Solucions del Paraulògic d'avui 03/05/2024

03/05/2024

Benvinguts al Paraulògic d'avui, 03/05/2024! Si esteu preparats per desafiar la vostra ment i posar a prova les vostres habilitats lingüístiques, ara és el moment de descobrir les solucions d'avui. Endinsa't en aquest enigma de paraules i troba les respostes que et portaran a la victòria. Seguiu llegint per descobrir les claus per resoldre les paraules del dia d'avui i superar aquest repte amb èxit.

Indexi

Solucions del Paraulògic d’avui 03/05/2024

La lletra central d’avui és la O i les lletres restants són B-C-E-I-L-N
La solució al paraulògic d’avui, 03/05/2024, conté 117 paraules i 3 Tutis

Descobreix la nova funcionalitat de Dadalògic: el comprovador de paraules! Ara, pots verificar fàcilment les paraules que ja has desxifrat. Només has d'introduir les paraules trobades, separades per comes, i es marcaran automàticament. Pots copiar-les directament dels resultats del joc per evitar errors de format. Utilitza el nostre exemple com a guia: ai-ai, assassí, desidiosa, oda, odissea, sòsia. T'ofereixem una llista de comprovació detallada amb el recompte de paraules pendents, organitzades per punts. El desafiament del Paraulògic mai ha estat tan fàcil. Si no coneixes el significat d'alguna paraula, tenim una secció de definicions de les paraules del Paraulògic d'avui al final de la pàgina.


Paraules de 22 punts:
0

Paraules de 20 punts:
0

Paraules de 17 punts:
0

Paraules de 9 punts:
0

Paraules de 8 punts:
0

Paraules de 7 punts:
0

Paraules de 6 punts:
0

Paraules de 5 punts:
0

Paraules de 2 punts:
0

Paraules de 1 punts:
0

Si desitgeu accedir a les pistes del Paraulògic d'avui, simplement feu clic al requadre vermell. En aquesta secció, tindreu l'oportunitat d'explorar totes les pistes i la informació necessària per resoldre el Paraulògic. Si necessiteu assistència addicional, no dubteu a fer ús de la secció de Solucions del Paraulògic d'avui en català que trobareu més amunt.

Pistes

 3 4 5 6 7 8 9101112Σ
b388130100024
c548563210034
e132220000010
i12112000018
l123221100012
n335410000016
o346000000013
Σ172633151644101117

Prefixos de dues lletres:

  co-27 be-2 bi-6 bl-1 bo-15 ce-2 ci-2 cl-3 ec-2 el-2 en-3 eo-3 ic-1 in-3 io-4 le-2 li-3 ll-5 lo-2 ne-1 ni-6 no-9 ob-5 oc-3 oi-2 ol-2 on-1

Prefix freqüent de tres lletres:

  con-11

Sufixos freqüents de tres lletres:

  nic-11

Hi ha 3 tutis:

  • - 1 de 7 lletres
  • - 1 de 10 lletres
  - 1 de 12 lletres

Hi ha 2 palíndroms:

  • - 1 de 3 lletres
  - 1 de 6 lletres

Hi ha 6 mots quadrats:

  • - 4 de 4 lletres
  • - 1 de 6 lletres
  - 1 de 8 lletres

Subconjunts:

  bceilo-2 bcelno-1 bceio-1 bcino-4 bilo-3 bceilno-3 bcilno-1 bclo-3 bo-1 bco-2 bcio-3 blo-5 beilo-2 bcilo-2 bno-2 bceino-2 cilo-3 cilno-6 clo-5 clno-3 bcelo-1 co-2 cio-4 cino-6 ceilo-4 cno-4 ceilno-5 celno-3 ceo-2 ceio-1 eilo-1 elno-1 ceino-1 beilno-3 io-2 ilo-2 ino-4 elo-2 eilno-2 celo-3 belo-1 eno-1 ilno-2 bino-1 belno-1 no-1 bceno-1 bio-1 beo-1

 

Significat de les paraules Solucions del Paraulògic d'avui

A continuació, es presenten les definicions de les paraules clau relacionades amb el Paraulògic d'avui. Aquestes paraules ens ajuden a comprendre millor els conceptes i estratègies darrere d'aquest joc enriquidor.

 • A collibè: La expressió "a collibè" en català es fa servir per indicar que algú fa alguna cosa sense cap mena d'ajuda o col·laboració, de manera individual i sense dependre de ningú més. També pot fer referència a fer alguna cosa de manera improvisada o sense una planificació prèvia.
 • Benlloc: La paraula "benlloc" en català fa referència a un lloc o un espai ben situat, agradable, idoni o adequat per a alguna cosa. També pot fer referència a un lloc ben ordenat, net i còmode.
 • Beoci: La paraula "beoci" en català fa referència a una persona que és tosca, poc refinada o manca de cultura. També pot fer referència a una persona que és poc sensible o que manca de gust.
 • Bicònic: La paraula "bicònic" fa referència a allò que té forma de dues conques o còniques unides per la part més petita. També pot fer referència a un objecte que té forma de dues còniques o conques.
 • Bilió: La paraula "bilió" en català fa referència a un nombre que equival a un miliard, és a dir, a la quantitat de mil milions. Aquesta paraula s'utilitza principalment en l'àmbit econòmic i financer per expressar una quantitat molt gran.
 • Billó: La paraula "billó" en català fa referència a una gran quantitat d'alguna cosa, generalment de diners. És una manera col·loquial d'expressar una quantitat molt elevada o una xifra impressionant. També pot utilitzar-se per referir-se a una gran quantitat de persones o objectes.
 • Binocle: La paraula "binocle" en català fa referència a un petit objecte que es posa davant dels ulls per ampliar la visió, generalment utilitzat per a la lectura o per a veure de prop. També pot fer referència a un objecte similar a les ulleres, però amb una sola lent per a cada ull.
 • Bioclínic: La paraula "bioclínic" fa referència a allò relacionat amb la biomedicina i la clínica, és a dir, a la recerca i aplicació de coneixements científics en l'àmbit de la salut i la medicina. Aquest terme es pot utilitzar per descriure estudis, investigacions o pràctiques que combinen coneixements de biologia i medicina per millorar
 • Biònic: La paraula 'biònic' fa referència a la branca de la ciència i la tecnologia que estudia l'aplicació de principis biològics en el disseny i la construcció de sistemes artificials. També es pot utilitzar per descriure l'ús de components electrònics i mecànics en el cos humà per millorar les capacitats físiques.
 • Bloc: Bloc és un substantiu masculí que fa referència a un conjunt de fulls de paper, sovint encunyats en una coberta, utilitzats per prendre notes, escriure o dibuixar. També pot fer referència a una pila de fulls de paper encunyats o a un grup de pisos o apartaments en un mateix edifici. A més, en l'àmbit de la informà
 • Bobò: La paraula "bobò" en català fa referència a una persona ingènua, innocent o poc intel·ligent. També pot utilitzar-se per descriure algú que actua de manera poc astuta o que és fàcilment enganyat.
 • Boc: La paraula "boc" en català fa referència a la part anterior de la cara dels animals vertebrats, especialment dels mamífers, on es troben la boca i les parts que l'envolten. També pot fer referència a la part anterior d'alguns objectes o eines que tenen una forma similar a la boca d'un animal.
 • Bocí: La paraula "bocí" en català fa referència a un tros o fragment petit de alguna cosa, especialment de roba o de paper. També pot fer referència a un tros de carn o de peix.
 • Bocoi: La paraula 'bocoi' en català fa referència a una construcció rural de pedra seca que s'utilitza per emmagatzemar eines, eines de camp o aliments per al bestiar. També pot fer referència a un petit dipòsit o magatzem.
 • Boïc: La paraula "Boïc" fa referència als habitants de la ciutat de Boies, una antiga ciutat de la regió de la Bòtica, situada a la costa nord-est de la península Ibèrica. Els boïcs eren un poble celta que va habitar aquesta zona durant l'antiguitat. Avui en dia, el terme "boïc" s
 • Bol: La paraula 'bol' en català fa referència a un recipient de forma arrodonida i amb una base plana, utilitzat principalment per menjar sopes, cereals, fruits o altres aliments líquids o sòlids. També es pot utilitzar com a sinònim de 'còp'.
 • Bolc: La paraula "bolc" en català fa referència a una bossa o sac petit, generalment de pell, que es porta penjada al cinturó i serveix per a portar objectes personals com diners, claus, etc. També es pot utilitzar per a referir-se a una bossa o sac més gran utilitzat per a transportar aliments o altres objectes.
 • Bolei: La paraula "bolei" en català fa referència a una mena de joc de pilota que es practica en un camp tancat, on els jugadors han de fer passar la pilota per damunt d'una xarxa que divideix el camp. És un esport molt popular en algunes regions de Catalunya.
 • Bolic: La paraula "bolic" en català fa referència a un recipient de forma esfèrica o arrodonida, generalment fet de ceràmica, fang o altres materials, utilitzat per a guardar líquids, aliments o altres substàncies. També pot fer referència a una pilota petita utilitzada en jocs com el bitlles.
 • Boll: La paraula "boll" en català fa referència a una porció de pasta de pa dolça, generalment arrodonida i amb una textura més compacta que el pa normal. Els bolls poden tenir diverses formes i sabor, i sovint es poden trobar farcits de fruita, crema, xocolata, etc. Són una opció popular per esmorzar o berenar
 • Bolló: La paraula "bolló" en català fa referència a un dolç de forma arrodonida i esponjosa, generalment fet de pasta de full o de brioix. També s'utilitza col·loquialment per referir-se a una persona homosexual femenina.
 • Boló: La paraula "boló" en català fa referència a un dolç típic de Catalunya, que consisteix en una mena de pastís petit i arrodonit, generalment fet a base de pasta de full i farcit de crema, nata, trufa o altres ingredients dolços. Aquesta paraula també pot fer referència a altres tipus de dolços arrodonits o pastissos petits
 • Bon: La paraula "bon" en català fa referència a quelcom que és bo, positiu, agradable, favorable, de qualitat o que compleix amb les expectatives. També pot fer referència a una persona que té bones intencions o que actua de manera correcta i honesta.
 • Bonic: La paraula "bonic" en català fa referència a quelcom que és agradable a la vista, atractiu o agradable estèticament. Es pot utilitzar per descriure persones, objectes, llocs o situacions que tenen una aparença agradable i agradable.
 • Bonó: La paraula "bonó" en català fa referència a una persona que es dedica a la venda de productes de tabac, com ara cigarrets, cigarrets electrònics, tabac de pipa, etc. Aquesta activitat sol realitzar-se en establiments especialitzats anomenats tabaqueries o estancs.
 • Cebollí: La paraula "cebollí" en català fa referència a una planta herbàcia de la família de les amaril·lidàcies, que té un bulb arrodonit i cobert de capes de fulles que es poden menjar. També pot fer referència a un plat o preparació culinària que inclou cebolla com a ingredient principal.
 • Cenobi: La paraula "cenobi" en català fa referència a un monestir o convent on viuen comunitàriament els monjos o les monges. També pot fer referència a un grup de persones que viuen en comunitat amb un propòsit religiós o espiritual.
 • Cicló: Un cicló és una àrea de baixa pressió atmosfèrica que gira en sentit horari a l'hemisferi sud i en sentit antihorari a l'hemisferi nord. Aquests fenòmens meteorològics poden generar vents forts i tempestes, com ara ciclons tropicals, ciclons extratropicals o ciclons polars.
 • Ciclònic: La paraula "ciclònic" fa referència a un fenomen meteorològic caracteritzat per la formació d'un cicló, és a dir, una zona de baixa pressió atmosfèrica al voltant de la qual el vent gira en sentit horari a l'hemisferi nord i en sentit antihorari a l'hemisferi sud. Aquest tipus de fenomen pot estar
 • Cloc-cloc: La paraula 'cloc-cloc' és una onomatopeia que imita el so d'un objecte que es mou o cau a l'aigua, com ara una pedra o un objecte pesat. També pot fer referència al so que fan els polls o altres animals quan caminen sobre superfícies humides.
 • Clon: Un clon és un individu o organisme que deriva d'un altre, mitjançant la reproducció asexual o la manipulació genètica, i que és genèticament idèntic a l'original. També es pot utilitzar el terme clon per referir-se a una còpia exacta d'algun objecte o sistema.
 • Clònic: La paraula "clònic" fa referència a allò que està relacionat amb els clons o la clonació. També pot fer referència a aquell o allò que està repetit de manera exacta o molt semblant a un altre.
 • Cob: La paraula "cob" en català es refereix a una mena de cavall petit i robust, sovint de pèl curt i gruixut. També pot fer referència a una mula o un ruc jove.
 • Coble: La paraula "coble" en català fa referència a una embarcació de petites dimensions, generalment utilitzada per pescadors o per a la navegació costanera. Sol ser una embarcació de fusta, de propulsió a rem o a vela, i pot tenir diverses formes i dimensions segons la zona geogràfica on es faci servir.
 • Coc: La paraula "coc" en català pot fer referència a diferents significats:1. En l'àmbit culinari, "coc" pot ser un pastís o un dolç típic de la gastronomia catalana, similar a un brioix o una coca.2. En l'àmbit de la construcció, "coc" pot ser una espècie de pica o bassal utilitzat per a treballar
 • Còccic: La paraula "còccic" en català fa referència a una mena de caragol terrestre de la família dels còccids, que viuen en arbres i plantes i es nodreixen de la seva saba. També pot referir-se a l'escata que protegeix el seu cos.
 • Coccini: La paraula "coccini" no existeix en català. Potser t'has referit a una altra paraula o a un terme específic? Si em pots donar més informació, estaré encantat d'ajudar-te a trobar la definició adequada.
 • Cocció: La paraula "cocció" fa referència al procés de coure un aliment en un líquid, ja sigui aigua, caldo, oli, etc., a una temperatura determinada i durant un temps concret per tal de cuinar-lo adequadament. Aquest procés de cocció pot ser utilitzat en la preparació de plats com arrossos, verdures, llegums, carns, peixos, etc
 • Coco o cocó: La paraula "coco" o "cocó" en català fa referència a una fruita tropical de color marró i amb una capa dura que conté una polpa blanca i sucosa. A més, "coco" també pot referir-se a l'embolcall dur de la fruita del cocoter on creix la polpa blanca. També s'utilitza la paraula "coco" per design
 • Coi: La paraula "coi" en català és un adjectiu que es fa servir per expressar sorpresa, admiració o estupefacció davant d'una situació inesperada o extraordinària. També es pot utilitzar per mostrar incredulitat o dubte. Exemple: "Coi, no m'ho puc creure!"
 • Col: La paraula 'col' en català es refereix a una planta hortícola de la família de les crucíferes, coneguda científicament com a Brassica oleracea. També s'utilitza per designar la part comestible d'aquesta planta, que es caracteritza per tenir fulles grans i arrissades. A més, el terme 'col' també es pot utilitzar per refer
 • Còlic: El terme "còlic" fa referència a un dolor agut i intens que es produeix a l'abdomen i que pot ser causat per diferents factors com ara gasos, inflamació intestinal, còlic renal, còlic biliar, entre altres. Aquesta sensació de dolor pot ser intermitent i molt molest.
 • Coll: El terme "coll" en català fa referència a la part del cos que connecta el cap amb el tronc. També pot fer referència a una peça de roba que cobreix aquesta zona, com ara un coll de camisa o un coll de jersei.
 • Col·lecció: La paraula "col·lecció" en català es refereix a un conjunt d'objectes o elements que estan agrupats o reunits amb un propòsit específic, com ara una exposició, un estudi o una afició. Una col·lecció pot estar formada per diversos tipus d'objectes, com ara llibres, monedes, sellos, joguines, entre altres.
 • Colló: El terme "colló" en català fa referència a la part del cos que uneix el cap amb el tronc, és a dir, la part del cos situada entre el cap i els muscles. També pot fer referència a la part d'una peça de roba que envolta el coll d'una persona.
 • Còlob: La paraula "còlob" en català fa referència a una bossa de pell o de tela que es fa servir per transportar els aliments o els objectes que es compren en una botiga. També pot fer referència a la bossa que es fa servir per transportar la roba bruta a la bugaderia.
 • Colon o còlon: El terme "colon" o "còlon" fa referència a la part de l'intestí gruixut que es troba entre l'intestí prim i el recte. És l'encarregat d'absorbir aigua i minerals dels aliments no digerits i de formar les femtes abans de ser eliminades del cos.
 • Con: La paraula "con" en català pot tenir diversos significats, depenent del context en què s'utilitzi. Aquí en tens alguns:1. Com a conjunció, s'utilitza per unir dues frases o oracions que tenen una relació de causa-efecte. Per exemple: "Vaig sortir sense paravent i em vaig mullar, con va ploure molt fort".2.
 • Conc: La paraula "Conc" en català es refereix a una reunió, assemblea o trobada de persones per a tractar un tema o assumpte concret. També pot fer referència a la part d'un edifici on es realitzen aquestes reunions, com ara un consell de ministres o un consell municipal.
 • Concebible: 'Concebible' és un adjectiu que fa referència a allò que es pot entendre, imaginar o concebre amb la ment. També es pot utilitzar per expressar la possibilitat de que alguna cosa pugui existir o succeir.
 • Concili: "Concili" és un verb que significa arribar a un acord, posar d'acord dues o més persones o grups que tenen opinions diferents, arribar a una entesa o reconciliació. També pot fer referència a la reconciliació de persones que estaven enfrontades o en desacord.
 • Conco: La paraula "conco" en català no té un significat conegut. Si tens una altra paraula que vulguis que et definim, estarem encantats d'ajudar-te.
 • Concocció: La paraula "concocció" fa referència a una preparació culinària feta amb ingredients diversos que es barregen i es couen junts per obtenir un plat o una beguda. També pot fer referència a una mescla o combinació de diferents elements per aconseguir un resultat concret, com ara una solució o una estratègia.
 • Cònic: L'adjectiu "cònic" es refereix a allò que té forma de con, és a dir, que té una base circular i s'obre cap a dalt formant un angle agut. També es pot utilitzar per descriure alguna cosa que es relaciona amb els conus o que recorda la forma d'un con.
 • Coniell: La paraula "coniell" en català fa referència a un conill petit o jove. També pot fer referència a una persona jove, especialment si és àgil i llesta.
 • Conill: El terme "conill" fa referència a un mamífer rosegador de la família dels lèpids, de cos allargat cobert de pèls suaus i de color marró o gris. Els conills són animals herbívors que viuen en caus i són coneguts per la seva reproducció ràpida i la seva carn, que és consumida com a aliment en moltes cultures
 • Conlloc: La paraula "conlloc" no es troba en el diccionari de la llengua catalana. Potser es tracta d'un error ortogràfic o d'una paraula que no està reconeguda en català. Si tens més informació sobre la paraula o vols saber el significat d'una altra paraula, no dubtis en preguntar-me.
 • Cononcle: La paraula "cononcle" no és una paraula reconeguda en català. Potser hi ha hagut un error en l'escriptura o potser es tracta d'una paraula en un altre idioma. Si tens més informació sobre la paraula o si et refereixes a alguna altra paraula, estic aquí per ajudar-te a proporcionar una definició.
 • Eco: La paraula 'Eco' en català fa referència a un so que es produeix quan una vibració es reflecteix en una superfície i retorna a l'origen. També pot fer referència a una repetició o imitació d'una paraula o d'una acció. A més, 'Eco' també pot ser utilitzat per descriure una resposta o repercussió que es
 • Ecoic: La paraula "Ecoic" en català fa referència a allò que està relacionat amb l'eco o l'ecoicitat, és a dir, la repetició del so d'una paraula o frase a causa de la reflexió del so en una superfície.
 • Elecció: 'Elecció' és el procés de triar o seleccionar una opció entre diverses possibilitats. També es pot referir al dret o la capacitat de triar entre diferents alternatives.
 • Eloi: La paraula 'Eloi' és un nom propi masculí d'origen bíblic que significa "Déu és el meu Salvador" en hebreu. També pot fer referència a una persona que porta aquest nom.
 • Enlloc: La paraula "enlloc" en català es fa servir per indicar un lloc en què no hi ha res o on no es troba alguna cosa concreta. També s'utilitza per expressar la idea de que en cap lloc o en cap circumstància es pot trobar allò que s'està buscant.
 • Enol: Enol és un compost orgànic que conté un grup funcional -OH (hidroxil) i un grup alquènic (-C=C-). Aquesta combinació de grups funcionals fa que els enols siguin molt reactius i susceptibles de participar en diverses reaccions químiques.
 • Enòlic: La paraula "enòlic" fa referència a allò relacionat amb els àcids enòlics, que són àcids orgànics derivats del vi o del most de raïm. Aquests àcids són importants en la vinificació i en altres processos relacionats amb el vi i la viticultura.
 • Eocè: La paraula "Eocè" fa referència a una època geològica que va tenir lloc fa aproximadament entre 56 i 34 milions d'anys enrere. Durant l'Eocè, es va produir una important diversificació de les espècies animals i vegetals, i es van desenvolupar molts dels grups actuals de mamífers. Aquesta època va ser
 • Eocènic: L'adjectiu 'eocènic' fa referència a allò que pertany o és relatiu a l'epoca geològica coneguda com a Eocè. Aquesta època va tenir lloc fa aproximadament entre 56 i 33,9 milions d'anys enrere i es caracteritza per ser una de les primeres etapes de l'era Cenozoica.
 • Eòlic: La paraula "eòlic" fa referència a allò relacionat amb l'energia eòlica, és a dir, l'energia que s'obté a partir del vent. També pot fer referència a tot allò que està relacionat amb els molins de vent o les turbines eòliques que es fan servir per generar electricitat mitjançant l'energia del vent.
 • Icònic: La paraula "icònic" en català fa referència a allò que és representatiu, simbòlic o emblemàtic d'alguna cosa. També pot fer referència a aquell element que es considera un referent o un model a seguir en un determinat àmbit.
 • Inconcebible: "Inconcebible" és un adjectiu que s'utilitza per expressar que alguna cosa és tan difícil de comprendre o d'imaginar que resulta impossible de creure o acceptar. També es pot utilitzar per referir-se a alguna cosa que està més enllà de la capacitat de la ment humana per comprendre-ho.
 • Innoble: La paraula "innoble" en català fa referència a allò que no té noblesa, dignitat o honor. També pot fer referència a allò que és baix, deshonrós o indign.
 • Inocibe: La paraula "inocibe" no es troba en el diccionari de la llengua catalana. Potser t'has referit a una altra paraula o a un terme tècnic específic. Si em pots proporcionar més informació o si tens una altra paraula en ment, estaré encantat d'ajudar-te a trobar la seva definició.
 • Io-io: La paraula "io-io" fa referència a un joc infantil que consisteix en un objecte en forma d'anell amb una corda que s'enrotlla i desenrotlla mentre es fa moure amb la mà. També es pot utilitzar com a terme col·loquial per referir-se a alguna cosa que oscil·la o que canvia de direcció amb facilitat, com ara una opinió
 • Iol: La paraula "iol" en català no té un significat conegut. Si es tracta d'un error o d'una paraula mal escrita, si em proporciona més context podré ajudar-te a trobar la paraula correcta o proporcionar-te una altra definició.
 • Ioni: La paraula "ioni" en català fa referència a una partícula carregada elèctricament que es forma quan un àtom o una molècula guanya o perd electrons. Els ions poden ser positius (anions) si han perdut electrons o negatius (catións) si han guanyat electrons. Aquests ions juguen un paper important en molts processos químics i biològ
 • Iònic: La paraula "iònic" fa referència a allò que pertany o està relacionat amb l'Ioni, una regió de Grècia on es trobava una de les més importants colònies gregues. També pot fer referència a l'estil arquitectònic i artístic característic d'aquesta regió, conegut com a estil iònic.
 • Lenició: La paraula "lenició" en català fa referència a l'acció de suavitzar, alleujar o mitigar una cosa, especialment una situació o un problema. També pot fer referència a l'acció de relaxar o tranquil·litzar algú.
 • Leo: La paraula "Leo" en català fa referència al signe zodiacal del lleó, que correspon al període entre el 23 de juliol i el 22 d'agost. Aquest signe està regit pel Sol i se'l representa amb un lleó com a símbol. Les persones nascudes sota aquest signe es caracteritzen per ser apassionades, generoses i creatives.
 • Linnèon: La paraula "Linnèon" no es troba en el diccionari de la llengua catalana. Si tens més informació sobre aquesta paraula o si vols buscar una altra paraula, estaré encantat d'ajudar-te.
 • Linoleic: La paraula "linoleic" en català es pot traduir com a "linoleic". Es tracta d'un àcid gras insaturat essencial de la família dels àcids grassos omega-6 que és important per al bon funcionament del cos humà.
 • Linolènic: "Linolènic" és un adjectiu que fa referència a àcid linolènic, que és un àcid gras poliinsaturat essencial per al cos humà. Aquest àcid es troba principalment en olis vegetals com l'oli de lli, de gira-sol i de soja, i és important per a la salut cardiovascular i el bon funcionament del sistema nerviós.
 • Llécol: La paraula "llécol" no és una paraula catalana reconeguda. Si vols, pots proporcionar més informació o intentar escriure-la correctament per veure si puc ajudar-te a trobar el significat.
 • Lleó: El terme "lleó" fa referència a un mamífer de la família dels fèlids, conegut científicament com a Panthera leo. És un animal carnívor de gran grandària i força, que viu en comunitats socials anomenades manades. Els lleons són animals emblemàtics i reconeguts per la seva melena en els mascles, i són considerats
 • Lleoní: La paraula "lleoní" fa referència a allò que pertany o està relacionat amb la ciutat de Lleó, situada a Castella i Lleó, a Espanya. També pot fer referència a la llengua parlada a la comarca de Lleó, coneguda com a lleonès.
 • Llobí: La paraula "llobí" en català fa referència a una persona influent que utilitza la seva posició per aconseguir favors o avantatges personals. També pot fer referència a un grup de persones que actuen de manera conjunta per aconseguir objectius comuns, sovint relacionats amb interessos econòmics o polítics.
 • Lloc: La paraula "lloc" en català fa referència a un espai concret, determinat o delimitat, on es pot situar alguna cosa o algú. També pot fer referència a un punt geogràfic o a un espai físic determinat. A més, "lloc" també pot fer referència a una posició o punt específic en un context abstracte o figurat.
 • Lobel: Em sap greu, però no puc trobar cap definició per la paraula 'Lobel' en català. Sembla que pot ser un mot específic o un nom propi que no està registrat en el diccionari. Si tens més informació sobre el context en què s'utilitza la paraula 'Lobel', estaré encantat d'intentar ajudar-te de la millor manera possible.
 • Loció: Una loció és una substància líquida que s'utilitza principalment en el camp de la cosmètica i la higiene personal per a aplicar-se a la pell o als cabells amb finalitats específiques com hidratar, netejar, perfumar, entre altres. També pot referir-se a una frase o expressió breu i memorable que transmet una idea o un concepte de manera concisa.
 • Neó: La paraula "neó" en català fa referència a un nou o recent nascut, a una persona o cosa que acaba de néixer o de ser creada. També pot fer referència a quelcom que és modern, actual o innovador.
 • Nicol: La paraula "Nicol" no té un significat conegut en català. Si es tracta d'un nom propi, pot ser un nom de persona. Si tens més informació sobre el context en què s'utilitza la paraula, podré ajudar-te millor a proporcionar una definició més precisa.
 • Niló: El terme "Niló" fa referència al riu Nil, el riu més llarg d'Àfrica i un dels més importants del món. Aquesta paraula també pot fer referència als teixits de cotó o altres fibres que s'elaboren a partir de la fibra de cotó i que tenen un aspecte similar al del lli.
 • Nino o ninó: La paraula "nino" o "ninó" en català fa referència a un nen o a un infant de sexe masculí, especialment quan es vol destacar la seva condició de ser jove o petit. És una forma carinyosa de referir-se a un nen.
 • Ninoi: La paraula "Ninoi" no té un significat conegut en català. Si tens alguna altra paraula que vulguis que et defineixi, estaré encantat d'ajudar-te.
 • Niobi: La paraula "niobi" fa referència a l'element químic de nombre atòmic 41 i símbol Nb. És un metall de color gris, resistent a la corrosió i amb una elevada resistència mecànica. També s'utilitza en la fabricació d'acer d'alta resistència i en altres aplicacions industrials.
 • Niòbic: 'Niòbic' és un adjectiu que fa referència a allò relacionat amb el niobi, un element químic de número atòmic 41 i símbol Nb.
 • Nobeli: La paraula "Nobeli" en català es refereix a una persona que ha rebut el Premi Nobel, un reconeixement internacional atorgat a aquells que han realitzat contribucions excepcionals en àrees com la pau, la literatura, la medicina, la física, la química o l'economia.
 • Noble: 'Noble' en català es refereix a una persona que té una condició social elevada, que pertany a la noblesa. També pot fer referència a una persona amb un comportament o actitud digna, generosa i honorable.
 • Noc: La paraula "Noc" en català no té un significat concret. Podria ser un error tipogràfic o una paraula inventada. Si tens més informació sobre el context en què s'utilitza, podré ajudar-te millor a donar-li un significat.
 • Noció: La paraula "noció" en català fa referència a una idea, concepte o coneixement sobre alguna cosa. També pot fer referència a una noció o concepte abstracte que es té sobre alguna cosa.
 • Noi: 'Noi' és una paraula en català que fa referència a un jove, un home jove o un nen. També pot ser utilitzada de manera col·loquial per referir-se a un home d'edat adult de manera informal.
 • Noïble: La paraula "noïble" en català fa referència a allò que pertany o està relacionat amb la noblesa, especialment en el sentit històric de la paraula. També pot fer referència a algú que té qualitats o característiques pròpies de la noblesa, com ara l'elegància, la distinció o la dignitat.
 • Noli: La paraula "Noli" en català fa referència a una expressió llatina que significa "no vull" o "no volo". És sovint utilitzada per indicar que una persona no desitja o no està d'acord amb alguna cosa.
 • Nolició: La paraula "nolició" no existeix en català i no té cap significat conegut. Potser es tracta d'un error ortogràfic o d'una paraula inventada. Si tens una altra paraula que vulguis que et defineixi, estaré encantat d'ajudar-te.
 • Non-non: La paraula "Non-non" en català no té un significat concret o definit, ja que no és una paraula reconeguda en la llengua catalana. Podria ser un terme inventat o una expressió sense significat específic. Si tens més context sobre com s'utilitza la paraula "Non-non", podria ajudar a proporcionar una definició més precisa.
 • Obenc: La paraula "obenc" no es troba registrada en el diccionari de la llengua catalana. Si es tracta d'un terme específic o local, podries proporcionar més context per ajudar a donar una definició més precisa?
 • Obi: La paraula 'obi' en català fa referència a una faixa o cinturó ampli que es lliga al voltant de la cintura, especialment en la vestimenta tradicional japonesa com el kimono. També pot fer referència a una franja ampla de tela o cinta que es fa servir com a ornament decoratiu en la decoració d'interiors.
 • Oblic: "Oblic" és un adjectiu que fa referència a una línia, superfície o direcció que no és perpendicular o paral·lela a una altra. També es pot utilitzar per descriure alguna cosa que està inclinada o en diagonal respecte a alguna altra cosa.
 • Oboè: L'oboè és un instrument musical de vent fusta de la família dels vents, de color marró i so agut, que es toca amb una doble canya i que té un so característic i penetrant.
 • Òbol: Un òbol és una antiga moneda de plata que es feia servir a l'antiga Grècia com a unitat monetària. També es pot referir a una petita quantitat de diners o a una contribució voluntària que es fa per a una causa benèfica.
 • Ocel: Un ocel és un ocell petit, en general de colors vius i plumatge bonic, que sovint es manté en captivitat com a mascota. També pot referir-se a qualsevol ocell en general.
 • Ocell: Un ocell és un animal vertebrat, generalment petit, de sang calenta, plomatge i amb ales, que es reprodueix ponent ous i té la capacitat de volar.
 • Oci: 'Oci' es refereix al temps lliure que una persona dedica a activitats de lleure, entreteniment i distracció per relaxar-se i gaudir. També pot fer referència a les activitats que es realitzen en aquest temps lliure, com ara llegir, veure una pel·lícula, practicar esports, entre altres.
 • Oïble: La paraula "oïble" en català fa referència a quelcom que pot ser escoltat o sentit. Es pot utilitzar per descriure quelcom que és audible o que es pot percebre a través de l'oïda.
 • Oioi: Lamentablement, la paraula "Oioi" no té cap significat conegut en català. Si tens alguna altra paraula que vulguis que et defineixi, estaré encantat d'ajudar-te.
 • Oleic: La paraula "oleic" en català fa referència a quelcom relacionat amb l'àcid oleic, un àcid grass omega-9 present en diversos olis vegetals com l'oli d'oliva.
 • Oli: L'oli és un líquid greixós i untuós que s'obté de l'expressió de certs fruits o llavors, com ara l'oliva, el gira-sol, la llavor de lli, entre altres. És ampliament utilitzat en la cuina com a ingredient per cuinar i condimentar aliments. També s'utilitza en la fabricació de productes cosmètics
 • Oncle: 'Oncle' en català fa referència al germà del pare o de la mare d'una persona, o també pot ser utilitzat com a forma col·loquial per referir-se a un home de més edat respecte a qui parla.

 

Beneficis de Jugar al Paraulògic

Quan parlem de jocs que poden aportar beneficis significatius al nostre desenvolupament cognitiu i educatiu, el Paraulògic es presenta com una opció destacada. A continuació, explorarem els beneficis que aquest joc de paraules pot oferir:

Beneficis Cognitius:

El Paraulògic és un joc que requereix un alt nivell de concentració i pensament analític. Enfrontar-se a enigmes lingüístics i trobar solucions estimula les habilitats cognitives com la resolució de problemes, la flexibilitat mental i la capacitat d'associació de conceptes. Això pot ajudar a millorar la memòria, la capacitat d'atenció i la rapidesa mental.

Beneficis Educatius:

Jugar al Paraulògic pot ser una forma divertida i eficaç de millorar les habilitats lingüístiques i gramaticals. Enfrontar-se a diverses paraules i trobar les seves connexions pot enriquir el vocabulari i millorar la comprensió lectora. A més, el joc fomenta la creativitat i la capacitat d'expressió, ja que requereix trobar noves formes de comunicar idees de manera precisa i original.

En resum, jugar al Paraulògic no només és entretingut, sinó que també pot ser una eina valuosa per estimular la ment i millorar les habilitats lingüístiques. Aprofita tots els beneficis que aquest joc ofereix i gaudeix del plaer de resoldre enigmes de paraules.¡Endavant!

Descobreix els secrets del Paraulògic: una combinació de diversió i estratègia

El Paraulògic ens captiva amb els seus enigmes i reptes, posant a prova la nostra agudesa mental i coneixement del català. Aprofundeix en aquest món fascinant i descobreix les estratègies més astutes per superar cada nivell. La diversió està assegurada mentre exercites la teva ment de manera entretinguda. Endinsa't en aquest joc apassionant i converteix-te en un mestre del Paraulògic.

Deixa'ns saber què penses sobre l'enigma d'avui del Paraulògic. Comparteix les teves estratègies, les teves triomfs i les teves experiències en aquest emocionant joc de paraules. La comunitat del Paraulògic està ansiosa per escoltar les teves vivències i consells, així que no dubtis a deixar els teus comentaris i unir-te a la conversa. ¡Endavant, mestres de les paraules!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Go up