Solucions del Paraulògic d'avui 19/05/2024

19/05/2024

Benvinguts als Paraulògic del dia 19 de maig de 2024! Avui us convidem a descobrir les solucions d'aquesta jornada plena de reptes lingüístics i mentals. Desafieu les vostres habilitats i posa't a prova resolent les paraules ocultes d'avui. Endinsa't en aquesta fascinant experiència i aprofita l'oportunitat d'enriquir la teva capacitat de resolució de paraules. Estigueu atents i preparats per afrontar el repte!

Indexi

Solucions del Paraulògic d’avui 19/05/2024

La lletra central d’avui és la A i les lletres restants són C-E-G-P-T-U
La solució al paraulògic d’avui, 19/05/2024, conté 118 paraules i 1 Tutis

Descobreix la nova funcionalitat de Dadalògic: el comprovador de paraules! Ara, pots verificar fàcilment les paraules que ja has desxifrat. Només has d'introduir les paraules trobades, separades per comes, i es marcaran automàticament. Pots copiar-les directament dels resultats del joc per evitar errors de format. Utilitza el nostre exemple com a guia: ai-ai, assassí, desidiosa, oda, odissea, sòsia. T'ofereixem una llista de comprovació detallada amb el recompte de paraules pendents, organitzades per punts. El desafiament del Paraulògic mai ha estat tan fàcil. Si no coneixes el significat d'alguna paraula, tenim una secció de definicions de les paraules del Paraulògic d'avui al final de la pàgina.


Paraules de 17 punts:
0

Paraules de 8 punts:
0

Paraules de 7 punts:
0

Paraules de 6 punts:
0

Paraules de 5 punts:
0

Paraules de 2 punts:
0

Paraules de 1 punts:
0

Si desitgeu accedir a les pistes del Paraulògic d'avui, simplement feu clic al requadre vermell. En aquesta secció, tindreu l'oportunitat d'explorar totes les pistes i la informació necessària per resoldre el Paraulògic. Si necessiteu assistència addicional, no dubteu a fer ús de la secció de Solucions del Paraulògic d'avui en català que trobareu més amunt.

Pistes

 3 4 5 6 7 8Σ
a312242023
c471223129
e1311006
g32500010
p410950028
t410420121
u1000001
Σ2044331452118
  Prefixos de dues lletres:
  ac-6 ag-4 ap-5 at-4 au-4 ca-20 ce-3 cu-6 eg-2 pa-17 ep-1 et-2 eu-1 ga-6 ge-1 gu-3 pe-7 pu-4 ta-16 te-3 tu-2 up-1
  Prefix freqüent de tres lletres:
  cap-6 pap-6
  Sufixos freqüents de tres lletres:
  eta-7
  Hi ha 1 tuti de 7 lletres
  Hi ha 6 palíndroms:
  - 5 de 3 lletres
  - 1 de 5 lletres
  Hi ha 4 mots quadrats:
  - 3 de 4 lletres
  - 1 de 6 lletres
  Subconjunts:
  acept-11 acet-6 act-7 ag-2 aegp-3 agt-3 agtu-1 ap-3 agpt-1 apt-6 aept-5 aet-3 aetu-3 acu-7 aegu-4 ac-1 actu-7 acetu-3 acgt-1 acp-4 acpt-3 acgtu-1 aceg-1 acegtu-1 acegptu-1 aeg-1 aegt-2 agu-1 agpu-1 aegtu-2 agp-1 apu-6 aptu-5 aegpt-3 aep-1 at-2 atu-5

Significat de les paraules Solucions del Paraulògic d'avui

A continuació, es presenten les definicions de les paraules clau relacionades amb el Paraulògic d'avui. Aquestes paraules ens ajuden a comprendre millor els conceptes i estratègies darrere d'aquest joc enriquidor.

 • Acapte: La paraula "acapte" en català fa referència a una acció que consisteix en captar o aconseguir alguna cosa de manera fraudulenta o enganyosa, especialment diners o beneficis. També pot fer referència a aconseguir alguna cosa de manera ràpida i sense esforç, sovint de manera il·legal o immoral.
 • Accepta: La paraula "accepta" és la tercera persona del singular del present de l'indicatiu del verb "acceptar". Acceptar significa rebre favorablement alguna cosa, estar d'acord amb alguna proposta o decisió, o assumir una situació sense oposició.
 • Accepte: La paraula "accepte" en català es refereix a una substància de color marró clar o groguenc, sovint utilitzada per a fer cordes, teles, sacs, etc. També pot fer referència a l'acceptació o consentiment d'una proposta, decisió o situació.
 • Acetat: Acetat és una sal o èster de l'àcid acètic, que es pot trobar en diverses formes i utilitzar en diverses aplicacions, com ara en la fabricació de plàstics, teixits i productes químics.
 • Acta: L'acta és un document escrit en el qual es recullen els acords, decisions o esdeveniments rellevants d'una reunió, assemblea, sessió o acte oficial. També pot fer referència al llibre on es van registrant aquests documents de forma ordenada i cronològica.
 • Acte: L'acte és una acció o esdeveniment concret que es realitza en un moment determinat i que pot tenir diverses finalitats, com ara celebrar una cerimònia, presentar una obra artística o expressar una opinió. També pot referir-se a una part d'una llei, reglament o document oficial que estableix una norma o disposició.
 • Agà: La paraula "agà" en català fa referència a un títol feudal o noble que es donava a una persona que tenia autoritat sobre un territori o una comunitat. També es pot utilitzar per referir-se a una persona que ostenta un càrrec de comandament o autoritat en un determinat àmbit.
 • Àgape: 'Àgape' en català fa referència a un àpat d'amor o àpat comunitari que es celebra en comunitats cristianes. També pot fer referència a un banquet d'amor o a una festa en què es comparteix menjar i es manifesta afecte i fraternitat entre les persones.
 • Àgata: 'Àgata' és una pedra semipreciosa de coloració diversa, generalment amb bandes o motius que la fan molt apreciada en joieria i ornamentació. També pot fer referència al nom propi femení.
 • Agut: Agut és un adjectiu que es fa servir per descriure alguna cosa que té una punta afilada o que acaba en una punxa o punxa. També es pot utilitzar per expressar alguna cosa que és intensa, aguda o penetrant.
 • Apa: La paraula "apa" en català és una interjecció que s'utilitza per cridar l'atenció o per animar a algú a fer alguna cosa. També pot ser utilitzada com a expressió d'entusiasme o sorpresa. També es pot utilitzar per a indicar que s'ha acabat alguna cosa o per a demanar que s'acabi una acció.
 • Apagat: 'Apagat' és un adjectiu que fa referència a quelcom que ha deixat de funcionar, que està inactiu o que no emet llum, calor o soroll. També es pot utilitzar per descriure quelcom que ha perdut la seva intensitat o que ha disminuït en alguna manera.
 • Àpat: 'Àpat' és un substantiu masculí que fa referència a una menjada o un àpat que es fa en un moment determinat del dia. També pot fer referència a una ració de menjar que es consumeix en una sola vegada.
 • Apta: 'Apta' és un adjectiu que es fa servir per descriure quelcom que està en condicions de ser utilitzat o aprovat per a una determinada finalitat. També pot referir-se a una persona que té les qualificacions o habilitats necessàries per a una tasca o activitat concreta.
 • Apte: 'Apte' en català es refereix a algú que té les capacitats, els coneixements o les habilitats necessàries per a dur a terme una tasca o una activitat. També pot fer referència a alguna cosa que està en condicions de ser utilitzada o aprovada per a un determinat propòsit.
 • Atac: 'Atac' és un terme que fa referència a una acció violenta o agressiva dirigida contra una persona, un grup de persones o un objectiu concret. També pot fer referència a una reacció brusca o sobtada davant d'una situació determinada.
 • Atacat: "Atacat" és el participi passat del verb "atacar", que significa agredir, assaltar, agredir físicament o verbalment. També pot fer referència a una situació en què una persona o un lloc ha estat objecte d'un atac o d'una agressió.
 • Atea: 'Atea' és una paraula en català que fa referència a una persona que professa l'ateisme, és a dir, que no creu en l'existència de cap déu o deessa.
 • Ateu: 'Ateu' és una persona que no creu en l'existència de deus o divinitats. És una persona que no segueix cap religió i no té creences religioses.
 • Aüc: La paraula "aüc" en català fa referència a una ànec o anàtida, un ocell aquàtic de la família dels anàtids, que té el cos allargat i cobert de plomalls.
 • Auca: L'auca és una història o narració popular il·lustrada amb dibuixos humorístics que solen tenir un caire satíric i que sovint fan referència a fets actuals o a personatges coneguts. És una forma de comunicació visual i escrita que es sol utilitzar per entretenir i criticar de manera irònica diferents aspectes de la societat
 • Auge: 'Auge' és un substantiu masculí que fa referència al punt més alt o culminant d'una situació, un període de temps o una activitat determinada. També pot fer referència a un augment o a un moment de màxima intensitat o esplendor d'alguna cosa.
 • Aute: La paraula "aute" en català es refereix a una mena de palla que es fa servir per embolicar objectes o per fer trenes. També pot fer referència a una mena de corda o cordill que es fa servir per lligar o per embolicar.
 • Caca: La paraula 'caca' en català fa referència a les deposicions o excrements d'un ésser viu, especialment dels animals. També s'utilitza de manera col·loquial per expressar desagradi o decepció.
 • Cacatua: La paraula "cacatua" en català fa referència a un ocell de la família dels càcàtues, caracteritzat per tenir un plomatge blanc i llis, un bec fort i corbat, i una cresta erèctil a la part superior del cap. Les cacatúes són originàries d'Austràlia i són conegudes pel seu comportament intel·ligent i
 • Cacau: El cacau és una planta tropical de la família de les malvàcies, de la qual se'n treu el cacau, que és una llavor de la qual s'obté el xocolata. També es pot referir a la pasta de cacau o al producte derivat d'aquesta llavor.
 • Cacauet: El cacauet és una llavor comestible que es troba dins d'una càpsula que creix sota terra. És conegut també com a 'mani' i és un aliment ric en greixos saludables, proteïnes i minerals com el calci, el ferro i el magnesi. És molt utilitzat en la gastronomia com a fruit sec o en forma de mantega de cacauet.
 • Cagat: La paraula "cagat" en català és l'adjectiu que s'utilitza per descriure algú o alguna cosa que està en molt mal estat, deteriorat o en un estat deplorable. També pot fer referència a alguna cosa que no ha sortit com s'esperava o que ha fracassat. És una expressió col·loquial que s'utilitza per expressar desaprovació
 • Cap: La paraula "cap" en català pot tenir diversos significats. Aquí en tens alguns:

  1. Part superior del cos humà que conté el cervell, els ulls, les orelles, la boca, etc.
  2. Persona que ocupa el primer lloc en una organització, empresa, grup, etc.
  3. Part superior d'alguna cosa.
  4. Persona que dirigeix o comanda un grup de persones.

 • Capa: La paraula "capa" en català pot tenir diversos significats, aquí en tens alguns:

  1. Vestimenta: Peça de roba llarga i ampla que es posa sobre els altres vestits per abrigar-se o per protegir-se de la pluja.
  2. Persona: Nivell o categoria jeràrquica dins d'una organització, empresa o grup social.
  3. Natura: Capa

 • Capat: La paraula "capat" en català fa referència a l'extrem d'una cosa, especialment quan aquesta té forma allargada o puntiaguda. També pot fer referència a l'extrem d'una jornada laboral o d'una tasca.
 • Capet: La paraula "Capet" en català es refereix a una mena de peça de roba que cobreix el cap i les orelles per protegir-les del fred. També pot fer referència a una mena de barret o gorra.
 • Capeta: La paraula 'Capeta' en català fa referència a una persona petita, menuda o de baixa estatura. També pot utilitzar-se de manera col·loquial per referir-se a una persona jove o infantil.
 • Capta: La paraula "capta" en català és el participi del verb "captar", que significa percebre, entendre o interpretar alguna cosa, especialment a través dels sentits o de la ment. També pot fer referència a atraure o aconseguir l'atenció de algú.
 • Cat: La paraula "cat" en català es pot referir a dos coses diferents:

  1. "Cat" com a substantiu masculí: En català, "cat" es pot utilitzar com a forma col·loquial o abreviada de "català", que és la llengua pròpia de Catalunya, Andorra i altres territoris de parla catalana.

  2. "Cat" com a substantiu mascul

 • Catau: La paraula "catau" en català fa referència a una mena de gat salvatge que viu a les zones boscoses de l'Àsia i l'Àfrica. També es pot utilitzar per fer referència a un gat domèstic de mida gran i aspecte similar al gat salvatge.
 • Catet: La paraula "catet" en català fa referència a una persona rústega, poc refinada o poc intel·ligent. També pot fer referència a una persona de condició humil o d'origen rural.
 • Catgut: El catgut és un tipus de corda que es fa amb les fibres dels intestins de determinats animals, com ara el xai, el cavall o el porc. Aquest material s'utilitza principalment en instruments musicals com el violí o el violoncel, així com en la cirurgia per suturar ferides. També es pot utilitzar en la fabricació d'articles esportius com ar
 • Cau: El terme "cau" fa referència a un lloc on viuen o es refugien els animals, com ara els conills, les guineus o altres mamífers. També pot fer referència a un lloc on es poden amagar les persones o on poden guardar objectes de valor.
 • Caua: La paraula 'caua' en català fa referència a un lloc recòndit, amagat o difícil d'accedir. També pot fer referència a un lloc on s'amaguen animals o persones.
 • Cauet: La paraula "Cauet" en català fa referència a un lloc on s'amaga o s'instal·la un animal per a viure o refugiar-se, com ara un cau. També pot referir-se a un lloc on es reuneixen de manera secreta o clandestina persones per a dur a terme activitats il·legals o prohibides.
 • Caut: La paraula "caut" en català fa referència a una trampa o engany per a capturar animals. També pot fer referència a una persona astuta o enginyosa.
 • Cauta: La paraula "cauta" en català fa referència a una persona prudent, astuta o precavuda en les seves accions i decisions. També pot fer referència a una persona que actua amb intel·ligència i astúcia per aconseguir els seus objectius.
 • Cega: La paraula "cega" en català fa referència a una persona que no veu, és a dir, que pateix ceguesa. També es pot utilitzar per descriure una cosa que es fa sense tenir en compte les conseqüències o sense tenir informació suficient.
 • Ceguetat: La paraula "ceguetat" en català fa referència a la condició de ser cec, és a dir, de no poder veure. També pot fer referència a la manca de visió o a la falta de claredat en la percepció visual.
 • Cepat: La paraula "cepat" en català fa referència a una planta herbàcia de la família de les umbel·líferes, amb arrels carnoses i bulboses, tiges allargades i fines, i flors blanques o rosades agrupades en umbel·les. També s'anomena "cepat" a la part comestible d'aquesta planta, que es fa servir en la cuina
 • Cua: La paraula "cua" en català pot tenir diversos significats, entre ells:

  1. Part posterior de l'animal on es troba la ronya.
  2. Fila de persones o vehicles esperant el seu torn per a alguna cosa.
  3. Extrem d'una cosa allargada.
  4. Conjunt de plomes de la part posterior de l'ocell.

 • Cuat: La paraula "cuat" en català fa referència a una mena de joc de cartes que es juga amb la baralla espanyola i en què es fan equips de dos persones. Es tracta d'un joc de truc molt popular a Catalunya.
 • Cuca: La paraula "cuca" en català pot tenir diversos significats. Aquí en tens alguns:

  1. En algunes regions de Catalunya, es fa servir per referir-se a la vagina.
  2. També pot fer referència a una mena de pastís o dolç tradicional en forma de coca.
  3. A més, en altres contextos informals, pot ser utilitzada com a sinònim de cap o cerv

 • Cucat: La paraula "cucat" en català fa referència a quelcom que està corcat, tallat o esquinçat. També pot fer referència a una persona o animal que té una ferida o tall en la pell.
 • Cueta: La paraula "cueta" en català fa referència a una corda gruixuda, generalment de canem o cànem, que s'utilitza per a diversos usos com arrossegar objectes pesants, lligar animals, fer nusos, entre altres. També pot fer referència a una corda que s'utilitza per a pescar o per a altres activitats relacionades amb el mar
 • Cupatge: El terme "cupatge" fa referència a la mescla o combinació de diferents varietats de raïm per a la producció d'un vi. També s'utilitza per a indicar la proporció o la relació entre aquestes varietats en la composició d'un vi determinat. A més, el cupatge pot fer referència a la tècnica de barrejar vins
 • Egea: La paraula 'Egea' en català fa referència a una localitat de la comarca de l'Alt Urgell, a Catalunya.
 • Egua: La paraula "egua" en català fa referència a una femella del cavall, és a dir, una égua.
 • En pac de: La paraula "en pac de" en català fa referència a un estat de tranquil·litat, serenitat o calma. També pot fer referència a un estat de pau i harmonia.
 • Epacta: La paraula "epacta" fa referència al nombre que s'utilitza per a designar la diferència entre l'any solar i l'any lunar. També pot fer referència a la taula que mostra aquestes diferències en el càlcul de la data de Pasqua. En general, s'utilitza en l'àmbit de la litúrgia i la cronologia.
 • Eta o età: La paraula "eta" o "età" en català fa referència a l'edat d'una persona, és a dir, el temps que ha viscut des que va néixer fins al moment present. També pot fer referència al període de temps en què es troba una persona en relació amb la seva vida o amb una situació concreta.
 • Etapa: Una "etapa" es una part d'un recorregut o d'un procés que es distingeix per alguna característica o característiques concretes. També pot referir-se a una fase o període determinat dins d'un procés o d'un projecte.
 • Euga: La paraula "euga" en català fa referència a l'animal femella de l'espècie Equus ferus caballus, conegut com a cavall. També es pot utilitzar per designar una euga jove o una euga de mida petita.
 • Gag: La paraula 'gag' en català es refereix a una broma o a una situació còmica que es fa per entretenir o divertir. També pot fer referència a un recurs humorístic utilitzat en espectacles, com ara el cinema, el teatre o la televisió, per provocar la rialla del públic.
 • Gat: El terme "gat" fa referència a un mamífer carnívor domesticat de la família dels fèlids, caracteritzat per tenir un pelatge suau i una cua llarga i flexible. Els gats són animals populars com a mascotes i tenen la capacitat de caçar petits animals com ratolins i ocells. Són animals independents i sovint es caracteritzen per ser cur
 • Gata: La paraula "gata" en català fa referència a una femella del gat, un animal mamífer de la família dels fèlids. També pot fer referència a una gata en sentit figurat, com una dona astuta o llesta.
 • Gatet: La paraula 'gatet' en català es fa servir per referir-se a un gat petit o jove. També pot utilitzar-se de manera afectuosa per parlar d'un gat, independentment de la seva edat o mida.
 • Gatge: La paraula "gatge" en català fa referència a una tasca, feina o encàrrec que s'ha d'executar. També pot fer referència a un compromís o responsabilitat que cal complir. A més, en alguns contextos, pot significar un acord o conveni entre dues o més persones.
 • Gauge: La paraula 'gauge' en català es pot traduir com a 'calibre'. Es fa servir per a referir-se a la mida o mesura d'alguna cosa, com ara el gruix d'un fil o la mida d'un tub. També es pot utilitzar per a parlar de la capacitat d'una persona per a entendre o avaluar alguna cosa.
 • Gepa: La paraula "gepa" en català fa referència a una mena de cistella o cistell petit i pla que s'utilitza per a recollir fruita, hortalisses o altres aliments. També pot fer referència a un recipient de forma cilíndrica i obert per la part superior, com una galleda.
 • Gúa: La paraula "gúa" en català no té un significat conegut. Si es tracta d'una paraula en una altra llengua o en un context específic, si em proporciones més informació podria ajudar-te a trobar la seva definició.
 • Guapa: La paraula "guapa" en català fa referència a una persona, especialment una dona, que té una aparença atractiva, agradable i agradadora. També pot fer referència a una cosa que és bonica, agradable o atractiva a la vista.
 • Gueta: La paraula 'Gueta' en català no té cap significat conegut. Potser hi ha hagut un error en l'escriptura o en la transcripció de la paraula. Si penses en una altra paraula o si tens més informació sobre la paraula 'Gueta', estic aquí per ajudar-te a trobar la definició correcta.
 • Paca: La paraula 'paca' en català fa referència a un feix o embalatge de fardells de palla, fusta, roba, paper, etc., generalment lligats amb cordills o filferros. També pot fer referència a una gran quantitat de diners o a una quantitat important de qualsevol cosa.
 • Pacte: El terme 'pacte' es refereix a un acord o conveni establert entre dues o més persones o grups amb l'objectiu de regular una relació, resoldre un conflicte o establir compromisos mutus. Un pacte pot ser verbal o escrit i implica el compromís de complir amb les condicions acordades per les parts involucrades.
 • Paga o pagà: La paraula "paga" o "pagà" en català fa referència a l'acció de donar una quantitat de diners a canvi d'un servei, producte o deute. També pot fer referència al sou o salari que es rep a canvi d'una feina realitzada.
 • Pap: La paraula "Pap" en català fa referència a una mena de puré o crema alimentícia que s'utilitza com a aliment per a bebès o persones amb dificultats per menjar aliments sòlids. També pot fer referència a una pasta de farina de blat o d'altres cereals barrejada amb aigua o llet, que s'usa com a aliment bàsic en mol
 • Papa o papà: La paraula "papa" o "papà" en català fa referència al pare, al progenitor masculí d'una persona. També pot ser utilitzada com a forma col·loquial per referir-se a una figura d'autoritat masculina o a una persona estimada.
 • Papat: La paraula "Papat" en català fa referència a un plat típic de la cuina catalana, conegut com a "papada". Es tracta d'un estofat de porc amb patates i altres verdures, que es sol condimentar amb espècies com el pebre vermell i el comí. És un plat reconfortant i molt apreciat en èpoques de fred.
 • Papau: La paraula "papau" en català fa referència a una mena de fruita tropical, concretament al fruit de la papayera. Aquesta fruita té una forma allargada i una pell verda que es pot pelar per revelar una polpa de color taronja o groc intens, amb llavors al seu interior. És una fruita dolça i refrescant, sovint utilitzada en la
 • Papu o papú: La paraula "papu" o "papú" es fa servir com a forma col·loquial per referir-se a una persona jove, especialment un adolescent o un jove adult. També pot utilitzar-se de manera afectuosa per dirigir-se a algú d'una manera informal. Aquest terme s'utilitza principalment a Catalunya i a altres regions de parla catalana.
 • Paput: La paraula "paput" en català fa referència a una persona jove, generalment un nen o adolescent, que és una mica desendreçat, descurat o trapellaire. També pot fer referència a algú que és una mica ingenu o innocent. Aquest terme sovint s'utilitza de forma afectuosa o jocosa per descriure una persona jove amb aquestes característiques
 • Patac: La paraula "patac" en català fa referència a una moneda antiga de coure o de bronze que tenia un valor baix. També pot fer referència a una quantitat petita de diners.
 • Patata: La paraula 'patata' fa referència a una planta herbàcia de la família de les solanàcies, de fulles palmades i flors blanques o violàcies, que produeix un tubercle comestible de carn blanca o groga i de gust suau. També s'utilitza per designar aquest tubercle, que és un aliment molt consumit i versàtil en la cuina.
 • Paté: El paté és un aliment elaborat a partir de la trituració o mòlta de carn, peix, aus o altres ingredients, generalment barrejats amb ingredients com ara espècies, herbes, mantega o altres additius, fins a aconseguir una textura untuosa i homogènia. És un aliment que es sol consumir untat sobre pa o torrades com a aperitiu
 • Patge: La paraula "patge" en català fa referència a una persona que treballa com a ajudant o auxiliar, especialment en tasques relacionades amb la feina domèstica, en un comerç o en un servei. També pot fer referència a una persona que acompanya o assisteix algú en una tasca o funció determinada.
 • Pau: La paraula "pau" en català fa referència a l'estat de tranquil·litat, harmonia i absència de conflictes. També pot fer referència a la convivència pacífica entre les persones, la concòrdia i la serenitat.
 • Pauta: La paraula "pauta" en català fa referència a un conjunt de línies o marques que serveixen com a guia per a escriure, dibuixar o realitzar altres tasques de manera ordenada i precisa. També pot fer referència a un conjunt de normes o directrius que s'han de seguir en una determinada situació.
 • Pautat: 'Pautat' és un adjectiu que es fa servir per descriure quelcom que està marcat per una pauta o un patró establert. També pot fer referència a quelcom que està regulat o controlat segons un conjunt de normes o directrius.
 • Peatge: Un peatge és una quantitat de diners que s'ha de pagar per poder fer ús d'una determinada infraestructura o servei, com ara una autopista, un pont o un túnel. També pot fer referència al lloc on s'efectua aquest pagament.
 • Pecat: La paraula 'pecat' en català fa referència a una acció considerada com a ofensa o transgressió a les lleis morals o religioses. També pot fer referència a una acció que es considera com a immoral o dolenta.
 • Peceta: La paraula 'peceta' en català fa referència a una petita peça de metall o plàstic que es col·loca a l'extrem d'una corda o cordó per evitar que s'esquinçi o s'esfilagarsi. També pot fer referència a una petita peça de metall o plàstic que s'utilitza per unir o tancar una peça de roba o
 • Pega: La paraula "pega" en català pot tenir diferents significats. Aquí en tens algunes definicions:

  1. Adhesiu o substància enganxosa que s'utilitza per unir o fixar objectes.
  2. Acció de pegar, col·locar una cosa sobre una altra de manera que quedi adherida.
  3. Enganxada, trampa o artifici per a aconseguir

 • Pegat: La paraula "pegat" en català fa referència a quelcom que està enganxat o adherit a una superfície mitjançant una substància adhesiva, com ara una etiqueta, un adhesiu o una cinta adhesiva. També pot fer referència a quelcom que està molt a prop d'una altra cosa, com ara una casa pegada a una altra.
 • Pepa: La paraula 'Pepa' és un nom propi femení que pot ser una forma familiar del nom Josepa o Josefa. També pot ser utilitzada com a diminutiu de Josefina.
 • Petaca: La paraula 'petaca' en català fa referència a un recipient petit i pla, generalment de metall, que s'utilitza per transportar licors o altres begudes alcohòliques de manera discreta i còmoda. També pot fer referència a una bossa o motxilla de mida reduïda que es porta a la cintura.
 • Pua: La paraula "pua" en català es refereix a una eina o utensili punxegut, generalment de metall, que s'utilitza per a punxar o perforar materials com ara la fusta, el cuir o el plàstic. També pot fer referència a la part punxeguda de certs animals, com ara els eriçons.
 • Puat: La paraula "puat" en català fa referència a una porció petita de menjar o beguda que s'agafa amb els dits. També pot fer referència a una quantitat petita d'algun ingredient o substància.
 • Pupa: La paraula 'pupa' en català fa referència a la forma immòbil i generalment protegida d'una larva d'insecte, que es troba en una fase intermèdia entre la larva i l'adult. La pupa és una etapa de metamorfosi en la qual l'insecte es transforma en l'adult.
 • Puta: Lamentablement, la paraula "puta" és un terme vulgar i ofensiu utilitzat per referir-se a una dona que es dedica a la prostitució. És important tenir en compte que utilitzar aquest terme pot ser considerat irrespectuós i discriminatori. És recomanable utilitzar un llenguatge respectuós i evitar l'ús de paraules que puguin ofendre o men
 • Tac: La paraula "tac" en català fa referència a una peça de fusta, plàstic o altres materials que s'utilitza per tapar un forat o una obertura, especialment en mobles o en altres superfícies. També pot fer referència a un silenci momentani o a una interrupció en una conversa o en una activitat.
 • Taca: La paraula "taca" en català fa referència a una petita fletxa o mànega que es fa servir per a tapar un forat en una roba o teixit. També pot referir-se a una marca o senyal que es fa en una superfície, com ara una taca de suor en una camisa.
 • Tacaé: La paraula "tacaé" no es troba registrada en el diccionari de la llengua catalana. Podria ser un terme de llenguatge col·loquial o regional que no està reconegut oficialment. Si tens més context sobre el significat o l'ús d'aquesta paraula, podré ajudar-te millor a comprendre-la.
 • Tacat: La paraula "Tacat" no es troba en el diccionari de la llengua catalana. Potser es tracta d'una paraula dialectal o local que no està registrada en els diccionaris estàndard. Si tens més informació sobre el context en què s'utilitza la paraula "Tacat", podré ajudar-te a entendre el seu significat.
 • Tacte: El tacte és un dels cinc sentits humans que permet percebre les textures, les temperatures i altres propietats físiques dels objectes mitjançant el contacte directe amb la pell. També es pot utilitzar la paraula "tacte" per fer referència a la sensibilitat, la delicadesa o la habilitat per tractar amb altres persones o situacions de manera adequada i respect
 • Tap: La paraula 'tap' en català es refereix a una coberta o tancament que s'utilitza per a tancar un forat, un recipient o una obertura. També pot fer referència a una coberta que es col·loca sobre una superfície per protegir-la o per mantenir-la neteja.
 • Tapa: La paraula "tapa" en català fa referència a una petita porció d'aliment que es posa sobre una copa o un plat per cobrir-los i protegir-los de la brutícia o els insectes. També es pot utilitzar per referir-se a una petita ració d'aliment que es serveix com a aperitiu en bars i restaurants.
 • Tapet: El terme "tapet" es refereix a una peça de roba o material similar que es col·loca sobre una taula per protegir-la o per a fins decoratius. També pot fer referència a una peça similar que es col·loca a terra per protegir-la o per a fins decoratius.
 • Tapeta: La paraula "tapeta" en català fa referència a una peça de roba o de pell que es col·loca a la part superior d'una sabata per protegir-la o per decorar-la. També pot fer referència a una peça decorativa que es posa a la porta d'una casa per protegir-la de la brutícia o del fred.
 • Tat: La paraula "tat" en català fa referència a una tècnica de teixit manual que consisteix a entrellaçar fils per crear teixits o teixit decoratiu. També pot fer referència a un tros de teixit o teixit decoratiu fet amb aquesta tècnica.
 • Tatà: La paraula 'Tatà' en català es fa servir com a forma afectuosa per referir-se al pare. És una forma col·loquial i carinyosa per anomenar el progenitor masculí.
 • Tatú: La paraula "tatú" fa referència a un mamífer de l'ordre dels cingulats, de la família dels dasipòdids, que té el cos protegit per una closca dura i espinosa. Són animals que viuen principalment a Amèrica del Sud i Central.
 • Tatuatge: Un tatuatge és una marca permanent en la pell creada mitjançant la inserció de pigments de color sota la pell amb una agulla. És una forma d'art corporal que es realitza per raons estètiques, simbòliques o culturals.
 • Tau: La paraula "tau" en català fa referència a la llet de la vaca després de ser colada i abans de ser pasteuritzada. També es pot utilitzar per referir-se a la primera llet que surt dels pits de la vaca després de parir.
 • Tau-tau: La paraula "Tau-tau" és una onomatopeia que fa referència al so que fan els tambors o els instruments de percussió quan són tocats de manera ràpida i repetitiva. També pot fer referència a una forma de tocar els tambors utilitzada en algunes festes populars o celebracions.
 • Taüt: El terme "taüt" fa referència a un caixó o urna en què es diposita el cos d'una persona morta per ser enterrat o incinerat. També es pot utilitzar com a sinònim de "feretra" o "ataüll".
 • Teca: La paraula "teca" en català fa referència a una caixa o contenidor de fusta, generalment utilitzada per emmagatzemar objectes o documents. També es pot fer servir per a referir-se a una coberta protectora d'un llibre o document.
 • Teta: La paraula 'teta' en català fa referència a la glàndula mamària de la dona, especialment quan s'utilitza per a alimentar el nadó amb llet materna. També pot fer referència a una mamella o pit de qualsevol animal mamífer. A més, en un context més col·loquial, la paraula 'teta' també pot ser utilitzada
 • Teua: La paraula "teua" en català és un possessiu que es fa servir per indicar que alguna cosa pertany a la persona amb qui es parla en segona persona del singular. Es pot utilitzar com a adjectiu possessiu o com a pronom possessiu. Per exemple, "Aquesta cadira és teua" o "La teua opinió és molt important".
 • Tuca o tucà: La paraula "tuca" o "tucà" en català es refereix a una petita colina o elevació del terreny. També pot fer referència a un turó o a una muntanya de poca alçada.
 • Tuta: La paraula "tuta" en català fa referència a una peça de vestir esportiva que consta d'una peça única que cobreix el cos i les cames. És similar a una peça de vestir utilitzada en esports com l'atletisme o la gimnàstica. També pot fer referència a una peça de vestir utilitzada en algunes professions com ara els jard
 • Upa: La paraula "Upa" en català és una interjecció que s'utilitza per a animar o encoratjar algú a fer alguna cosa. També es pot fer servir per a ajudar a alçar o agafar a algú o alguna cosa, especialment en el context de jugar amb nens petits.

Beneficis de jugar al Paraulògic

Quan parlem de jugar al Paraulògic, no només parlem d'entreteniment, sinó també d'un gran nombre de beneficis cognitius i educatius que aporta a qui s'hi dedica. A continuació, desglossarem algunes de les raons per les quals jugar al Paraulògic pot ser molt beneficiós per al teu desenvolupament personal.

Beneficis cognitius:

 • Millora de la concentració: Resoldre els reptes de paraules i lògica del Paraulògic requereix una concentració intensa i constant, la qual cosa pot ajudar a entrenar i millorar aquesta habilitat.
 • Desenvolupament de la memòria: Recordar les regles i patrons del joc, així com les paraules ja utilitzades, pot contribuir a millorar la memòria a curt i llarg termini.
 • Estimulació mental: El Paraulògic desafia el teu pensament lògic i la teva capacitat d'associació de paraules, la qual cosa pot ajudar a mantenir la teva ment activa i àgil.

Beneficis educatius:

 • Millora de les habilitats lingüístiques: Resoldre els enigmes de paraules i lògica pot ajudar a ampliar el teu vocabulari i millorar la comprensió lectora i escrita.
 • Desenvolupament de la destresa lògica: El Paraulògic fomenta la resolució de problemes de manera estructurada i lògica, el que pot ser una habilitat molt útil en diverses àrees de l'aprenentatge i la vida quotidiana.
 • Promoció de la perseverança: Enfrontar-se a reptes difícils i trobar solucions potencia la teva capacitat de perseverar davant les dificultats, una habilitat essencial per a l'aprenentatge i l'èxit personal.

En resum, jugar al Paraulògic no només és una forma entretinguda de passar el temps, sinó també una manera efectiva d'estimular la teva ment, millorar les teves habilitats cognitives i educatives, i gaudir d'un aprenentatge divertit i enriquidor.

Aprofita la teva ment per resoldre els enigmes del Paraulògic

El Paraulògic és un joc fascinant que posarà a prova la teva habilitat amb les paraules i la teva capacitat de raonament. Endinsa't en aquesta aventura lingüística i desxifra els enigmes per superar els reptes amb èxit. Demostres la teva destresa i supera els obstacles amb astúcia i intel·ligència. No et perdis aquesta oportunitat d'enfrontar-te a un desafiament únic i apassionant.

Ara és el moment de posar en pràctica les teves estratègies i compartir-les amb la resta de jugadors. Deixa't inspirar per les paraules i deixa volar la teva imaginació per trobar les solucions més astutes. Comparteix les teves idees i experiències per enriquir la comunitat de jugadors del Paraulògic. La diversió i el coneixement van de la mà en aquest joc, així que no tinguis por de compartir les teves estratègies i consells per ajudar a altres jugadors a superar els desafiaments. Endavant, la paraula és teva!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Go up