Solucions del Paraulògic d'avui 20/05/2024

20/05/2024

Benvinguts al Paraulògic d'avui, 20 de maig del 2024! Aprofiteu aquesta oportunitat per posar a prova les vostres habilitats lingüístiques i lògiques resolent els desafiaments plantejats avui. Descobriu les solucions d'aquesta jornada i deixeu-vos sorprendre per la diversitat de paraules i significats que us esperen. Endinseu-vos en aquest univers de pensament i paraules, i gaudiu del repte que us espera.

Indexi

Solucions del Paraulògic d’avui 20/05/2024

La lletra central d’avui és la J i les lletres restants són A-E-P-R-U
La solució al paraulògic d’avui, 20/05/2024, conté 30 paraules i 5 Tutis

Descobreix la nova funcionalitat de Dadalògic: el comprovador de paraules! Ara, pots verificar fàcilment les paraules que ja has desxifrat. Només has d'introduir les paraules trobades, separades per comes, i es marcaran automàticament. Pots copiar-les directament dels resultats del joc per evitar errors de format. Utilitza el nostre exemple com a guia: ai-ai, assassí, desidiosa, oda, odissea, sòsia. T'ofereixem una llista de comprovació detallada amb el recompte de paraules pendents, organitzades per punts. El desafiament del Paraulògic mai ha estat tan fàcil. Si no coneixes el significat d'alguna paraula, tenim una secció de definicions de les paraules del Paraulògic d'avui al final de la pàgina.


Paraules de 20 punts:
0

Paraules de 18 punts:
0

Paraules de 17 punts:
0

Paraules de 9 punts:
0

Paraules de 7 punts:
0

Paraules de 6 punts:
0

Paraules de 5 punts:
0

Paraules de 2 punts:
0

Paraules de 1 punts:
0

Si desitgeu accedir a les pistes del Paraulògic d'avui, simplement feu clic al requadre vermell. En aquesta secció, tindreu l'oportunitat d'explorar totes les pistes i la informació necessària per resoldre el Paraulògic. Si necessiteu assistència addicional, no dubteu a fer ús de la secció de Solucions del Paraulògic d'avui en català que trobareu més amunt.

Pistes

 3 4 5 6 7 8 910Σ
a001310005
e000000000
j2531000011
p011111117
r011030005
u010010002
Σ2865611130

Prefixos de dues lletres:

  aj-2 ap-1 ar-2 ja-3 je-3 ju-5 pa-2 pe-3 pu-2 ra-4 re-1 uj-1 ur-1

Prefix freqüent de tres lletres:

  jau-3 per-3

Sufixos freqüents de tres lletres:

  jar-11

Hi ha 5 tutis:

  • - 3 de 7 lletres
  • - 1 de 8 lletres
  - 1 de 10 lletres

Hi ha 1 palíndrom de 5 lletres

Subconjunts:

  aejru-3 ajpru-3 ajru-4 aejpr-3 aju-1 ejp-1 eju-2 ejru-1 jpu-1 ajpu-2 aejpru-5 ejpru-1 ajr-2 aejr-1

 

Significat de les paraules Solucions del Paraulògic d'avui

A continuació, es presenten les definicions de les paraules clau relacionades amb el Paraulògic d'avui. Aquestes paraules ens ajuden a comprendre millor els conceptes i estratègies darrere d'aquest joc enriquidor.

 • Ajaure: La paraula 'ajaure' en català fa referència a una habitació o estança d'una casa on es guarden eines, eines de treball, mobles vells o altres objectes sense ús. També pot ser utilitzada per a referir-se a un lloc desordenat o ple d'objectes amuntegats.
 • Ajeure: La paraula "ajeure" en català fa referència a l'acció de col·locar, ajustar o encaixar una cosa en un lloc o posició determinada. També pot fer referència a l'acció de posar-se en una posició còmoda o relaxada.
 • Apujar: 'Apujar' en català fa referència a l'acció de moure's cap amunt, de pujar, d'elevar-se. També pot fer referència a augmentar, a fer créixer alguna cosa en quantitat o intensitat.
 • Arjau: La paraula "arjau" en català fa referència a un tros de terra que es deixa sense conrear temporalment per tal que es recuperi la seva fertilitat. També pot fer referència a un tros de terra que es deixa sense conrear perquè no es pot utilitzar o per altres raons.
 • Arpejar: "Arpejar" és un verb que es fa servir en música per a referir-se a la acció de tocar un instrument de corda, com la guitarra, fent sons de les cordes de manera separada i successiva, sovint utilitzant els dits de la mà per a produir aquests sons.
 • Jau: La paraula "jau" en català fa referència a una postura o posició en què una persona es troba estirada o recolzada de manera còmoda i relaxada, sovint amb la intenció de descansar o dormir. També pot fer referència a un lloc o espai on una persona o animal es recolza o reposa de manera còmoda.
 • Jaupar: La paraula "jaupar" en català fa referència a l'acció de fer soroll amb els peus o amb les botes en caminar, especialment quan es fa amb força i de manera pesada. També pot fer referència a l'acció de cridar o fer soroll amb la veu de manera brusca i contundent.
 • Jaure: La paraula "jaure" en català fa referència a un grup de persones que viuen en una mateixa casa o edifici, especialment si es tracta d'un grup de persones relacionades entre elles com una família. També pot fer referència a un grup de persones que viuen en comunitat, com ara en un convent o en una residència universitària.
 • Jeep: El terme "Jeep" es refereix a un vehicle tot terreny de petites dimensions i de gran capacitat de tracció. Aquest tipus de vehicle és conegut per la seva versatilitat i resistència en terrenys difícils.
 • Jejú: La paraula "jejú" en català fa referència a l'abstinència de menjar durant un període de temps, especialment per raons religioses o espirituals. També pot fer referència a un període d'abstinència o de restricció en general.
 • Jeure: La paraula "jeure" en català fa referència a l'acció de dormir o descansar, especialment durant la nit. També pot ser utilitzada per indicar l'acció de reposar o estar estirat en un llit o superfície similar.
 • Jueu: La paraula "jueu" en català fa referència a una persona que pertany a la religió jueva o que és d'origen jueu. També pot fer referència a la llengua jueva o a aspectes culturals relacionats amb la comunitat jueva.
 • Jup: La paraula "Jup" en català es fa servir com a interjecció per expressar sorpresa o admiració. També pot ser utilitzada per indicar un moviment ràpid cap amunt.
 • Jupa: La paraula 'jupa' en català es refereix a una mena de faldilla o faldó que es porta sobre una altra peça de roba, com una faldilla o uns pantalons. També pot fer referència a una peça de vestuari tradicional en algunes cultures.
 • Jura: La paraula "jura" en català pot tenir diversos significats, entre ells:1. Acció de prestar jurament o prometre solemnement complir una cosa.
  2. Conjunt de fórmules solemnes que s'han de dir en un acte de jurament.
  3. Acte de declarar sota jurament la veritat d'una cosa davant d'una autoritat competent.
  4. Terme utilitz
 • Jurar: "Jurar" en català significa afirmar o prometre alguna cosa amb solennitat, solemnitat o gravetat, sovint fent servir una fórmula o imposant-se una obligació moral o religiosa. També pot fer referència a manifestar amb vehemència o contundència alguna cosa.
 • Paperejar: La paraula "paperejar" en català fa referència a l'acció de remenar, moure o tocar amb curiositat o desig de descobrir alguna cosa. També pot significar remenar o barrejar alguna cosa de manera desordenada o sense un objectiu clar.
 • Parrupejar: La paraula 'parrupejar' en català fa referència a parlar de manera incomprensible, sense sentit o amb un llenguatge confús i embolicat. També pot fer referència a parlar de manera confusa o inconcreta per tal d'evitar donar una resposta clara.
 • Perjur: La paraula "perjur" en català fa referència a l'acció de cometre perjur, és a dir, mentir sota jurament o falsificar la veritat en un judici o en una situació en la qual s'ha de dir la veritat de forma obligatòria.
 • Perjura: La paraula "perjura" en català fa referència a l'acció de mentir sota jurament, és a dir, de fer una declaració falsa o enganyosa mentre es jura dir la veritat davant d'una autoritat o en un procés judicial. També pot fer referència a una persona que comet perjurio, és a dir, que menteix sota jurament.
 • Perjurar: Perjurar és un verb que significa mentir sota jurament, és a dir, fer una declaració falsa o enganyosa després de prometre dir la veritat en un acte solemne com ara una declaració davant un tribunal.
 • Puja: La paraula "puja" en català pot tenir diversos significats, entre els quals es destaquen:1. Acció de pujar o anar cap amunt.
  2. Increment d'un preu, d'una quantitat o d'una intensitat.
  3. Lloc o mitjà per ascendir o elevar-se.
  4. Tram de terreny que s'enfila.
  5. Augment de nivell o de categoria
 • Pujar: 'Pujar' és un verb que es fa servir per indicar l'acció de moure's cap amunt, d'elevació, d'ascendir. També es pot utilitzar per referir-se a incrementar alguna cosa, com ara el preu d'un producte o el nivell d'una cosa.
 • Rajà: La paraula "rajà" en català fa referència a un títol que es donava als monarques indis. També pot referir-se a un joc de cartes de la família dels mus.
 • Rajar: La paraula "rajar" en català fa referència a obrir o tallar una cosa amb un objecte tallant com un ganivet o una tisora. També s'utilitza per descriure l'acció de dividir o separar alguna cosa en dues parts. A més, en un sentit col·loquial, "rajar" pot significar parlar malament d'algú o criticar-lo.
 • Rapejar: La paraula "rapejar" en català fa referència a l'acció de tallar o trencar les branques més petites d'un arbre o d'una planta. També es pot utilitzar per indicar l'acció de netejar o desbrossar una zona de vegetació.
 • Rarejar: "Rarejar" és un verb que significa desitjar o anhelar alguna cosa amb intensitat. També pot fer referència a fer-se il·lusions o tenir esperances en alguna cosa que potser no es complirà.
 • Repujar: "Repujar" és un verb que significa empènyer, impulsar cap enrere o cap avall. També es pot utilitzar per indicar que s'està rebutjant alguna cosa o algú.
 • Ujar: La paraula "ujar" és un verb transitivo que significa treure una cosa de la seva posició original o apartar-la d'un lloc determinat. També es pot utilitzar en sentit figurat per referir-se a allunyar o alliberar-se d'alguna cosa que causa preocupació o malestar.
 • Urpejar: "Urpejar" és un verb que es fa servir en l'àmbit de la pesca i significa pescar amb urpes o amb un ganivet especial per capturar peixos. També es pot utilitzar en sentit figurat per referir-se a l'acció de capturar o atrapar alguna cosa de manera astuta o enganyosa.

 

Beneficis de jugar al Paraulògic

Jugar al Paraulògic no només és una forma entretinguda de passar el temps, sinó que també aporta una sèrie de beneficis cognitius i educatius que poden millorar diverses àrees de desenvolupament personal.

Beneficis cognitius

L'exercici mental que suposa resoldre els enigmes del Paraulògic ajuda a millorar les habilitats cognitives, com la concentració, la memòria, la resolució de problemes i la capacitat d'anàlisi. A més, fomenta la creativitat i la flexibilitat mental, ja que requereix pensar de manera no convencional i trobar solucions alternatives.

Beneficis educatius

Jugar al Paraulògic pot ser una eina educativa efectiva per millorar les habilitats lingüístiques, com l'ortografia, el vocabulari i la comprensió lectora. A més, estimula la capacitat d'aprenentatge i la curiositat per descobrir noves paraules i significats. També pot ser útil en l'aprenentatge d'altres idiomes, ja que promou la pràctica de la traducció i la interpretació de diferents significats.

En resum, jugar al Paraulògic no només és una activitat divertida, sinó que també pot aportar beneficis significatius per al desenvolupament cognitiu i educatiu de les persones, estimulant la ment i enriquint el vocabulari i les habilitats lingüístiques.

 

Descobreix els secrets del Paraulògic: diversió intel·ligent per a ments brillants

En aquesta edició del Paraulògic, hem posat a prova les teves habilitats lingüístiques i el teu enginy amb jocs de paraules fascinants. Recorda, la diversió no està renyida amb l'intel·ligència. Aprofita aquesta oportunitat per enriquir el teu vocabulari i posar a prova la teva capacitat de resolució de problemes. Aneu més enllà dels límits de la lògica i endinsa't en el món del Paraulògic. Que comenci el joc!

Deixa els teus comentaris i comparteix les teves estratègies per resoldre els enigmes del Paraulògic d'avui. La comunitat està desitjosa de conèixer les teves idees i trucs per superar els reptes lingüístics. Junts, farem del Paraulògic una experiència encara més divertida i enriquidora. Endavant, valents jugadors, la paraula és vostra!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Go up