Solucions del Paraulògic d'avui 31/03/2024

Solucions del Paraulògic d'avui 31/03/2024

Benvinguts a les Solucions del Paraulògic d'avui, 31/03/2024! Avui us convidem a explorar les respostes del desafiament de paraules d'avui i posar a prova la vostra ment amb els nostres enigmes diaris. Descobreix les solucions ocultes i aprofita l'oportunitat per enriquir el teu vocabulari i les teves habilitats lògiques. Sense més dilació, endinsa't en el món del Paraulògic i deixa't sorprendre per les respostes del dia d'avui.

Indexi

Solucions del Paraulògic d’avui 31/03/2024

La lletra central d’avui és la R i les lletres restants són E-G-L-O-T
La solució al paraulògic d’avui, 31/03/2024, conté 103 paraules

Descobreix la nova funcionalitat de Dadalògic: el comprovador de paraules! Ara, pots verificar fàcilment les paraules que ja has desxifrat. Només has d'introduir les paraules trobades, separades per comes, i es marcaran automàticament. Pots copiar-les directament dels resultats del joc per evitar errors de format. Utilitza el nostre exemple com a guia: ai-ai, assassí, desidiosa, oda, odissea, sòsia. T'ofereixem una llista de comprovació detallada amb el recompte de paraules pendents, organitzades per punts. El desafiament del Paraulògic mai ha estat tan fàcil. Si no coneixes el significat d'alguna paraula, tenim una secció de definicions de les paraules del Paraulògic d'avui al final de la pàgina.


Paraules de 19 punts:
0

Paraules de 18 punts:
0

Paraules de 16 punts:
0

Paraules de 9 punts:
0

Paraules de 8 punts:
0

Paraules de 7 punts:
0

Paraules de 6 punts:
0

Paraules de 5 punts:
0

Paraules de 2 punts:
0

Paraules de 1 punts:
0

Si desitgeu accedir a les pistes del Paraulògic d'avui, simplement feu clic al requadre vermell. En aquesta secció, tindreu l'oportunitat d'explorar totes les pistes i la informació necessària per resoldre el Paraulògic. Si necessiteu assistència addicional, no dubteu a fer ús de la secció de Solucions del Paraulògic d'avui en català que trobareu més amunt.

Pistes

 3 4 5 6 7 8 9Σ
e262000010
g123611014
l01132108
o14110007
r5414611132
t358744132
Σ12222923872103

Prefixos de dues lletres:

    er-9 et-1 ge-4 go-5 gr-5 ll-8 og-1 ol-2 or-4 re-21 ro-11 te-9 to-17 tr-6

Prefix freqüent de tres lletres:

    tor-17

Sufixos freqüents de tres lletres:

    rer-8 ret-8

Hi ha 3 tutis:

    • - 1 de 6 lletres
    • - 1 de 8 lletres
    - 1 de 9 lletres

Hi ha 2 palíndroms:

    • - 1 de 3 lletres
    - 1 de 5 lletres

Hi ha 3 mots quadrats:

    • - 2 de 4 lletres
    - 1 de 6 lletres

Subconjunts:

    er-2 ert-10 egr-3 egor-7 eglor-7 elor-6 eor-2 egrt-1 gor-4 egort-3 eglr-3 elrt-5 lor-6 elort-10 or-1 ort-12 eglort-3 elr-2 eort-13 lort-3

Significat de les paraules Solucions del Paraulògic d'avui

A continuació, es presenten les definicions de les paraules clau relacionades amb el Paraulògic d'avui. Aquestes paraules ens ajuden a comprendre millor els conceptes i estratègies darrere d'aquest joc enriquidor.

  • Erer: La paraula "erer" no té cap significat en català. Potser hi ha hagut un error en l'escriptura o en la transcripció de la paraula. Si vols, pots proporcionar més context o intentar escriure-la correctament perquè pugui ajudar-te a trobar-ne el significat.
  • Eret: La paraula "Eret" en català no té un significat conegut o estàndard. Si tens més context sobre la paraula o si potser és un error tipogràfic, estic aquí per ajudar-te a comprendre millor el significat d'una altra paraula.
  • Erg: La paraula 'erg' en català fa referència a una unitat de mesura d'energia utilitzada en el sistema cegesimal o sistema CGS. Un erg equival a una quantitat d'energia igual a la realitzada per una força de 1 dinam (una unitat de força en el sistema CGS) que es mou una distància de 1 centímetre en la direcció de la força
  • Ergo: La paraula "ergo" en català es fa servir com a conjunció adversativa per introduir una deducció o una conclusió lògica a partir d'un raonament previ. És equivalent a "per tant" o "així doncs".
  • Ergol: La paraula "Ergol" no té una definició clara en català. Si tens més context o informació sobre aquesta paraula, podré intentar proporcionar-te una millor explicació.
  • Erol: La paraula "erol" en català fa referència a una mena de fil de seda que s'utilitzava antigament per a fer teixits de gran qualitat i luxosos. També pot fer referència a un teixit fet amb aquest fil de seda.
  • Erro: 'Erro' és un error, una equivocació o una fallada en alguna cosa. També pot referir-se a una desviació o un desencert en un judici o en una opinió.
  • Error: 'Error' és una acció o decisió equivocada que es cometeix i que pot provocar un problema o una conseqüència negativa. També es pot utilitzar per referir-se a una equivocació o a una falta de precisió en alguna cosa.
  • Ert: La paraula 'ert' no existeix en català. Potser hi ha hagut un error en l'escriptura o en la transcripció de la paraula. Si tens una altra paraula o concepte sobre el qual vulguis saber la definició, estaré encantat d'ajudar-te.
  • Èter: L'èter és una substància incolora, volàtil i inflamable que s'utilitza com a solvent en la producció de productes químics i en altres aplicacions industrials. També es pot referir a l'èter etílic, una substància utilitzada com a anestèsic en medicina.
  • Gelor: La paraula "gelor" en català fa referència a una sensació de fred intens i penetrant que provoca tremolors o escalfor. També pot fer referència a un estat d'angoixa, por o inquietud.
  • Gerrer: La paraula "gerrer" fa referència a una persona que es dedica a la fabricació o venda de gerres, recipients de ceràmica o argila utilitzats per emmagatzemar o transportar líquids. També pot fer referència a una persona que treballa en una terrisseria o en la producció de ceràmica.
  • Gerret: El terme "gerret" fa referència a un tipus de peix marí de la família dels espàrids, de cos allargat i comprimit lateralment, de color gris platejat i amb bandes fosques verticals. És un peix molt apreciat en la gastronomia mediterrània i es pot trobar principalment a les aigües del mar Mediterrani.
  • Gerro o gerró: La paraula "gerro" o "gerró" en català fa referència a una petita vasija de fang, argila o altres materials que s'utilitza principalment per emmagatzemar aigua o altres líquids. També pot referir-se a una peça de ceràmica o fang que s'utilitza com a recipient o en la decoració.
  • Goleró: La paraula 'goleró' en català fa referència a un tipus de xapó o barret de palla ampli i pla, típic de les comarques de la Catalunya interior. Aquesta peça de vestir sol estar decorada amb cintes de colors i es sol utilitzar com a protecció del sol durant les tasques agrícoles o com a complement de vestuari tradicional en festes i
  • Gorg: La paraula "gorg" en català fa referència a la part del cos humà que connecta la boca amb l'estómac, també coneguda com a coll. També pot fer referència a una obertura estreta o un pas estret entre muntanyes o penya-segats.
  • Gorrer: La paraula "gorrer" en català fa referència a una persona que demana diners o altres coses de forma insistenta i molesta, sovint de manera enganyosa o manipuladora. També es pot utilitzar per referir-se a algú que aprofitant-se de la bona voluntat dels altres busca obtenir avantatges de manera deshonestament.
  • Gorreter: La paraula "gorreter" en català fa referència a una persona que fa trampes o enganya en algun tipus de joc o activitat, especialment en el context de les apostes o els jocs de cartes. També pot fer referència a algú que intenta aprofitar-se o obtenir avantatges de manera deshonesta.
  • Goteró: El terme "Goteró" fa referència a una mena de beguda alcohòlica tradicional de Catalunya, coneguda també com a "gotet" o "gotet de vi". Es tracta d'una beguda a base de vi, sucre i canyella que es sol prendre en ocasions festives o en celebracions populars. Aquesta beguda sol ser dolça i aromàtica, i es pot tro
  • Grell: La paraula "grell" en català fa referència a una pedra granulada, generalment de color gris o blavós, que es fa servir com a base per a paviments, camins o carreteres. També pot ser utilitzada com a material de construcció en murs o parets.
  • Gro: La paraula "Gro" en català fa referència a un tipus de peix de la família dels escómbrids, conegut científicament com a Scomber scombrus. És un peix de mida mitjana, de color blau verdós a la part superior i platejat a la part inferior, que viu en aigües fredes i salades. És molt apreciat en la
  • Grog: La paraula 'grog' en català fa referència a una beguda alcohòlica que es fa barrejant aigua calenta, sucre, llimona i rom. És una beguda típica per a combatre el fred i les malalties, i també pot ser utilitzada com a remei casolà per a la tos i els refredats.
  • Grogor: La paraula "grogor" no es troba en el diccionari oficial de la llengua catalana. Podria ser un terme dialectal o local que no està reconegut a nivell general. Si tens més context o informació sobre el significat d'aquesta paraula, podré ajudar-te a comprendre-la millor.
  • Groller: La paraula "groller" en català fa referència a una persona que parla o actua de manera bruta, vulgar o sense educació, sovint amb un comportament ofensiu o desagradable. També pot fer referència a un comportament o un llenguatge obscè o indecent.
  • Lleter: La paraula "lleter" en català fa referència a una persona que es dedica a la venda de llet i productes lactis. També pot fer referència a l'establiment on es venen aquests productes.
  • Llogre: La paraula "llogre" en català fa referència a la part de la collita que es lliura o es paga com a renda al propietari de la terra. També pot fer referència a la quantitat de fruit o producte agrícola que es recull d'una terra arrendada.
  • Llogrer: El terme "llogrer" fa referència a la persona que lloga un immoble a una altra persona, coneguda com a llogater, a canvi d'un pagament periòdic anomenat lloguer. També es pot utilitzar per referir-se a l'empresa o persona que posseeix diversos immobles destinats al lloguer.
  • Llor: La paraula "llor" en català fa referència a un arbre de fulla perenne, de la família de les lauràcies, que pot arribar a ser molt alt i que és originari de la regió mediterrània. Les fulles del llor són allargades i de color verd fosc brillant, i les seves flors són petites i de color groc pàl·lid. És
  • Llorell: Llorell és un nom propi que fa referència a una urbanització situada a la Costa Brava, a la comarca de la Selva, a la província de Girona. Aquesta zona destaca per les seves platges i cales de gran bellesa i tranquil·litat.
  • Llorer: El llorer és un arbust o petit arbre de la família de les lauràcies, de fulles verdes i brillants que s'utilitzen com a condiment en la cuina per donar sabor als guisats i altres plats. També es coneix com a llorer comú o llorer-sau.
  • Lloreret: La paraula "lloreret" fa referència a un arbust de la família de les lauràcies, conegut científicament com a Laurus nobilis, que és originari de la zona mediterrània. Les fulles d'aquest arbust són de color verd fosc i són utilitzades com a condiment en la cuina, ja que tenen un sabor aromàtic i intens. A més
  • Lloro: La paraula "lloro" en català fa referència a una planta de la família de les lauràcies, coneguda científicament com Laurus nobilis, que té fulles verdes i aromàtiques utilitzades com a condiment en la cuina. També es pot fer referència a la planta "lloro" com a símbol de victòria i reconeixement en la cultura clàss
  • Ogre: Un ogre és un ésser de la mitologia i els contes populars que es caracteritza per ser un gegant cruel, brutal i malèvol, sovint representat com un monstre amb una gran força física i una gran gula. També es pot utilitzar la paraula ogre de manera metafòrica per referir-se a una persona cruel, despietada o malèvola.
  • Oller: 'Oller' és una paraula en català que fa referència a l'òrgan anatòmic del cos humà que permet veure. També pot fer referència a un forat petit, com el de l'agulla, o a una perforació en un objecte.
  • Olor: L'olor és la percepció que es rep a través de l'olfacte i que permet identificar les substàncies volàtils que es troben en l'ambient. És una sensació que es produeix quan les molècules d'una substància arriben a les cèl·lules olfactives de la nas i són interpretades pel cervell com a un determinat aroma o fragà
  • Orelló: 'Orelló' és una paraula en català que fa referència a una porció de carn de la part de dalt de l'orella del porc. És un aliment molt apreciat en la gastronomia catalana i es pot consumir fresc, salat o fumat.
  • Orló: "Orló" és un terme que s'utilitza en heràldica per fer referència a la franja o vora que envolta l'escut d'armes. També es pot utilitzar per descriure una franja o vora decorativa en teixits o roba.
  • Oró: La paraula "oró" en català fa referència a una mena de peça de roba que es posa al cap, similar a un mocador o panxaús. És típica de la indumentària tradicional catalana i s'utilitza com a complement decoratiu en diferents ocasions especials.
  • Orto: La paraula "orto" en català es refereix a l'òrgan de la planta que serveix per fixar-la al terra i absorbir els nutrients i l'aigua del sòl. També es pot utilitzar per referir-se a l'òrgan sexual masculí en un context col·loquial o vulgar.
  • Reg: La paraula "Reg" en català fa referència a un reguitzell, un conjunt o una gran quantitat d'objectes o persones. També pot fer referència a una fila ordenada de persones o coses.
  • Regel: La paraula "Regel" en català fa referència a una norma o regla establerta per a regular una qüestió concreta, especialment en àmbits com el dret, la moral, les tradicions o les convencions socials. També pot fer referència a una disposició o precepte que s'ha d'acatar o complir en determinades situacions.
  • Regle: La paraula "regle" en català fa referència a una regla graduada, generalment de fusta o plàstic, que s'utilitza per traçar línies rectes o mesurar distàncies. També pot fer referència a una norma o precepte establert per regular una acció o una situació.
  • Reglot: La paraula "reglot" en català fa referència a una regla graduada o una regla de càlcul. També pot fer referència a una tira de paper o cartolina amb línies impreses que s'utilitza per escriure recte.
  • Regó: La paraula "regó" en català fa referència a un canal o conducte per on circula l'aigua per a regar terres de conreu. També pot fer referència a una línia estreta i allargada de terreny on s'hi poden plantar hortalisses o flors.
  • Regor: La paraula "regor" en català fa referència a una petita quantitat d'aigua que s'acumula en un lloc baix o en una depressió del terreny. També pot fer referència a una reguera o canal per on circula l'aigua.
  • Rel: La paraula "rel" en català fa referència a una corda o fil que s'utilitza per a lligar o atar alguna cosa. També pot ser utilitzada per a referir-se a una corda que s'utilitza per a pescar o per a altres usos similars.
  • Relé: Un relé és un dispositiu electromagnètic que es fa servir per controlar circuits elèctrics mitjançant l'activació o desactivació d'un interruptor. El relé funciona gràcies a l'acció d'un corrent elèctric que crea un camp magnètic que mou una palanca o un interruptor per obrir o tancar un circuit elèctric. El relé es pot utilitz
  • Relló: La paraula "relló" en català fa referència a una mena de peix de la família dels cíclids, també conegut com a peix convicta o peix zebra (Amatitlania nigrofasciata). Aquest peix és originari d'Amèrica Central i destaca pel seu cos allargat i les seves bandes verticals de color negre i blanc. Són
  • Rellotge: Un rellotge és un dispositiu que s'utilitza per mesurar el temps. Pot ser analògic, amb agulles que marquen les hores i els minuts en un mostrador, o digital, amb dígits que mostren l'hora. També pot tenir altres funcions com ara despertador, cronòmetre, o altres funcions relacionades amb el temps.
  • Rellotger: La paraula "rellotger" en català fa referència a una persona encarregada de portar el rellotge d'una església, campanar o altres edificis on hi hagi un rellotge públic. Aquesta persona s'encarrega de mantenir el rellotge en hora i de fer-lo sonar en els moments determinats per marcar les hores. També pot refer
  • Reotró: La paraula "reotró" no es troba en el diccionari de la llengua catalana. Potser t'has referit a una altra paraula o a un concepte específic. Si tens alguna altra paraula o concepte sobre el qual vulguis saber la definició, estic aquí per ajudar-te.
  • Rere: La paraula "rere" en català es fa servir com a adverbi de lloc per indicar la posició posterior o darrere d'alguna cosa. També pot ser utilitzada com a preposició per indicar la posició posterior o darrere d'alguna cosa. Exemple: "Vaig deixar les claus rere la porta".
  • Ret: La paraula "ret" en català fa referència a una peça d'escacs que es mou en diagonal en les caselles de color alternant del tauler. També pot fer referència a un tipus de xarxa o a un teixit de filferro o de corda que s'utilitza per a pescar o per a altres usos.
  • Reteler: La paraula "reteler" en català fa referència a una persona que té molta habilitat o destresa en alguna cosa, especialment en el que fa referència a enginyar o inventar solucions astutes per a problemes concrets. També pot fer referència a algú que és molt llest, astut o enginyós.
  • Rètol: El terme "rètol" es refereix a una pancarta, cartell o taula en la qual s'escriu alguna cosa per a ser llegida pels altres. També pot referir-se a una inscripció o etiqueta que s'utilitza per identificar o informar sobre alguna cosa.
  • Rètor: Un "rètor" és una persona que té habilitat i destresa en l'art de parlar en públic, especialment per persuadir, convèncer o entretenir una audiència. El terme també es pot referir a una persona que s'especialitza en la retòrica, l'estudi del discurs persuasiu i efectiu.
  • Retort: El terme "retort" en català es refereix a un recipient de forma allargada i estreta, generalment de vidre, que s'utilitza en química per destil·lar líquids o realitzar reaccions químiques a alta temperatura. També es pot utilitzar per referir-se a una resposta o rèplica aguda i ràpida en una conversa o debat.
  • Retre: La paraula "retre" en català fa referència a una acció o gest de donar suport, ajudar o afavorir algú en una situació difícil o complicada. També pot significar una concessió o un favor que es fa a algú.
  • Retret: La paraula 'retret' en català fa referència a una imatge, dibuix o pintura que representa una persona o un objecte amb detall i precisió. També pot fer referència a una crítica o comentari negatiu que es fa a algú de forma mordaç o sarcàstica.
  • Retrò: La paraula "retrò" en català fa referència a un estil, moda o tendència que imita o recorda estils passats, especialment de les dècades dels anys 60, 70 i 80. Es caracteritza per utilitzar elements visuals, dissenys o objectes que evocan una època anterior, donant-los un toc nostàlgic o vintage.
  • Roger: La paraula 'Roger' és un nom propi masculí d'origen germànic que significa "famos" o "célebre en la fama". També pot ser utilitzat com a verb en l'expressió "roger" per indicar que s'ha entès o rebut el missatge transmès.
  • Roget: La paraula 'Roget' fa referència a un diccionari de sinònims i antònims creat per Peter Mark Roget a principis del segle XIX. Aquest diccionari és una eina de referència molt utilitzada per trobar paraules equivalents o contràries en l'elaboració de textos escrits.
  • Rogle: La paraula "rogle" en català fa referència a un arbust de la família de les rosàcies, també conegut com a roser silvestre. Aquest arbust té tiges flexibles cobertes d'espines i flors de color rosa o blanc. És comú trobar-lo als marges dels camins i en zones de muntanya.
  • Rol: El terme "rol" es refereix al paper o funció que una persona o un grup de persones assumeixen en una situació determinada, com ara en una obra de teatre, en un joc de rol o en una organització. També pot fer referència a la posició o responsabilitat que una persona té en un grup o en una relació determinada.
  • Roll: La paraula "roll" en català es pot traduir com a "rotllo". També pot fer referència a altres significats com ara "rodar" o "girar".
  • Rot: La paraula "rot" en català fa referència a l'acció de produir gasos a l'estómac i expulsar-los per la boca de manera sorollosa i malolenta. També pot fer referència a l'olor desagradable que es produeix quan això passa.
  • Roter: La paraula "roter" en català fa referència a una persona que és molt rica o que té molts diners. També pot fer referència a una persona amb molta influència o poder econòmic.
  • Rotlle: La paraula "rotlle" en català es refereix a una porció de paper, teixit, plàstic o un altre material que està enrotllat en una forma cilíndrica. També pot fer referència a una quantitat de menjar o beguda que està enrotllada, com ara un rotlle de sushi o un rotlle de pasta.
  • Rotllo: La paraula "rotllo" en català fa referència a una peça cilíndrica de paper, plàstic o altres materials, generalment enrotllada sobre si mateixa, que s'utilitza per a diverses finalitats com embolicar aliments, protegir objectes o escriure. També es pot utilitzar per a referir-se a una situació o a un discurs llarg i pes
  • Rotlo: La paraula "Rotlo" en català fa referència a un plat típic de la cuina catalana que consisteix en una barreja de verdures i carn tallades a trossos i cuinades en una cassola. Aquest plat pot contenir ingredients com ceba, pebrot, carbassa, patata, carabassa, cigrons, cansalada, botifarra, entre d'altres. És un
  • Rotor: Un rotor és una peça mecànica que gira al voltant d'un eix central. És comú trobar rotores en maquinària industrial, vehicles, aeronaus i altres tipus d'aplicacions on es requereix el moviment rotatori d'una peça.
  • Teler: La paraula "teler" en català es refereix a una persona que treballa en la indústria tèxtil, especialment en la confecció de teixits. També pot fer referència a una persona que treballa en la reparació i manteniment de teles, cortines i altres articles tèxtils.
  • Teleret: La paraula "teleret" en català fa referència a un joc de taula que es juga amb un tauler amb una sèrie de forats i fitxes de diferents colors. L'objectiu del joc és omplir tots els forats amb les fitxes del teu color abans que l'adversari ho faci. És un joc d'estratègia i habilitat que sol
  • Ter: La paraula "ter" en català fa referència a una porció de terreny o de terra. També pot fer referència a una extensió de terreny cultivable o a una regió determinada. A més, en altres contextos, pot fer referència a un tipus de terra o de sòl.
  • Terrè: La paraula "terrè" en català fa referència a una terra de color vermellós o rogenc, sovint rica en ferro. També pot fer referència a un tipus de terra o argila utilitzada com a pigment en pintura.
  • Terreller: La paraula "terreller" en català fa referència a una eina agrícola utilitzada per a treballar la terra, especialment en tasques de sembra o de preparació del terreny per a la plantació. Consisteix en una mena de rastra o arada lleugera que es fa arrossegant per la superfície de la terra per a desfer-la i deixar-la llesta per
  • Terrelló: La paraula "terrelló" és una expressió col·loquial en català que fa referència a una situació o a un lloc en què hi ha molta brutícia, desordre o caos. També pot fer referència a un lloc o a una situació en què hi ha molta gent amuntegada o apinyada.
  • Terrer: La paraula "terrer" en català fa referència a una terra de mala qualitat, generalment pedregosa i poc fèrtil. També pot fer referència a una porció de terra en la qual hi ha molta pedra o que és difícil de conrear.
  • Terrerol: La paraula 'terrerol' en català fa referència a una terra de mala qualitat, generalment pedregosa o argilosa, que dificulta el seu cultiu o utilització per a altres finalitats. També pot fer referència a un terreny poc fèrtil o poc apte per al conreu de plantes.
  • Terror: El terme "terror" es refereix a una intensa sensació d'angoixa, por o por extrema provocada per una situació o un esdeveniment aterridor. També pot fer referència a l'ús de la violència, l'amenaça o la intimidació per aconseguir un objectiu polític o social.
  • Tor: La paraula "tor" en català fa referència a una torre, generalment d'una certa alçada i solida construcció, que pot tenir diversos usos com defensiu, de vigilància, de comunicació, entre altres. També pot referir-se a una torreta o a una estructura similar dins d'un edifici.
  • Torell: La paraula "Torell" en català fa referència a un petit tros de terra de forma allargada i estreta, generalment destinat a l'agricultura. També pot fer referència a una finca petita o a un tros de terra cultivable.
  • Torelló: Torelló és una ciutat i municipi de la comarca d'Osona, a la província de Barcelona, situada a la comunitat autònoma de Catalunya.
  • Torer: La paraula "torer" en català fa referència a una persona que es dedica a la pràctica de la tauromàquia, és a dir, a l'art de lluitar i matar toros en una plaça de toros. El torer sol ser un professional entrenat en les tècniques i habilitats necessàries per actuar davant dels toros en un espectacle taurí.
  • Torero: Un torero és una persona que es dedica a l'art de lluitar amb toros en una plaça de toros. També es pot referir a aquella persona que practica la tauromàquia com a espectacle o com a professió.
  • Toret: La paraula "toret" en català fa referència a un toro jove, especialment un toro que encara no ha estat castrat. També pot fer referència a un toro de menor grandària o força en comparació amb altres exemplars.
  • Toro: El terme "toro" fa referència a un animal mamífer de la família dels bòvids, caracteritzat per tenir uns bonyots grans i resistents a la part superior del cap, coneguts com a banyes, i per la seva força i agressivitat. El toro és un animal utilitzat en espectacles taurins i també en ramaderia per a la producció de
  • Torr: La paraula "torr" en català fa referència a una unitat de pressió atmosfèrica utilitzada principalment a Catalunya i a les Illes Balears. Equivale a una pressió atmosfèrica de 1,033 hectopascales.
  • Torre: La paraula "torre" en català fa referència a una construcció alta i generalment estreta, que pot ser utilitzada com a defensa, com a habitatge o com a element ornamental en l'arquitectura. També pot fer referència a una estructura vertical que s'utilitza per a suportar antenes, càmeres, llums, etc.
  • Torrelló: El terme "Torrelló" en català fa referència a una construcció de pedra seca que es fa servir com a tancament o delimitació d'una propietat agrícola. També pot ser utilitzat per referir-se a un petit torreó o torre defensiva.
  • Torrer: La paraula "torrer" en català fa referència a l'acció de rostir o coure al forn, especialment en el cas de carn, peix o verdures. També pot fer referència a l'acció de coure al sol per assecar o torrar certes substàncies com fruits secs o cafè.
  • Torró: El torró és un dolç típic de Nadal elaborat principalment amb mel, ametlles i clares d'ou. És un aliment tradicional de la gastronomia catalana i espanyola, i es presenta en diferents varietats i textures, com ara torró dur, torró blando o torró de xocolata.
  • Tort: La paraula "tort" en català es refereix a un pastís o dolç elaborat amb una base de pasta frola o pasta de full farcida amb crema, fruita, xocolata, nata, etc. També pot fer referència a una acció dolenta o injusta que es cometeix contra algú.
  • Tortell: El 'tortell' és un pastís de forma circular, fet de massa dolça i farcit amb crema, fruita confitada, nata o altres ingredients. És típic de la gastronomia catalana i es sol consumir en ocasions especials com el Dia de Reis.
  • Torter: La paraula "torter" en català fa referència a una persona que fa torts o pastissos, especialment de manera professional. També pot fer referència a una persona que té com a ofici la venda de torts i altres productes de rebosteria.
  • Torterol: El terme "torterol" en català fa referència a una persona que és ingènua, poc espavilada o que actua de manera poc astuta. També pot fer referència a una persona que és fàcilment manipulable o influenciable.
  • Tortó: El terme "tortó" en català fa referència a un tipus de pa plana i rodona, similar a una coca, que es cou al forn i tradicionalment es menja a les comarques de l'Empordà i la Selva, a Catalunya. Aquest pa sol ser de massa prima i crostada, i pot estar adobat amb oli, sal i altres ingredients. També es pot fer servir com
  • Tret: La paraula "tret" en català fa referència a una característica, una qualitat o una acció distintiva d'alguna cosa o algú. També pot fer referència a un aspecte destacat o rellevant d'una situació, un fet o una persona.
  • Tro: La paraula "tro" en català fa referència a una porció o fragment d'una cosa, sovint de manera desordenada o sense valor aparent. També pot fer referència a una part petita o insignificant d'alguna cosa.
  • Trot: El terme "trot" en català fa referència a una de les dues modalitats bàsiques de passa dels quadrúpedes, com ara els cavalls. Es caracteritza per ser una passa intermèdia entre el pas i el galop, en la qual l'animal mou dues potes laterals simultàniament. També es pot utilitzar per referir-se a una velocitat moderada en la qual
  • Troter: La paraula "troter" en català fa referència a una persona que corre o camina ràpidament i de manera constant. També pot fer referència a un ritme ràpid de moviment o de treball.
  • Trotllo: La paraula "trotllo" no es troba registrada en el diccionari de la llengua catalana. Pot ser un terme local o dialectal que no estigui estandarditzat. Si tens més informació sobre el context en què s'utilitza aquesta paraula, podré intentar proporcionar-te una definició més precisa.
  • Trotó: El terme "trotó" en català fa referència a la part de la via pública destinada exclusivament al pas de vianants. És la zona pavimentada situada al costat de la calçada on les persones poden caminar amb seguretat. També pot incloure elements com armaris de serveis públics, bancs, papereres, arbres, etc.

Per què jugar al Paraulògic és Beneficiós

Jugar al Paraulògic no només és divertit, sinó que també aporta una sèrie de beneficis cognitius i educatius que poden millorar el teu rendiment mental. A continuació, explorarem algunes de les raons per les quals jugar a aquest joc és una excel·lent forma de mantenir la ment activa i afilar les teves habilitats lingüístiques.

Beneficis Cognitius:

  • Millora de la concentració: El Paraulògic requereix atenció i concentració per trobar les paraules ocultes en la graella. Això pot ajudar-te a desenvolupar la teva capacitat de mantenir el focus en una tasca concreta.
  • Estimulació mental: Resoldre els enigmes del Paraulògic implica pensar de manera creativa i trobar noves connexions entre les paraules. Aquesta activitat mental pot mantenir la teva ment àgil i en forma.
  • Increment de la capacitat de resolució de problemes: Enfrontar-te a nous reptes lingüístics en el Paraulògic pot ajudar-te a millorar les teves habilitats per resoldre problemes de manera efectiva.

Beneficis Educatius:

  • Ampliació del vocabulari: Jugar al Paraulògic et permet exposar-te a paraules noves i inusuals, ajudant-te a enriquir el teu vocabulari de forma divertida.
  • Millora de les habilitats de lectura: Buscar les paraules en la graella del Paraulògic pot millorar la teva velocitat de lectura i la teva capacitat de reconèixer patrons de paraules.
  • Estimulació de la creativitat: La resolució d'énigmes en el Paraulògic fomenta la teva creativitat i la teva capacitat per trobar solucions alternatives.

En resum, jugar al Paraulògic no només és una forma divertida de passar el temps, sinó que també pot ser una activitat beneficiosa per al teu desenvolupament cognitiu i educatiu. Aprofita els avantatges d'aquest joc per mantenir la teva ment àgil i en forma!

¡Desxifra el Paraulògic i converteix-te en el mestre de les paraules!

Benvenuts a una nova aventura lingüística amb el fascinant joc del Paraulògic! Poseu a prova la vostra habilitat amb les paraules i els enigmes en aquest emocionant desafiament. Descobreix les estratègies més astutes i supera els nivells amb enginy i intel·ligència. Aixeca el cap, estira't els bigotis mentals i planteja't: Quina paraula amaga aquest enigma? Endinsa't en el món del Paraulògic i demostra la teva destresa lingüística!

Què esteu esperant, valents exploradors de les paraules? Compartiu les vostres estratègies, debatiu sobre les vostres experiències i desvetlleu els secrets del Paraulògic d'avui. La caixa de comentaris us espera impacient! No dubteu a compartir les vostres troballes i a inspirar-nos amb les vostres brillants tàctiques lingüístiques. Que la diversió i la saviesa de les paraules us acompanyin en aquesta aventura!

image_pdfDescarregar el PDF dels solucions d'avui

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Go up