Solucions del Paraulògic d'avui 29/03/2024

Esborrany automàtic

Benvinguts a les Solucions del Paraulògic d'avui 29/03/2024! Avui us convidem a descobrir les respostes a les paraules creuades més desafiantes d'aquesta jornada. Un repte per als amants de les paraules i els enigmes. Endinsa't en aquesta aventura lingüística i posa a prova la teva destresa mental mentre descobreixes les solucions del dia. Estigueu atents i preparats per a un viatge ple de diversió i coneixement.

Indexi

Solucions del Paraulògic d’avui 29/03/2024

La lletra central d’avui és la C i les lletres restants són F-I-O-R-U-X
La solució al paraulògic d’avui, 29/03/2024, conté 72 paraules

Descobreix la nova funcionalitat de Dadalògic: el comprovador de paraules! Ara, pots verificar fàcilment les paraules que ja has desxifrat. Només has d'introduir les paraules trobades, separades per comes, i es marcaran automàticament. Pots copiar-les directament dels resultats del joc per evitar errors de format. Utilitza el nostre exemple com a guia: ai-ai, assassí, desidiosa, oda, odissea, sòsia. T'ofereixem una llista de comprovació detallada amb el recompte de paraules pendents, organitzades per punts. El desafiament del Paraulògic mai ha estat tan fàcil. Si no coneixes el significat d'alguna paraula, tenim una secció de definicions de les paraules del Paraulògic d'avui al final de la pàgina.


Paraules de 20 punts:
0

Paraules de 9 punts:
0

Paraules de 8 punts:
0

Paraules de 7 punts:
0

Paraules de 6 punts:
0

Paraules de 5 punts:
0

Paraules de 2 punts:
0

Paraules de 1 punts:
0

Si desitgeu accedir a les pistes del Paraulògic d'avui, simplement feu clic al requadre vermell. En aquesta secció, tindreu l'oportunitat d'explorar totes les pistes i la informació necessària per resoldre el Paraulògic. Si necessiteu assistència addicional, no dubteu a fer ús de la secció de Solucions del Paraulògic d'avui en català que trobareu més amunt.

Pistes

 3 4 5 6 7 8 910Σ
c613124311141
f211120007
i010000001
o203010006
r321200008
u110100003
x222000006
Σ1620198611172

Prefixos de dues lletres:

  ci-5 co-18 cr-9 cu-9 fi-2 fo-3 fr-2 ic-1 oc-2 of-1 or-3 ri-4 ro-2 ru-2 ur-3 xi-3 xo-3

Prefix freqüent de tres lletres:

  cru-7

Sufixos freqüents de tres lletres:

  cio-6 ric-6

Hi ha 1 tuti de 10 lletres Hi ha 2 palíndroms de 3 lletres Hi ha 2 mots quadrats:

  • - 1 de 4 lletres
  - 1 de 6 lletres

Subconjunts:

  cir-6 cioru-5 ciru-6 co-2 cio-4 ciox-4 cou-1 cfo-2 cfio-4 cor-8 cior-5 cru-3 cfirux-1 cfiorux-1 cirux-2 coru-4 cu-1 ciu-1 cfi-1 cfor-2 cfior-3 cfioru-1 cix-1 cirx-1 cox-1 corx-1 ciorx-1

Significat de les paraules Solucions del Paraulògic d'avui

A continuació, es presenten les definicions de les paraules clau relacionades amb el Paraulògic d'avui. Aquestes paraules ens ajuden a comprendre millor els conceptes i estratègies darrere d'aquest joc enriquidor.

 • Circ: El terme "circ" fa referència a un espectacle en viu que sol incloure diverses actuacions com acrobàcies, malabarismes, equilibris, números amb animals i altres actes d'entreteniment. El circ sol tenir una pista central on es desenvolupen les actuacions i sovint compta amb una carpa o tenda per acollir al públic. També pot fer referè
 • Circuïció: La paraula "circuïció" es fa servir en el camp de la informàtica per referir-se a la manera en què es connecten els elements d'un circuit elèctric o electrònic per tal de permetre la circulació de corrent elèctric i el funcionament de l'aparell o dispositiu al qual està connectat. També es pot utilitzar en altres contextos per descriure la
 • Circuir: La paraula "circuir" en català significa rodejar, envoltar o cercar un lloc, objecte o persona. També pot fer referència a donar la volta a alguna cosa o a cobrir un perímetre determinat.
 • Ciri: La paraula "ciri" en català fa referència a una espècie de ciri o cirial, que és una espècie de candela o cirial petit que s'utilitza per a encendre o il·luminar espais reduïts. També pot fer referència a una espècie de ciri cerimonial utilitzat en algunes cerimònies religioses.
 • Ciuró: La paraula "ciuró" en català fa referència a un conjunt de branques o fulles que creixen a l'extrem d'una planta o d'un arbre. També pot fer referència a un grup de persones que es reuneixen per a parlar o debatre un tema en concret.
 • Coc: La paraula "coc" en català pot tenir diferents significats, depenent del context:1. **Coc**: És un mot que fa referència a un ocell de la família dels coríl·lids, de color verd, amb el pit i la panxa groguenca i amb una taca vermella a la part inferior de l'ala.2. **Coc**: També pot fer referència a
 • Còccic: La paraula "còccic" en català fa referència a una malaltia infecciosa causada per bacteris del gènere "Coccobacil·lus". Aquesta malaltia sol afectar els animals, especialment els mamífers, i pot ser greu en alguns casos.
 • Cocció: La paraula "cocció" en català fa referència al procés de coure o bullir un aliment en líquid, com aigua, caldo o altres salses, a una temperatura concreta i durant un temps determinat per tal de cuinar-lo. Aquest procés es pot realitzar en diferents tipus de recipients com cassoles, ollas o paelles.
 • Còccix: El còccix és un os situat a la part inferior de la columna vertebral, format per diversos segments fusionats. També és conegut com a rabadell o os sacre còccix.
 • Coco o cocó: La paraula "coco o cocó" en català fa referència a una fruita tropical de color marró amb una capa dura i fibrosa que conté una polpa blanca i dolça. També es pot utilitzar per referir-se a la closca dura d'aquesta fruita.
 • Cocou: La paraula 'Cocou' no està reconeguda com a paraula en català. Si tens alguna altra paraula que vulguis que et defineixi, estic aquí per ajudar-te.
 • Cof: La paraula "cof" en català fa referència a una mena de cistella o cistell petit, generalment de vímet, que s'utilitza per transportar o emmagatzemar objectes petits. També es pot utilitzar com a sinònim de "cistell" o "capassa".
 • Cofí: La paraula "cofí" en català fa referència a una mena de cafè de tipus aràbiga, de gra petit i aroma intens, originari de l'illa de Còrsega. També pot fer referència a un habitant o natural de Còrsega.
 • Cofoi: La paraula "cofoi" en català fa referència a una persona que és molt ingènua, innocent o poc astuta. També s'utilitza per descriure algú que és una mica tafaner o entremaliat.
 • Coi: La paraula "coi" en català és un adjectiu que s'utilitza per expressar sorpresa, admiració o incredulitat davant d'una situació inesperada. També pot ser utilitzat com a interjecció per expressar aquestes mateixes emocions. Exemple: "¡Coi, quina sorpresa!"
 • Coix: La paraula "coix" en català fa referència a una persona que té dificultats per caminar a causa d'una coixesa, és a dir, una coixa o coix. També pot fer referència a alguna cosa que no està recta o bé ajustada, que està torçada o inclinada.
 • Coixí: Un coixí és un objecte generalment de forma quadrada o rectangular, farcit de material com ara ploma, fibra sintètica o altres materials suaus, que s'utilitza per recolzar el cap o el cos mentre es dorm o es descansa. També es pot utilitzar com a element decoratiu en mobles com sofàs o llits.
 • Cor: El terme "cor" en català es refereix a l'òrgan muscular que bombeja la sang a través dels vasos sanguinis en els animals vertebrats, incloent els éssers humans. També pot fer referència al centre emocional, sentimental o moral d'una persona, o bé a la part més profunda d'una cosa.
 • Corc: La paraula "corc" en català fa referència a una substància dura i resistent que es troba a la part exterior de la tija de certs arbres, com ara el suro. Aquesta substància es fa servir per a diverses aplicacions, com ara la fabricació de taps de suro per a ampolles de vi o altres begudes.
 • Corcó: La paraula "corcó" en català fa referència a un ocell gran de color fosc amb el bec corbat cap avall, que pertany a la família dels corvids. També pot fer referència a una persona que té un aspecte físic o una actitud semblant a la d'aquest ocell.
 • Cori: El terme "cori" en català fa referència a un grup de persones que canten juntes en harmonia. És comú trobar coris en esdeveniments musicals, cerimònies religioses o concerts. Els membres d'un cori poden ser aficionats o professionals i solen ser dirigits per un director de cor.
 • Corró: El terme "corró" en català fa referència a una mena de trena o corda gruixuda que es fa amb fils de canya, cànem, espart o altres materials flexibles. Sol utilitzar-se per a lligar o subjectar objectes, com ara feixos de llenya o fardells. També pot fer referència a una corda gruixuda que s'utilitza per
 • Corroir: La paraula "corroir" en català fa referència a un lloc, normalment a l'entrada d'una casa o d'un edifici, on es solen deixar les sabates i altres objectes bruts abans de entrar a l'interior per tal de mantenir la neteja i l'ordre a l'interior. També pot fer referència a un petit espai cobert situat a l
 • Cric: La paraula "cric" en català fa referència a un aparell mecànic que s'utilitza per a elevar o moure càrregues pesades, com ara un vehicle, mitjançant un sistema de palanques i engranatges. També es pot referir a l'eina manual que s'utilitza per a accionar aquest aparell.
 • Croc: La paraula "croc" en català fa referència a un so o soroll sec i fort, com el que es produeix quan es trenca una branca o un objecte fràgil. També pot fer referència a una mena de galleta o brioixeria en forma de croissant.
 • Cru: La paraula "cru" en català fa referència a quelcom que no ha estat sotmès a cap procés de cocció o de cocción, és a dir, que es troba en el seu estat natural, sense haver estat cuinat. També pot fer referència a quelcom que és dur, sense concessions ni suavitats.
 • Crucifix: El terme "crucifix" en català es refereix a una representació de la creu on hi ha una figura de Jesucrist crucificat. És un objecte religiós que es pot trobar en esglésies, capelles i altres llocs de culte cristians.
 • Crucifixió: La crucifixió és un mètode d'execució en què la persona és clavada o lligada a una creu i deixada allà per morir. Aquesta pràctica era comuna en l'antiguitat com a forma de pena capital. També és un símbol important en la religió cristiana, ja que Jesucrist va ser crucificat segons la tradició cristiana.
 • Crui: La paraula "crui" en català fa referència a quelcom que és cru, sense cuinar o sense processar. També pot fer referència a una situació o un comportament que és dur, sense delicadesa o sensibilitat.
 • Cruix: La paraula "cruix" en català fa referència a un so agut i estrident que es produeix quan dos objectes durs es freguen entre ells. També pot fer referència a un soroll fort i desagradable que es produeix en moviment.
 • Cruixir: La paraula 'cruixir' en català fa referència al soroll que es produeix quan dos objectes es freguen entre si i emeten un so agut i estrident. També es pot utilitzar per descriure una sensació de crujit en una part del cos, com ara les articulacions.
 • Cruor o crúor: La paraula "cruor" o "crúor" fa referència a la sang coagulada, especialment en el context de la medicina o de la literatura. També pot fer referència a una massa o conglomerat de sang coagulada.
 • Cuc: La paraula "cuc" en català fa referència a un insecte allargat i prim que viu sota terra o en matèries orgàniques en descomposició. També s'utilitza col·loquialment per referir-se a una persona que es mou de manera lenta o que és avorrida.
 • Cuïc: La paraula "cuïc" en català fa referència al crit o so que emeten els ocells, especialment els polls o els ocells joves. També es pot utilitzar per descriure el so agut i penetrant que fan altres animals com els ratolins.
 • Cuir: El terme "cuir" en català fa referència a la pell d'animals, especialment quan ha estat tractada i preparada per a ser utilitzada en la confecció de productes com ara sabates, bosses, cinturons, entre altres. També pot fer referència a la capa més externa de la pell humana.
 • Cuiro: La paraula "cuiro" en català fa referència a una bossa o sac petit, generalment de pell, utilitzat per a transportar objectes de manera còmoda i pràctica. També pot fer referència a una bossa de pell que es fa servir per a guardar i transportar diners.
 • Curi: La paraula "Curi" en català no té cap significat conegut. Si es tracta d'un error tipogràfic o d'una paraula incorrecta, si us plau, proporciona més informació per poder oferir-te la definició correcta.
 • Curió: La paraula "curió" en català fa referència a un ocell de la família dels fringíl·lids, conegut científicament com a Oryzoborus angolensis. És un ocell de color marró amb ratlles negres i grogues al ventre, amb un cant melodios i agradable. És freqüent trobar-lo com a ocell de companyia en ll
 • Curri: La paraula "curri" en català fa referència a una salsa condimentada i picant d'origen indi que s'utilitza en la gastronomia per a preparar plats com el curry de pollastre o el curry de verdures. També pot fer referència a un plat elaborat amb aquesta salsa.
 • Curro: La paraula "curro" en català fa referència a un treball temporal o eventual, sovint de caràcter manual i poc remunerat. També pot referir-se a una feina feta de manera informal o sense contracte.
 • Curroc: La paraula 'curroc' en català és una forma col·loquial i despectiva per referir-se a una persona petita, baixa o de poca alçada. També pot fer referència a una persona que es comporta de manera infantil o immadura.
 • Fic: La paraula "fic" en català és una forma verbal del verb "fer". Es tracta de la tercera persona del singular de l'indicatiu present del verb "fer". També pot ser la tercera persona del singular de l'indicatiu present del verb "ficar", que vol dir posar o introduir alguna cosa en un lloc determinat.
 • Ficció: La paraula "ficció" en català fa referència a un gènere literari o cinematogràfic que narra històries imaginàries, inventades o fictícies. També es pot utilitzar per descriure situacions, relats o personatges que no són reals, sinó que són fruit de la imaginació de l'autor o autora.
 • Foc: El terme "foc" en català fa referència a la matèria en estat de combustió que produeix calor i llum. També pot fer referència a una llar de foc, a una foguera o a un incendi. A més, en un sentit figurat, pot fer referència a una passió intensa o a una gran energia.
 • Forc: La paraula "forc" en català fa referència a una barra de ferro o de fusta que s'utilitza per a diverses finalitats, com arrossegar, empènyer o sostenir objectes pesats. També pot fer referència a una eina utilitzada en la construcció o en altres treballs manuals.
 • Forcó: El terme "forcó" es fa servir per designar una eina agrícola que consta d'una peça de fusta amb dues o més branques en forma de "V" invertida, utilitzada per aixecar o moure fardells de palla, fusta, entre altres materials pesants. També pot fer referència a una eina similar utilitzada en altres àmbits, com la pesca
 • Fricció: La paraula 'Fricció' en català fa referència a la resistència que s'oposa al moviment quan dos cossos entren en contacte i es mouen l'un respecte l'altre. És la força que es genera quan dos cossos freguen entre ells.
 • Fruïció: La paraula 'fruïció' fa referència a l'acció de gaudir o disfrutar d'alguna cosa de manera plena i satisfactòria. També es pot entendre com l'ús o el goig d'un bé o un dret de manera efectiva.
 • Icor: La paraula "icor" fa referència a un líquid de color groc o verdós que es produeix en algunes ferides o lesions de la pell, especialment en les infeccions. També es pot utilitzar per descriure un líquid semblant a la sang que circula per les venes dels déus de la mitologia grega.
 • Occir: La paraula "occir" en català significa matar, causar la mort a algú o a un animal. També pot fer referència a fer desaparèixer alguna cosa o a destruir-la completament.
 • Oci: 'Oci' es refereix a l'activitat que es realitza per passar el temps de manera relaxada i agradable, generalment fora dels compromisos laborals o de les responsabilitats quotidianes. Pot incloure activitats com veure una pel·lícula, llegir un llibre, practicar esport, sortir amb amics, entre altres. L'oci és important per a la salut mental i el
 • Ofici: 'Ofici' en català fa referència a la professió o activitat laboral que una persona exerceix de forma habitual i per la qual està especialment qualificada. També pot fer referència a una cerimònia o ritual religiós.
 • Orc: La paraula 'Orc' en català es tradueix com a 'òrc'. Un òrc és una criatura de la mitologia i la fantasia, generalment descrita com un ésser malèfic, fort i brutal, amb aspecte semblant al d'un humà però amb característiques animals com ulls grocs, pell verda i dents prominents. Els òrcs són sovint representats
 • Òrfic: La paraula 'Òrfic' fa referència a allò relacionat amb la religió òrfica, una antiga tradició religiosa de la Grècia antiga que es basava en el culte a Orfeu i que tenia com a principi fonamental la creença en la immortalitat de l'ànima i en la purificació de l'ésser humà. També pot fer referència a la
 • Orifici: Un orifici és una obertura o forat en una superfície o en un objecte. També es pot referir a una perforació o a un forat natural en una roca o en un terreny.
 • Ric: La paraula "Ric" en català es fa servir com a adjectiu per descriure quelcom que és abundant, ple o ric en alguna cosa, ja sigui en quantitat, qualitat o diversitat. També pot fer referència a quelcom que és saborós o luxós.
 • Ric-ric: La paraula "ric-ric" en català fa referència a un soroll o so suau i repetitiu, com el que fan alguns ocells o insectes quan canten o xiuxiuegen. També pot utilitzar-se per descriure una melodia o una cançó dolça i agradable.
 • Ricí: La paraula "ricí" en català fa referència a un peix marí de la família dels escómbrids, de cos allargat i esvelt, de color blau fosc a la part superior i platejat a la part inferior. També es coneix com a tonyina.
 • Ricor: 'El ricor' és un terme de l'àmbit culinari que fa referència a la qualitat de ser ric o saborós, especialment en relació amb els aliments. Es pot utilitzar per descriure un plat que té un gust intens i agradable.
 • Roc: La paraula "roc" en català fa referència a una gran pedra o roca de dimensions considerables. També pot fer referència a una formació geològica gran i massissa.
 • Rococó: El terme "Rococó" fa referència a un estil artístic i decoratiu que va sorgir a Europa durant el segle XVIII, caracteritzat per la seva elegància, exuberància i detallisme. Aquest estil es va inspirar en formes naturals com les volutes, les conques i les flors, i es va caracteritzar per l'ús de colors suaus i past
 • Ruc: El terme "ruc" en català fa referència a un animal de càrrega similar a un cavall, però més petit i de mida més reduïda. També es pot utilitzar de manera despectiva per referir-se a una persona poc intel·ligent o poc agraciable.
 • Rucó: La paraula 'rucó' en català fa referència a una mena de carretó o carro petit, generalment de fusta, que s'utilitza per transportar objectes o mercaderies. També pot fer referència a una carrossa o carroça més antiga i rudimentària.
 • Urc: La paraula "Urc" en català fa referència a una mena de cistella o cistell gran, generalment de vímet, que s'utilitza per transportar fruita, verdures o altres productes agrícoles. També pot fer referència a una mena de contenidor utilitzat per emmagatzemar o transportar objectes diversos.
 • Úric: La paraula 'úric' fa referència a allò relacionat amb l'àcid úric, una substància que es forma com a resultat del metabolisme de les purines i que pot acumular-se en el cos, especialment en les articulacions, causant problemes com la gota.
 • Uroció: La paraula 'uroció' no es troba al diccionari de la llengua catalana. Potser t'has referit a una altra paraula o és un terme molt específic. Si em pots donar més informació o context, estaré encantat d'intentar ajudar-te a trobar la definició correcta.
 • Xic: La paraula "xic" en català fa referència a un home jove, un noi o un jove. També pot utilitzar-se de forma col·loquial per referir-se a un home en general, independentment de la seva edat.
 • Xicó: La paraula "xicó" en català fa referència a un noi jove o a un home jove. És una forma col·loquial i afectuosa de referir-se a un jove.
 • Xiric: La paraula "xiric" és un adjectiu que s'utilitza per descriure quelcom que és de mala qualitat, barat o de poc valor. També pot fer referència a una persona que és poc fiable o que no es comporta adequadament.
 • Xoc: 'Xoc' en català fa referència a l'acció de col·lidir o impactar violentament dues o més coses. També pot fer referència a una confrontació o a un enfrontament entre persones o grups.
 • Xorc: La paraula "xorc" no apareix en els diccionaris de català més comuns. Pot ser un terme poc conegut o regional, o potser una paraula inventada o mal escrita. Si tens més informació sobre el context en què s'utilitza la paraula "xorc", podria ajudar a proporcionar una definició més precisa.
 • Xoric: La paraula "xoric" en català fa referència a una persona que és poruga, covarda o que té por de manera excessiva. També pot fer referència a una persona que és molt nerviosa o insegura.

Per què jugar al Paraulògic és Beneficiós

Jugar al Paraulògic no només és una activitat entretinguda, sinó que també aporta nombrosos beneficis cognitius i educatius que poden millorar diverses àrees de desenvolupament. A continuació, analitzarem algunes de les raons per les quals jugar a aquest joc tan fascinant pot ser molt beneficiós.

Beneficis Cognitius

Un dels principals avantatges de jugar al Paraulògic és el seu impacte positiu en les habilitats cognitives. Aquest joc fomenta la concentració, la memòria, la resolució de problemes i la capacitat d'anàlisi. A més, promou la flexibilitat mental i millora la capacitat de pensament abstracte.

Beneficis Educatius

A més dels beneficis cognitius, jugar al Paraulògic també pot ser una eina educativa molt efectiva. Aquest joc ajuda a enriquir el vocabulari, millora la comprensió lectora i fomenta la creativitat lingüística. A més, pot ser una excel·lent manera d'aprendre nous conceptes i reforçar les regles gramaticals de forma divertida.

En resum, jugar al Paraulògic no només és una activitat recreativa, sinó també una forma d'estimular la ment i promoure el desenvolupament cognitiu i educatiu. Aprofita tots aquests beneficis i comença a jugar avui mateix!

Descobreix els secrets del Paraulògic: diversió intel·ligent

Si ets un amant del joc Paraulògic, segur que vols seguir millorant les teves habilitats i estratègies per guanyar. No et perdis les últimes novetats i consells per afrontar els reptes amb èxit!

Anima't a compartir les teves estratègies i experiències en el Paraulògic d'avui en els comentaris! La comunitat de jugadors està esperant per conèixer els teus trucs i consells. Junts, farem del Paraulògic una experiència encara més emocionant i enriquidora. Endavant, compartiu i que comenci la diversió!

image_pdfDescarregar el PDF dels solucions d'avui

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Go up