Solucions del Paraulògic d'avui 04/05/2024

04/05/2024

Benvolguts lectors, avui tenim el plaer de presentar les solucions del Paraulògic d'avui, 04/05/2024. En aquesta edició, us convidem a descobrir les respostes als enigmes plantejats i a posar a prova la vostra destresa mental. Sense més preàmbuls, endinseu-vos en aquest fascinant desafiament i deixeu-vos sorprendre per les solucions que us aguarden. ¡Bona sort!

Indexi

Solucions del Paraulògic d’avui 04/05/2024

La lletra central d’avui és la N i les lletres restants són A-G-O-R-T
La solució al paraulògic d’avui, 04/05/2024, conté 96 paraules i 9 Tutis

Descobreix la nova funcionalitat de Dadalògic: el comprovador de paraules! Ara, pots verificar fàcilment les paraules que ja has desxifrat. Només has d'introduir les paraules trobades, separades per comes, i es marcaran automàticament. Pots copiar-les directament dels resultats del joc per evitar errors de format. Utilitza el nostre exemple com a guia: ai-ai, assassí, desidiosa, oda, odissea, sòsia. T'ofereixem una llista de comprovació detallada amb el recompte de paraules pendents, organitzades per punts. El desafiament del Paraulògic mai ha estat tan fàcil. Si no coneixes el significat d'alguna paraula, tenim una secció de definicions de les paraules del Paraulògic d'avui al final de la pàgina.


Paraules de 19 punts:
0

Paraules de 18 punts:
0

Paraules de 17 punts:
0

Paraules de 16 punts:
0

Paraules de 9 punts:
0

Paraules de 8 punts:
0

Paraules de 7 punts:
0

Paraules de 6 punts:
0

Paraules de 5 punts:
0

Paraules de 2 punts:
0

Paraules de 1 punts:
0

Si desitgeu accedir a les pistes del Paraulògic d'avui, simplement feu clic al requadre vermell. En aquesta secció, tindreu l'oportunitat d'explorar totes les pistes i la informació necessària per resoldre el Paraulògic. Si necessiteu assistència addicional, no dubteu a fer ús de la secció de Solucions del Paraulògic d'avui en català que trobareu més amunt.

Pistes

 3 4 5 6 7 8 9Σ
a257632227
g033531015
n284410019
o10301218
r11020004
t255650023
Σ8222223135396
  Prefixos de dues lletres:
  ag-4 an-9 ar-8 at-6 ga-6 go-1 gr-8 na-10 no-9 on-1 or-7 ra-3 ro-1 ta-12 to-6 tr-5
  Prefix freqüent de tres lletres:
  tan-9
  Sufixos freqüents de tres lletres:
  nar-12
  Hi ha 9 tutis:
  - 2 de 6 lletres
  - 3 de 7 lletres
  - 3 de 8 lletres
  - 1 de 9 lletres
  Hi ha 3 palíndroms:
  - 1 de 3 lletres
  - 2 de 6 lletres
  Hi ha 2 mots quadrats:
  - 1 de 4 lletres
  - 1 de 6 lletres
  Subconjunts:
  agnt-5 agnr-5 ant-10 anr-9 anrt-6 agnor-4 ano-5 anort-15 agnort-9 anot-7 agn-3 agnrt-4 gno-1 an-2 agno-1 agnot-2 no-1 anor-3 nort-3 not-1

Significat de les paraules Solucions del Paraulògic d'avui

A continuació, es presenten les definicions de les paraules clau relacionades amb el Paraulògic d'avui. Aquestes paraules ens ajuden a comprendre millor els conceptes i estratègies darrere d'aquest joc enriquidor.

 • Aganat: La paraula "Aganat" no es troba en el diccionari de la llengua catalana. Potser es tracta d'un terme específic o regional que no està recollit en les fonts consultades. Si tens més informació sobre aquesta paraula, estaré encantat d'intentar ajudar-te a comprendre el seu significat.
 • Agnat o àgnat: La paraula "agnat" o "àgnat" fa referència a una persona que pertany a la parentela per part del pare, és a dir, un parent consanguini de la línia paterna. Aquest terme s'utilitza especialment en dret civil i en genealogia per referir-se als parents relacionats per la línia paterna.
 • Àgnata: La paraula 'àgnata' és un terme que es fa servir en biologia per referir-se a un animal que no té mandíbules. Aquesta característica es troba en alguns grups d'animals marins, com ara els cefalòpodes.
 • Agranar: La paraula "agranar" en català fa referència a l'acció d'augmentar o ampliar alguna cosa, sovint relacionada amb la grandària, la quantitat o l'extensió. També pot fer referència a fer més gran o més ample alguna cosa.
 • Anant: La paraula "anant" és el gerundi del verb "anar", que significa moure's d'un lloc a un altre, desplaçar-se. En català, el gerundi s'utilitza per expressar una acció que està succeint en el moment present o en un temps continu.
 • Anar: 'Anar' és un verb que indica el moviment d'una persona o una cosa cap a un lloc determinat. També es pot utilitzar per expressar el fet de dirigir-se cap a un objectiu o una finalitat concreta. Exemple: "Vaig a la botiga a comprar pa".
 • Anartra: La paraula "Anartra" no es troba en el diccionari de la llengua catalana. Podries haver escrit malament la paraula o ser una paraula poc comuna o regional. Si tens més informació o vols intentar amb una altra paraula, estaré encantat d'ajudar-te.
 • Angora: Angora és una raça de conill que es caracteritza per tenir una llana molt llarga i sedosa. També es pot fer referència a la llana d'aquests conills com a "angora".
 • Annona: L'Annona és un gènere de plantes de la família de les anonàcies, que inclou diverses espècies d'arbres i arbustos tropicals i subtropicals. Els fruits d'algunes espècies d'Annona són coneguts per ser comestibles i tenir un sabor dolç i agradable.
 • Anoa: Anoa és un mamífer de la família dels bòvids que viu a l'illa de Cèlebes, a Indonèsia. Té una mida mitjana i un pel gruixut de color fosc. És un animal herbívor que es caracteritza per tenir dues banyes curtes i còniques.
 • Anotar: 'Anotar' significa prendre apunts o escriure alguna cosa per tenir-ne un registre o recordatori. També es pot utilitzar per indicar l'acció de registrar o inscriure alguna cosa en un llibre, agenda o document.
 • Ant: La paraula "ant" en català es tradueix com "formiga", que és un insecte social pertanyent a la família dels formícids, caracteritzat per tenir el cos dividit en tres parts i dotat d'antenes i mandíbules. Les formigues viuen en colonies i realitzen diverses tasques per a la supervivència del grup.
 • Anta: La paraula "anta" en català fa referència a una pedra rectangular que forma part de l'arc o la porta d'una construcció. També pot fer referència a una peça de fusta o de metall que reforça una porta o finestra.
 • Arn: La paraula "Arn" en català fa referència a una part del cos humà que connecta el cap amb la columna vertebral. També es pot utilitzar per fer referència a la part superior del coll.
 • Arna: La paraula "arna" en català fa referència a una malaltia de la pell causada per un fong, coneguda com a escabiosi. Es caracteritza per provocar picor intensa i erupcions cutànies, i es transmet per contacte directe amb una persona infectada.
 • Arnar: La paraula "arnar" en català fa referència a l'acció d'enganxar, col·locar o fixar alguna cosa amb argamassa o ciment. També es pot utilitzar per descriure l'acció de construir una paret o una estructura similar amb pedres o altres materials, unint-los amb argamassa.
 • Arnat: La paraula "arnat" en català fa referència a una persona que actua amb astúcia o enginy per aconseguir els seus objectius, sovint de manera poc honesta o llestera. També pot fer referència a una persona que fa trampes o enganya en una situació determinada.
 • Arnot: La paraula "Arnot" no és una paraula catalana i no té una definició en català. Podries haver escrit malament la paraula o pot ser que sigui un terme en una altra llengua. Si pots proporcionar més informació o corregir l'error, estaré encantat d'ajudar-te a trobar la definició correcta.
 • Arran: 'Arran' és una paraula que fa referència a una vora, una riba o una franja de terra propera al mar o a un riu. També pot fer referència a una part d'una ciutat o d'un poble situada a prop dels límits del nucli urbà. A més, 'arran' també pot ser utilitzat per indicar una proximitat física o temporal.
 • Arranar: La paraula "arranar" en català fa referència a l'acció de treure, arrencar o separar alguna cosa de manera violenta, sobretot quan es fa amb les ungles o amb les mans. També es pot utilitzar per indicar que s'està raspant o fregant alguna cosa amb força.
 • Arrogant: 'Arrogant' és un adjectiu que es fa servir per descriure una persona que té un excessiu orgull de si mateixa, que es comporta amb superioritat i menyspreu cap als altres. És una actitud de prepotència i falta de humilitat.
 • Atanor: L'atanor és un terme antic que fa referència a un forn alquímic utilitzat per a la destil·lació i la sublimació de substàncies. També pot fer referència a un forn utilitzat en la fabricació de vidre.
 • Atarantar: La paraula "atarantar" en català fa referència a deixar algú atordit, confós o desorientat a causa d'un fort impacte físic o emocional. També es pot utilitzar per expressar que algú es queda sense reacció davant d'una situació inesperada o sorprenent.
 • Àton: 'Àton' és un adjectiu que es fa servir per descriure una síl·laba sense accent tònic, és a dir, una síl·laba que no rep l'accentuació principal en una paraula. També es pot utilitzar per referir-se a una paraula que no té accent tònic.
 • Àtona: 'Àtona' és una paraula que fa referència a una síl·laba sense accent tònic en una paraula. És a dir, és aquella síl·laba que no rep l'accentuació principal en la pronunciació de la paraula.
 • Atorgant: 'Atorgant' és el gerundi del verb 'atorgar', que significa concedir, donar, otorgar o concedir un dret, privilegi o favor a algú.
 • Atorronat: La paraula "atorronat" en català fa referència a una persona que està confosa, atabalada o desorientada, que no té les idees clares o que està distreta. També pot fer referència a una persona que està adormida o somnolenta.
 • Gana: La paraula 'gana' en català fa referència a la sensació de fam intensa, a la falta de menjar o a la necessitat de menjar. També s'utilitza per expressar una gran desig o una gran determinació per aconseguir alguna cosa.
 • Ganga: La paraula "ganga" en català fa referència a una situació en què una cosa es ven o s'adquireix a un preu molt baix, molt per sota del seu valor real. També pot fer referència a una cosa que es considera una oportunitat molt avantatjosa, un bon negoci.
 • Ganta: La paraula "ganta" en català fa referència a una unitat de mesura antiga que equival a 16 lliures o 7,2 quilograms. També pot fer referència a una bossa gran o sac utilitzat per transportar o emmagatzemar aliments o altres objectes.
 • Garant: La paraula "garant" en català fa referència a una persona que es compromet a respondre per una altra persona o per alguna cosa, assegurant-ne l'execució o el compliment. També pot fer referència a una cosa que serveix com a seguretat o protecció en cas de problemes o impagaments.
 • Garronar: La paraula 'garronar' en català fa referència a l'acció de cridar o xiular fortament per tal d'atraure l'atenció o de comunicar-se a distància amb algú. També pot fer referència a l'acció de fer un soroll agut i fort amb la boca.
 • Gatonar: La paraula 'gatonar' en català fa referència a l'acció de caminar amb passos suaus i silenciosos com ho fa un gat. També pot fer referència a l'acció de moure's amb destresa i agilitat, com ho fan els gats.
 • Gong: La paraula "gong" en català fa referència a un instrument musical de percussió format per un disc metàl·lic que es col·loca en una estructura i es fa sonar amb una baqueta o martell. És un instrument tradicional en la música asiàtica i s'utilitza sovint en cerimònies i concerts per aportar un so característic i solemne.
 • Gran: 'Gran' és un adjectiu que es fa servir per descriure alguna cosa que és de dimensions considerables, de grandària important o de gran importància. També pot fer referència a alguna cosa que és excel·lent, magnífica o admirable.
 • Grana: La paraula "grana" en català pot tenir diversos significats, entre ells:

  1. Substància de color vermell intens que es troba en les llavors de certes plantes com el safrà.
  2. Petit gran o partícula dura i de color generalment groc o marró clar que es troba en la pell d'alguns fruits com la taronja o la llimona.
  3. Te

 • Granar: La paraula "granar" fa referència a l'acció de recollir o emmagatzemar el gra o el blat després de la seva collita. També pot fer referència a l'acció de guardar o conservar reserves de gra o blat per a un ús posterior.
 • Granat: Granat és una pedra preciosa de color vermell intens, coneguda també com a carbuncle. També pot fer referència al color vermell intens similar al de la pedra granat.
 • Granor: La paraula "granor" en català fa referència a la quantitat petita de gra o de partícules sòlides que es troben en un aliment o en altres substàncies. També pot fer referència a una quantitat petita o mínima d'alguna cosa, com ara una petita quantitat de paciència o de tolerància.
 • Granot: Granot és un mot en català que fa referència a la granota, un amfibi de la família dels anurs que té la pell lligada a l'escapulari i que viu en aigües dolces o estancades. També pot fer referència a la seva larva, coneguda com a llagostí.
 • Granota: Granota és un animal anfibi de l'ordre dels anurs, caracteritzat per tenir la pell llisa i brillant, salts potents i capacitat de viure tant a l'aigua com a la terra. També es coneix com a "gripau" en algunes regions de parla catalana.
 • Graonat: La paraula 'Graonat' en català fa referència a un lloc on hi ha molts graons o esglaons, com ara una escala, una graderia o una paret amb graons per escalar. També pot fer referència a una superfície irregular o amb relleus que recorden els graons d'una escala.
 • Nagana: La paraula "nagana" fa referència a una malaltia infecciosa que afecta principalment els animals, especialment els mamífers com les vaques, els cavalls i els gossos. És causada per un paràsit del gènere Trypanosoma i es transmet a través de la mosca tse-tse. Aquesta malaltia pot provocar febre, debilitat, pè
 • Nan: La paraula "nan" en català fa referència a una persona de baixa estatura, generalment de manera permanent a causa d'una condició genètica o un trastorn de creixement. També pot fer referència a una figura mítica o de conte que és molt petita.
 • Nana: La paraula "nana" en català fa referència a una cançó de bressol que es canta per aconseguir que un nadó es relaxi i s'adormi. També pot fer referència a una persona que es dedica a cuidar i vetllar per infants petits, ja sigui de manera ocasional o de forma permanent.
 • Nannar: La paraula "nannar" no existeix en català. Potser t'has referit a una altra paraula o a un terme en una altra llengua. Si tens alguna altra paraula de la qual vulguis saber el significat, estaré encantat d'ajudar-te.
 • Nano: El terme "nano" en català fa referència a una persona de baixa estatura, generalment de forma carinyosa o afectuosa. També pot fer referència a una unitat de mesura que equival a una mil-mil·lèsima part d'una unitat major, com ara el nanòmetre en el sistema internacional d'unitats.
 • Narrar: Narrar és explicar o contar una història de manera detallada i ordenada, generalment de forma oral o escrita.
 • Nat: La paraula "nat" en català fa referència a l'acció de nedar sense roba o sense cap altre tipus de vestimenta. També pot fer referència a la persona que duu a terme aquesta acció.
 • Nata: La paraula 'nata' en català fa referència a la capa de crema que es forma a la part superior de la llet quan es deixa reposar i es refreda. També es pot utilitzar per referir-se a la nata muntada, que és la crema batuda fins a aconseguir una textura lleugera i espumosa.
 • Nató: La paraula "nató" en català fa referència a un tipus de cama de fusta que es col·loca a terra per a dormir, especialment en espais a l'aire lliure com ara camps, platges o jardins. També pot fer referència a un llit improvisat o a una estora en la qual es pot dormir.
 • Natró: La paraula "natró" en català fa referència a una substància mineral de color verd o blau-verd, que és un carbonat de sodi i que es troba en les mines de sal. També pot fer referència a una pell fina i transparent que cobreix algunes parts dels animals, com ara els peixos.
 • Noga: La paraula "noga" no apareix al diccionari de la llengua catalana. És possible que sigui un regionalisme o una paraula d'un altre idioma. Si tens més informació sobre el context en què s'utilitza la paraula "noga", podré ajudar-te millor a donar-li un significat.
 • Nogat: La paraula "nogat" no es troba registrada en el diccionari de la llengua catalana. Potser es tracta d'un error tipogràfic o d'una paraula poc comuna. Si tens més informació sobre aquesta paraula, podríem intentar proporcionar-te una definició més precisa.
 • Non-non: La paraula "Non-non" en català no té un significat conegut o estàndard. Podria ser un terme específic d'una certa comunitat o àmbit que no és reconegut a nivell general. Si tens més informació sobre el context en què s'utilitza aquesta paraula, podria ajudar a proporcionar una definició més precisa.
 • Nona o nonà: La paraula "nona" o "nonà" en català fa referència a la mare del pare o de la mare d'una persona. És a dir, és la àvia materna o paterna d'algú. També pot fer referència a la persona que ocupa aquest rol dins de la família.
 • Nonat: La paraula 'nonat' en català fa referència a una persona que ha nascut novena en una família, és a dir, el novè fill o filla.
 • Nora: La paraula "nora" en català fa referència a un recipient de fusta o de fang on es diposita l'aigua perquè es refredi. També pot fer referència a una bassa o estany petit. A més, en alguns contextos, "nora" pot ser el nom d'una persona.
 • Noranta: 'Noranta' és un nombre que representa el nombre 90 en català.
 • Nota: La paraula "nota" en català pot tenir diversos significats. Aquí en tens alguns:

  1. Apunt o anotació breu que es fa per recordar alguna cosa.
  2. Qualificació o avaluació d'un treball escolar o acadèmic.
  3. Fragment de música escrita per a un instrument o veu.
  4. Comunicació escrita per transmetre informació o instruccions.
  5

 • Notar: 'Notar' en català significa percebre, adonar-se, observar o sentir alguna cosa de manera evident o clara. També pot fer referència a donar-se compte d'alguna cosa o detectar algun canvi o diferència en alguna situació.
 • Ona: 'Ona' és una paraula en català que fa referència a una pertorbació o vibració que es propaga en un medi material, com ara l'aigua, l'aire o un material sòlid. Les ones poden tenir diferents formes i característiques, i es poden manifestar en diferents fenòmens naturals com les ones sonores, les ones electromagnètiques o les ones marines.
 • Orant: La paraula 'orant' fa referència a una persona que reza o que està en actitud de pregària. També pot fer referència a una representació artística d'una persona en actitud de pregària, com les que es troben en algunes obres d'art religiós.
 • Òrgan: Un òrgan és una part del cos que té una funció específica i que està formada per teixits i cèl·lules que treballen conjuntament per aconseguir aquesta funció. També es pot referir a un instrument musical, com un òrgan de tubs, o a una entitat o institució amb una funció concreta, com un òrgan d'una organitzaci
 • Ornar: "Ornar" en català significa decorar, embellir o adornar alguna cosa, com ara un objecte, un espai o una persona, amb elements decoratius o ornamentals.
 • Ortògnat: La paraula "ortògnat" en català fa referència a una persona que té la mandíbula superior i inferior perfectament alineades, és a dir, que té una oclusió normal. Aquest terme s'utilitza en l'àmbit de la medicina i la odontologia per descriure la posició correcta de les mandíbules en relació amb els maxil·lars.
 • Ortògnata: La paraula "ortògnata" no es troba registrada en el diccionari de la llengua catalana. Podria ser un terme tècnic o específic d'un àmbit concret que no està recollit en els diccionaris convencionals. Si tens més context sobre aquesta paraula, podré intentar proporcionar-te una definició més precisa.
 • Ortòton: La paraula "ortòton" en català fa referència a una paraula que manté l'accent tònic en la mateixa síl·laba en totes les seves formes flexionades. Això significa que la paraula manté l'accentuació en la mateixa síl·laba tant en la forma singular com en la plural o en altres formes flexionades.
 • Ortòtona: La paraula 'ortòtona' en català es refereix a una paraula que té l'accent tònic en l'última síl·laba. Aquest tipus d'accentuació es coneix com a accentuació ortogràfica. Exemples de paraules ortòtones en català són: ciutat, avellana, llibre, entre altres.
 • Ran: La paraula "ran" en català es refereix a un petit animal anfibi de la família dels anurs, que viu a l'aigua i a la terra ferma. També es pot utilitzar per referir-se a una carrera o cursa a gran velocitat.
 • Rang: El terme "rang" en català fa referència a la posició o situació jeràrquica d'una persona dins d'un grup, organització o estructura. També pot fer referència a la distància o la diferència entre dos valors dins d'una sèrie ordenada.
 • Raonar: "Raonar" en català significa utilitzar la capacitat de pensar i argumentar per arribar a una conclusió o a una decisió. També pot fer referència a expressar les pròpies idees o opinions de manera lògica i coherent.
 • Rotang: La paraula "rotang" en català fa referència a una espècie de palmera de la família de les arecàcies, originària d'Àsia i Àfrica, que es caracteritza per tenir tiges fines i flexibles que s'utilitzen per a la fabricació de mobles i objectes de decoració. També es coneix com a ratan.
 • Tan: La paraula "tan" en català es pot utilitzar de diverses maneres i amb diferents significats. Aquí tens algunes de les seves definicions:

  1. Adverbi de quantitat que s'utilitza per comparar dues coses o persones: Exemple: "És tan alt com jo."
  2. Adverbi de manera que indica la intensitat d'una acció o qualitat: Exemple: "Canta tan

 • Tana: La paraula "tana" en català fa referència a una cova o forat que fan els animals per a refugiar-s'hi o per a viure-hi. També s'utilitza col·loquialment per a referir-se a un lloc petit i acollidor on algú es pot amagar o estar recollit.
 • Tanagra: Tanagra és una ciutat de l'antiga Grècia, situada a la regió de Beòcia. També es pot fer referència a les estatuetes de terracota que es van trobar en aquesta zona i que representen principalment dones en diferents actituds i vestits. Aquestes estatuetes es coneixen com a "Tanagras" i van ser molt populars durant l
 • Tanga: La paraula "tanga" en català fa referència a una peça de roba interior femenina que cobreix la part inferior del cos i que està caracteritzada per tenir una banda de tela molt estreta a la part posterior. Aquesta peça de roba sol ser de dimensions reduïdes i és utilitzada principalment com a roba interior.
 • Tàngara: La paraula "tàngara" fa referència a un ocell de la família dels tàngares, que són aus de colors vius i brillants que habiten principalment a les regions tropicals i subtropicals d'Amèrica. Són coneguts per la seva bellesa i diversitat de colors a les plomes.
 • Tango o tangó: El tango o tangó és un ball i un gènere musical que va sorgir a finals del segle XIX a la zona del Riu de la Plata, entre Argentina i Uruguai. Es caracteritza per la seva passió, sensualitat i melangia, i és interpretat principalment amb guitarres, bandoneons i altres instruments de corda. És un estil de ball molt popular a nivell mundial.
 • Tannat: El tannat és una varietat de raïm negre originària del sud-oest de França, concretament de la regió de Madiran. Aquesta varietat de raïm també és molt coneguda a Uruguai, on és la varietat de raïm més important. El tannat és conegut pels seus vins de color fosc, amb una elevada concentració de tan
 • Tant: La paraula "tant" en català és un adverbi de quantitat que s'utilitza per indicar una quantitat o grau elevat. També pot ser utilitzat com a pronom indefinit per referir-se a una quantitat indeterminada. Exemple: "Hi ha tants llibres a la biblioteca" o "No té tants diners com creia".
 • Tanta: La paraula "tanta" en català es fa servir com a adjectiu i significa molta quantitat o gran quantitat. També pot fer referència a una cosa que és excessiva o desmesurada en quantitat. Exemple: "Tinc tanta feina que no sé com acabarà tot avui".
 • Tarannà: El terme 'tarannà' fa referència a la manera de ser, el caràcter o la personalitat d'una persona. Es tracta de la manera habitual de comportar-se i de les actituds que defineixen la seva forma de ser. També pot fer referència a la manera d'afrontar les situacions i les relacions amb els altres.
 • Taranta: La paraula "taranta" en català fa referència a una mena de dansa popular i tradicional de Catalunya, especialment de la comarca del Baix Camp. Aquesta dansa es caracteritza per ser molt ràpida i enèrgica, i sovint es balla en cercle. També pot fer referència a una mena de música tradicional que s'interpreta durant aquesta dans
 • Tartana: La paraula "tartana" fa referència a un vehicle de transport antic, generalment de tracció animal, utilitzat principalment per a llargues distàncies en terrenys poc accessibles. Solia ser una mena de carro cobert i de dimensions reduïdes. Avui en dia, el terme també s'utilitza per designar un cotxe vell i en mal estat.
 • Ton: La paraula "ton" en català es refereix a una unitat de pes equivalent a 1.000 quilograms. També pot fer referència a un to o una qualitat de so en música.
 • Tona: La paraula "tona" en català fa referència a una taca o una màniga de roba, especialment quan està bruta o treta de la roba per rentar-la. També pot fer referència a una gran quantitat d'algun aliment o beguda, com ara una tona de vi.
 • Tonant: El terme "tonant" fa referència a quelcom que fa molt soroll, que ressona fortament o que té una veu potent. També pot fer referència a una persona que parla de manera molt contundent o amb autoritat.
 • Torn: La paraula "torn" en català pot tenir diversos significats, aquí en tens alguns:

  1. **Acció de girar o donar la volta a alguna cosa**: Exemple: "Vaig fer un torn per veure si trobava el meu amic".

  2. **Acció de repetir alguna cosa en una successió o seqüència**: Exemple: "Cada treballador fa un torn de 8 hores al dia".

 • Torna: La paraula "torna" en català pot tenir diversos significats:

  1. **Verd:**
  - **Substantiu:** Peça de roba que s'enganxa a la part superior d'una peça de vestir per cobrir-la o decorar-la.
  - **Verb:** Acció de girar o donar la volta a alguna cosa.

  2. **Blanc:**
  - **Substantiu:** Canvi de direcc

 • Tornar: El verb "tornar" en català significa tornar a un lloc, situació o estat anterior. També pot significar retrocedir, revertir o canviar de direcció. També s'utilitza per indicar la repetició d'una acció o activitat.
 • Troana: No he pogut trobar una definició específica per a la paraula 'Troana' en català. Podria ser un terme regional o local que no està registrat en els diccionaris disponibles. Si tens més informació sobre el context en què s'utilitza aquesta paraula, podria ajudar-me a proporcionar una millor definició.
 • Tron: La paraula "tron" en català es refereix a la part més gruixuda d'un arbre que es talla quan es fa la tala. També es pot utilitzar per designar una persona corpulenta o amb molta força física.
 • Trona: La paraula 'trona' en català fa referència a una cadira alta especialment dissenyada per a nadons i nens petits, que té una safata a la part inferior perquè el nen pugui menjar o jugar mentre està assegut. També pot fer referència a una cadira amb respatller alt i reposabraços, sovint utilitzada per a persones d'edat avanç
 • Tronar: El verb "tronar" en català fa referència al so fort i estrèpitós que produeix un tro de llamp o un tro de tronada. També s'utilitza per descriure un soroll fort i estrèpitós en general, com ara el soroll d'una explosió. A més, també es pot fer servir per indicar que alguna cosa s'ha trencat amb força o violè
 • Tronat: "Tronat" en català és una paraula que es fa servir per descriure quelcom que està molt trencat, esquerdat o destrossat. També pot fer referència a una persona que està una mica desequilibrada o que té un comportament estrany.

Beneficis de jugar al Paraulògic

Jugar al Paraulògic no només és divertit, sinó que també aporta importants beneficis cognitius i educatius que poden millorar el teu rendiment mental. A continuació, explorarem algunes de les raons per les quals jugar a aquest joc és beneficiós per a la teva ment i el teu aprenentatge.

Beneficis cognitius:

 • Millora de la concentració: Enfocar-se en la resolució d'enigmes i paraules augmenta la teva capacitat de concentració i atenció.
 • Estimulació mental: Resoldre els reptes del Paraulògic requereix pensament crític i agilitat mental, la qual cosa pot mantenir la teva ment afilada.
 • Increment de la memòria: Recordar les paraules i les seves connexions pot ajudar a exercitar la memòria a curt termini.

Beneficis educatius:

 • Millora de l'ortografia: Jugar al Paraulògic pot ajudar a reforçar les teves habilitats ortogràfiques i ampliar el teu vocabulari.
 • Desenvolupament del pensament lògic: La resolució d'enigmes requerida en aquest joc pot contribuir al desenvolupament del teu pensament lògic i analític.
 • Foment de la creativitat: Trobar noves paraules i connexions pot estimular la teva creativitat i la teva capacitat d'associació de conceptes.

En resum, jugar al Paraulògic no només és una forma entretinguda de passar el temps, sinó que també pot aportar beneficis significatius per al teu desenvolupament cognitiu i educatiu. Aprofita els avantatges d'aquest joc per potenciar les teves habilitats mentals!

Descobreix les paraules ocultes: Paraulògic, un repte intel·ligent i divertit!

Us agrada resoldre enigmes de paraules? Aprofiteu d'aquesta oportunitat per posar-vos a prova i compartir les vostres estratègies per superar els reptes del Paraulògic d'avui. ¡Animeu-vos a comentar i intercanviar idees per millorar les vostres habilitats!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Go up