Solucions del Paraulògic d'avui 10/05/2024

10/05/2024

Benvinguts als solucionaris del Paraulògic d'avui, 10 de maig de 2024! Us convidem a descobrir les respostes d'avui i posar a prova la vostra astúcia lingüística. Amb paraules i enigmes que desafiaran la vostra ment, esteu preparats per a resoldre el Paraulògic d'avui? Endinsar-vos en aquest desafiament lingüístic i descobriu les respostes que us esperen avui. Que comenci la diversió amb les Solucions del Paraulògic!

Indexi

Solucions del Paraulògic d’avui 10/05/2024

La lletra central d’avui és la P i les lletres restants són A-G-I-N-O-R
La solució al paraulògic d’avui, 10/05/2024, conté 142 paraules i 1 Tutis

Descobreix la nova funcionalitat de Dadalògic: el comprovador de paraules! Ara, pots verificar fàcilment les paraules que ja has desxifrat. Només has d'introduir les paraules trobades, separades per comes, i es marcaran automàticament. Pots copiar-les directament dels resultats del joc per evitar errors de format. Utilitza el nostre exemple com a guia: ai-ai, assassí, desidiosa, oda, odissea, sòsia. T'ofereixem una llista de comprovació detallada amb el recompte de paraules pendents, organitzades per punts. El desafiament del Paraulògic mai ha estat tan fàcil. Si no coneixes el significat d'alguna paraula, tenim una secció de definicions de les paraules del Paraulògic d'avui al final de la pàgina.


Paraules de 18 punts:
0

Paraules de 10 punts:
0

Paraules de 9 punts:
0

Paraules de 8 punts:
0

Paraules de 7 punts:
0

Paraules de 6 punts:
0

Paraules de 5 punts:
0

Paraules de 2 punts:
0

Paraules de 1 punts:
0

Si desitgeu accedir a les pistes del Paraulògic d'avui, simplement feu clic al requadre vermell. En aquesta secció, tindreu l'oportunitat d'explorar totes les pistes i la informació necessària per resoldre el Paraulògic. Si necessiteu assistència addicional, no dubteu a fer ús de la secció de Solucions del Paraulògic d'avui en català que trobareu més amunt.

Pistes

 3 4 5 6 7 8 910Σ
a2345522023
g0323110010
i000100001
n132100007
o100311006
p82027131073189
r112110006
Σ13303727181151142

Prefixos de dues lletres:

  pa-40 ag-1 an-1 ap-12 ar-9 ga-1 gi-1 gr-8 in-1 na-5 ni-2 op-6 pi-21 po-12 pr-16 ra-4 ri-2

Prefix freqüent de tres lletres:

  pro-13

Sufixos freqüents de tres lletres:

  par-12

Hi ha 1 tuti de 8 lletres Hi ha 5 palíndroms:

  • - 3 de 3 lletres
  • - 1 de 5 lletres
  - 1 de 9 lletres

Hi ha 3 mots quadrats:

  • - 2 de 4 lletres
  - 1 de 6 lletres

Subconjunts:

  apr-12 aginpr-2 anp-5 ap-3 agpr-5 anpr-3 aipr-14 ainopr-9 aip-6 anopr-4 aiopr-8 aopr-11 aginp-2 giop-1 agnopr-4 gipr-1 agipr-3 gopr-1 agopr-6 ainop-4 ainp-5 inop-3 iop-2 agp-1 agip-3 agnp-1 agop-1 aiop-2 aop-2 anop-1 agiopr-1 aginopr-1 ainpr-2 ginop-1 ip-1 ipr-1 iopr-4 op-1 opr-4 nopr-1

 

Significat de les paraules Solucions del Paraulògic d'avui

A continuació, es presenten les definicions de les paraules clau relacionades amb el Paraulògic d'avui. Aquestes paraules ens ajuden a comprendre millor els conceptes i estratègies darrere d'aquest joc enriquidor.

 • Par: La paraula "par" en català pot tenir diversos significats, depenent del context en què s'utilitzi. Aquí tens algunes definicions:1. **Nombre parell**: Número que és divisible per dos sense deixar residu.
  2. **Igualtat o equilibri**: Estar en par, estar en igualtat o equilibri.
  3. **Joc de cartes**: Cada una de les jugades en
 • Agrípnia: 'Agrípnia' és un terme en català que fa referència a la incapacitat de poder dormir, insomni o dificultat per conciliar el son.
 • Anap: Ho sento, no puc trobar cap definició o significat per a la paraula "Anap" en català. Podria ser un acrònim o una paraula poc comuna. Si tens més informació sobre el context en què s'utilitza la paraula "Anap", podria ajudar-me a proporcionar una definició més precisa.
 • Apa: La paraula "Apa" en català és una interjecció que s'utilitza per cridar l'atenció d'algú o per animar a algú a fer alguna cosa. També pot ser utilitzada per expressar aprovació o entusiasme davant d'una acció o situació.
 • Apagar: Apagar és un verb que significa cessar o reduir l'activitat d'una cosa que produeix llum, calor o energia. També es pot utilitzar en sentit figurat per indicar la finalització o extinció d'una acció o situació.
 • Apanar: 'Apanar' és un verb que es fa servir per referir-se a enfarinar o cobrir amb pa ratllat un aliment abans de fregir-lo. També pot fer referència a l'acció de guanyar o aconseguir alguna cosa de manera fàcil o sense esforç.
 • Apariar: "Apariar" és un verb que es fa servir en el món de l'agricultura i la ramaderia per referir-se a l'acció de col·locar els animals en parelles per a la reproducció. També es pot utilitzar en altres contextos per indicar la formació de parelles o d'associacions entre persones o elements.
 • Aparionar: La paraula "aparionar" en català fa referència a l'acció d'aparèixer o manifestar-se de manera sobtada, inesperada o misteriosa. També pot fer referència a l'aparició d'alguna cosa de manera sorprenent o inusual.
 • Api: La paraula "Api" en català es refereix a una beguda calenta tradicional de la cultura catalana, que es prepara barrejant vi negre, sucre, canyella i pell de llimona o taronja. És una beguda reconfortant que es sol prendre principalment durant els mesos d'hivern.
 • Apiari: Un apiari és un lloc on es crien abelles per a la producció de mel o altres productes apícoles com la cera, el propòle o la geleia reial. També es pot utilitzar per referir-se a una col·lecció d'arres d'abelles.
 • Aponar-se: La paraula "aponar-se" en català fa referència a l'acció d'asseure's o seure en un lloc de manera còmoda i relaxada. També pot fer referència a l'acció de recolzar-se o inclinar-se cap a alguna cosa per descansar o agafar suport.
 • Aporia: 'Aporia' és un terme que prové del grec i que es fa servir per fer referència a una qüestió o problema irresoluble o contradictori. També pot fer referència a una situació en la qual es presenta una dificultat per trobar una solució o una resposta clara.
 • Aporrinar: La paraula "aporrinar" en català fa referència a l'acció de colpejar o donar cops repetidament a una cosa, sovint amb força i de manera descontrolada. També pot fer referència a maltractar o maltractar algú físicament.
 • Apropar: 'Apropar' és un verb que fa referència a acostar alguna cosa físicament a un altre objecte, persona o lloc. També pot fer referència a acostar-se a algú en el sentit figurat, com arribar a tenir una relació més propera amb una altra persona.
 • Apropiar: 'Apropiar' és un verb que significa fer propi, adquirir o assumir com a propi alguna cosa, ja sigui físicament o simbòlicament. També pot fer referència a adaptar alguna cosa a les necessitats o característiques d'algú o alguna cosa.
 • Arpa: L'arpa és un instrument musical de corda que consta d'una caixa de ressonància en forma de triangle invertit i d'una sèrie de cordes que es fan sonar mitjançant els dits o amb l'ajuda d'una peça anomenada pedal. L'arpa és un instrument de gran bellesa i so suau que s'utilitza en diferents gèneres musicals com la música cl
 • Arpar: La paraula "arpar" en català fa referència a l'acció de tocar o interpretar un instrument musical de corda, com ara l'arpa. També pot fer referència a l'acció de fer sonar les cordes d'aquest instrument amb els dits o amb una pua.
 • Arpió: 'Arpió' és un terme que fa referència a un instrument de pesca o de caça format per una llança amb una punta aguda i corba, utilitzat per capturar peixos o altres animals aquàtics. També pot fer referència a una eina similar utilitzada en altres contextos, com ara en la recollida de fruita o en altres tasques agrícoles.
 • Arpó: L'arpó és una eina o instrument que s'utilitza per pescar, especialment per atrapar peixos grans. Consisteix en una barra llarga i prima amb una punta aguda i una punta ampla i plana a l'altre extrem, que pot estar equipada amb una corda per poder llançar-la i recollir-la amb facilitat.
 • Arponar: "Arponar" és un verb que fa referència a la acció d'enfosquir o clavar amb un arpó. També es pot utilitzar de manera figurada per indicar que s'ha capturat o atrapat alguna cosa amb habilitat o astúcia.
 • Arrap: La paraula "arrap" en català fa referència a una persona o cosa que és molt bona en alguna cosa, que destaca en alguna activitat o que té moltes habilitats en un àmbit concret. També pot fer referència a una persona que és molt espavilada o astuta.
 • Arrapar: La paraula "arrapar" en català fa referència a agafar o agafar-se fortament a alguna cosa, generalment amb les ungles o amb les mans. També pot significar captar o retenir alguna cosa de manera molt ràpida o eficaç.
 • Arrop: La paraula "arrop" en català fa referència a una beguda tradicional feta amb aigua calenta, sucre i farina de blat o de civada. Sol servir-se com a beguda reconfortant en èpoques de fred i es pot acompanyar amb llet, canyella o llimona. També es pot utilitzar com a remei casolà per a la tos.
 • Arropar: Arropar és un verb que significa cobrir o envoltar algú o alguna cosa amb una manta, una peça de roba o un altre material per protegir-lo del fred. També es pot utilitzar en un sentit figurat per referir-se a donar suport, protecció o afecte a algú.
 • Ganàpia: La paraula "ganàpia" en català fa referència a una persona astuta, llesta o espavilada, sovint amb un toc de picardia. També pot utilitzar-se per descriure algú que és llest en negocis o en situacions que requereixen habilitat per sortir-se'n.
 • Gipó: La paraula "gipó" en català fa referència a una mena de boina o barret de pell, generalment de color fosc, que solia portar-se antigament a Catalunya i altres regions. Aquesta peça de vestir era típica dels pastors i pagesos.
 • Grapa: La paraula "grapa" en català fa referència a un objecte metàl·lic en forma de U que s'utilitza per unir o fixar papers, cartons, teles, etc., prement els seus extrems amb una agrafadora o amb una pinça especialitzada. També es pot utilitzar per referir-se a una petita quantitat de beguda alcohòlica que es pren d'un sol
 • Grapar: Grapar és un verb que significa unir o fixar diverses coses amb una grapa o clips metàl·lic. També es pot utilitzar en sentit figurat per indicar la unió o connexió de diferents elements o aspectes.
 • Graponar: La paraula "graponar" en català fa referència a l'acció de recollir o agafar gràpols de fruita o de raïm. També es pot utilitzar per indicar l'acció de col·locar o unir amb grapons, com ara els cables elèctrics.
 • Grappa: La "grappa" és una beguda alcohòlica destil·lada tradicional d'Itàlia, elaborada a partir del raspall de la raïm que queda després de la producció de vi. És una beguda forta i aromàtica que pot tenir diferents graus alcohòlics.
 • Grip: La paraula "grip" en català fa referència a una infecció vírica aguda del tracte respiratori superior que es caracteritza per símptomes com febre, mal de cap, dolor de gola, tos i malestar general. També es coneix com a "refredat" o "catarre".
 • Grípia: La paraula 'grípia' en català fa referència a una espècie de xarxa o tramalla de pesca, generalment de forma quadrada o rectangular, que s'utilitza per capturar peixos. Aquesta eina de pesca es pot estendre a l'aigua i recollir posteriorment per atrapar els peixos que hi quedin atrapats.
 • Grop: La paraula "grop" en català fa referència a una depressió o forat en el terreny, generalment de forma arrodonida i de dimensions variables. També pot fer referència a una cavitat o forat en una superfície dura o compacta.
 • Gropa: La paraula "gropa" en català es refereix a la part del cos dels animals quadrúpedes que se situa entre les espatlles i les cuixes. També pot fer referència a una depressió o forat en el terreny.
 • Inòpia: La paraula "inòpia" en català fa referència a la manca d'aliments o a la falta d'alimentació suficient per a satisfer les necessitats del cos. També pot fer referència a la pobresa extrema o a la manca de recursos bàsics per a viure dignament.
 • Naip: La paraula "naip" no es troba en el diccionari de la llengua catalana. Podria ser una paraula d'un dialecte o llengua diferent. Si tens més informació sobre el context en què s'utilitza la paraula "naip", podré intentar ajudar-te a comprendre'n el significat.
 • Nap: La paraula 'Nap' en català es refereix a una dutxa o bany ràpid que es fa per refrescar-se o netejar-se lleugerament, sense arribar a ser una dutxa completa. També es pot utilitzar per referir-se a un descans curt o una petita migdiada.
 • Napa: La paraula "Napa" en català es refereix a una part de la planta de la col que es menja com a verdura. També pot fer referència a una regió vitivinícola situada a Califòrnia, Estats Units, coneguda per la seva producció de vi.
 • Napar: La paraula "napar" en català fa referència a la pràctica de fer una petita migdiada o dormir una estona durant el dia, especialment després de dinar. També es pot utilitzar per indicar que algú s'ha quedat adormit o adormida de manera involuntària.
 • Nàpia: La paraula 'nàpia' en català fa referència a l'os de la cara que separa les dues fosses nasals i que forma part del nas. També es pot fer servir per referir-se a una persona que té el nas gran i prominent.
 • Nipó: La paraula "nipó" en català fa referència a una persona nascuda a Japó o d'origen japonès.
 • Nipona: La paraula "nipona" en català fa referència a allò que és relatiu al Japó, a la cultura japonesa o a les persones d'aquest país. També pot fer referència a la llengua japonesa.
 • Opi: La paraula "Opi" en català es refereix a l'òpera, un gènere musical teatral en el qual els personatges canten parts de la seva línia de diàleg en lloc de parlar-la. L'òpera sol combinar música, teatre, escenografia i vestuari per crear una experiència artística completa.
 • Opianina: La paraula "Opianina" fa referència a una substància narcòtica derivada de l'opium, que pot ser utilitzada com a analgèsic o sedant.
 • Opinar: 'Opinar' és un verb que fa referència a expressar una opinió, un judici o una valoració sobre un tema o una qüestió determinada. És manifestar el propi pensament o punt de vista sobre alguna cosa.
 • Opinió: Opinió és el judici o pensament subjectiu que una persona té sobre un tema o una qüestió. És la manera en què una persona interpreta i valora una situació, fet o idea, basant-se en les seves creences, coneixements i experiències personals. L'opinió pot ser expressada de manera oral o escrita i pot variar d'una persona a una altra.
 • Opípar: "Opípar" és un adjectiu que fa referència a quelcom abundant, ric i saborós en quantitat. També pot fer referència a un àpat o un àpat festiu i copiós.
 • Opípara: 'Opípara' és un adjectiu que es fa servir per descriure un àpat abundant, ric i luxós. També pot fer referència a una festa o celebració en la qual es serveixen menjars copiosos i refinats.
 • Paga o pagà: La paraula "paga" o "pagà" en català fa referència a l'acció de donar diners o altres formes de compensació a canvi d'un servei, producte o favor rebut. També pot fer referència al salari o retribució econòmica que es rep per un treball realitzat.
 • Pagaia: La paraula "pagaia" en català fa referència a l'instrument que s'utilitza per impulsar una embarcació a rem. Consisteix en una pala allargada que s'utilitza per a remenar l'aigua i avançar en el desplaçament de la barca, caiac, piragua, etc.
 • Pagana: La paraula "pagana" en català fa referència a una persona que segueix una religió o creença no cristiana, especialment les religions o creences de l'antiguitat que adoraven divinitats diferents de les del cristianisme. També pot fer referència a quelcom que està relacionat amb aquestes creences o pràctiques.
 • Pagar: El verb "pagar" en català fa referència a l'acció de donar una quantitat de diners o béns a canvi d'un producte, servei o deute. També pot fer referència a saldar una deute o a cobrar una quantitat acordada. És una acció comuna en les transaccions comercials i financeres.
 • Pàgina: La paraula "pàgina" en català fa referència a cada una de les cares d'un full, llibre, revista o qualsevol document imprès. També pot ser la referència a una ubicació web a Internet.
 • Paginar: "Paginar" és un verb que fa referència a la acció de numerar les pàgines d'un document o d'un llibre en un determinat ordre. També es pot utilitzar per indicar la distribució de contingut en diverses pàgines d'un document o d'un llibre.
 • Pago: El terme "pago" en català fa referència a l'acció de pagar, és a dir, de donar una quantitat de diners o béns a canvi d'una mercaderia, servei o deute. També pot fer referència al lloc on es realitza aquesta acció de pagar, com ara un punt de pagament.
 • Pai-pai: La paraula 'pai-pai' en català fa referència a un objecte fet de paper, plàstic o altres materials lleugers que s'utilitza per fer aire o vent per refrescar-se. És com una mena de ventall petit que es pot portar a la mà i sovint es fa servir en llocs calorosos o en esdeveniments com ara concerts o festivals.
 • Paia: La paraula "paia" en català es refereix a una planta herbàcia anual de la família de les gramínies, coneguda científicament com a Avena sativa, que es cultiva principalment per a la seva llavor, la qual s'utilitza per a fer pa i altres productes alimentaris. També es pot utilitzar com a forratge per a animals.
 • Paio: La paraula "paio" en català fa referència a un home jove, generalment adolescent o jove adult. També pot fer referència a un amic, un company o un company de feina. En algunes regions de parla catalana, com ara les Illes Balears, també s'utilitza per referir-se a un home en general.
 • Pair: La paraula "pair" en català fa referència a un nombre enter que es pot dividir exactament per dos, és a dir, un nombre que és múltiple de dos. També s'utilitza per referir-se a una persona que està al mateix nivell o posició que una altra en una relació o situació determinada.
 • Pairar: La paraula "pairar" en català significa mantenir-se suspès en l'aire sense moure's, normalment amb les ales esteses. També pot fer referència a mantenir-se en un lloc o posició sense moure's.
 • Pana: La paraula "pana" en català es refereix a un teixit de cotó gruixut i tovat, sovint utilitzat per confeccionar roba com ara pantalons, jaquetes o vestits. També pot fer referència a una relació d'amistat o camaraderia entre persones, com en l'expressió "ser pana".
 • Panarra: La paraula "panarra" en català fa referència a una persona que és mandrosa, poca activa o poc treballadora. També pot fer referència a algú que és poc higiènic o desordenat.
 • Panna: La paraula 'panna' en català fa referència a la nata muntada o batuda, és a dir, la crema de llet que s'ha bategat fins aconseguir una consistència espumosa i lleugera. És un ingredient utilitzat en la preparació de postres, com ara pastissos, gelats, cremes, entre altres.
 • Paó: El terme "paó" es refereix a un ocell de la família dels fasanids, conegut pel seu plomatge molt colorit i vistós, especialment en el cas del mascle. És una espècie d'origen asiàtic que ha estat introduïda en altres parts del món com a ocell ornamental.
 • Paona: La paraula "paona" en català fa referència a una planta herbàcia de la família de les papilionàcies, amb flors de color groc viu, anomenada també paó, paó salvatge o paó de jardí.
 • Paor: La paraula "paor" en català fa referència a la por, l'angoixa o l'espant. Es tracta d'una emoció de desassossec o inquietud provocada per la percepció d'un perill, una amenaça o una situació desconeguda.
 • Pap: La paraula "pap" en català fa referència a una mena de puré o crema que es fa a base de farina de cereals (com ara arròs, blat de moro, etc.) bullida en llet o en aigua. És un aliment sovint donat als nadons com a primer aliment sòlid. També es pot utilitzar la paraula "pap" per referir-se a un
 • Pap-roig: La paraula 'Pap-roig' fa referència a una espècie d'ocell de la família dels pàrids, de color vermell intens a la part superior i blanc a la part inferior. És un ocell petit i vivarach que habita en boscos de coníferes i de fulla caduca.
 • Papa o papà: La paraula "papa" o "papà" en català fa referència al pare, és a dir, al progenitor masculí d'una persona. També pot ser utilitzada com a forma de tractament carinyosa o respectuosa envers el pare.
 • Papagai: La paraula "papagai" en català fa referència a un ocell de la família dels psitaciformes, caracteritzat pel seu bec corbat i pelles seves plomes de colors vius. També es pot utilitzar per referir-se a una persona que parla molt o que repeteix sense sentit les paraules dels altres.
 • Papaia: La papaia és una fruita tropical de color groc o taronja, de forma allargada i amb una polpa de color taronja intensa i amb llavors negres. És coneguda per les seves propietats digestives i pel seu alt contingut en vitamines A i C.
 • Papaïna: La papaïna és una enzim proteolítica que es troba principalment a la papaya i que s'utilitza en la indústria alimentària i farmacèutica per a la descomposició de proteïnes. També és coneguda per les seves propietats antiinflamatòries i digestives.
 • Papar: La paraula "papar" en català fa referència a menjar o menjar-se alguna cosa amb gana i amb ganes, de manera ràpida i amb gola. També pot fer referència a menjar amb voracitat o amb ganes anormals.
 • Paparra: La paraula "paparra" en català fa referència a un insecte homòpter de la família dels cicàdids, de color verd o marró i de cos allargat. També es pot utilitzar de manera col·loquial per referir-se a una persona que parla molt o que molesta amb la seva xerrameca.
 • Papió: La paraula 'papió' en català fa referència a un tipus de papallona de la família dels papilionids, de color groc i negre, amb taques blanques a les ales posteriors i una espècie de "cua" llarga. També es pot utilitzar per fer referència a altres papallones de la mateixa família.
 • Papir: La paraula "papir" en català fa referència al material fet de pasta de fusta o altres matèries vegetals, generalment en forma de fulls, que s'utilitza per escriure, imprimir, embolicar o altres usos diversos. També pot fer referència a un document o escrit en general.
 • Parairia: La paraula "Parairia" no es troba en el diccionari de la llengua catalana. Si tens més informació sobre aquesta paraula o si vols buscar una altra paraula, estic aquí per ajudar-te.
 • Parangó: La paraula "parangó" en català fa referència a una mena de bata de llana de color blanc, generalment amb ratlles de colors, que es porta per sobre de la roba per protegir-la de la brutícia. També pot fer referència a una peça de roba similar que es porta per sobre dels vestits per protegir-los.
 • Parangona: La paraula "parangona" és un terme en català que fa referència a un cop, colp o copada violenta i impetuosa. També pot utilitzar-se per descriure una acció o situació que es produeix de manera sobtada i contundent.
 • Parangonar: La paraula "parangonar" en català fa referència a comparar o igualar una cosa amb una altra per a veure si tenen les mateixes característiques, qualitats o valors. També pot significar posar en relació dues coses per a establir una comparació entre elles.
 • Paranoia: La paraula "paranoia" en català es refereix a un trastorn psíquic caracteritzat per la presència d'idees delirants i la sensació constant de ser perseguit o amenaçat. També es pot utilitzar per descriure una actitud de desconfiança extrema cap a les altres persones o el món en general.
 • Parar: La paraula "parar" en català fa referència a l'acció de detenir-se o fer que alguna cosa es detingui. També pot fer referència a l'acció de posar alguna cosa en un lloc determinat o d'aturar-se en una acció concreta.
 • Paria o pària: La paraula "paria" o "pària" fa referència a una persona que està excluïda o marginada socialment, que és considerada inferior o indigna de respecte per la resta de la societat. També pot fer referència a una persona que no té drets ni privilegis, que és tractada com a inferior o com a un ésser humà de segona categoria. Aquest terme també s'utilit
 • Parió: La paraula "parió" en català fa referència a la part posterior del cos de l'animal, des dels malucs fins a la cua. També pot fer referència a la part inferior d'una roba o vestit.
 • Pariona: La paraula "pariona" no apareix en el diccionari de la llengua catalana. Potser es tracta d'una paraula d'un dialecte o argot local que no està reconeguda en català estàndard. Si tens més informació sobre el context en el qual s'utilitza la paraula "pariona", podré ajudar-te a entendre'n el significat.
 • Parir: La paraula "parir" en català fa referència a l'acció de donar a llum un ésser viu, ja sigui un ésser humà o un animal. També pot fer referència a l'acció de produir, crear o originar alguna cosa.
 • Parra: La paraula "parra" fa referència a una planta enfiladissa de la família de les vitàcies, que té tiges llargues i flexibles i que es fa servir per a cobrir terrasses, façanes o pergoles. També es pot utilitzar per a referir-se a la vinya, el lloc on es cultiva la vinya o la part de la casa on es guarda el vi.
 • Pia: La paraula "pia" en català pot tenir diversos significats, entre ells:1. Adjectiu que fa referència a allò relacionat amb la pietat, la religiositat o la devoció.
  2. Nom d'una peça de mobiliari religiós que es fa servir per a genolls o per a guardar objectes religiosos.
  3. Nom d'una mena de cistella o conten
 • Pian: La paraula "pian" en català fa referència a un instrument musical de corda percutida que es toca amb les mans mitjançant tecles. També es pot utilitzar per designar una sala de concerts o audicions de música clàssica.
 • Piano: El terme "piano" en català fa referència a un instrument musical de corda percudida que es toca amb tecles i que permet modular la intensitat del so mitjançant la pressió exercida sobre les tecles. També pot fer referència a l'indicació de dinàmica musical que significa tocar suau o en un volum baix.
 • Piga: La paraula "piga" en català fa referència a un tros de carn de porc, especialment el que es talla de la part del costell o del llom. També pot fer referència a una porció petita de carn de porc, especialment si està tallada en trossos petits o en daus.
 • Pigarg: La paraula 'Pigarg' fa referència a una espècie d'ocell rapinyaire diürna de la família dels accipítrids, coneguda científicament com a Haliaeetus albicilla. També és coneguda com a àliga marina o àliga de mar. Aquest ocell destaca pel seu plomatge blanc al cap i al coll, i pel seu bec i potes
 • Pignorar: Pignorar és un terme que fa referència a l'acció de posar un bé com a garantia d'un deute. En altres paraules, consisteix en empenyorar o hipotecar un bé per assegurar el compliment d'una obligació financera.
 • Pigra: La paraula "pigra" en català fa referència a una persona que és mandrosa, que té poca gana de fer les coses, que és poc activa o que mostra poca iniciativa. També pot fer referència a una cosa que es fa de manera lenta o amb poc interès.
 • Pinar: Un "pinar" és una zona boscosa on predominen els pins, un tipus d'arbres de fulla perenne que pertanyen al gènere Pinus. Els pins són arbres molt comuns a les zones mediterrànies i formen boscos densos i característics anomenats pinars. Aquests boscos són importants pel seu valor ecològic i com a font de fusta i altres
 • Ping-pong: El ping-pong és un esport que es juga amb una pilota lleugera i una raqueta a una taula dividida per una xarxa al mig. També es coneix com a tennis de taula.
 • Pinna: La paraula 'pinna' en català fa referència a una aleta o una ploma llarga i estreta que es troba en alguns animals, com ara els peixos o les aus. També pot fer referència a una part allargada i estreta d'algunes plantes.
 • Pió: La paraula "pió" en català fa referència a una ploma o plomall que s'utilitza per escriure, especialment en bolígrafs i altres instruments d'escriptura. També pot fer referència a un ocell de la família dels corvids, conegut com a "pioc" en altres dialectes del català.
 • Piorna: La paraula "piorna" fa referència a una planta de la família de les fabàcies, coneguda científicament com a Genista scorpius. És una planta arbustiva de fulles petites i flors grogues que creix en terrenys secs i pedregosos. Aquesta planta també es pot conèixer com a ginesta negra o ginesta de bosc.
 • Pipa: La paraula "pipa" en català es pot referir a diferents significats:1. Tub o conducte per on circula un líquid o un gas.
  2. Objecte que serveix per fumar tabac o altres substàncies, format per una tija llarga i una cavitat on es col·loca la substància a consumir.
  3. En l'àmbit de la música, tub de fusta o
 • Pipar: La paraula 'pipar' en català fa referència a l'acció de fumar una pipa, és a dir, inhalar fum de tabac o d'altres substàncies a través d'una pipa. També pot fer referència a l'acció de consumir drogues a través d'una pipa.
 • Pipí: La paraula 'pipí' en català es fa servir per referir-se a l'orina o a l'acció d'orinar, especialment quan es parla amb nens petits. També pot ser utilitzada de manera col·loquial per a referir-se a altres aspectes relacionats amb l'orina.
 • Pipiripip: La paraula "Pipiripip" és una onomatopeia que s'utilitza per imitar el cant d'alguns ocells, especialment el piulet dels ocells petits com els pardals o els gafarrons. També pot fer referència a altres sons aguts i repetitius, com el so d'una flauta o d'altres instruments musicals.
 • Pira: La paraula "pira" en català fa referència a una pila de fusta, llenya o altres materials combustibles que s'encenen per a fer una foguera. També pot fer referència a una foguera funerària o a una pila de coses que es volen cremar.
 • Piran: La paraula "piran" no es troba registrada en el diccionari de la llengua catalana. Si tens alguna altra paraula que vulguis que et definim, estarem encantats d'ajudar-te.
 • Pirar: La paraula "pirar" en català és un argot que significa marxar, anar-se'n, anar-se'n d'un lloc ràpidament. També pot fer referència a fugir o escapar-se d'una situació. És una paraula col·loquial i informal utilitzada principalment en el registre oral.
 • Pirona: La paraula "pirona" en català fa referència a una peça de fusta o metall que s'utilitza per encendre el foc en una llar de foc o una barbacoa. També es pot utilitzar per referir-se a una branca seca que s'utilitza com a encenedor.
 • Pirop: El terme "pirop" en català fa referència a un compliment amorós o galant que es fa a una persona, especialment a una dona, amb l'objectiu d'elogiar la seva aparença física o atraure la seva atenció de manera positiva. Sol ser una expressió amable i respectuosa, però en ocasions pot ser percebut com a invasiu o incòmode.
 • Poar: La paraula "poar" en català fa referència a l'acció de posar-se a ploure de manera intensa i repentina. També pot fer referència a l'acció de ploure de manera abundant i copiosa.
 • Poni: Un poni és una raça de cavall de petites dimensions, generalment amb una alçada a l'arcada inferior als 147 cm. Són animals molt forts i resistents, utilitzats sovint com a cavalls de tir o per a la pràctica d'esports hípics. També són populars com a animals de companyia o per a la pràctica d'equitació per a nens.
 • Pop: La paraula "pop" en català fa referència al gènere musical popular que es caracteritza per la seva melodia fàcil de recordar, ritmes animats i lleugers, i lletres simples i directes. També es pot utilitzar per referir-se a la cultura popular en general.
 • Popa: La "popa" és la part posterior d'una embarcació, és a dir, la part que es troba a la part de darrera d'un vaixell o una nau. També es pot utilitzar per referir-se a la part posterior d'altres tipus de vehicles o objectes.
 • Popar: La paraula "popar" en català fa referència a l'acció de donar cops amb el cap o amb el front. També pot fer referència a l'acció de colpejar amb la mà oberta.
 • Por: La paraula "por" en català es refereix a una emoció de por o temor que es produeix quan es percep una situació de perill o amenaça. També pot fer referència a un sentiment d'ansietat o aprensió davant d'una situació desconeguda o incerta.
 • Porga: La paraula "porga" en català fa referència a l'acció de donar o oferir alguna cosa a algú. També pot fer referència a una concessió o a un privilegi que es concedeix a algú.
 • Porgar: La paraula "porgar" en català fa referència a l'acció de colpejar, donar cops o pegar a algú o alguna cosa amb força. També pot fer referència a castigar o renyar de manera severa.
 • Porpra: La paraula "porpra" en català es refereix a un color que es troba entre el blau i el vermell, similar al color de la cirera madura. També pot ser utilitzada per referir-se a una tela o teixit d'aquest color.
 • Porra: La paraula "porra" en català pot tenir diversos significats. Aquí en tens alguns:1. Palo gruixut i curt que s'utilitza per remenar la roba a la rentadora.
  2. Palo llarg i gruixut que s'utilitza per remenar la llenya o altres materials.
  3. Palo que s'utilitza per remenar la carn a la brasa o al forn.
  4.
 • Porro o porró: La paraula "porro" o "porró" en català pot fer referència a dos significats diferents:1. Porro: En aquest context, es fa referència a una planta herbàcia de la família de les liliàcies, també coneguda com a porro o poiret. Les parts comestibles d'aquesta planta són les tiges blanques i tendres, que es fan servir
 • Porrona: La paraula "porrona" en català fa referència a una gran quantitat de vi o beguda alcohòlica que es pot beure d'un sol cop o d'una sola vegada. També pot fer referència a una ampolla o recipient gran on s'emmagatzema aquesta beguda.
 • Prió: La paraula "prió" en català fa referència a una mena de malaltia infecciosa que afecta principalment els animals, especialment els mamífers, causada per un agent infecciós anomenat prions. Aquesta malaltia pot afectar el cervell i el sistema nerviós dels animals i, en alguns casos, també pot ser transmissible als éssers humans.
 • Prior: La paraula "Prior" en català fa referència al superior d'una comunitat religiosa, especialment en l'orde dels monjos benedictins. També pot fer referència al superior d'una congregació religiosa o d'una altra comunitat eclesiàstica.
 • Priora: La paraula "Priora" en català fa referència a una dona que ocupa el càrrec de superiora en una comunitat religiosa, especialment en un convent de monges. També pot fer referència a la dona que exerceix el càrrec de superiora en una congregació religiosa.
 • Pro: La paraula "pro" en català és un prefix que indica a favor de, a favor de la causa de, a favor de la defensa de. També pot indicar anterioritat en el temps o en l'espai.
 • Proa: La proa és la part anterior d'una embarcació, l'extrem de la nau que avança en la direcció de la navegació. També s'anomena proa a la part davantera d'altres vehicles com avions o cotxes.
 • Pron: La paraula "Pron" en català es refereix a un tipus de peça de roba que s'utilitza per protegir el coll i els muscles dels esportistes durant la pràctica d'activitats físiques. També pot fer referència a una peça de roba similar a un mocador que es col·loca al coll per protegir-lo del fred o per raons estètiques.
 • Prona: La paraula "prona" en català fa referència a una posició o postura en la qual una persona es troba estirada o recolzada amb la panxa cap a baix. També pot fer referència a una actitud de submissió o rendició.
 • Prop: La paraula "prop" en català es pot utilitzar com a adverbi per indicar proximitat en el temps o en l'espai. També pot ser un adjectiu per indicar que alguna cosa és propera en distància o en relació a un tema concret. També es pot utilitzar com a preposició per indicar una ubicació propera a alguna cosa.
 • Propà: La paraula 'propà' en català fa referència a una substància inflamable, normalment gasosa, utilitzada com a combustible en aparells de calefacció, cuina, etc.
 • Propagar: Propagar és un verb que fa referència a la difusió, extensió o propagació d'alguna cosa, com ara informació, idees, malalties, etc. També es pot utilitzar en un sentit més concret per parlar de la reproducció o multiplicació d'una planta, microorganisme o fenomen físic.
 • Propi o propí: La paraula "propi" o "propí" en català fa referència a allò que pertany a una persona en particular, que és característic o propi d'ella. També pot fer referència a una cosa que és pròpia d'un lloc o d'una època determinada.
 • Pròpia: 'Pròpia' és un adjectiu que es fa servir per indicar que alguna cosa pertany a una persona en concret, que és exclusiva d'ella o que li és característica. També es pot utilitzar per referir-se a alguna cosa que és pròpia d'un lloc o d'una cosa en particular.
 • Propina: La paraula 'propina' en català fa referència a la petita quantitat de diners que es dóna com a agraïment per un servei rebut, com ara en un restaurant, un hotel o un taxi. També es pot utilitzar per referir-se a un petit regal o obsequi que es dóna com a mostra d'agraïment o apreci.
 • Propinar: La paraula "propinar" en català es fa servir per indicar el gest de donar un cop o un cop fort a algú. També pot fer referència a administrar un medicament o una substància a algú de manera forçosa o violenta.
 • Pròrroga: Una pròrroga és una extensió del termini o del període establert inicialment per a una activitat, un contracte, un termini de pagament, una llicència, entre altres. És una ampliació del temps concedit per a dur a terme alguna cosa.
 • Prorrogar: "Prorrogar" en català significa extendre el termini o la durada d'una cosa, generalment un contracte o un acord, més enllà de la data inicialment establerta. També es pot utilitzar en el sentit d'ajornar o retardar alguna acció o decisió.
 • Rap: El terme "rap" en català fa referència a un gènere musical i artístic que consisteix en recitar lletres rítmiques i rimades sobre una base musical. El rap es caracteritza per la seva expressió de temes socials, polítics o personals de manera directa i contundent. A més, sovint s'acompanya d'una actitud desafiadora i de cr
 • Rapa: La paraula "rapa" en català fa referència a una hortalissa de la família de les crucíferes, coneguda també com a nap o colinabo. Té forma arrodonida i la pell és de color porpra o blanc. Es pot consumir cru en amanides o cuit en guisats i cremes.
 • Rapar: La paraula "rapar" en català fa referència a tallar o escurçar els cabells amb una màquina o una navalla, deixant-los molt curts o pràcticament rasos a la pell. També es pot utilitzar per referir-se a tallar o escurçar altres tipus de pèls, com ara els de la barba o els de les cames.
 • Rapir: La paraula "rapir" en català fa referència a l'acció de raptar, és a dir, d'endur-se una persona contra la seva voluntat o sense el seu consentiment. També pot fer referència a l'acte de capturar algú de manera violenta per portar-lo a un altre lloc.
 • Ripari: La paraula "ripària" fa referència a tot allò que està relacionat amb les ribes dels rius o altres cursos d'aigua, com ara la vegetació, els animals o els ecosistemes propis d'aquest entorn. També pot fer referència a les zones properes als rius o altres cursos d'aigua.
 • Ripària: La paraula "ripària" fa referència a allò que està relacionat amb les ribes dels rius, rieres o altres cursos d'aigua. També es pot utilitzar per descriure la vegetació o els éssers vius que habiten en aquest entorn aquàtic.

 

Beneficis de jugar al Paraulògic

El Paraulògic no és només un joc entretingut, sinó que també aporta diversos beneficis cognitius i educatius que poden contribuir al desenvolupament personal. A continuació, destacarem algunes de les raons per les quals jugar al Paraulògic pot ser beneficiós:

Beneficis Cognitius:

 • Millora de la concentració: Enfocar-se en la resolució de les paraules i enllaços requereix una concentració intensa, la qual cosa pot ajudar a millorar aquest aspecte.
 • Estimulació mental: El Paraulògic posa a prova les habilitats lingüístiques i la capacitat de trobar connexions entre les paraules, estimulant així el pensament lògic i la creativitat.
 • Increment de vocabulari: Jugar al Paraulògic pot exposar-te a paraules noves i significats diferents, ampliant així el teu vocabulari de manera divertida i interactiva.

Beneficis Educatius:

 • Aprenentatge lúdic: Aprendre mentre jugues pot ser molt més efectiu i motivador, ja que el Paraulògic ofereix una manera divertida d'enriquir el teu coneixement lingüístic.
 • Desenvolupament de lògica: Resoldre les paraules i enigmes del Paraulògic implica un procés lògic de pensament que pot millorar les teves habilitats en aquest àmbit.
 • Foment de la perseverança: Enfrontar-se a reptes i continuar intentant trobar les solucions pot ajudar a desenvolupar la perseverança i la capacitat de superar obstacles.

En resum, jugar al Paraulògic no només és una activitat recreativa, sinó que també pot tenir efectes positius en el teu desenvolupament cognitiu i educatiu. Aprofita aquests beneficis i gaudeix de les virtuts d'aquest joc tan enriquidor.

 

Desxifra les paraules amb humor intel·ligent a Paraulògic!

Ara que has posat a prova la teva ment amb les paraules més enrevessades, és hora de compartir les teves estratègies amb la resta de jugadors. Deixa'ns els teus comentaris sobre el Paraulògic d'avui i descobreix com altres jugadors han resolt els reptes lingüístics amb enginy!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Go up