Solucions del Paraulògic d'avui 14/05/2024

14/05/2024

Benvolguts lectors, avui tenim el plaer de presentar-vos les Solucions del Paraulògic d'avui 14/05/2024. En aquesta edició, us convidem a descobrir les respostes que us portaran a resoldre els enigmes plantejats. Amb la nostra guia, desxifrar el Paraulògic serà tot un repte apassionant i gratificant. Sense més preàmbuls, us convidem a endinsar-vos en aquest fascinant univers de paraules i lògica. ¡Que comenci la diversió!

Indexi

Solucions del Paraulògic d’avui 14/05/2024

La lletra central d’avui és la D i les lletres restants són A-C-I-P-U
La solució al paraulògic d’avui, 14/05/2024, conté 57 paraules i 3 Tutis

Descobreix la nova funcionalitat de Dadalògic: el comprovador de paraules! Ara, pots verificar fàcilment les paraules que ja has desxifrat. Només has d'introduir les paraules trobades, separades per comes, i es marcaran automàticament. Pots copiar-les directament dels resultats del joc per evitar errors de format. Utilitza el nostre exemple com a guia: ai-ai, assassí, desidiosa, oda, odissea, sòsia. T'ofereixem una llista de comprovació detallada amb el recompte de paraules pendents, organitzades per punts. El desafiament del Paraulògic mai ha estat tan fàcil. Si no coneixes el significat d'alguna paraula, tenim una secció de definicions de les paraules del Paraulògic d'avui al final de la pàgina.


Paraules de 19 punts:
0

Paraules de 17 punts:
0

Paraules de 16 punts:
0

Paraules de 9 punts:
0

Paraules de 7 punts:
0

Paraules de 6 punts:
0

Paraules de 5 punts:
0

Paraules de 2 punts:
0

Paraules de 1 punts:
0

Si desitgeu accedir a les pistes del Paraulògic d'avui, simplement feu clic al requadre vermell. En aquesta secció, tindreu l'oportunitat d'explorar totes les pistes i la informació necessària per resoldre el Paraulògic. Si necessiteu assistència addicional, no dubteu a fer ús de la secció de Solucions del Paraulògic d'avui en català que trobareu més amunt.

Pistes

 3 4 5 6 7 8 9Σ
a01124008
c044410114
d554320019
i00000000
p016510114
u01010002
Σ512151580257

Prefixos de dues lletres:

  ac-5 ad-2 au-1 ca-10 ci-1 cu-3 da-7 di-11 du-1 pa-5 pi-3 pu-6 ua-1 up-1

Prefix freqüent de tres lletres:

  dia-8

Sufixos freqüents de tres lletres:

  ada-11

Hi ha 3 tutis:

  • - 1 de 6 lletres
  • - 1 de 7 lletres
  - 1 de 9 lletres

Hi ha 1 palíndrom de 3 lletres Hi ha 2 mots quadrats:

  • - 1 de 4 lletres
  - 1 de 6 lletres

Subconjunts:

  acdi-18 acdip-4 acdiu-1 acd-1 acdp-2 acdu-5 acdpu-2 cdu-2 ad-2 adu-1 adi-3 cdi-2 adp-2 adip-2 adpu-2 cdip-1 cdipu-1 acdipu-3 dpu-1 adiu-1 dipu-1

 

Significat de les paraules Solucions del Paraulògic d'avui

A continuació, es presenten les definicions de les paraules clau relacionades amb el Paraulògic d'avui. Aquestes paraules ens ajuden a comprendre millor els conceptes i estratègies darrere d'aquest joc enriquidor.

 • Accadi: La paraula "Accadi" fa referència a una antiga llengua semítica parlada a la regió de Mesoamèrica, principalment a l'antiga ciutat d'Accad, a l'actual Iraq. Aquesta llengua és considerada una de les primeres llengües escrites de la humanitat i va ser utilitzada a l'antiga Mesoamèrica per a la comunicació
 • Accàdia: L'Accàdia és una antiga regió de Mesopotàmia, situada a l'est de l'actual Iraq, que va ser una de les primeres civilitzacions urbanes de la història de la humanitat. Aquesta civilització va existir aproximadament entre el 2900 i el 1750 aC, i va tenir una gran influència en el desenvolupament de la cultura i la soci
 • Accídia: L'accídia és un terme que fa referència a la perèssa, la mandra o la desgana. És un estat d'ànim caracteritzat per la manca d'interès o motivació per realitzar tasques o activitats, acompanyat sovint d'una sensació de desànim o apatia.
 • Àcid: Un àcid és una substància química que té la propietat de reaccionar amb altres substàncies, sovint provocant canvis en elles. En química, els àcids es caracteritzen per tenir un pH inferior a 7 i per donar ions de hidrogen (H⁺) en solució aquosa. Exemples d'àcids comuns són l'àcid clorhídric
 • Àcida: 'Àcida' és un adjectiu que fa referència a una substància que té un sabor agredolç i que provoca una sensació de picor o acidesa en la llengua. També es pot utilitzar per descriure una persona o un caràcter que és agressiu, malhumorat o desagradable en el seu comportament.
 • Adípic: La paraula 'adípic' fa referència a allò que està relacionat amb l'àcid adípic, una substància química que pertany a la família dels àcids carboxílics i que es pot trobar en alguns aliments i en la indústria química.
 • Adípica: La paraula "adípica" fa referència a allò relacionat amb els teixits adiposos o greixos del cos.
 • Audàcia: '**Audàcia**' és un substantiu femení que fa referència a la valentia, la determinació i la confiança en un mateix per afrontar situacions difícils o arriscades. També pot fer referència a la capacitat de prendre decisions arriesgades o innovadores sense por.
 • Cada: La paraula "cada" en català es refereix a la freqüència o interval de temps que separa una cosa de l'altra. També s'utilitza per indicar la distribució equitativa d'una quantitat o d'una cosa entre diversos elements. Exemple: "Cada dia", "Cada hora", "Cada nen va rebre un regal".
 • Cadap: La paraula "cadap" en català es refereix a un tipus de peça de fusta que s'utilitza per a fixar els cabells en un pentinat. També pot fer referència a una petita branca o tros de fusta que s'utilitza per a encendre el foc.
 • Cadi: La paraula "cadi" en català fa referència a un magistrat o jutge musulmà en territoris sotmesos a la llei islàmica. També pot fer referència a una divisió administrativa o territorial en alguns països musulmans.
 • Caduc: La paraula "caduc" en català fa referència a quelcom que ha perdut la seva validesa, vigència o efectivitat per haver arribat al final del seu termini o per haver-se deteriorat. També pot fer referència a quelcom que ja no és vàlid o útil perquè ha passat el temps establert per a la seva utilització.
 • Caduca: La paraula "caduca" en català fa referència a quan alguna cosa deixa de tenir validesa o eficàcia per haver superat un termini de temps establert. També pot fer referència a quan alguna cosa es torna obsoleta o deixa de ser útil.
 • Cadup: La paraula "Cadup" no es troba en el diccionari de la llengua catalana. Si tens alguna altra paraula que vulguis que et defineixi, estaré encantat d'ajudar-te.
 • Caid: La paraula "caid" no existeix en català. Potser t'has referit a una altra paraula o a un terme en una altra llengua. Si em pots donar més context o informació, estaré encantat d'ajudar-te a trobar la definició adequada.
 • Capada: La paraula "capada" fa referència a l'acció de tallar o extirpar els testicles d'un animal mascle, com ara un porc o un cavall, amb la finalitat de castrar-lo. Aquesta pràctica es realitza per controlar la reproducció dels animals i modificar el seu comportament. També s'utilitza en sentit figurat per referir-se a la privació o
 • Capida: La paraula "capida" en català fa referència a la quantitat de peix que cap en un cap, és a dir, en un cove o en una xarxa de pesca. També pot fer referència a la capacitat d'una embarcació per transportar peix.
 • Caudada: La paraula "caudada" en català fa referència a una mesura de capacitat antiga que equivalia aproximadament a 16 litres. Aquesta paraula ja no s'utilitza en l'actualitat i és considerada un terme obsolet.
 • Cicadàcia: La paraula 'cicadàcia' no es troba registrada en el diccionari de la llengua catalana. Potser es tracta d'un error tipogràfic o d'una paraula poc comuna. Si tens més informació sobre aquesta paraula, estaré encantat d'intentar ajudar-te a comprendre'n el significat.
 • Cuada: La paraula "cuada" en català fa referència a la dona del germà del cònjuge. És a dir, la dona del cunyat. També es pot utilitzar per referir-se a la relació familiar que es crea en cas que un home es casa amb la germana d'una altra persona.
 • Cucada: La paraula "cucada" en català fa referència a una cosa petita i bonica, generalment utilitzada com a element decoratiu o com a regal. També pot fer referència a una paraula o gest afectuós o carinyós.
 • Cudú: El terme "cudú" fa referència a un antílop africà de la família dels bòvids, conegut científicament com a Tragelaphus strepsiceros. Aquest animal es caracteritza per tenir un pelatge grisos i blancs, amb unes grans banyes en espiral als mascles. Són animals herbívors que viuen en zones boscoses i
 • Daci: La paraula 'Daci' fa referència al poble daci, una antiga civilització que habitava en la regió del que avui en dia és Romania durant l'antiguitat. Els dacis eren coneguts per la seva resistència contra l'expansió romana i van ser conquerits pels romans al segle II dC.
 • Dàcia: Dàcia és una regió històrica situada a l'Europa central i oriental, que va ser habitada pels dacis, un poble de l'antiguitat. Aquest territori correspon principalment a l'actual Romania.
 • Dad: La paraula "Dad" en català es pot traduir com "pare" o "papà". És una forma informal i carinyosa de referir-se al pare d'algú.
 • Dada o dadà: La paraula "dada" o "dadà" fa referència al moviment artístic i literari conegut com a dadaisme, que va sorgir a principis del segle XX. Aquest moviment es caracteritza per la seva actitud de rebuig a les convencions i normes establertes, i busca subvertir l'ordre establert a través de la provocació i l'
 • Daic: La paraula "daic" en català és un adjectiu que fa referència a allò que està relacionat amb les divinitats o les pràctiques religioses dels daus, una antiga religió japonesa. També pot fer referència a una persona que segueix aquesta religió.
 • Daica: La paraula "daica" en català fa referència a una mena de teixit de llana que es caracteritza per ser de color blanc, sovint utilitzat per confeccionar vestits tradicionals o indumentària típica.
 • Dau: La paraula "dau" en català fa referència a un objecte de forma cúbica, generalment fet de material sòlid com fusta, plàstic o altres materials, que té marques o nombres en les seves cares. Es fa servir en jocs de taula i altres activitats per a generar nombres aleatoris o per a prendre decisions a l'atzar.
 • Dia: "Dia" és un substantiu masculí que fa referència a cada una de les vint-i-quatre hores que formen part del cicle de rotació de la Terra al voltant del seu eix, així com a la part del temps en què hi ha llum natural a causa de la presència del sol en el cel. També pot fer referència a una data concreta, a una jornada laboral, a
 • Diac: La paraula "Diac" en català fa referència a un dispositiu electrònic que permet mesurar la intensitat de la llum incident sobre una superfície. Aquesta mesura es pot utilitzar en diferents àmbits com ara la fotografia, la meteorologia o la física.
 • Diaca: La paraula "diaca" en català es fa servir per referir-se a una persona que exerceix el càrrec de diaca, que és una figura religiosa present en algunes confessions cristianes, com ara l'anglicanisme o el luteranisme. El diaca és un ministre ordenat que té com a funció principal ajudar en les tasques pastorals i en l'assistència als necessit
 • Diàcid: El terme "diàcid" fa referència a una classe de compostos químics que contenen dues funcions àcides (grups carboxílics) en la seva estructura. Aquests compostos poden reaccionar amb bases per formar salts i aigua, i són utilitzats en diverses aplicacions com ara en la síntesi de polímers, en la indústria farmacèutica
 • Diàcida: La paraula "diàcida" en català fa referència a una planta herbàcia de la família de les cucurbitàcies, coneguda científicament com a Cucumis melo. Aquesta planta és conreada per als seus fruits comestibles, coneguts com a melons.
 • Diada: La paraula 'Diada' fa referència a una celebració o festivitat, especialment en el sentit de commemorar un esdeveniment històric o una data significativa. A Catalunya, la Diada fa referència al dia 11 de setembre, data en què es commemora la caiguda de Barcelona durant la Guerra de Successió el 1714 i la posterior pèrdua de les llib
 • Diàdic: La paraula "diàdic" fa referència a allò que està relacionat amb una relació, comunicació o interacció entre dues persones o elements. Es tracta d'un concepte utilitzat en diferents àmbits com ara la psicologia, la lingüística o la filosofia per descriure una relació que involucra únicament dues parts.
 • Diàdica: La paraula "diàdica" fa referència a allò que està relacionat amb una diada, és a dir, una festivitat, celebració o esdeveniment que es realitza en honor a dues persones, objectes o entitats. També pot fer referència a una relació, interacció o comunicació que es dóna entre dues parts o elements.
 • Dic: La paraula "dic" en català es refereix a una unitat de mesura de longitud equivalent a deu centímetres. També pot fer referència a un instrument de mesura utilitzat per aquest propòsit.
 • Dic-dic: La paraula 'Dic-dic' en català fa referència a un soroll o so agut i repetitiu, similar al que fan els ocells quan piulen. També pot ser utilitzat com a onomatopeia per descriure aquest tipus de so.
 • Dida: La paraula "dida" en català fa referència a una tira de cuir o cordó que s'utilitza per a lligar o atar objectes, com ara paquets, feixos, etc. També pot fer referència a una corretja o tira de pell que s'utilitza per a subjectar o ajustar alguna cosa, com ara una faldilla o un cinturó.
 • Duc: La paraula "duc" en català fa referència a un títol nobiliari que es situa per sota del rei i per sobre del marquès en l'escala de la noblesa. També pot fer referència a la persona que ostenta aquest títol.
 • Padda: La paraula "Padda" no es troba en el diccionari català. Si vols, puc intentar ajudar-te amb alguna altra paraula o pregunta.
 • Paduc: La paraula "paduc" en català fa referència a una espècie de fruita tropical coneguda com a rambutà. Aquesta fruita té una pell rogenca i espinosa i una polpa blanca i dolça. És originària de les regions tropicals d'Àsia i sovint es consumeix fresca o en preparacions culinàries com ara sucs, gelats
 • Païda: La paraula "païda" en català fa referència a una mena de pa dolç, sovint fet amb ingredients com fruita, sucre, mantega i farina. Aquest tipus de pa sol ser més dens i conté una gran quantitat de sucre, fet que el fa més dolç que el pa convencional. És un producte típicament consumit com a postres o berenars.
 • Papada: La paraula "papada" en català fa referència a l'excés de greix acumulat a la part inferior del coll i del mentó, que pot donar lloc a una acumulació de pell caiguda en aquesta zona.
 • Papuda: La paraula "papuda" en català fa referència a una persona que té una papada prominent, és a dir, una acumulació de greix a la zona del coll que fa que aquesta part del cos sembli més grossa. També pot fer referència a un animal que té una papada similar.
 • Picada: La paraula 'picada' en català pot tenir diversos significats, entre ells:1. Acció de picar o trencar una cosa en trossos petits o en fragments.
  2. Plat que es fa amb diferents ingredients picats o trinxats molt petits, com ara la truita de patates picada.
  3. Sensació de picor o esquinçada en la pell causada per un mosquit, una
 • Pícid: La paraula "pícid" fa referència a un ocell de la família dels pícids, que inclou espècies com el picot, el pícot garser, el pícot verd, entre altres. Aquests ocells es caracteritzen per tenir un bec fort i punxegut, ideal per picar la fusta en cerca d'insectes.
 • Pipada: La paraula "pipada" en català fa referència a una beguda alcohòlica elaborada a partir de la maceració de fruita, herbes o altres ingredients en aiguardent o altres licors. Aquesta beguda sovint es consumeix com a licor digestiu després d'un àpat.
 • Puada: La paraula "puada" en català fa referència a la quantitat de coses que es poden agafar amb una mà quan es fa un puny. També es pot utilitzar per indicar una quantitat petita d'algun aliment o substància que es pot agafar amb la mà.
 • Púdic: Púdic és un adjectiu que fa referència a una persona que té molta vergonya o pudor i que evita mostrar el seu cos o les seves emocions en públic. També es pot utilitzar per descriure quelcom que és modest, recatat o que es comporta amb reserva i respecte davant de temes considerats tabús.
 • Púdica: La paraula "púdica" en català fa referència a una persona que té pudor, vergonya o recat en les seves accions i comportaments, especialment en relació amb temes relacionats amb la sexualitat o la intimitat. També pot fer referència a una persona que actua amb recat i reserva en general.
 • Pudícia: La paraula "pudícia" en català fa referència a la virtut de la persona que actua amb recat i moderació en les seves relacions socials, principalment en allò relacionat amb la sexualitat i la intimitat. És la tendència a evitar mostres excessives de sensualitat o provocació en la conducta i en les relacions personals.
 • Pudicícia: La pudicícia és la virtut que consisteix en la moderació i la reserva en l'expressió dels sentiments i les emocions, especialment en relació amb la sexualitat. També es pot entendre com la vergonya o la recatada discreció en l'actitud i el comportament davant de temes considerats íntims o privats.
 • Pudu: El 'pudu' és una espècie de cérvol sud-americà, de mida petita i de pelatge marró. És un animal tímid i solitari que habita principalment a les zones boscoses de Xile i Argentina. El pudu és considerat com el cérvol més petit del món.
 • Uadi: La paraula "uadi" fa referència a un curs d'aigua que, en determinades èpoques de l'any o en èpoques de pluja, pot arribar a tenir cabal, però que en general roman sec o amb molt poca aigua. És un terme d'origen àrab que s'utilitza principalment en referència a rierols o rieretes que es troben en zones àrides
 • Upúpid: La paraula "upúpid" no es troba al diccionari de la llengua catalana. Potser es tracta d'un error ortogràfic o d'una paraula inventada. Si tens més informació sobre la paraula o vols saber el significat d'una altra paraula, estic aquí per ajudar-te.

 

Beneficis de jugar al Paraulògic

Beneficis cognitius i educatius:

El Paraulògic és més que un simple joc de paraules. Jugar a aquesta modalitat de paraula creuada no només és divertit, sinó que també ofereix una sèrie de beneficis importants per al desenvolupament cognitiu i educatiu dels jugadors.

Beneficis cognitius:

 • Millora de la concentració i l'atenció.
 • Estimulació de les habilitats lingüístiques i l'agilitat mental.
 • Increment de la capacitat de resolució de problemes.
 • Desenvolupament de la memòria i la capacitat de recordar paraules i significats.

Beneficis educatius:

 • Promoció de la creativitat i la imaginació en la resolució d'enigmes de paraules.
 • Aprenentatge de vocabulari nou i millora de l'ortografia.
 • Estímul de la capacitat de raonament i la lògica a través de l'exercici constant del pensament crític.

Així doncs, jugar al Paraulògic no només és una activitat recreativa, sinó també una eina eficaç per potenciar el desenvolupament cognitiu i educatiu de manera divertida i enginyosa.

Descobreix els Secrets del Paraulògic: Un Joc que Desafia la Teva Ment!

Ara que has superat els reptes d'avui en el Paraulògic, et convidem a compartir les teves estratègies i pensaments en els comentaris. Deixa que la comunitat descobreixi les teves habilitats i aprenem junts a afrontar els desafiaments del joc. Que la diversió i la intel·ligència guïin les teves paraules!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Go up