Solucions del Paraulògic d'avui 08/05/2024

08/05/2024

Benvinguts a les Solucions del Paraulògic d'avui 08/05/2024! Aquesta jornada us oferim un recull de paraules i definicions que us faran posar a prova les vostres habilitats lingüístiques i lògiques. Aprofiteu aquesta oportunitat per ampliar el vostre vocabulari i entrenar la vostra capacitat de raonament. Descobriu les solucions d'avui a continuació i endinsar-vos en el fascinant món del Paraulògic.

Indexi

Solucions del Paraulògic d’avui 08/05/2024

La lletra central d’avui és la T i les lletres restants són D-I-M-N-O
La solució al paraulògic d’avui, 08/05/2024, conté 38 paraules i 1 Tutis

Descobreix la nova funcionalitat de Dadalògic: el comprovador de paraules! Ara, pots verificar fàcilment les paraules que ja has desxifrat. Només has d'introduir les paraules trobades, separades per comes, i es marcaran automàticament. Pots copiar-les directament dels resultats del joc per evitar errors de format. Utilitza el nostre exemple com a guia: ai-ai, assassí, desidiosa, oda, odissea, sòsia. T'ofereixem una llista de comprovació detallada amb el recompte de paraules pendents, organitzades per punts. El desafiament del Paraulògic mai ha estat tan fàcil. Si no coneixes el significat d'alguna paraula, tenim una secció de definicions de les paraules del Paraulògic d'avui al final de la pàgina.


Paraules de 17 punts:
0

Paraules de 8 punts:
0

Paraules de 7 punts:
0

Paraules de 6 punts:
0

Paraules de 5 punts:
0

Paraules de 2 punts:
0

Paraules de 1 punts:
0

Si desitgeu accedir a les pistes del Paraulògic d'avui, simplement feu clic al requadre vermell. En aquesta secció, tindreu l'oportunitat d'explorar totes les pistes i la informació necessària per resoldre el Paraulògic. Si necessiteu assistència addicional, no dubteu a fer ús de la secció de Solucions del Paraulògic d'avui en català que trobareu més amunt.

Pistes

 3 4 5 6 7 8Σ
d2020015
i1031106
m1311107
n1020003
o0101002
t63401115
Σ1171233238

Prefixos de dues lletres:

  di-4 do-1 in-4 io-2 mo-7 ni-3 oi-1 ot-1 ti-12 to-3

Prefix freqüent de tres lletres:

  tit-5

Sufixos freqüents de tres lletres:

  ton-3

Hi ha 1 tuti de 7 lletres Hi ha 3 palíndroms:

  • - 2 de 3 lletres
  - 1 de 5 lletres

Hi ha 2 mots quadrats:

  • - 1 de 4 lletres
  - 1 de 6 lletres

Subconjunts:

  diot-3 dit-1 dinot-4 dot-1 dimnot-1 inot-4 imnt-1 iot-3 mnot-3 mot-4 imot-2 int-2 dint-2 imt-1 dimt-1 it-3 not-1 ot-1

 

Significat de les paraules Solucions del Paraulògic d'avui

A continuació, es presenten les definicions de les paraules clau relacionades amb el Paraulògic d'avui. Aquestes paraules ens ajuden a comprendre millor els conceptes i estratègies darrere d'aquest joc enriquidor.

 • Didot: Didot és un tipus de lletra o tipografia que va ser creada per la família Didot, una família de tipògrafs francesos actius durant els segles XVIII i XIX. Les lletres Didot es caracteritzen per tenir serifes rectes i elegants, alhora que presenten un aspecte refinat i modern. Aquest estil de lletra sol ser utilitzat en disseny grà
 • Dit: La paraula "dit" en català pot tenir diversos significats segons el context en què s'utilitzi. Aquí en tens algunes definicions:1. Part del cos humà que es troba a la punta de cada dit de la mà. També es pot referir a les ungles dels dits.
  2. Expressió popular o refrany breu que conté un ensenyament o una saviesa.
  3. Man
 • Ditionit: La paraula "ditionit" no es troba al diccionari de la llengua catalana. Potser hi ha hagut un error d'escriptura o bé es tracta d'una paraula que no és d'ús comú en català. Si tens una altra paraula que vulguis que et defineixi, estaré encantat d'ajudar-te.
 • Díton: La paraula 'díton' és un terme musical que fa referència a un interval de dues notes consecutives. És un concepte utilitzat en teoria musical per descriure la distància entre dos sons en una escala musical.
 • Dot: La paraula "dot" en català fa referència a una quantitat de diners o béns que una persona aporta al moment de casar-se, com a part de la seva contribució a la nova llar que formarà amb la seva parella. També pot fer referència a una petita quantitat o part d'alguna cosa.
 • Indiot: La paraula "Indiot" en català fa referència a una persona amb un comportament poc intel·ligent o despistat. També pot utilitzar-se per descriure algú que actua de manera ingènua o innocent. Aquest terme pot ser considerat com a una expressió col·loquial i informal.
 • Indòmit: La paraula "indòmit" en català fa referència a allò que no es deixa domar, que és lliure i salvatge. També pot fer referència a una persona que és rebel, que no es deixa sotmetre o controlar.
 • Inoït: La paraula 'Inoït' en català fa referència a una persona que és innocent, ingènua o poc avesada als afers mundans. També pot fer referència a algú que és senzill, sense malícia o sense dobleces.
 • Íntim: 'Íntim' és un adjectiu que fa referència a allò que és propi de la intimitat, del que és personal i reservat. També pot fer referència a la relació estreta i profunda entre dues persones.
 • Iodit: La paraula 'Iodit' no es troba en el diccionari de la llengua catalana. Potser es tracta d'un error ortogràfic o d'una paraula poc comuna. Si tens més informació sobre la paraula o si vols saber la definició d'altra paraula, estic aquí per ajudar-te.
 • Iot: La paraula 'Iot' és un acrònim que prové de l'expressió anglesa "Internet of Things" i es tradueix com a "Internet de les coses" en català. Es refereix a la interconnexió d'objectes físics amb internet i entre ells mateixos, permetent la comunicació i interacció entre dispositius per a millorar la eficiència, la comoditat i
 • Monot: La paraula "Monot" no es troba en el diccionari de la llengua catalana. Podries proporcionar més context o verificar si és una paraula correcta? Si tens una altra paraula que vulguis que et defineixi, estaré encantat d'ajudar-te.
 • Monòton: La paraula "monòton" es fa servir per descriure alguna cosa que és uniforme, repetitiu i sense variació en el seu ritme o en la seva intensitat. També pot referir-se a quelcom que resulta avorrit o poc interessant per la manca de diversitat o canvi.
 • Mont: La paraula "mont" en català fa referència a una muntanya o un tros de terreny elevat. També pot fer referència a una acumulació de coses en forma de pila desordenada o desorganitzada.
 • Mot: La paraula "mot" en català fa referència a una paraula o expressió breu i concisa que resumeix una idea o un concepte de manera clara i directa. També es pot utilitzar per indicar una paraula o frase que s'utilitza com a lema o divisa.
 • Motí: Motí és un substantiu masculí que fa referència a una revolta o a una insurrecció popular, generalment motivada per raons polítiques, socials o econòmiques. També pot fer referència a una agitació o a un disturbis causats per un grup de persones.
 • Motmot: La paraula "Motmot" fa referència a un ocell de la família dels momòtids, caracteritzat per tenir la cua en forma de raqueta o de dos fils llargs. Aquesta paraula també pot fer referència al seu cant característic.
 • Moto: La paraula "moto" en català fa referència a una motocicleta, un vehicle de dues rodes motoritzat que es mou gràcies a un motor de combustió interna. També pot fer referència a una bicicleta amb motor elèctric.
 • Ninot: La paraula "ninot" en català fa referència a una figura de petites dimensions, generalment feta de fusta, cartolina o altres materials, que es sol utilitzar com a decoració en festes populars com les falles o les festes majors. També es pot referir a una figura infantil o a un nen petit.
 • Nit: La paraula 'Nit' en català fa referència al període de temps que va des de la posta de sol fins a l'alba, quan la llum del dia ha desaparegut i hi ha foscor. També es pot utilitzar per fer referència a la nit com a moment del dia en què es dorm.
 • Nítid: La paraula "nítid" en català fa referència a alguna cosa que és clar, net, ben definit o distingit. També pot fer referència a alguna cosa que és brillant o lluent.
 • Oint: La paraula "Oint" no existeix en català. Potser t'has referit a una altra paraula o a un error tipogràfic. Si vols, pots proporcionar més informació per ajudar-me a proporcionar-te la definició correcta.
 • Otídid: La paraula "Otídid" fa referència a una família d'ocells passeriformes que inclou espècies com el rossinyol comú i el rossinyol bord. Aquests ocells es caracteritzen per tenir un cant melodiós i alegre.
 • Tim: La paraula "tim" en català fa referència a la por, l'angoixa o la inquietud que es pot experimentar en determinades situacions. També pot fer referència a la sensació de nerviosisme o ansietat que es pot sentir abans de dur a terme una acció o de viure una situació concreta.
 • Tímid: La paraula 'tímid' en català fa referència a una persona que té por o vergonya a relacionar-se amb altres persones, que és reservada o introvertida en situacions socials.
 • Timó: La paraula "timó" en català fa referència a una planta aromàtica de la família de les lamiàcies, coneguda científicament com a Thymus vulgaris. Les fulles d'aquesta planta s'utilitzen com a condiment en la cuina per donar sabor als plats. També s'aprecia per les seves propietats medicinals, com ara les seves propiet
 • Tinoi: Lamentablement, la paraula "Tinoi" no es troba al meu diccionari i no puc proporcionar una definició precisa. Si tens alguna altra paraula que vulguis que et defineixi, estaré encantat d'ajudar-te.
 • Tint: El terme "tint" en català fa referència a una substància líquida que s'utilitza per a teñir o colorir diferents materials, com ara teixits, paper, cabells, etc. També pot referir-se a la tonalitat o color d'aquestes substàncies.
 • Tintínid: La paraula 'Tintínid' fa referència als seguidors o fans del personatge de còmic Tintín, creat per l'autor belga Hergé. Aquest terme també pot fer referència a les persones que tenen una gran admiració pel personatge i les seves aventures.
 • Tió: El tió és una tradició nadalenca típica de Catalunya i d'altres regions de parla catalana. Consisteix en un tronc d'arbre al qual se li posa una cara somrient i una barretina, i es cobreix amb una manta. Els nens i nenes li donen cops amb un bastó mentre canten cançons tradicionals, fins que el tió "caga
 • Tit: La paraula "tit" en català es fa servir per a referir-se a la glàndula mamària d'una dona o a la teta d'un animal. També pot ser utilitzada de manera col·loquial per a referir-se a altres parts del cos o a objectes de petites dimensions.
 • Tití: La paraula 'tití' en català fa referència a un petit mico dels gèneres Callithrix i Saguinus, originari d'Amèrica del Sud. També s'utilitza per designar de manera col·loquial una persona menuda o petita.
 • Titit: No conec la paraula "Titit" en català. Podries proporcionar més context o informació per ajudar-me a entendre millor de què es tracta?
 • Titònid: La paraula "Titònid" fa referència a un grup d'artròpodes marins prehistòrics que pertanyen a l'ordre dels euripteris. Eren animals aquàtics que van habitar els mars durant l'era paleozoica i es caracteritzaven per tenir un cos allargat i segmentat, així com un apèndix en forma de pinça a la part frontal del
 • Titot: La paraula "titot" en català fa referència a un joc infantil en el qual els nens i les nenes es col·loquen en cercle i es passen una pilota o una peça de roba mentre canten una cançó o una rima. És una activitat lúdica que es sol practicar en escoles, parcs o en reunions familiars.
 • Tom: La paraula "Tom" en català pot referir-se a un nom propi masculí, que és una forma abreviada del nom "Tomàs". També pot fer referència a la paraula anglesa "tom", que significa "lata" en català.
 • Ton: La paraula "ton" en català es pot referir a diverses coses, entre les quals destaquen les següents definicions:1. Unitat de pes que equival a 1.000 quilograms.
  2. Grau de vibració o intensitat del so.
  3. Estat o disposició d'ànim d'una persona.
  4. En l'àmbit musical, una tonalitat concreta.
  5. En n
 • Tot: La paraula "tot" en català es pot utilitzar com a adjectiu o com a pronom indefinit. Com a adjectiu, fa referència a la totalitat o a la suma de les parts d'una cosa. Com a pronom indefinit, es fa servir per referir-se a la totalitat d'una cosa o a la totalitat de les persones o coses d'un grup. També es pot utilitzar per

 

Beneficis de Jugar al Paraulògic

És indubtable que jugar al Paraulògic no només és una activitat entretinguda, sinó que també ofereix nombrosos beneficis cognitius i educatius que poden millorar diverses àrees de la teva vida. A continuació, es detallen alguns dels avantatges més rellevants d'immersió en aquest apassionant joc de paraules:

Beneficis Cognitius:

 • Millora de la concentració: Enfocar-se en les paraules i les seves relacions requereix una atenció i concentració constants, ajudant a entrenar aquestes habilitats essencials.
 • Estimulació del pensament lògic: Resoldre els enigmes del Paraulògic implica una anàlisi meticulosa i un raonament estructurat que pot potenciar les teves habilitats de resolució de problemes.
 • Increment de la memòria verbal: Recordar les regles i les paraules clau del joc pot contribuir a millorar la teva memòria verbal i la retenció d'informació.

Beneficis Educatius:

 • Enriquiment del vocabulari: L'exposició a una gran varietat de paraules i la seva manipulació en el context del Paraulògic pot ajudar-te a ampliar el teu repertori lingüístic de manera divertida i efectiva.
 • Desenvolupament de la creativitat: Crear noves combinacions de paraules i solucionar els desafiaments del joc requereix pensar de forma original i estimula la teva capacitat creativa.
 • Foment de l'aprenentatge autònom: Jugar al Paraulògic promou la resolució de problemes de manera independent, potenciant la teva capacitat d'aprendre de forma autònoma i autodidacta.

No dubtis a endinsar-te en el món del Paraulògic per gaudir d'aquests beneficis i enriquir la teva experiència cognitiva i educativa de manera significativa.

 

Descobreix els secrets del Paraulògic: diversió intel·ligent

La partida d'avui ha estat tot un repte, però estem segurs que teniu alguna estratègia brillant per compartir. Deixa'ns un comentari amb les teves idees i consells per conquerir el Paraulògic i superar els nivells més difícils. Estem desitjant llegir les vostres brillants jugades i trucs que us han portat fins aquí. Que comenci la festa de paraules!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Go up