Sobre nosaltres

Objectiu

Volem oferir dades que, sense ser un spoiler, ajudin a resoldre el Paraulògic i a fer aflorar la creativitat en aquells moments en què el joc sembla no avançar. També ens agradaria que el Dadalògic ajudés a aglutinar la comunitat que diàriament accepta el repte de resoldre el joc.

Origen

En l’origen d’aquest blog hi ha un seguit de diaris i plataformes. La inspiració de tot plegat prové del joc Spelling Bee del New York Times, que va servir perquè Rodamots s’animés a fer la versió catalana. Rodamots, s’ha de dir clar, porta molts anys oferint cada dia un mot, una proposta que, si no coneixeu, us encoratgem a descobrir. Actualment, el Paraulògic està allotjat al diari Vilaweb.

Però a banda del New York Times, Rodamots i Vilaweb, l’origen d’aquest blog és la comunitat que cada dia troba un moment (o més!) per repassar el vocabulari que demana el repte diari que proposa. Comunitat que en l’Spelling Bee se’n diu the Hivemind (una cosa així com la ment del rusc) i que fa servir Twitter preferentment. Llarga vida al Paraulògic i llarga vida al nostre rusc!

Contacte

Per qualsevol proposta o comentari, podeu escriure al correu electrònic dadalogic.org (@gmail.com) o piular al compte de Twitter @dadalogic_org. També podeu deixar un comentari en l’entrada diària si hi detecteu algun problema.

Agraïments

La informació que apareix en aquest blog està basada, en gran part, en la que el New York Times calcula per a l’Spelling Bee. En particular, la graella que calculem diàriament, que prové de la que fa en Doug Mennellaa, i els prefixos de dues lletres, que també queden recollits en la proposta del diari. Els subconjunts són una adaptació d’una idea original d’en Jordi Vinyes. Finalment, la resta de dades és de collita pròpia.