Solucions del Paraulògic d'avui 15/05/2024

15/05/2024

Benvinguts al Paraulògic d'avui 15/05/2024! Aquesta jornada ens ofereix un repte fascinant ple de paraules i lògica per posar a prova les vostres habilitats. Us convidem a descobrir les solucions d'avui i aprofundir en la diversió de resoldre els enigmes plantejats. Endinsa't en aquesta aventura lingüística i prepara't per un viatge intel·lectual ple de sorpreses!

Indexi

Solucions del Paraulògic d’avui 15/05/2024

La lletra central d’avui és la C i les lletres restants són E-M-O-S-T-V
La solució al paraulògic d’avui, 15/05/2024, conté 46 paraules i 1 Tutis

Descobreix la nova funcionalitat de Dadalògic: el comprovador de paraules! Ara, pots verificar fàcilment les paraules que ja has desxifrat. Només has d'introduir les paraules trobades, separades per comes, i es marcaran automàticament. Pots copiar-les directament dels resultats del joc per evitar errors de format. Utilitza el nostre exemple com a guia: ai-ai, assassí, desidiosa, oda, odissea, sòsia. T'ofereixem una llista de comprovació detallada amb el recompte de paraules pendents, organitzades per punts. El desafiament del Paraulògic mai ha estat tan fàcil. Si no coneixes el significat d'alguna paraula, tenim una secció de definicions de les paraules del Paraulògic d'avui al final de la pàgina.


Paraules de 18 punts:
0

Paraules de 8 punts:
0

Paraules de 7 punts:
0

Paraules de 6 punts:
0

Paraules de 5 punts:
0

Paraules de 2 punts:
0

Paraules de 1 punts:
0

Si desitgeu accedir a les pistes del Paraulògic d'avui, simplement feu clic al requadre vermell. En aquesta secció, tindreu l'oportunitat d'explorar totes les pistes i la informació necessària per resoldre el Paraulògic. Si necessiteu assistència addicional, no dubteu a fer ús de la secció de Solucions del Paraulògic d'avui en català que trobareu més amunt.

Pistes

 3 4 5 6 7 8Σ
c57231018
e2230119
m2121006
o1010002
s2100003
t2111005
v0101013
Σ1413962246

Prefixos de dues lletres:

  ce-2 co-16 ec-3 eo-1 es-5 me-3 mo-3 oc-1 os-1 se-1 so-2 te-1 to-4 ve-3

Prefix freqüent de tres lletres:

  cos-7

Sufixos freqüents de tres lletres:

  cos-4

Hi ha 1 tuti de 8 lletres Hi ha 2 palíndroms de 3 lletres Hi ha 1 mot quadrat de 4 lletres Subconjunts:

  ce-1 cest-1 co-2 ceot-3 cmo-2 cemost-1 cemot-1 cos-6 cmos-2 ceost-4 cost-4 cot-3 ceov-1 ceo-2 ces-2 ceos-2 cem-1 cems-1 cemt-1 cemos-1 cet-1 cmot-1 cesv-1 cemostv-1 ceosv-1

 

Significat de les paraules Solucions del Paraulògic d'avui

A continuació, es presenten les definicions de les paraules clau relacionades amb el Paraulògic d'avui. Aquestes paraules ens ajuden a comprendre millor els conceptes i estratègies darrere d'aquest joc enriquidor.

 • Cec: La paraula "cec" en català fa referència a una persona que no pot veure, és a dir, que té una discapacitat visual total. També pot fer referència a quelcom que està mancat de llum o de visió.
 • Cest: La paraula "cest" en català fa referència a una cistella o capsa de forma cilíndrica, ovalada o rectangular, generalment feta de material trenat com ara vime, ratlla o espart. S'utilitza principalment per transportar aliments, roba o objectes diversos. També pot fer referència a una canasta utilitzada en esports com el bàsquet o el tennis.
 • Coc: La paraula "coc" en català pot tenir diversos significats, aquí en detallo alguns:1. En sentit culinari, "coc" fa referència a un pastís o dolç de forma allargada i estreta, sovint farcit de crema, trufa, fruites o altres ingredients.

  2. En l'àmbit de la construcció, "coc" és una estructura de fusta o form

 • Coco o cocó: La paraula "coco" o "cocó" en català fa referència a una fruita de la palmera de coco, que té una closca dura i fibrosa, amb una polpa blanca i sucosa a l'interior. També pot fer referència a la closca dura d'aquesta fruita. A més, en un sentit col·loquial, la paraula "coco" tamb
 • Coet: Un coet és un artefacte pirotècnic que s'utilitza per a generar una força propulsora i així aconseguir un vol controlat cap a l'espai exterior o en altres direccions. També es pot utilitzar com a element decoratiu en festes i celebracions.
 • Com: La paraula "com" és una conjunció que s'utilitza per introduir una pregunta o una explicació sobre la manera en què es fa alguna cosa. També pot ser un adverbi de manera que indica la manera en què es fa alguna cosa. Exemple: Com has arribat fins aquí? Com fas per aconseguir-ho?
 • Cometes: La paraula "cometes" fa referència a un tipus de peixos marins de la família dels escómbrids, de cos allargat i esvelt, de color blau fosc a la part superior i platejat a la inferior, amb línies fosques al voltant dels ulls i una línia fosca que recorre el cos des de l'ull fins a la cua. Són peixos molt ap
 • Comte: La paraula "comte" en català es refereix a un títol nobiliari que correspon a un noble de rang superior al de baró i inferior al de marquès. Un comte governa un territori anomenat comtat i té certes responsabilitats i privilegis associats al seu títol.
 • Cos: El terme "cos" en català fa referència a l'estructura física d'un ésser viu, especialment dels éssers humans. També pot fer referència a una entitat física o material en general, així com a una organització o institució.
 • Coscó: La paraula "coscó" en català fa referència a un colp o cop fort que es dóna amb el puny tancat. També pot fer referència a una contusió o hematoma que es produeix a la pell com a conseqüència d'un cop fort.
 • Cosmos: El terme "Cosmos" en català fa referència a l'univers com a conjunt ordenat i harmònic de tots els elements que el conformen, incloent els astres, els planetes, les estrelles, la matèria i l'energia. També pot fer referència a l'espai exterior en general.
 • Cosó: La paraula "cosó" en català fa referència a una agulla llarga i gruixuda, normalment amb un cap gruixut, que s'utilitza per a cosir teixits gruixuts com la roba de punt o la pell. També pot referir-se a una agulla grossa i llarga que s'utilitza per a enfilar cordills, cordons o fils per forats petits.
 • Cosset: La paraula "cosset" en català fa referència a una persona que és molt mimada, consentida o protegida en excés, sovint de manera negativa. També pot fer referència a un objecte o animal que és tractat amb excessiva cura i afecte.
 • Cost: La paraula "cost" en català es refereix al preu o valor monetari d'un producte o servei. També pot fer referència a l'import econòmic que suposa dur a terme una determinada acció o activitat.
 • Costós: 'Costós' és un adjectiu que fa referència a allò que té un preu elevat, que resulta car o que requereix una gran despesa de diners. També pot fer referència a allò que implica un gran esforç, sacrifici o dificultat.
 • Cot: La paraula "cot" en català es pot referir a dos coses diferents:1. Un "cot" és una mena de llit petit i senzill, generalment portàtil, utilitzat per a dormir o descansar en llocs com ara acampades, refugis de muntanya, etc.

  2. Un "cot" també pot ser una peça de fusta o metall que s'utilitza per

 • Cotó: La paraula 'cotó' en català fa referència a una fibra vegetal suau i esponjosa que creix al voltant de les llavors de la planta del mateix nom. Aquesta fibra es fa servir per a la fabricació de teixits, com ara la roba de cotó, i també en altres aplicacions com ara els cotons hidròfils o els cotons per
 • Cove: La paraula "cove" en català fa referència a una petita badia o ensenada situada a prop de la costa. També pot fer referència a una cala o una platja de petites dimensions.
 • Eco: La paraula "Eco" en català es refereix a una repetició del so produït per una superfície reflectant, com ara una muntanya, una vall o un edifici, que fa que el so original sigui percebut repetidament. També pot fer referència a l'impacte ambiental que tenen les activitats humanes sobre el medi natural.
 • Ecotò: La paraula "ecotò" en català fa referència a un terreny o espai natural que s'utilitza com a tòtil o abocador il·legal, especialment per a deixalles o residus. És un terme que sovint es fa servir en àmbits rurals per descriure l'abandonament de deixalles en zones naturals.
 • Ecs: La paraula "Ecs" en català és una interjecció que s'utilitza per expressar rebuig o aversió davant d'una cosa desagradable o repugnant. També pot utilitzar-se per expressar sorpresa o indignació davant d'una situació inesperada o indesitjada.
 • Eocè: L'Eocè és una època geològica que va tenir lloc fa aproximadament entre 56 i 33,9 milions d'anys enrere. Pertany al Paleogen, que és la part de l'era Cenozoica. En aquesta època, la Terra va experimentar un refredament progressiu i va sorgir una gran diversitat d'espècies animals i vegetals, com ara
 • Escó: La paraula "Escó" en català fa referència a un habitant de l'Escòcia. També pot fer referència a la llengua escocesa o a aspectes relacionats amb la cultura escocesa.
 • Escocès: L'adjectiu "escocès" fa referència a allò que és propi o relatiu a Escòcia, un país situat al nord-oest d'Europa. També pot fer referència a les persones naturals d'aquest país o a la llengua que es parla a Escòcia, l'escocès.
 • Escot: La paraula "escot" en català fa referència a una contribució econòmica o pagament que es fa per afrontar una despesa o cost compartit. També pot fer referència a la part proporcional d'un cost que li correspon a cadascú en una despesa conjunta.
 • Estoc: "Estoc" és un terme que fa referència a la quantitat de mercaderia o productes que una empresa o botiga té en estoc per vendre. També es pot utilitzar per referir-se a les existències d'un producte en magatzem.
 • Estossec: La paraula "estossec" en català fa referència al so que es produeix quan una persona tos o s'expectorant. És una onomatopeia que intenta reproduir el so de la tos.
 • Mec: La paraula "Mec" en català es fa servir com a sinònim de "tio" o "noi". És una manera col·loquial d'adreçar-se a un home jove. També pot ser utilitzada per referir-se a una persona desconeguda o genèricament.
 • Mesc: La paraula "mesc" no es troba en el diccionari de la llengua catalana. Potser t'has referit a una altra paraula o terme? Si em proporciones més informació, intentaré ajudar-te a trobar la definició correcta.
 • Metec: La paraula "metec" en català es fa servir per referir-se a una persona que és forastera o estrangera, especialment si viu en un país diferent al seu d'origen. També pot fer referència a una persona que s'introdueix en un grup o en una comunitat sense ser-ne membre.
 • Moc: La paraula "moc" en català fa referència a una secreció nasal líquida i transparent que es produeix a causa de l'acumulació de mucositat a les fosses nasals. També pot fer referència a una acció involuntària de bufar pel nas per expulsar aquesta secreció.
 • Mocós: La paraula "mocós" en català fa referència a les secrecions nasals, especialment les de consistència líquida i transparent que es produeixen quan es té la narina tapada o s'està constipat. També pot fer referència a una persona jove, generalment un nen, que té la cara bruta o plena de moc.
 • Mossec: La paraula "mossec" en català es refereix a un petita quantitat de menjar o de beguda que es pren amb els llavis o amb els dits. També pot fer referència a un petit mossegada o mossegó.
 • Octet: Un octet és una unitat de dades formada per 8 bits. En informàtica, l'octet és la unitat bàsica de mesura de la capacitat de memòria o de la grandària dels fitxers. També es pot utilitzar com a sinònim de byte.
 • Osc: La paraula "Osc" en català fa referència a una taca o ratlla de color fosc en un teixit o en una superfície. També pot fer referència a un color fosc o a la manca de llum.
 • Sec: La paraula "sec" en català fa referència a quelcom que no conté humitat o líquid, que està completament sec. També pot fer referència a quelcom que manca d'expressió d'afecte o de sentiments.
 • Soc: La paraula "soc" en català és el verb ser conjugat en primera persona del singular del present d'indicatiu. També pot ser utilitzat com a pronom personal per referir-se a la primera persona del singular. Exemple: "Jo soc una persona alegre."
 • Socó: La paraula "socó" en català fa referència a una peça de fusta o de metall que es col·loca a la part inferior d'una porta o finestra per protegir-la de cops o friccions. També es pot utilitzar per referir-se a una peça similar que es posa a la part inferior d'una taula o d'un moble per evitar que s'esquinçi el terra.
 • Tec: La paraula 'tec' en català fa referència a una tècnica o habilitat especialitzada en un camp concret, com ara en l'àmbit de la tecnologia, la informàtica o altres disciplines. També pot fer referència a una unitat de mida de la densitat de la trama d'un teixit.
 • Toc: El terme "toc" en català pot tenir diversos significats segons el context en què s'utilitzi. Alguns dels significats més comuns són:1. Sensació o percepció que es rep a través del sentit del tacte.
  2. Llambregada, contacte lleu amb alguna cosa.
  3. Marca o signe que es fa en alguna cosa en tocar-la lleugerament.
  4. Sen
 • Tocom: La paraula "tocom" en català fa referència a un tros de fusta, generalment de petit diàmetre i de longitud variable, que queda després de serrar una branca o un tronc d'un arbre. Els tocoms solen ser utilitzats com a combustible o com a material per a la construcció de mobles rústics. També es pot fer servir el terme "t
 • Tosc: La paraula "Tosc" en català fa referència a una regió d'Itàlia, coneguda com a Toscana, situada al centre-oest del país. Toscana és coneguda per la seva bellesa paisatgística, la seva rica història i la seva influència en l'art i la cultura.
 • Toscós: "Toscós" és un adjectiu que fa referència a quelcom que és rude, sense refinament, sense delicadesa. També es pot utilitzar per descriure quelcom que és bast i sense ornamentació.
 • Vesc: La paraula "vesc" és una forma antiga de referir-se a un bisbe en català. Un vesc és un membre del clergat d'una diòcesi que té la responsabilitat de dirigir i supervisar les activitats religioses i pastorals en una determinada regió eclesiàstica.
 • Vescomte: El terme "vescomte" fa referència a un títol de noblesa que es situa entre el de comte i el de baró. El vescomte era un funcionari reial que exercia funcions administratives i judicials en un territori concret, actuant en representació del comte. També podia tenir funcions militars i de defensa del territori.
 • Vescós: "Vescós" és un adjectiu que fa referència a alguna cosa que té molta viscositat o consistència espessa, com per exemple una substància que s'enganxa o adereix amb facilitat.

 

Beneficis de Jugar al Paraulògic

És un plaer compartir amb vosaltres els beneficis que aporta jugar al Paraulògic, una activitat que no només és entretinguda sinó també molt beneficiosa per al nostre desenvolupament cognitiu i educatiu. A continuació, us detallaré alguns dels aspectes positius més rellevants d'aquest joc tan estimulant:

Beneficis Cognitius:

 • Millora de la concentració: Al jugar al Paraulògic, es requereix una atenció especial per trobar les paraules amagades, el que ajuda a augmentar la capacitat de concentració.
 • Estimulació de la memòria: Recordar les paraules ja trobades i buscar-ne de noves fomenta l'activitat cerebral i pot millorar la memòria a curt i llarg termini.
 • Desenvolupament del pensament lògic: Trobar les paraules correctes implica seguir un procés de raonament i lògica que pot ajudar a millorar les habilitats analítiques.

Beneficis Educatius:

 • Enriquiment del vocabulari: Gràcies a la diversitat de paraules que apareixen al Paraulògic, es pot ampliar el vocabulari i aprendre nous termes de forma entretinguda.
 • Millora de l'ortografia: L'esforç per escriure correctament les paraules pot contribuir a millorar l'ortografia i la precisió en l'expressió escrita.
 • Estímul del pensament creatiu: Buscar solucions a les paraules ocultes implica pensar de manera creativa i trobar noves formes d'abordar els reptes.

En resum, jugar al Paraulògic no només és una activitat divertida sinó també una eina enriquidora que pot aportar beneficis significatius en el desenvolupament cognitiu i educatiu. Aprofiteu aquest joc com a recurs per estimular la ment i gaudir del plaer de les paraules.

Descobreix el fascinant món del Paraulògic: un repte intel·ligent per a ments astutes!

Aprofita aquesta oportunitat per posar a prova les teves habilitats lingüístiques i lògiques. Comparteix les teves estratègies, pensaments i reaccions amb la comunitat. ¡Junts podem descobrir els secrets d'aquest divertit joc!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Go up