàcia de la família de les liliàcies, coneguda científicament com a Iris xiphium. També es pot utilitzar per referir-se a la flor d'aquesta planta, que té colors vius i variats. A més, en llenguatge col·loquial, la paraula "llir" també es pot
  • Lliri: El lliri és una planta herbàcia de la família de les liliàcies, caracteritzada per les seves flors grans i vistoses de colors variats. És una planta ornamental molt apreciada en jardineria i floristeria.
  • Llirià: Llirià és una localitat situada a la comarca de Camp de Túria, a la Comunitat Valenciana. També és el nom d'una varietat de taronja que es cultiva en aquesta zona.
  • Llit: La paraula 'llit' en català fa referència a un moble o estructura on es dorm. També pot fer referència a l'espai on una persona dorm.
  • Llitada: La paraula "llitada" en català fa referència a un grup de persones que comparteixen un mateix llit per dormir, especialment en situacions de manca d'espai o recursos. També pot fer referència a un grup de persones que dormen juntes en un mateix llit per raons de convivència o necessitat.
  • Llitar: La paraula "llitar" en català fa referència a l'acció de col·locar o estendre una lona, teixit o material similar de manera estesa i fixa, generalment sobre una superfície com un llit, una taula de joc, una cadira de platja, etc. També pot fer referència a l'acció de cosir o unir peces de tela per formar
  • Radial: La paraula "radial" en català fa referència a allò que és relacionat amb una o més radis. També pot fer referència a una via de comunicació que connecta un punt central amb altres punts perifèrics.
  • Rail o raïl: La paraula "rail" o "raïl" en català fa referència a una barra metàl·lica llarga i estreta que s'utilitza com a guia o suport per a la circulació de vehicles, com ara trens, tramvies o vehicles elevats. També es pot fer servir com a part d'un sistema de seguretat o com a element de fixació en diverses aplicacions
  • Ral: La paraula "ral" en català fa referència a una petita vall o fondalada entre dues muntanyes. També pot fer referència a un camí estret entre dues parets o un carrer estret dins d'un poble o ciutat.
  • Rall: La paraula "rall" en català fa referència a un ocell de la família dels còrvids, de mida mitjana, de color negre brillant i de cua llarga. També pot fer referència a una línia o ratlla estreta i allargada que es forma per la fricció o l'acció d'una eina sobre una superfície.
  • Rallar: 'Rallar' en català significa fregar o desfer en petites parts una substància sòlida com ara el formatge, el pa, la verdura, etc., fent servir un rallador. També s'utilitza per referir-se a molestar o irritar algú amb comentaris o accions repetitives.
  • Ral·li: Un ral·li és una competició esportiva de motor en la qual els participants han de recórrer un circuit o una ruta determinada en el menor temps possible. Aquesta competició pot tenir diferents formats i categories, com ara ral·lis de velocitat, ral·lis de resistència o ral·lis tot terreny. També es pot utilitzar el terme ral·li per referir-se
  • Ràl·lid: La paraula "ràl·lid" en català es fa servir per descriure alguna cosa que és robusta, sòlida o resistent. També pot fer referència a alguna cosa que és fiable, segura o estable.
  • Ratlla: La paraula "ratlla" en català pot tenir diversos significats segons el context en què es faci servir. Alguns dels significats més comuns són:1. Línia recta o corba que separa o delimita una superfície.
    2. Traç que es fa amb una regla o un instrument similar.
    3. Marca que es fa amb un objecte punxegut o tallant.
    4
  • Ratllada: La paraula "ratllada" en català fa referència a una línia o traç fet amb un ratllador, un objecte punxegut o una eina afilada sobre una superfície dura com ara paper, fusta, metall, etc. També pot fer referència a una successió de ratllades o ratllats que es fan en una mateixa direcció.
  • Ratllar: "Ratllar" és un verb que es fa servir per a indicar el fet de fer ratlles, línies o marques amb un objecte punxegut o tallant sobre una superfície dura. També pot fer referència a l'acció de rascar o fregar una superfície amb força.
  • Ratllat: La paraula "ratllat" en català fa referència a una superfície que té ratlles o línies fines i al*largades, sovint de manera irregular. També s'utilitza per descriure una tela o un teixit que té ratlles com a disseny.
  • Rial: La paraula "rial" en català fa referència a una moneda utilitzada a Iran.
  • Rialla: La paraula "rialla" en català fa referència a un riu de poca importància, un corrent d'aigua petit i de poca fondària. També pot fer referència a un reguer o corrent d'aigua que es forma temporalment després d'una pluja intensa.
  • Riallada: La paraula "riallada" en català fa referència a un riure fort i sonor, sovint provocat per alguna cosa que resulta molt divertida o que fa molta gràcia. També pot fer referència a una situació en què molta gent riem junts de manera intensa i contagiosa.
  • Tal: La paraula "tal" en català és un adverbi que s'utilitza per indicar una característica o manera determinada. També es pot utilitzar com a pronom per fer referència a alguna cosa o algú de manera indeterminada. Exemple: "Aquesta és la manera com s'ha de fer tal cosa."
  • Tala: La paraula "tala" en català es refereix a l'acció de tallar o talladura d'un arbre o planta. També pot fer referència a la part d'un arbre tallat, com ara els trossos de fusta resultants d'aquest tall.
  • Talaia: Una talaia és una torre o construcció elevada situada en un lloc estratègic des d'on es pot observar l'entorn i vigilar el territori. Solen ser utilitzades per a la vigilància i la defensa en zones costaneres, frontereres o de muntanya. També es pot utilitzar el terme talaia per referir-se a una persona que vigila o observa at
  • Talar: El verb "talar" en català fa referència a tallar arbres o boscos de manera sistemàtica i massiva, generalment amb finalitats comercials o de desbrossament. També pot fer referència a eliminar totalment o parcialment la vegetació d'un terreny.
  • Talí: La paraula "talí" en català fa referència a l'home de confiança o secretari d'algú, especialment en el món de la política o de l'alta societat. També pot fer referència a una persona que exerceix una gran influència sobre algú important.
  • Tall: El terme "tall" en català fa referència a l'acció de tallar o tallar-se, és a dir, separar o dividir una cosa amb un objecte afilat com una ganivet o una tisora. També pot fer referència a una secció o porció d'una cosa separada per un tall. A més, en altres contextos, "tall" pot referir-se a la capac
  • Talla: La paraula "talla" en català pot tenir diversos significats, depenent del context en què s'utilitzi. Algunes de les definicions més comunes són:1. Acció de tallar o retallar alguna cosa amb una eina afilada.
    2. Mida d'una peça o objecte en sentit vertical o horitzontal.
    3. Acció de separar o dividir alguna cosa en parts
  • Tallada: La paraula 'Tallada' en català fa referència a una acció de tallar o separar alguna cosa amb una eina afilada, com una ganivet o una tisora. També pot fer referència a una porció d'algun aliment tallat en un determinat sentit, com una tallada de pa o de pastís. A més, en alguns contextos, 'Tallada' pot fer referència a
  • Tallar: 'Tallar' en català significa separar o dividir alguna cosa amb una eina afilada com una ganivet, un ganivet o un ganivet. També pot fer referència a reduir la mida d'alguna cosa tallant-ne una part.
  • Tallat: 'Tallat' fa referència a una beguda que consisteix en cafè amb llet calenta, a la qual s'afegeix una petita quantitat de llet evaporada o condensada. Aquesta beguda és típica de la gastronomia catalana i es pot prendre en qualsevol moment del dia.
  • Tal·li: El terme "tal·li" es refereix a l'acció de tallar o tallar-se. També pot fer referència a la forma en què està tallat alguna cosa, com per exemple en el cas d'una peça de roba o d'una escultura.
  • Tal·lit: La paraula "Tal·lit" en català fa referència a un coixí o coixí petit que s'utilitza per a recolzar el cap mentre es dorm. També pot referir-se a una peça de roba o tela que es posa a la part superior del llit per protegir-lo o com a element decoratiu.
  • Taral·la: La paraula "taral·la" en català fa referència a un embolic o a un enrenou, a una confusió o a un caos. També pot fer referència a un conjunt de coses sense valor o sense importància.
  • Taral·larà: La paraula "taral·larà" és una interjecció que s'utilitza per expressar indiferència, desinterès o menyspreu davant d'una situació o d'una proposta. També pot fer referència a una actitud de desinterès o desgana davant d'alguna cosa.
  • Til: La paraula 'til' en català no té un significat concret. Potser et refereixes a una paraula en anglès o a una altra paraula en català. Si puguis proporcionar més context o informació, estaré encantat d'ajudar-te a trobar la definició adequada.
  • Til·la: La paraula "til·la" fa referència a un arbre de la família de les tiliàcies, de fulla caduca i forma arrodonida, que pot arribar a ser molt alt i que té flors petites i perfumades. També s'utilitza per designar la infusió que es fa amb les flors d'aquest arbre, coneguda per les seves propietats calmants i relax
  • Til·lita: La paraula "til·lita" és un terme col·loquial en català que fa referència a una persona amb un comportament infantil, capritxós o capriciós. També pot fer referència a una persona que actua de manera ingènua o poc madura en determinades situacions.
  • Titil·lar: La paraula "titil·lar" en català fa referència a una acció que consisteix en moure's o tremolar lleugerament i ràpidament, com una llum que oscil·la o parpelleja. També pot fer referència a una sensació o estat d'agitació lleugera i intermitent.
  • Titlla: La paraula "titlla" en català fa referència a una espècie de peix marí de la família dels escómbrids, coneguda científicament com a Thunnus thynnus. Aquest peix, també conegut com a tonyina vermella o tonyina roja, és apreciat per la seva carn rosada i s'utilitza en la gastronomia per a la preparaci
  • Titllar: La paraula "titllar" en català fa referència a l'acció de fer moviments ràpids i repetitius amb alguna part del cos, especialment amb els ulls o amb les parpelles. També pot fer referència a l'acció de fer petits moviments vibratòris amb alguna cosa.
  • Tralla: La paraula "tralla" en català fa referència a un cop o colp fort, sovint repetitiu. També pot fer referència a una reprimenda o crítica severa. A més, en l'àmbit col·loquial, "tralla" pot fer referència a una festa o celebració animada i amb molta diversió.
  • Trial: La paraula "trial" en català es pot traduir com a "judici" o "prova". Es refereix a un procediment legal en què es jutja un acusat per un delicte, o bé a una prova o experiment per determinar l'eficàcia o viabilitat d'alguna cosa.
  • Trílit: La paraula "trílit" en català fa referència a una paraula formada per tres síl·labes.
  • Trill: La paraula "trill" en català fa referència al cant agut i ràpid que emeten alguns ocells, com ara els ocells cantaires. També es pot utilitzar per descriure un so agut i repetitiu similar al cant d'un ocell.
  • Trilla: La paraula "trilla" en català fa referència a l'acció de batre el gra per separar el gra de la palla. També es pot utilitzar per descriure la feina de separar el gra de la palla mitjançant el batre.
  • Trillar: "Trillar" en català fa referència a la acció de batre els grans de cereals per separar el gra de la palla. També pot fer referència a colpejar o batre una cosa repetidament.

 

Beneficis de jugar al Paraulògic

El Paraulògic és més que un simple joc de paraules, és una eina educativa i recreativa que aporta múltiples beneficis per al desenvolupament cognitiu i educatiu dels jugadors.

Beneficis cognitius:

  • Millora de la capacitat de concentració i atenció.
  • Estimulació de la memòria verbal i visual.
  • Desenvolupament de la capacitat de resolució de problemes.
  • Increment de la creativitat i la capacitat d'associació de paraules.

Beneficis educatius:

  • Aprenentatge i pràctica del vocabulari en català.
  • Millora de l'ortografia i la gramàtica de manera lúdica.
  • Estimulació de la capacitat de raonament i lògica.
  • Promoció de la interacció social i la comunicació entre jugadors.

Jugar al Paraulògic no només és divertit, sinó que també és una manera eficaç d'exercitar la ment i potenciar habilitats essencials per al creixement personal i acadèmic. Aprofita tots els beneficis que aquest joc ofereix i enriqueix la teva experiència cognitiva i educativa de manera entretinguda.

 

Descobreix els secrets del Paraulògic i converteix-te en un mestre de les paraules!

Us animem a compartir les vostres estratègies i solucions per al Paraulògic d'avui. Deixeu els vostres comentaris i experiències per ajudar als altres jugadors a superar els reptes d'aquest emocionant joc de paraules. La comunitat del Paraulògic us espera amb els braços oberts per aprendre i divertir-se junts. Gràcies per formar part d'aquesta aventura lingüística!

image_pdfDescarregar el PDF dels solucions d'avui

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Go up