Solucions del Paraulògic d'avui 26/04/2024

26/04/2024

Benvinguts a les Solucions del Paraulògic d'avui, 26 d'abril del 2024! Aquesta edició presenta reptes emocionants i desafiaments per a tots els amants de les paraules i lògica. Endinsa't en les respostes del dia i descobreix les claus per resoldre els enigmes plantejats. Arriba el moment de posar a prova la teva astúcia i agudesa mental. Sigues partícip d'aquesta aventura lingüística i no et perdis les solucions que et conduiran a l'èxit!

Indexi

Solucions del Paraulògic d’avui 26/04/2024

La lletra central d’avui és la A i les lletres restants són C-N-O-T-U
La solució al paraulògic d’avui, 26/04/2024, conté 123 paraules i 2 Tutis

Descobreix la nova funcionalitat de Dadalògic: el comprovador de paraules! Ara, pots verificar fàcilment les paraules que ja has desxifrat. Només has d'introduir les paraules trobades, separades per comes, i es marcaran automàticament. Pots copiar-les directament dels resultats del joc per evitar errors de format. Utilitza el nostre exemple com a guia: ai-ai, assassí, desidiosa, oda, odissea, sòsia. T'ofereixem una llista de comprovació detallada amb el recompte de paraules pendents, organitzades per punts. El desafiament del Paraulògic mai ha estat tan fàcil. Si no coneixes el significat d'alguna paraula, tenim una secció de definicions de les paraules del Paraulògic d'avui al final de la pàgina.


Paraules de 19 punts:
0

Paraules de 18 punts:
0

Paraules de 8 punts:
0

Paraules de 7 punts:
0

Paraules de 6 punts:
0

Paraules de 5 punts:
0

Paraules de 2 punts:
0

Paraules de 1 punts:
0

Si desitgeu accedir a les pistes del Paraulògic d'avui, simplement feu clic al requadre vermell. En aquesta secció, tindreu l'oportunitat d'explorar totes les pistes i la informació necessària per resoldre el Paraulògic. Si necessiteu assistència addicional, no dubteu a fer ús de la secció de Solucions del Paraulògic d'avui en català que trobareu més amunt.

Pistes

 3 4 5 6 7 8 9Σ
a2115321125
c51116941046
n473100015
o22110006
t4155600030
u10000001
Σ18463020621123

Prefixos de dues lletres:

  ac-5 an-9 at-6 au-5 ca-30 co-12 cu-4 na-9 no-4 nu-2 oc-4 on-1 ou-1 ta-22 to-6 tu-2 un-1

Prefix freqüent de tres lletres:

  can-20

Sufixos freqüents de tres lletres:

  ant-11

Hi ha 2 tutis:

  • - 1 de 8 lletres
  - 1 de 9 lletres

Hi ha 5 palíndroms:

  • - 2 de 3 lletres
  • - 2 de 5 lletres
  - 1 de 6 lletres

Hi ha 5 mots quadrats:

  • - 3 de 4 lletres
  - 2 de 6 lletres

Subconjunts:

  acnt-12 acot-9 act-7 acntu-3 ant-10 acn-8 acno-7 ano-5 anot-7 aot-3 acu-7 aotu-3 acnotu-2 ac-1 actu-7 acnot-12 aco-3 acnou-1 an-2 anu-3 antu-1 anotu-1 acnu-1 acotu-1 at-2 atu-5

 

Significat de les paraules Solucions del Paraulògic d'avui

A continuació, es presenten les definicions de les paraules clau relacionades amb el Paraulògic d'avui. Aquestes paraules ens ajuden a comprendre millor els conceptes i estratègies darrere d'aquest joc enriquidor.

 • Acant: La paraula "acant" en català fa referència a una planta herbàcia de la família de les acantàcies, que té fulles grans i espinoses i flors de color blau o lila. També pot fer referència a la planta de l'acant, que s'utilitza en jardineria per la seva resistència i bellesa ornamental.
 • Acot: La paraula "acot" en català fa referència a una acció que consisteix a posar un límit o una restricció a alguna cosa. També pot fer referència a marcar, delimitar o limitar una àrea o un espai determinat.
 • Acta: L'acta és un document escrit en el qual es recullen els acords, decisions i detalls rellevants d'una reunió, assemblea, sessió, etc. L'acta serveix com a prova de les decisions preses i dels temes tractats en aquestes trobades. També pot ser un registre oficial d'una acció realitzada o d'un esdeveniment ocorregut.
 • Actant: Un actant és un element d'una acció, una entitat que exerceix una funció o un paper en el desenvolupament d'una història, narració o situació. En el camp de la semiòtica i la narratologia, l'actant és un concepte clau per entendre les relacions entre els diferents personatges, objectes o forces que intervenen en una trama.
 • Actuant: La paraula "actuant" en català es fa servir com a adjectiu per referir-se a la persona que està actuant en un determinat moment, especialment en el context de l'àmbit judicial o administratiu. També pot fer referència a la persona que està duent a terme una acció o una tasca concreta en un moment determinat.
 • Anant: La paraula "anant" és el gerundi del verb "anar", que significa moure's d'un lloc a un altre, desplaçar-se. En aquest context, "anant" indica una acció en curs de realització, és a dir, que s'està anant cap a un lloc en aquest moment.
 • Anca: 'Anca' és la part lateral del cos de l'animal que va des del maluc fins al genoll. També pot referir-se a la part del cos humà situada entre el maluc i el genoll.
 • Ancat: La paraula "Ancat" no figura en el diccionari de la llengua catalana. Podria ser un terme específic o una paraula que no està reconeguda en català. Si tens més informació sobre el context en què s'utilitza la paraula "Ancat", podré ajudar-te millor a comprendre'n el significat.
 • Ancó: La paraula "ancó" en català fa referència a una mena de peix de la família dels escòmbrids, de cos allargat i esvelt, amb escates petites i una línia fosca a cada costat del cos. També es coneix com a anfós o bacallà de muntanya.
 • Ancut: Ho sento, però "Ancut" no és una paraula catalana que pugui definir. Si tens alguna altra paraula per a la qual necessitis una definició, no dubtis a preguntar-me!
 • Annona: Annona és un terme que fa referència a un gènere de plantes de la família de les anonàcies, que inclou diverses espècies d'arbres tropicals i arbustos. A més, Annona també pot fer referència al fruit d'aquestes plantes, que és conegut per ser ric en suc i tenir un sabor dolç i agradable.
 • Anoa: L'Anoa és un mamífer de la família dels bòvids que habita les selves de l'illa de Célebes, a Indonèsia. Té una mida mitjana, amb una alçada a l'espatlla d'uns 90 centímetres i un pelatge de color marró fosc. L'Anoa és una espècie en perill d'extinció a causa
 • Ant: La paraula "ant" en català es tradueix com "formiga", que és un insecte social que viu en colònies i es caracteritza per tenir un cos dividit en tres parts i sis potes.
 • Anta: La paraula "anta" en català fa referència a una pedra gran i pesada, especialment aquella que s'utilitza com a suport o peanya en una construcció. També es pot utilitzar per designar una peça de suport en una escultura o un monument.
 • Atac: Atac és un substantiu masculí que fa referència a una acció violenta o agressiva realitzada per una persona o un grup de persones contra una altra persona, un grup de persones o un objectiu determinat. També pot fer referència a una acció ofensiva en una guerra o en una batalla.
 • Atacant: 'Atacant' és un terme utilitzat en l'àmbit de l'esport, especialment en el futbol, per referir-se a un jugador que té com a principal funció intentar marcar gols contra l'equip rival. L'atacant sol ser un jugador ofensiu que busca crear o aprofitar oportunitats per aconseguir marcar. També es pot fer servir en altres contextos per designar
 • Atacat: 'Atacat' és l'adjectiu que s'utilitza per descriure una persona, animal o cosa que ha estat objecte d'un atac, és a dir, d'una agressió o d'un assalt. També pot fer referència a una persona que ha estat criticada o qüestionada de manera contundent.
 • Àton: La paraula "àton" en català fa referència a aquell mot que, en una paraula, té l'accent tònic en una síl·laba diferent de l'última. És a dir, un mot àton és aquell que no porta l'accent tònic en la darrera síl·laba.
 • Àtona: 'Àtona' és una paraula que fa referència a aquella síl·laba d'una paraula que no rep l'accent tònic, és a dir, que no es pronuncia amb una intensitat especial. Aquesta síl·laba passa més desapercebuda en la pronunciació de la paraula.
 • Atot: La paraula "atot" en català fa referència a un tros de llenya petit, especialment el que es fa servir per encendre el foc. També pot fer referència a un tros petit de qualsevol cosa.
 • Aüc: La paraula 'aüc' en català fa referència a una espècie de rapinyaire diürna, coneguda també com a auca o esparver. És un ocell de presa de mida mitjana, de color marró i amb un bec corbat i urós.
 • Auca: '**Auca**' és una paraula catalana que fa referència a una estampa popular i satírica que sol representar una escena còmica, històrica o costumista. Les auques solen contenir textos humorístics o irònics i s'han utilitzat tradicionalment com a mitjà de difusió de notícies i opinions populars. També es coneix com a "auca
 • Auto: La paraula "auto" en català es refereix a un vehicle automòbil, és a dir, un vehicle de motor dissenyat per al transport de persones o mercaderies. També pot fer referència a un llibre, una obra o un article escrit per una mateixa persona sobre la seva pròpia vida.
 • Autòcton: Autòcton és un adjectiu que fa referència a allò que és propi d'una determinada regió, país o territori, i que és originari d'aquest lloc. També es pot utilitzar per descriure les persones que són natives d'aquesta regió.
 • Autòctona: Autòctona és un adjectiu que fa referència a allò que és originari d'una determinada regió o territori, que hi ha nascut o s'hi ha desenvolupat de manera natural. També pot fer referència a les espècies vegetals o animals que són pròpies d'una determinada zona geogràfica i que hi viuen de forma natural, sense haver estat introduï
 • Caca: La paraula "caca" en català fa referència a les femtes o excrements d'animals, incloent-hi els humans. També s'utilitza col·loquialment per expressar desaprovació o disgust en una situació determinada.
 • Cacatua: La paraula "cacatua" fa referència a un ocell de la família dels cacatúids, caracteritzat per tenir un plomatge molt vistós i una cresta erèctil a la part superior del cap. Les cacatúes són originàries d'Austràlia i són conegudes per la seva capacitat d'imitar sons i per la seva intel·ligència.
 • Cacau: El cacau és una planta tropical de la qual s'extreu el llavor del qual es fa el cacau en pols, el cacau en mantega i el xocolata. També es pot referir al producte obtingut a partir d'aquestes llavors, que s'utilitza com a ingredient en la preparació de begudes i dolços.
 • Can: La paraula "can" en català fa referència a un lloc on viu un gos o un lloc on es guarden eines o eines de camp. També pot ser utilitzada com a prefix per indicar parentiu, com ara "cançó" (fill de) o "canalla" (descendència).
 • Cana: La paraula "cana" en català pot tenir diversos significats:1. Tija llarga, prima i flexible, generalment de planta herbàcia, com ara la canya de sucre.
  2. Part del cos humà que va des del turmell fins al genoll.
  3. Tub de material divers que serveix per a conduir líquids, com ara la canaleta.
  4. Objecte que serveix per a be
 • Canac: La paraula "canac" en català fa referència a una persona que és una mica tafanera, entremaliada o que s'entremet en afers que no li pertanyen. També pot fer referència a una persona que és una mica trapella o enginyosa en les seves accions. És un terme col·loquial i informal utilitzat principalment a Catalunya.
 • Canaca: La paraula "canaca" en català fa referència a una persona de gran corpulència, forta i robusta. També pot utilitzar-se de manera col·loquial per descriure una persona que és molt gran i pesada.
 • Canana: La paraula "canana" en català fa referència a una bossa o funda que es porta penjada al cos per transportar objectes petits com ara diners, claus, telèfon mòbil, etc. Sol ser una bossa petita i lleugera que es penja al coll, a l'espatlla o a la cintura. També pot fer referència a una bossa o funda utilitzada
 • Canat: La paraula "canat" en català es fa servir per referir-se a quelcom que està cobert o recobert amb canya, com ara una teulada o una paret. També pot fer referència a una acció de cobrir amb canya o a la canya mateixa utilitzada com a material de construcció.
 • Canca: La paraula "canca" és un terme dialectal que s'utilitza en algunes zones de Catalunya per referir-se a una cadira o seient petit i baix. També pot fer referència a un tamboret o banqueta sense respatller.
 • Cancan: La paraula "cancan" en català fa referència a un tipus de ball popular i alegre, caracteritzat per moviments ràpids i enèrgics, sovint acompanyats de palmades i crits. Aquesta dansa va ser molt popular a finals del segle XIX i principis del segle XX, especialment a París. També pot fer referència a un rumor o xafard
 • Canó: La paraula 'canó' en català fa referència a un tub o conducte per on circula alguna cosa, com ara líquids, gasos o altres substàncies. També pot fer referència a una arma de foc que dispara projectils.
 • Canoa: La paraula 'Canoa' en català fa referència a una petita embarcació lleugera i allargada, generalment feta de fusta o de plàstic, que es propulsa amb rem. És utilitzada principalment per navegar per rius i llacs.
 • Canoca: La paraula "canoca" en català fa referència a una petita embarcació de rem propulsada per una o dues persones. També pot fer referència a una barca de vela llatina.
 • Cànon: El terme 'cànon' fa referència a una norma o regla establerta, ja sigui en l'àmbit de la religió, la literatura, l'art o altres disciplines. També pot fer referència a una col·lecció de textos o obres considerades com a autèntiques o representatives d'una determinada tradició o corrent. En música, el cànon és una forma com
 • Canot: La paraula "canot" en català fa referència a una embarcació lleugera i estreta, generalment impulsada per rem. És similar a una canoa, però pot tenir una forma lleugerament diferent. El canot es fa servir principalment per a l'oci o l'esport nàutic.
 • Cant: La paraula "cant" en català pot tenir diferents significats, aquí en tens algunes definicions:1. Inclinació lateral d'una superfície respecte a la vertical.
  2. Part d'una cosa que sobresurt o està a la vora.
  3. Inclinació o tendència a actuar de manera deshonesta o fraudulenta.
  4. Volum de líquid que pot contenir un recipient
 • Cantant: La paraula "cantant" en català fa referència a una persona que canta, ja sigui de manera professional o amateur. És aquella persona que utilitza la seva veu per interpretar cançons i transmetre emocions a través de la música.
 • Cantata: La paraula "cantata" en català fa referència a una composició musical vocal que es canta amb acompanyament instrumental. Sol ser una obra coral amb solistes i cor, i pot ser religiosa o profana.
 • Cantó: La paraula "cantó" en català fa referència a una de les quatre parts en què es divideix una superfície, especialment en un quadrat o un rectangle. També pot fer referència a una regió o una zona determinada d'una ciutat o d'un poble.
 • Canton: La paraula "canton" en català fa referència a una divisió administrativa d'un territori, especialment dins d'un país. També pot fer referència a una porció d'un país o territori que es troba separat per raons geogràfiques, culturals o polítiques.
 • Cantonat: La paraula "cantonat" en català fa referència a una persona que té molta por o està molt espantada. També es pot utilitzar per descriure alguna cosa que està en un racó o cantonada, apartada del centre o lloc principal.
 • Canut: La paraula 'Canut' en català fa referència a un recipient de metall, generalment de forma cònica i amb un cabdell, que s'utilitza per a transportar líquids com l'aigua o el vi. També pot fer referència a un recipient similar utilitzat per a recollir fruita, com ara les olives.
 • Cat: La paraula "cat" en català es tradueix com "gat", que fa referència a un mamífer de la família dels felins, conegut per ser un animal domèstic popular com a mascota.
 • Catau: La paraula 'catau' en català fa referència a una mena de cistella de vímet o de canya que s'utilitza per transportar fruita o altres aliments. També pot fer referència a una mena de cistella petita que es fa servir per recollir fruita o altres productes agrícoles.
 • Cató: "Catò" és una paraula en català que fa referència a una persona que és molt orgullosa, arrogant o presumida. També pot utilitzar-se per descriure algú que és excessivament vanitós o que es creu superior als altres.
 • Cau: La paraula "cau" en català fa referència a un lloc on viuen o es refugien els animals, especialment els mamífers com els conills, les guineus o les rates. També pot fer referència a un lloc on algú es pot amagar o refugiar-se, com un cau d'un lladre.
 • Caua: La paraula "caua" en català fa referència a una construcció de pedra seca que serveix com a refugi per a animals, especialment per a conills. També pot fer referència a un forat o cavitat natural on poden refugiar-se animals.
 • Caut: La paraula "caut" en català fa referència a una trampa o dispositiu per capturar animals. També pot fer referència a una situació en què algú es troba atrapat o atrapat en una situació difícil o compromesa.
 • Cauta: La paraula "cauta" en català fa referència a una persona prudent, astuta o llesta en les seves accions i decisions. També pot fer referència a una persona que actua amb cautela, evitant els perills o les situacions compromeses.
 • Coa: La paraula "coa" en català es refereix a la cua d'un animal, és a dir, la part posterior de l'animal que s'estén des de la base de la columna vertebral fins a la punta de la cua. També pot fer referència a una fila de persones o vehicles que esperen el seu torn per a alguna cosa.
 • Coana: La paraula "coana" fa referència a una obertura o orifici, especialment el que es troba a la part posterior de les fosses nasals i que comunica amb la nasofaringe. També pot referir-se a una petita obertura o forat en una estructura anatòmica o en un objecte.
 • Coanat: La paraula "coanat" no es troba en el diccionari de la llengua catalana. Podries haver volgut dir "coaner", que significa fer el coàgul o el cogombre. Si necessites més informació, no dubtis en preguntar-me.
 • Coca: La paraula 'coca' en català fa referència a un tipus de pa pla, generalment dolç, que pot estar farcit de fruites, fruits secs, crema, xocolata, etc. També pot fer referència a una beguda refrescant i dolça elaborada amb aigua, sucre i fruita. A més, en algunes regions de Catalunya, la paraula 'coca' també pot fer
 • Cocota: La paraula 'cocota' en català fa referència a una gallina petita o a un gall d'indis jove. També pot fer referència a una persona jove o inexperta.
 • Conat: La paraula "conat" en català fa referència a un intent, esforç o voluntat d'aconseguir alguna cosa. També pot significar un impuls o desig de fer alguna acció.
 • Conca: La paraula "conca" en català fa referència a una vall allargada i tancada per muntanyes, generalment amb un riu o un rierol que la travessa. També pot fer referència a una peça de ceràmica amb forma de copa amb una base plana i parets laterals còniques.
 • Còncau: La paraula "còncau" en català fa referència a un forat o cavitat feta a la terra o a una paret, generalment de forma circular o ovalada, que s'utilitza com a lloc per a guardar objectes o com a refugi. També pot fer referència a un forat o cavitat en una roca o en un terreny pedregós.
 • Connat: La paraula "connat" en català fa referència a un petit recipient o tasseta de fang o terrissa que s'utilitza per a beure. També pot referir-se a la beguda que s'hi posa, com ara el vi o el licor.
 • Connata: La paraula "Connata" en català fa referència a una característica anatòmica o morfològica que es presenta des del naixement o que és inherent a un organisme des del seu origen.
 • Cota: La paraula "cota" en català fa referència a una marca, senyal o límit que s'estableix en un nivell determinat, especialment en el terreny o en l'altitud. També pot fer referència a una quantitat o mesura fixada com a límit o referència en un determinat context.
 • Cotna: La paraula "cotna" en català fa referència a una mena de cartereta o bossa petita que es porta penjada al cinturó i que s'utilitza per a guardar diners o altres objectes petits. També pot fer referència a una bossa petita que es porta a la cintura o a la cintura d'un vestit per a guardar objectes personals.
 • Cua: La paraula 'cua' en català pot tenir diversos significats, entre ells:1. Part posterior d'un animal.
  2. Conjunt de persones o vehicles que esperen el seu torn per ser atesos.
  3. Extrem d'una llista, fila o seqüència.
  4. Part davantera d'un avió o un vaixell.
  5. Corda o fil que penja d'un vestit o d'un moc
 • Cuat: La paraula "cuat" en català fa referència a una joguina infantil que consisteix en un pal o bastó amb un cap a l'extrem, generalment de fusta o plàstic, que s'utilitza per a jugar a fer-lo girar i a realitzar diferents malabars. També pot fer referència a una joguina similar amb un cap en forma d'animal o personatge
 • Cuca: La paraula "cuca" en català pot tenir diversos significats, depenent del context en què s'utilitzi. A continuació, es presenten algunes definicions:1. En zoologia, "cuca" fa referència a l'òrgan genital femení de certs animals, com ara els insectes.
  2. En argot o llenguatge popular, "cuca" pot ser una manera col·loqu
 • Cucat: La paraula "cucat" en català fa referència a quelcom que està ple de cucs, especialment en el sentit de tenir cucs en la carn o en altres aliments. També pot fer referència a una persona malalta o feble.
 • Nacta: La paraula "nacta" no apareix en el diccionari de la llengua catalana. Si es tracta d'una paraula en una altra llengua o d'un terme específic, si em proporciones més contexte podria ajudar-te a trobar-ne el significat.
 • Nan: La paraula 'nan' en català fa referència a una persona de baixa estatura, especialment un adult de mida molt petita. També es pot utilitzar de manera afectuosa per referir-se a un infant de manera carinyosa.
 • Nana: La paraula 'nana' en català fa referència a una persona que cuida de nens petits, especialment durant la nit quan dormen. També pot fer referència a una cançó de bressol que s'utilitza per aconseguir que els nens es tranquil·litzen i es quedin adormits.
 • Nano: La paraula "nano" en català es fa servir com a prefix per indicar una proporció molt petita o una unitat de mesura molt petita. També pot fer referència a una persona molt petita de mida o a un individu amb una estatura inferior a la mitjana.
 • Nat: La paraula "nat" en català fa referència a una persona que no porta cap mena de roba, és a dir, que està despullada. També es pot utilitzar per descriure un ambient natural o una situació en la qual no hi ha cap element artificial o artificialitat.
 • Nata: La paraula "nata" en català fa referència a la capa de color groguenc que es forma a la superfície de la llet quan es bull i es refreda. També pot fer referència a la crema de llet batuda que s'utilitza per a decorar postres.
 • Nató: La paraula "nató" fa referència a l'Organització del Tractat de l'Atlàntic Nord (OTAN), una aliança militar intergovernamental creada el 1949 amb l'objectiu de garantir la seguretat i la defensa col·lectiva dels seus membres, principalment països europeus i nord-americans.
 • Nau: La paraula "nau" en català fa referència a una embarcació de grans dimensions utilitzada per al transport de mercaderies. També pot fer referència a una part d'una construcció, especialment d'una església o d'una fàbrica, que té una gran amplitud i altura.
 • Nauta: La paraula 'nauta' en català fa referència a una persona que viatja o treballa en una nau, vaixell o embarcació. També pot fer referència a un mariner o a un navegant.
 • Nona o nonà: La paraula "nona" o "nonà" en català fa referència a la tercera generació en línia recta d'una persona respecte a una altra. Per exemple, els néts d'una persona són les seves nones o nones.
 • Nonat: La paraula "nonat" en català fa referència a un nen o nena nascut abans del temps previst, és a dir, un nadó prematur.
 • Nota: La paraula "nota" en català pot tenir diversos significats, entre ells:1. Apunt o anotació que es fa per recordar alguna cosa.
  2. Qualificació que s'assigna a una prova, examen o treball escolar.
  3. Signe musical que indica la durada i l'altura d'una nota musical.
  4. Comunicació escrita que s'envia a algú per informar
 • Nounat: La paraula "nounat" en català fa referència a una persona molt jove, especialment un nadó o un infant petit. També pot fer referència a un animal jove.
 • Nua: La paraula "nua" en català fa referència a l'estat d'una persona o cosa que no porta cap mena de roba o vestit, és a dir, que està despullada. També s'utilitza per descriure alguna cosa que està desprotegida o sense cap cobertura.
 • Nuca: La paraula 'nuca' en català fa referència a la part posterior del coll, situada entre la base del cap i l'inici de l'esquena. És una zona del cos humà on hi ha una acumulació de teixit adipós i on sovint es pot sentir una mica de rigidesa o tensió muscular.
 • Oca: Oca és un ocell de la família dels ànecs, de mida mitjana i de color blanc amb taques grises o marrons. També es pot referir a la carn d'aquest animal, que és un aliment molt apreciat en la gastronomia.
 • Octa o octà: La paraula "octa" o "octà" en català fa referència a un prefix que indica el nombre vuit. Per exemple, en paraules com "octàgon" (polígon de vuit costats) o "octàvia" (vuitena).
 • Octant: Un octant és una de les vuit parts iguals en què es divideix una esfera o un sòlid de revolució. Cada octant és un sector de 45 graus d'arc d'una esfera. També pot referir-se a un instrument de navegació utilitzat per a determinar la posició d'una nau en alta mar.
 • Octau: "Octau" és un adjectiu que fa referència a la vuitena posició en una sèrie ordenada de vuit elements. També pot fer referència a una divisió en vuit parts iguals d'un conjunt o d'una quantitat.
 • Ona: 'Ona' és una paraula en català que fa referència a una pertorbació o vibració que es propaga en un medi, com ara una ona sonora, una ona electromagnètica o una ona en el mar. També pot fer referència a una forma de la superfície de l'aigua en moviment, com les ones del mar.
 • Ouat: La paraula "ouat" en català fa referència a un material suau i esponjós que s'utilitza principalment per a embolcalls, coixins o altres objectes similars. També pot fer referència a una capa de cotó o material similar que s'utilitza per a protegir la pell d'alguna part del cos.
 • Tac: La paraula "tac" en català fa referència a una peça de fusta, plàstic o altres materials, generalment de forma cònica, que s'utilitza per tapar un forat o una obertura. També es pot utilitzar com a sinònim de tap.
 • Taca: La paraula "taca" en català fa referència a una petita zona de suport o de contacte que es fa en un material o superfície amb alguna substància que provoca una alteració del seu aspecte, com ara una taqueta de greix, una taca de tinta, etc. També es pot utilitzar per referir-se a una imperfecció o defecte en alguna cosa.
 • Tacat: La paraula "Tacat" és una interjecció que s'utilitza per expressar sorpresa o admiració davant d'alguna cosa inesperada o excepcional. També pot ser utilitzada per indicar que s'ha produït un canvi sobtat en una situació.
 • Tacó: El terme "tacó" en català fa referència a la part posterior del peu, concretament a la part més elevada de la sola d'un calçat que descansa sobre el terra quan es camina. També pot referir-se a un taló o a una peça de fusta, metall o altres materials que s'utilitza per elevar alguna cosa o per evitar que es mogui. A més, en l'à
 • Tan: La paraula "tan" en català pot tenir diversos significats:1. Adverbi de grau que s'utilitza per comparar dues coses o persones i indica que són iguals en intensitat, quantitat o qualitat. Exemple: "És tan alt com jo."
  2. Adverbi que indica una quantitat o grau elevat. Exemple: "Fa tan de fred avui."
  3. Complement circunst
 • Tana: La paraula 'tana' en català fa referència a una cova o forat que fan els animals per refugiar-se o viure-hi. També pot ser utilitzada col·loquialment per referir-se a un lloc petit i estret on algú es pot amagar o estar reclos.
 • Tanc: La paraula "tanc" en català pot tenir diversos significats segons el context en el qual es faci servir. A continuació, en presento algunes definicions:1. Substantiu masculí: En referència a una construcció o estructura que serveix per a tancar o protegir un espai, com ara una porta, una finestra, una tanca, una reixa, etc.
  Exemple
 • Tanca: La paraula "Tanca" en català pot tenir diversos significats, depenent del context en què s'utilitzi. Alguns dels significats més comuns són:1. Substantiu femení que fa referència a una estructura o barrera física que serveix per tancar o delimitar un espai, com una porta, una reixa, una tanca, etc.
  2. Verb que fa referè
 • Tancat: Tancat és un adjectiu que fa referència a alguna cosa que està tancada, que no està oberta o accessible. També pot fer referència a un lloc o establiment que ha tancat les seves portes temporalment o definitivament.
 • Tancó: La paraula "tancó" en català fa referència a una peça de fusta, ferro o altres materials que s'utilitza per tancar una porta, finestra o una altra obertura. També pot fer referència a una barrera o tanca que s'utilitza per delimitar un terreny o una propietat.
 • Tannat: La paraula "Tannat" fa referència a una varietat de raïm negre originària del sud-oest de França, concretament de la regió de Madiran. Aquesta varietat de raïm també és cultivada en altres regions vinícoles com Uruguai i Argentina, on s'elabora vi amb un fort cos i una elevada concentració de tanins.
 • Tanoca: La paraula "tanoca" no apareix en els diccionaris de referència en català, per tant no puc proporcionar una definició precisa d'aquesta paraula. Si tens més informació sobre el context en què s'utilitza, podré intentar ajudar-te a comprendre el seu significat.
 • Tant: La paraula "tant" en català pot tenir diversos significats:1. Adverbi de quantitat que indica una quantitat gran o considerable. Exemple: "Hi ha tants llibres a la biblioteca que no sé per on començar".

  2. Conjunció que s'utilitza per introduir una clàusula concessiva. Exemple: "Tant fa que plogui com que faci sol, jo sortiré

 • Tanta: La paraula "tanta" en català és un adjectiu que fa referència a una quantitat gran o excessiva de alguna cosa. També es pot utilitzar com a adverbi per indicar una gran quantitat o intensitat en una acció o situació. Exemple: "Hi ha tanta gent a la festa que no puc ni moure'm."
 • Tat: La paraula "tat" en català es refereix a una petita taca o marca que queda en un teixit o en una superfície a causa d'alguna cosa que s'hi ha vessat o que s'hi ha posat de manera accidental. També pot fer referència a una marca o senyal lleuger que queda en la pell després d'una ferida o una picada d'insecte.
 • Tatà: La paraula "Tatà" en català es fa servir com a forma afectuosa per referir-se al pare, de manera similar a com s'utilitza "papà" o "papà". És una paraula col·loquial i carinyosa que sovint s'utilitza per parlar del pare d'una manera familiar i propera.
 • Tato: La paraula "tato" en català es refereix a una acció de tocar lleugerament o de manera suau amb els dits o amb la mà. També pot fer referència a una petita quantitat o mesura d'alguna cosa, com ara una petita quantitat de menjar o de beguda. A més, en l'àmbit col·loquial, "tato" pot ser utilitzat
 • Tatú: La paraula 'tatú' fa referència a un mamífer insectívor de la família dels dasipòdids, que viu a Amèrica del Sud i té una pell dura coberta de plaques òssies. També es pot utilitzar per referir-se a un tatuatge en algunes regions hispanohablants.
 • Tau: Tau és la vint-i deuena lletra de l'alfabet grec, equivalent a la lletra T en l'alfabet llatí. A més, en l'àmbit de la simbologia cristiana, el tau és un símbol que representa la creu i la redempció. També es pot fer referència a Tau com a la lletra T en l'alfabet fonètic internacional.
 • Tau-tau: La paraula "Tau-tau" és un terme col·loquial utilitzat en català per referir-se a una persona que actua de manera poc intel·ligent, despistada o ingènua. També pot fer referència a algú que és poc hàbil o torp en les seves accions. És una expressió que sovint es fa servir de manera jocosa per descriure algú que no
 • Tauó: El terme "tauó" en català fa referència a una pedra gran i pesada, generalment de forma arrodonida, que es llança amb la mà o amb una catapulta per causar dany o destrucció. També pot fer referència a una pedra de dimensions més petites que es fa servir per construir parets o murs.
 • Taüt: Un taüt és un caixó o una caixa de fusta, metall o altres materials, generalment amb una tapa, on es diposita el cos d'una persona morta per ser enterrat o incinerat. També es pot utilitzar com a sinònim de ferèstec o caixó.
 • Toca: La paraula "toca" pot tenir diversos significats en català. Aquí en tens alguns:1. Substantiu femení que fa referència a una peça de roba que es posa al cap per protegir-lo del fred o per motius decoratius.
  Exemple: "Avui porto una toca de color blau."

  2. Verb que indica el fet de posar la mà o els dits sobre alguna cosa amb

 • Tocat: La paraula "tocat" en català pot tenir diversos significats segons el context en què s'utilitzi. A continuació, es mostren algunes de les possibles definicions:1. En l'àmbit de la salut mental, "tocat" pot fer referència a una persona que pateix trastorns obsessius-compulsius (TOC) o altres trastorns psicològics.

  2

 • Tocata: La paraula "tocata" en català fa referència a una composició musical per a teclat o instrument de corda pinçada, caracteritzada per la seva improvisació i virtuosisme. També pot fer referència a una peça musical breu i brillant interpretada a l'inici d'un concert.
 • Tona: La paraula "tona" en català pot tenir diversos significats, entre ells:1. Persona ingènua, poc astuta o poc intel·ligent.
  2. Persona que fa coses sense pensar o sense raonar.
  3. Persona que és fàcilment enganyada o manipulada.
  4. En l'àmbit de la pesca, tona fa referència a un aparell per a pescar peix
 • Tonant: La paraula "tonant" en català fa referència a allò que fa molt soroll, especialment en relació amb el tronar o el fer soroll com un tro. També pot fer referència a una persona que parla de manera molt contundent o amb veu forta i potent.
 • Tota: La paraula "tota" en català es fa servir com a adjectiu femení singular i significa "completament" o "totalment". També pot ser utilitzada com a adverbi per indicar totalitat o completitud.
 • Tuca o tucà: La paraula "tuca" o "tucà" en català fa referència a una petita colina o elevació del terreny. També pot fer referència a una muntanya de dimensions modestes. És un terme que s'utilitza principalment en àmbits rurals o geogràfics per descriure una elevació del terreny.
 • Tuta: La paraula "tuta" en català es refereix a una peça de roba que cobreix tot el cos, similar a una peça unitària que combina una samarreta i pantalons. És una peça de vestir còmoda i pràctica, sovint utilitzada com a uniforme en algunes professions o activitats esportives. També pot fer referència a una peça de ro
 • Una: "Una" és un adjectiu numeral femení que indica la quantitat d'una sola unitat. També es pot utilitzar com a pronom numeral femení per a referir-se a una sola cosa o persona de gènere femení. Exemple: "Tinc una gateta molt juganera".

 

Beneficis de jugar al Paraulògic

El Paraulògic no és només un joc entretingut, sinó que també aporta beneficis significatius a nivell cognitiu i educatiu. A continuació, destacarem alguns dels avantatges que proporciona aquest joc de paraules.

Beneficis cognitius:

L'exercici mental que suposa resoldre els enigmes del Paraulògic ajuda a estimular diferents àrees del cervell. Això pot millorar la capacitat de concentració, la memòria de treball i les habilitats de resolució de problemes.

Beneficis educatius:

Jugar al Paraulògic pot ser una eina educativa efectiva per millorar l'ortografia, l'ampliació del vocabulari i la comprensió lectora. A més, fomenta la creativitat i la capacitat de pensament crític, ja que requereix trobar solucions originals i lògiques per a cada enigma.

En resum, jugar al Paraulògic no només és divertit, sinó que també pot contribuir al desenvolupament cognitiu i educatiu de qui ho practica. Aprofita tots els beneficis que ofereix aquest joc de paraules i gaudeix dels reptes i l'aprenentatge que aporta.

 

Descobreix les paraules ocultes amb el joc Paraulògic!

Us atreviu a enfrontar-vos al repte de les paraules amagades? Aprofiteu la vostra ment aguda i la vostra destresa lingüística per desxifrar els enigmes del Paraulògic! Endinsa't en aquesta aventura de paraules i demostra la teva habilitat en el món de la lògica i les paraules. A jugar!

Deixa els teus comentaris i comparteix les teves estratègies per resoldre els desafiaments del Paraulògic d'avui. Endavant, valents exploradors de les paraules! 🧩🔍

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Go up