Solucions del Paraulògic d'avui 06/05/2024

06/05/2024

Benvolguts lectors, avui us convidem a descobrir les solucions del Paraulògic d'avui, 06/05/2024. En aquesta edició, us presentem les respostes als reptes plantejats i us guiarem a través d'un viatge ple d'enginy i diversió. Acompañeu-nos en aquest recorregut per trobar les claus que obriran les portes del coneixement i l'entreteniment. Endinseu-vos en aquest món de paraules i lògica, i deixeu-vos sorprendre per les respostes que us esperen. Bon viatge!

Indexi

Solucions del Paraulògic d’avui 06/05/2024

La lletra central d’avui és la M i les lletres restants són A-C-I-T-V
La solució al paraulògic d’avui, 06/05/2024, conté 55 paraules i 1 Tutis

Descobreix la nova funcionalitat de Dadalògic: el comprovador de paraules! Ara, pots verificar fàcilment les paraules que ja has desxifrat. Només has d'introduir les paraules trobades, separades per comes, i es marcaran automàticament. Pots copiar-les directament dels resultats del joc per evitar errors de format. Utilitza el nostre exemple com a guia: ai-ai, assassí, desidiosa, oda, odissea, sòsia. T'ofereixem una llista de comprovació detallada amb el recompte de paraules pendents, organitzades per punts. El desafiament del Paraulògic mai ha estat tan fàcil. Si no coneixes el significat d'alguna paraula, tenim una secció de definicions de les paraules del Paraulògic d'avui al final de la pàgina.


Paraules de 17 punts:
0

Paraules de 10 punts:
0

Paraules de 9 punts:
0

Paraules de 8 punts:
0

Paraules de 7 punts:
0

Paraules de 6 punts:
0

Paraules de 5 punts:
0

Paraules de 2 punts:
0

Paraules de 1 punts:
0

Si desitgeu accedir a les pistes del Paraulògic d'avui, simplement feu clic al requadre vermell. En aquesta secció, tindreu l'oportunitat d'explorar totes les pistes i la informació necessària per resoldre el Paraulògic. Si necessiteu assistència addicional, no dubteu a fer ús de la secció de Solucions del Paraulògic d'avui en català que trobareu més amunt.

Pistes

 3 4 5 6 7 8 910Σ
a1215110112
c1322011010
i010100103
m6644200022
t102300006
v100010002
Σ1012915422155

Prefixos de dues lletres:

  ac-2 ai-1 am-9 ca-7 ci-3 im-3 ma-12 mi-10 ta-2 ti-4 vi-2

Prefix freqüent de tres lletres:

  ami-5 cam-5 mat-5

Sufixos freqüents de tres lletres:

  mia-5 tat-5

Hi ha 1 tuti de 7 lletres Hi ha 4 palíndroms:

  • - 3 de 3 lletres
  - 1 de 5 lletres

Hi ha 2 mots quadrats:

  • - 1 de 4 lletres
  - 1 de 6 lletres

Subconjunts:

  acimt-7 aim-7 am-3 amt-4 aimtv-3 acim-9 aimt-8 acm-3 acmt-2 acimv-1 cim-2 im-1 cimt-2 imt-1 acimtv-1 imv-1

 

Significat de les paraules Solucions del Paraulògic d'avui

A continuació, es presenten les definicions de les paraules clau relacionades amb el Paraulògic d'avui. Aquestes paraules ens ajuden a comprendre millor els conceptes i estratègies darrere d'aquest joc enriquidor.

 • Acimat: La paraula "acimat" en català fa referència a l'acció d'aproximar o acostar alguna cosa a una altra. També pot fer referència a l'acció de situar-se o col·locar-se en un lloc determinat. A més, pot utilitzar-se per expressar la idea de posar-se al costat de alguna cosa o algú.
 • Acmita: La paraula "acmita" no es troba al diccionari de la llengua catalana. Potser hi ha hagut un error en l'escriptura o es tracta d'una paraula poc comuna o d'un regionalisme. Si tens més informació sobre la paraula, podré intentar ajudar-te a comprendre'n el significat.
 • Aimia: La paraula "Aimia" en català fa referència a una antiga divinitat de la mitologia grega, coneguda com a Amfitrite en la mitologia romana. Era la deessa del mar i esposa de Posidó, déu dels oceans. També pot fer referència a un nom de persona femení.
 • Ama: 'Ama' és una paraula en català que fa referència a la dona que té cura de les tasques domèstiques d'una llar, com ara la neteja, la cuina i la cura dels nens. També pot fer referència a la dona que té cura d'una casa de manera professional, com ara una dona de la neteja.
 • Amatat: La paraula "Amatat" en català no té un significat conegut. Potser hi ha hagut un error en l'escriptura o la transcripció de la paraula. Si tens més informació sobre la paraula o si vols saber el significat d'una altra paraula, no dubtis a preguntar-me.
 • Amativa: La paraula "amativa" no es troba en el diccionari de la llengua catalana. Podries proporcionar més context o informació sobre la paraula per poder ajudar-te millor?
 • Amativitat: La paraula 'amativitat' no es troba registrada en el diccionari de la llengua catalana. Si vols, puc oferir-te una definició aproximada basada en el context en què s'utilitza la paraula.
 • Amic: Un amic és una persona amb qui es té una relació de confiança, afecte i complicitat. És algú amb qui es comparteixen moments, emocions i experiències, i amb qui es pot comptar en tot moment. L'amistat és una relació interpersonal basada en el respecte, la reciprocitat i la comprensió mútua.
 • Amicícia: "Amicícia" és un substantiu femení que fa referència a la relació d'amistat entre dues persones. És la qualitat de ser amic o amiga d'algú, de tenir una relació de confiança, suport i afecte mutu.
 • Amímia: La paraula 'amímia' no es troba en el diccionari de la llengua catalana. Potser es tracta d'un terme poc comú o especialitzat. Si tens més informació sobre el context en què s'utilitza, podré ajudar-te a comprendre'n el significat.
 • Amit: La paraula "amit" en català no té cap significat o definició coneguda. Si tens alguna altra paraula que vulguis que definim, estarem encantats d'ajudar-te.
 • Amitat: L'amistat és una relació afectiva entre dues persones basada en la confiança, el suport mutu, la complicitat i el respecte. És un vincle emocional fort que es crea a partir de la comprensió i la comprensió mútua entre els amics.
 • Cama: La paraula 'cama' en català es refereix a un moble que serveix per dormir, format per un marc de fusta o metall amb un matalàs i coixins. També pot fer referència a la superfície on dorm una persona.
 • Camacita: La paraula "camacita" en català es refereix a la marcassa o a la magnetita, un mineral de ferro que és una mena d'òxid de ferro amb propietats magnètiques.
 • Camat: La paraula 'camat' en català fa referència a un tros de corda, cordill o cordó que es fa servir per a lligar o atar objectes. També pot fer referència a una corda o cordill que s'utilitza per a tirar d'alguna cosa.
 • Camí: El terme "camí" en català fa referència a una via o ruta per on es transita per anar d'un lloc a un altre. També pot fer referència a una carretera, un sender o una ruta marcada per a la circulació de persones o vehicles. També pot ser utilitzat de manera metafòrica per parlar d'un procés o una direcció a seguir en un sentit més
 • Camita: La paraula "camita" no es troba en el diccionari de la llengua catalana. Podries proporcionar més context o informació sobre aquesta paraula per poder oferir una definició més precisa?
 • Catatímia: La paraula "catatímia" no apareix en els diccionaris de català consultats. Podries haver volgut referir-te a "catatonia", que és un trastorn psíquic caracteritzat per una profunda alteració de l'activitat psicomotriu, amb estupor, mutisme, rigidesa muscular, entre altres símptomes. Si tens alguna altra paraula en ment
 • Cavim: La paraula "cavim" en català fa referència a una excavació o forat que es fa a la terra o a una superfície per a diversos propòsits, com ara per a la construcció d'un fonament, per a la plantació d'un arbre o per a la instal·lació d'un pal. També pot fer referència a un forat o una trinxera que es fa per
 • Cim: El terme "cim" fa referència a la part més alta d'una muntanya o d'una elevació del terreny. També pot utilitzar-se en sentit figurat per indicar el punt més alt o culminant d'una cosa, com ara una carrera, un èxit, etc.
 • Cima: La paraula "cima" en català fa referència al punt més alt d'una muntanya o d'una elevació. També pot fer referència a la part superior d'alguna cosa, com ara d'un edifici o d'una estructura.
 • Cimaci: La paraula "Cimaci" no es troba en els diccionaris de català consultats. Podries proporcionar més context o informació sobre aquesta paraula per poder oferir una definició més precisa? Potser es tracta d'una paraula dialectal o especialitzada que no està recollida en els diccionaris convencionals.
 • Imam: Imam és un terme àrab que fa referència al líder religiós en l'islam. És una persona que lidera les pregàries i les cerimònies religioses en una mesquita, i també pot ser considerat com a guia espiritual i autoritat en qüestions religioses per a la comunitat musulmana.
 • Imamat: L'Imamat és un terme àrab que fa referència al lideratge o autoritat d'un imam, que és un líder religiós musulmà que guia la comunitat en qüestions espirituals i religioses. Aquest terme també pot fer referència a la institució o sistema de govern liderat per un imam en la tradició musulmana.
 • Imitativa: 'Imitativa' és un adjectiu que fa referència a allò que imita, copia o reproduïx alguna cosa de manera fidel.
 • Mac: La paraula 'Mac' pot tenir diversos significats en català:1. Com a acrònim, pot referir-se a una Màquina d'Alta Complexitat, que és un ordinador d'alta gamma fabricat per l'empresa Apple.

  2. També pot ser una forma col·loquial d'adreçar-se a un home, similar a "amigo" o "tio" en castellà.

  3.

 • Maca: La paraula "maca" en català fa referència a una fruita de color vermell o groc, de forma arrodonida i carnosa, que creix en un arbre conegut com a macer. També es pot utilitzar per referir-se a una persona atractiva o guapa.
 • Mai: La paraula "mai" en català pot tenir diversos significats, depenent del context en què s'utilitzi. A continuació, es mostren algunes de les seves possibles definicions:1. Adverbi de temps que indica una negació absoluta en relació amb el passat, el present o el futur. Exemple: "Mai havia vist una cosa com aquella."
  2. Adverbi
 • Maia o maià: La paraula "maia" o "maià" en català fa referència a una persona originària de Maó, la capital de l'illa de Menorca. També pot fer referència a l'idioma o la cultura pròpia de Menorca.
 • Mam: La paraula "mam" en català fa referència a la mare, la figura materna d'una persona. També pot ser utilitzada com a forma col·loquial de referir-se a la mare en un context familiar o informal.
 • Mama o mamà: La paraula "mama" o "mamà" en català fa referència a la mare, la figura femenina que dóna a llum i cuida dels fills. També pot fer referència al pit de la dona, on els nadons se n'alimenten. A més, també s'utilitza col·loquialment per referir-se a una persona que s'encarrega de cuidar i
 • Màmia: La paraula "màmia" en català fa referència a un cadàver humà o animal que ha estat preservat mitjançant un procés de momificació. Aquest procés pot ser natural, com en el cas de les mòmies trobades en tombes antigues, o bé artificial, com en el cas de les mòmies egípcies que van ser tractades amb productes químics
 • Mat: La paraula "mat" en català pot tenir diversos significats, depenent del context en què s'utilitza. Algunes de les possibles definicions són les següents:1. En el joc d'escacs, el "mat" és la situació en què el rei d'un jugador es troba amenaçat d'una captura imminent i no té cap moviment legal per evitar-la.

  2. En

 • Mata: La paraula "mata" en català fa referència a una planta de petit tamany, generalment de tiges lenyoses, que creix de forma espontània en terrenys boscosos o muntanyosos. També pot fer referència a una planta que, per les seves característiques, s'utilitza per cobrir o protegir el terreny.
 • Matacà: La paraula "matacà" en català fa referència a un instrument de fusta o metall que s'utilitza per a matar o ferir animals o persones. També pot fer referència a una arma blanca de tall, similar a una daga.
 • Matí: El matí és la part del dia compresa entre l'albada i el migdia, és a dir, la primera part del dia fins a la mitja jornada. També es pot entendre com el període de temps que va després del despertar fins a migdia.
 • Matitat: La paraula "matitat" en català fa referència a la qualitat de ser mat o avorrit, sense vida ni interès. També pot fer referència a la qualitat de ser apagat o sense brillantor.
 • Mia: La paraula "Mia" en català es fa servir com a interjecció per expressar sorpresa, admiració o indignació. També es pot utilitzar com a adjectiu possessiu per indicar que alguna cosa pertany a una dona o una nena.
 • Mica: La paraula "mica" en català fa referència a una partícula molt petita, a un fragment molt petit o a una quantitat molt petita d'una cosa. També pot fer referència a una partícula mineral transparent i incolora que es fa servir en la fabricació de vidres i de ceràmica.
 • Micaci: La paraula "Micaci" no es troba en el diccionari de la llengua catalana ni en cap altre diccionari de referència. Podries haver escrit malament la paraula o potser es tracta d'una paraula poc comuna o local. Si em pots proporcionar més context o informació sobre la paraula, intentaré ajudar-te a trobar-ne el significat.
 • Micàcia: La paraula "micàcia" en català fa referència a una acció o comportament imprudent, temerari o arriscat. També pot fer referència a una situació perillosa o a un acte insensat.
 • Mim: La paraula "mim" en català fa referència a una planta de fulles petites i arrissades, de la família de les compostes, que s'utilitza com a planta ornamental en jardineria. També es pot referir a una planta de la família de les leguminoses, coneguda com a "mimosa", que té fulles molt petites i de color verd fosc.
 • Mímic: La paraula "mímic" en català fa referència a una persona que imita o copia les expressions facials, els gestos o els moviments d'una altra persona de manera molt precisa. També pot fer referència a quelcom que està relacionat amb la imitació o la reproducció de gestos o moviments.
 • Mímica: La paraula "mímica" en català es refereix a l'art de representar amb gestos i moviments del cos, sense utilitzar la paraula parlada, sentiments, emocions o situacions. També pot fer referència a la representació teatral que es basa en aquesta tècnica.
 • Mitat: La paraula "mitat" en català fa referència a la meitat d'un tot o d'una quantitat. És la divisió equitativa d'una cosa en dues parts iguals. També pot fer referència a una part igual en quantitat o en nombre.
 • Mític: La paraula 'mític' en català fa referència a allò que pertany al mite, a la llegenda o a la tradició popular. També pot fer referència a quelcom que és considerat com a extraordinari, fabulós o emblemàtic.
 • Mítica: Mítica és un adjectiu que fa referència a allò que pertany o està relacionat amb la mítica, és a dir, amb els mites o llegendes. També pot fer referència a alguna cosa que és molt coneguda i reconeguda, sovint considerada com a excepcional o extraordinària.
 • Tam-tam: La paraula "tam-tam" fa referència a un tipus de tambor de percussió de gran mida, generalment de forma cilíndrica i amb una membrana estirada sobre una estructura de fusta o metall. També pot fer referència al so fort i ressonant que produeix aquest instrument. A més, en un sentit més figurat, "tam-tam" pot fer referència a
 • Tatami: La paraula "tatami" fa referència a una estora japonesa tradicional utilitzada com a base per a dormir o asseure's. També es pot fer servir com a plataforma per a la pràctica d'arts marcials i altres activitats físiques.
 • Tiama: La paraula "Tiama" no es troba en el diccionari de la llengua catalana. Si tens alguna altra paraula que vulguis que et defineixi, estic aquí per ajudar-te.
 • Tim: La paraula "tim" en català fa referència a la part més interna i central d'algunes fruites, com ara la poma o la pera. També pot fer referència a l'entrellaçament de fils o cordills que es fa en algunes teixidures.
 • Tímic: La paraula "tímic" en català fa referència a una persona que és tímid, és a dir, que té dificultats per relacionar-se amb altres persones, que es mostra reservada i insegura en situacions socials.
 • Tímica: La paraula "tímica" fa referència a allò relacionat amb la tímida, que és una característica de les persones tímidas o vergonyoses. També pot fer referència a situacions, actituds o comportaments que denoten timidesa.
 • Víctima: La paraula 'víctima' en català es refereix a una persona que ha patit algun tipus de dany, perjudici o maltractament com a resultat d'una acció dolenta, d'un accident, d'una desgràcia o d'una situació de violència. També pot fer referència a algú que és objecte de manipulació o engany per part d'una altra persona
 • Vim: "Vim" és un terme en anglès que es pot traduir com a "energia", "força" o "vigor". També es pot utilitzar per a referir-se a una gran quantitat d'energia o vitalitat en algú o en alguna cosa.

 

Per què jugar al Paraulògic és Beneficiós

Jugar al Paraulògic no només és una activitat entretinguda, sinó que també aporta diversos beneficis cognitius i educatius que poden ajudar a millorar les teves habilitats mentals de manera divertida. A continuació, explorarem alguns dels avantatges que aquest joc pot aportar a la teva ment.

Beneficis Cognitius

El Paraulògic és un joc que posa a prova la teva capacitat de pensar de manera lògica i analítica. Resoldre els seus acudits i enigmes requereix una gran dosi de concentració i agilitat mental. A més, estimula la teva capacitat de resolució de problemes i millora la teva memòria de treball, ja que has de recordar les paraules i les seves relacions per completar amb èxit els nivells del joc.

Beneficis Educatius

A més dels avantatges cognitius, jugar al Paraulògic també pot ser una eina educativa eficaç. Aquest joc pot ajudar-te a enriquir el teu vocabulari, millorar la teva comprensió lectora i potenciar la teva capacitat de raonament verbal. A més, resoldre els acudits pot ser una forma divertida d'aprendre noves paraules i conceptes de manera contextual i significativa.

En resum, jugar al Paraulògic no només t'ofereix diversió i entreteniment, sinó que també pot ser una activitat enriquidora que beneficia el teu desenvolupament cognitiu i educatiu de manera significativa. Aprofita els avantatges d'aquest joc per estimular la teva ment i continuar aprenent de forma divertida i enginyosa.

Descobreix els secrets del Paraulògic en aquesta divertida aventura lingüística

Benvinguts al món fascinant del joc Paraulògic, on les paraules són les protagonistes i la lògica és la teva millor aliada. Embàrcate en aquesta emocionant ruta de la ment on les estratègies i la creativitat es fusionen per crear la combinació perfecta. Desxifra els enigmes, supera els reptes i demostra la teva destresa lingüística en aquest apassionant desafiament. Sigues el mestre de les paraules i conquista cada nivell amb astúcia i enginy. Que comenci la diversió!

Deixa els teus comentaris sobre el Paraulògic d'avui i comparteix les teves estratègies per resoldre els enigmes amb la comunitat. La paraula és ara teva, així que no dubtis en compartir les teves reflexions i consells per ajudar als altres jugadors a triomfar en aquest joc tan emocionant. Junts, farem del Paraulògic una experiència inoblidable plena de diversió i aprenentatge. Endavant!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Go up